נגישות
נגישות

איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה 2019?

דגים מרוקאיים חריפים או קלאסיקות מסורתיות מהמטבח המזרח אירופאי? יש שפע של מסעדות ומעדניות שעמלות שעות נוספות כדי להקל עליכם את ההכנות והאירוח – קבלו את המדריך לאוכל מוכן ברחבי הארץ

מגזין REST ראש השנה וחגי תשרי חדשות מהצלחת
יוליה פריליק ניב

יוליה פריליק ניב

תאריך פרסום: 16/09/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

תבשיל בשר ברוטב פיקנטי בכפות תמרים (צילום: רוני בלחסן) לא חייבים להכין הכול לבד! תבשיל בשר ברוטב פיקנטי בכפות תמרים (צילום: רוני בלחסן)

ניקיתם, קרצפתם, עטפתם מתנות ועכשיו כבר לא נשאר לכם כוח לבשל? אל תתנצלו. בשביל זה אנחנו פה - יש שלל מסעדות ומעדניות בכל הארץ שמציעות דליקטסים לארוחת החג במגוון סגנונות ורמות מחיר. תוכלו למצוא הכול מהכול, מגפילטע פיש דרך כבד קצוץ, חריימה, קובה ממולאים ועד צלעות טלה ונתחי בשר צלויים ועסיסיים. ליקטנו עבורכם כמה הצעות טעימות לאסוף או לקבל הביתה במשלוח:

ראש השנה 2019 - לכל הכתבות וההמלצות
מתוק לו מתוק: מבשלים ארוחת חג עם דבש
10 יינות מומלצים לפתוח איתם את השנה


תל אביב והמרכז

חוות צוק המעדניה

בחוות צוק המעדניה שבבעלות החוואי תומר צוק והשף אסף שנער, מציעים מגוון אפשרויות לאירוח בחג, בדגש על בשרים מהקצבייה שרק נשאר להכניס לתנור בבית. בין היתר מוצעים סינטה מתובלת לרוסטביף (176 שקלים לק"ג); שוק טלה בלי עצם (174 שקלים לק"ג); עוף ממולא באורז (52 שקלים לק"ג) או ממולא אורז ובשר (65 שקלים לק"ג), אוסבוקו טלה (125 שקלים לק"ג), קבבים (מ-79 שקלים לק"ג) ועוד. בנוסף יימכרו עוגות (מ-42 שקלים לעוגה), גבינות, נקניקים, דגים מעושנים, יינות, סלטים ועוד. משלוחים מתבצעים בתשלום לפי היעד (תל אביב, הרצליה, רמת השרון, הוד השרון, רמת גן, הוד השרון, ועוד). לא כשר.
חוות צוק המעדניה - זריצקי 4, תל אביב, 053-9367480

שוק טלה של חוות צוק (צילום: יעל אילן)רק להכניס לתנור. שוק טלה של חוות צוק (צילום: יעל אילן)

דליקטסן

בדליקטסן מקבוצת R2M האוחזת כבר בשתי מעדניות (בתל אביב וברמת אביב), מציעים כל השנה שלל מוצרי גלם עונתיים וטריים ותפריט אוכל מוכן עם טאץ' יוקרתי. לקראת החגים מציעים בדליקטסן אוכל מוכן, מזרח אירופאי בחלקו, כמו מרק עוף של סבתא, המבושל באיטיות עם עופות טריים (48 שקל ל-4 מנות); קרפלך ממולא בשר בקר (32 שקלים ל-14 יחידות); כבד קצוץ (48 שקל ל-500 גרם), קציצות גפילטע פיש (87 שקל לשש יחידות). לצד המטעמים ממזרח אירופה יש גם אוכל יהודי מזרחי עם מנות כמו חריימה בורי פיקנטי (104 שקל לארבע פרוסות).

חוץ ממטבחי העדות יש כמובן מנות שמדברות כמעט לכולם, כמו תרנגולת ממולאת (118 שקלים), ביף וולינגטון (260 שקלים), צלי בקר (182 שקלים לכארבע מנות), סלמון (88-78 שקלים לשתי מנות) ועוד. מומלץ לבצע משלוחים עד שבוע לפני החג. עלות משלוחים בתוך תל אביב - 80 שקלים, ומחוץ לתל אביב - בהתאם ליעד. מינימום הזמנה לערב חג: 200 שקלים ואפשר לאסוף את ההזמנה מבית פנורמה או מנווה אביבים. לא כשר
דליקטסן - יהודה הלוי 79, תל אביב, 053-9346816; אופנהיימר 9, נווה אביבים, תל אביב, 03-9681010

מאפים מתוקים בדליקטסן (צילום: עידו גור)יש גם מאפים שווים. מתוקים בדליקטסן (צילום: עידו גור)

