1. אף פעם לא הבנתי את הקטע הזה של *לא* לאכול חמץ בפסח. תהיו איתי רגע – ביציאת מצרים, לא היה לנו לחם, נכון? הקמח לא תפח, ובמקום לצאת למסע בחצי האי סיני עם פיתה מקושקשת לבוקר, באגט שניצל לצהריים ואולי איזה כריך אנטי פסטי מפנק לערב, יצאנו עם מצות וכמה ביצים קשות. אז למה בעצם כשאנחנו באים לחגוג את החג הזה, את הניצחון, את ההגעה לארץ ישראל, אנחנו לא חוגגים עם מאפים, בצקים, קרואסונים ועניינים? למה שלא נברך על השפע שיש לנו עכשיו? בשביל מה הלכנו במדבר 40 שנה בשם אדושם וכל המצוות, בשביל לחמנייה עצובה מקמח מצות? אני בעד מיתוג מחדש של החג, כולל ערב חג שבו אוכלים *רק* חמץ. מברכים על לחם שחור, טובלים פוקאצ׳ה בחרוסת, מורידים מרור עם חלה מתוקה, שמים איזה כרפס על לחם שום, וככה, בכל ארוחה במהלך חול המועד, חייבים לאכול חמץ. חג שכל עם בעולם ישמח לאמץ.
2. זה כמובן לא צפוי לקרות. דבר ראשון, אין שום דיבור על מיתוג מחדש של החגים. ודבר שני, זה ב-DNA שלנו, לצום, לגור בסוכה שבוע, להימנע מבצק, ללכת במדבר, לשבת לבד בחושך. בסדר, אז לא נשנה את ליל הסדר, אבל אין שום מניעה להפוך את השבועיים שלפני החג לחגיגת בצקים אפויים היטב. הכירו את ״קדם פסח״, חג שאני המצאתי ושאני יודע שכולם אוהבים לאהוב, מסע מרתק וטעים לפני החג, בין פטיסרי לבולנז׳רי, בין מאפים מתוחכמים ומושקעים לבין בורקס גבינות משולש מהמאפייה השכונתית, בין מתוק ומלוח, לא משנה מה אבל מה שבטוח, שזה יהיה לא כשר לפסח.
3. אז אם אתם מחפשים המלצה על מקום ששווה לחגוג בו את קדם פסח, קבלו את Pâte & Puff בכיכר מסריק, בית קפה בולונז׳רי פטיסרי מעדנייה ועוד מלא דברים, הוא גן עדן בניחוח צרפתי של אוהבי פחמימות ריקות יותר או ריקות פחות. כשתגיעו לכיכר המנומנמת, מטר מכל הרעש של העיר, תזהו את המקום בקלות כי יש שם תור, תמיד, בכל שעה, ובצדק. מה יש שם? שני דברים חשובים – הראשון הוא ״אקווריום״, חדר שקוף ענק בו רואים את כל האופות והאופים עושים מלאכת קודש, לא פחות, ואפשר לבהות בהם שעות. השני, הוא מבחר יפה ומגרה של מה שבא לכם. הנה כמה דוגמאות:
צילום: ליאור נויפלד
צילום: שאטרסטוק
5. שיהיה חג ״קדם פסח״ שמח לכולם. לכו לפאט אנד פאף, זה הר סיני של הפחמימות, ואם לא לשם, אז לכו למאפייה הכי קרובה לבית שלכם לפחות. תכבדו את החג :)
נויפלד מציג: שישי לווינסקאי
יצאתי לחפש קובה טעים וחזרתי עם מחשבות על החיים
אייל שני עושה גלידה, מה, לא נטעם?
נויפלד הלך לטעום גלידת שף וחזר עם סיפור - ועם אהבה חדשה
באנו להגזים: המשתה המטורף של נויפלד
נויפלד יצא למשתה של 7+1 מנות בפיט מאסטר ושרד כדי לספר למה באים למסעדות
אמורה מיו, אהבה איטלקית
נויפלד יצא לחגוג ולנטיין דיי מוקדם במוסד איטלקי ותיק ואהוב וחזר מאוהב
בירה שותים באהבה או שלא שותים בכלל
נויפלד יצא לשניט לעשות טור על בירות, נקניקיות ונסיעה לברלין בלי לצאת מהארץ
פוד טראק של שבת
נויפלד נסע לגליל ים ליד הרצליה למתחם פוד טראקס וחזר עם ארבע מסקנות על המצב
נויפלד מסכם שנה (גם) קולינרית: 2023 כתפריט מורכב
אם 2023 הייתה תפריט, ככה הוא היה נראה: סיכום שנה קולינרית עם מבט אופטימי לעתיד
אוקטוברפסט, חלק א׳ – פשוט זה הכי טעים
אוקטוברפסט, חלק א׳ – פשוט זה הכי טעים