נגישות
נגישות

חלה, פיתה או לאפה? מנות שחייבות לחם

עזבו את הסכין בצד, כי כאן לא חוצים את הפיתה ולא פורסים את החלה. כאן משתמשים בשתי ידיים וקורעים את הלחם לחתיכות. להטביע את החלה ברוטב של החריימה או לנגב חומוס בסיבוב - העיקר שתבואו רעבים ותשאירו את הסכו"ם במגירה

מגזין REST המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
עמית ביבר

עמית ביבר

תאריך פרסום: 14/01/2021, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אנשי החלה מתחלקים לשניים. יש את אלו שפורסים אותה, ויש את אלו שבוצעים ממנה חתיכות עם היד ומטביעים אותן ברוטב של התבשילים, במרק או בטחינה. העיקר שהעננים הלבנים האלו יספגו כמה שיותר רוטב.

 חלה בכל השבוע. צילום: שאטרסטוק

אם אתם מאלו שבוצעים את החתיכות, אתם משלנו. אנשים שמעריכים את הפחמימה האפויה, מתים על תנועת הניגוב הסיבובית ועל הביס הזה שסופח אליו קצת טעמים מהמנה. הנה כמה ארוחות שמחייבות לחם על צורותיו: לאפה דקה וענקית, פיתה אוורירית, או חלה של שבת. שטפו ידיים ובואו:

מקצועיות במטבח: הטיפים של השפים
יוצאים לפיקניק: מתכונים לסלסלה המושלמת

חלה של שבת

המנות שבאות בטוב עם חלה רכה אלו בדרך כלל התבשילים הביתיים, הקציצות, הבקר ומלך החלות: החריימה. כי כל חריימה אמיתי מגיע עם חתיכת חלה בצד.

מסעדת מפרומה תדאג לכם לתבשיל מפנק עם רוטב שיזמין את החלה לצלול פנימה. בתפריט: חריימה, קובות מכל הסוגים, קציצות, מפרום, מוסקה ועוד להזמנה במשקל או כמנות אישיות.
מפרומה באר יצחק - קניון בארות יצחק, בארות יצחק, 03-5368099

 איך שלא תסובבו את זה. פיתה מנגבים עם חומוס. צילום: שאטרסטוק

פיתה אוורירית

רגע! לפני הכול, אנחנו מקווים שאתם אנשים שהבינו את טעם החיים, כאלו שקורעים את הפיתה עם היד ומנגבים בתנועה סיבובית של מקצוענים.

המנה שמתאימה לניגובי פיתות, יותר מכל מנה אחרת, היא צלחת חומוס משביעה ומפנקת.
אל תשכחו בתנועה הסיבובית לתפוס על הפיתה את כל מה שבצלחת, את הטחינה, את הגרגירים, את הפול, את הביצה ולתת לה גם לספוג מעט משמן הזית.

חומוסיית הנוף תעלה לכם על הפיתה את כל מה שטוב, חומוס עם עגל, חומוס רגיל או עם תוספות האהובות: ביצה, גרגירים, פול, משאוושה ופטריות. קחו לכם בצד גם כמה עלי גפן או תוספת מרעננת אחרת. ואל תשכחו להזמין אקסטרה פיתות!
חומוסיית הנוף - כפר ורדים, 04-9925621

 הלאפות והבשרים של מסעדת אווזי. צילום: באדיבות המקום

לאפה למביני עניין

בדרך כלל, הלאפה מוגשת בשתי דרכים. הראשונה, היא מגולגלת עם כל הבשרים והתוספות שאוהבים והשנייה, היא בתוך סלסלת קש, לצד המון מטבלים וסלטים שווים.

אם תשאלו אותנו, אנחנו מעדיפים את הלאפה שלנו כחלק מהמנות הראשונות, קרועה לחתיכות, כל פעם בטעם אחר: פעם בטעם סלסה חריפה או סלט טורקי, פעם בחצילים ופעם בטחינה ירוקה. כמובן שנשמור גם לאפה אחת לפחות לשיפודים שבדרך.

אווזי ישלחו לכם את הלאפה פתוחה, לצד חמגשית חמה וסלטי הבית להזמנה מתוך תפריט הסלטים. תוכלו לבחור מתוך התפריט איזה שיפוד שעולה לכם, מתוך מגוון עצום של אפשרויות וכך גם הסלטים: חריפים, מתוקים, או חמצמצים, סלטי גזר, כרוב, טחינה, חומוס, או חמוצים.
אווזי - אצ"ל 54, שכונת התקווה, תל אביב, 053-9443369

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
אווזי  בתל אביב
053-9443369

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
כתבות נוספות של עמית ביבר
ולנטיין דיי בבידוד: משלוחי עידוד מומלצים
יום המשפחה 2021: סיור קולינרי בלי לצאת מהבית
מסעדות איטלקיות מומלצות: מצפון עד דרום עם פרמז'ן
קארי או ג'ינג'ר: המלצות תבלינים בניחוח אסיאתי
הסגר ממשיך: 5 מתכונים של מרקים מיוחדים
המקצוענים: טיפים לבשלנים חובבים משפים מובילים
נפרדים וממתיקים: 4 מתכונים של קינוחים חגיגיים
מעדניית טנקה: להביא את יפן הביתה