אגתה

מעדניית אגתה מציעה שלל גבינות ודליקטסים נוספים ומשלימים (כמו יין, זיתים, ממרחים, פסטות, דגים מעושנים, רטבים ועוד) למי שמחפש אלטרנטיבה לבשר או רוצה לערוך ארוחות חלביות קלילות יותר בימים שאחרי ערב ראש השנה. כאלטרנטיבה לאוכל הכבד של החג הרכיבו באגתה מגשי גבינות לאירוח המורכבים ממאות סוגי גבינות פרמיום ייחודיות ממיטב היצרנים הגדולים והקטנים באירופה. מידי שבוע מוטסות לאגתה מגוון גבינות טריות כמו מוצרלה ובוראטה מחלב של בופלו, מסקרפונה, יוגורט יווני, ריקוטה, גבינות פטה, כ-30 סוגי חמאות ואפילו פטריות כמהין מפריגור שבצרפת. בין האפשרויות הרבות תוכלו למצוא מגש גבינות עם 8-6 סוגי גבינות או יותר, ערוכות על משטח צפחה טבעי ומעוטרים בפירות העונה, שקדי מרקונה ומרמלדת חבושים מספרד. 600 גרם גבינות ב-245 שקלים, 900 גרם ב-295 שקלים, סלסלת פיקניק עם גבינות, נקניקים, לחם יין ועוד ב-235 שקלים.
אגתה - ראול ולנברג 24, מגדלי זיו, תל אביב, 03-5757901 

מגש גבינות של אגתה (צילום: אנטולי מיכאלו)אירוח פרימיום. מגש גבינות של אגתה (צילום: אנטולי מיכאלו)

מונייר

Munier Food Ideas הם מגשי אירוח של השף הצרפתי מוריס מונייר, שעבד במסעדות מישלן ברחבי אירופה. הקונספט הקולינרי מציע אירוח מודרני ולא מסורתי - מנות בסגנון פינגר-פוד לשלל סוגי ארוחות, למשל בראנץ' חג, ארוחת צהריים קלילה, קנאפס, מיני פיתות בסגנון אוכל רחוב, סלטים, בייגלס, ברוסקטות ומטבלים, מגשי ירקות ופירות, בואיקוס למיניהם, כריכים ואפילו קוקטיילים. כך למשל מציעים במונייר מגוון קנאפס כמו בליני בטטה, גבינת שמנת, דמוי קוויאר שחור (צמחוני) ובצל ירוק; בליני סלק, גבינת שמנת שום שמיר ואגוזי מלך; פחזניות במילוי טונה, רטטוי, פלפל אדום וצהוב, זוקיני, בצל וממרח עגבניות; בריוש, גבינת רוקפור, פקאן מסוכר, תפוח ירוק ובלסמי מצומצם; בריוש, סלמון בעישון חם, גבינת שמנת וקוויאר אדום (צמחוני) ועוד (193 שקלים ל-24 יחידות, 322 שקלים ל-48 יחידות). מגש פיתות סטריט פוד עם מילויים כמו סביח; שווארמה פורטבלו (טבעוני); פלאפל בורגול (טבעוני) ועוד (182 שקלים ל-20 יחידות, 293 שקלים ל-40 יחידות).

לארוחת ראש השנה מציעים במונייר מגש קינוחים אישיים מושקעים כמו מאפינס תפוח בדבש (123 שקלים ל-15 יחידות, 221 שקלים ל-30 יחידות); טארטלט תפוחי עץ - בצק שקדים פריך, במילוי תפוחי עץ מקורמלים בציפוי שטרויזל (146 שקלים ל-15 יחידות, 257 שקלים ל-30 יחידות); מוס צ'יזקייק ורימונים (152 שקלים ל-12 יחידות, 310 שקלים ל-30 יחידות) ועוד. משלוח חינם באזור גוש דן.
מונייר - 03-7207918, או דרך האתר

ארוחת חג של מונייר (צילום: דניאל לילה)ארוחה גדולה במנות קטנות. קנאפס של מונייר (צילום: דניאל לילה)

לאנטריקוט

מסעדת הבשרים הצרפתית הכשרה מציעה את מסלול חג עד הבית: כל מוצרי האתר החדש ב12%- הנחה בקנייה ביותר מ-350 שקלים. באתר מוצעים בשרים, תבשילים, דגים, יינות ועוד, בהם גולש בקר עם תפוחי אדמה (90 שקלים); עראייס (40 שקלים); קבבוני אנטריקוט (48 שקלים ל-5 יחידות); צלי בקר (95 שקלים); כרעיים בתנור (98 שקלים), ועוד. קוד הקופון: 1975; משלוחים עד הבית לכל אזור גוש דן (בת ים, חולון, ראשון לציון, תל אביב, גבעתיים ורמת גן).
לאנטריקוט - אחד העם 28, תל אביב, 053-4294427

בשר של לאנטריקוט (צילום: דן פרץ)חגיגת בשרים אמיתית. צלעות של לאנטריקוט (צילום: דן פרץ)

קיטון

קיטון הוותיקה היא בית חם לאוכל יהודי אשכנזי, שכנראה לא השתנה הרבה כמה דורות ואת כל הנוסטלגיה הזו אפשר לקבל עד הבית לארוחת החג. בתפריט המשלוחים תמצאו קלאסיקות כמו שפע של סלטים, מנות ראשונות, מרק עוף, מנות עיקריות וקינוחים, לפי משקל או לפי מנות. למשל כבד קצוץ (49 שקלים לחצי ק"ג), רגל קרושה (95 שקלים ל-5-4 מנות), גפילטע פיש (29 שקלים ליחידה של 125 גרם), אוסובוקו (85 שקלים), צלי בקר (180 שקלים), ועוד. משלוחים ו-Take away אפשר לקבל בין התאריכים 28-27 בספטמבר (ב-29.9 אפשר לאסוך טייק אווי שהוזמן מראש). לא כשר. 
קיטון - דיזינגוף 145, תל אביב, 053-9379307

מרק קניידלך של קיטון (צילום: אנטולי קרינצי) בית חם לאוכל יהודי. מרק קניידלך של קיטון (צילום: אנטולי קרינצי)

שצ'ופק

אחד מסמלי החג הוא דג וכמעט שאין שולחן חג, לא משנה באיזו עדה, שאין עליו לפחות מנה אחת המבוססת על דג. במסעדת שצ'ופק מציעים לחובבי דגים וגם פירות ים לארח עם דגים טריים ומתובלים. המסעדה חותכת, קוצצת ומנקה את הדגים, מתבלת (יין לבן, חמאה/שמן זית, שום ועשבי תיבול) ומכינה את כל החומרים הדרושים ליצירת מנה כמו במסעדה. לכם יישאר רק להכניס לתנור לפי ההוראות. בנוסף אפשר להזמין ממבחר הסלטים הטריים הנעשים במקום מידי יום בשצ'ופק. דניס מוכן בשמן זית/ שום/יין לבן ורוזמרין (45 שקלים); פילה סלמון מתובל ( 45 שקלים); מטיאס כבוש (20 שקלים ל-250 גרם); איקרה (18 שקלים ל-250 גרם). לא כשר.
שצ'ופק - בן יהודה 256, תל אביב, 053-9439313

דג בתנור של שצ'ופק (צילום: אפיק גבאי)שנהיה לראש. דג בתנור של שצ'ופק (צילום: אפיק גבאי)

שוק צפון

תחת קורת גג אחת של שוק צפון אפשר למצוא שלל דליקטסים, והיתרון הוא שאפשר לשלב מנות שונות בסגנונות שונים ממסעדות שונות. השוק יהיה פתוח בערב חג ראש השנה עד השעה 14:00 אבל בכל מקרה עדיף להזמין מראש. בין האפשרויות:

כתר המזרח - המוסד הקולינרי הוותיק, הידוע בזכות הטעמים הביתיים שלו, מציע מגוון מנות מהמטבח הטורקי והחלאבי לקחת הביתה. תבשילים כמו במיה ברוטב, קובה חמוסטה, או קובה סלק מסורתי לראש השנה (79 שקלים לק"ג), קציצות כרישה, עלי גפן, קציצות קינואה וחמוציות טבעוניות וגם גפילטע פיש ביתי (89 שקלים לק"ג). כשר, להזמנות: 053-9379727

המעדניה בשוק צפון - במעדניה תמצאו אוכל צמחוני בריא ולקראת החג נוספו לתפריט דגים מבושלים בהם פילה מוסר או סלמון בציפוי לבבות ארטישוק ועשבי תבלין, אפוי בתנור בקראסט פנקו וירקים, או בחמאת עגבניות עם תרד, שקדים ומרווה (28-22 שקלים ל-100 גרם). בנוסף, יש במעדניה מגוון ענק של אנטיפסטי, סלטים מבושלים, לביבות ירק אפויות, קציצות פראסה טבעוניות, תבשילים צמחוניים ודגים כבושים (מ-6.9 שקלים ל-100 גרם). צמחוני חלבי, ללא תעודת כשרות, להזמנות: 03-9566624

סלט פלפלים קלויים של המעדנייה בשוק צפון (צילום: דן בלילטי)התוספות שתופסות. סלט פלפלים קלויים של המעדנייה בשוק צפון (צילום: דן בלילטי)

גואטה - מגוון תבשילים טריפוליטאיים כמו מפרום, קציצות בקר ברוטב עגבניות ובצל, קציצות עוף עם כרישה וסלרי, עוף עם זיתים, חריימה דניס, טביחה בלכמון, ממולאים, קוסקוס ומרק ירקות ועוד (מ-42 שקלים למנה). כשר, להזמנות: 053-9442592

רוטיסרי צ'יקן קלאב – עוף פריך בגריל שנצלה על שיפוד מסתובב ישדרג כל ארוחת חג. הצלייה נעשית בצורה איטית המעניקה טעם עמוק ומיוחד לעופות (84 שקלים לעוף שלם). אפשר להוסיף תוספות של תפוחי אדמה בטפטופי רוטיסרי (18 שקלים), סלט קולסלו (30 שקלים), צ'יפס בטטה (24 שקלים). העופות כשרים, המקום ללא תעודת כשרות, להזמנות: 053-7101202

עוף ברוטיסרי שוק צפון (צילום: אורן שלו)ממשיך להסתובב. עוף ברוטיסרי שוק צפון (צילום: אורן שלו)

מאריס SEA BAR – דגים טריים לקחת הביתה ולהגיש, בשלל שיטות הכנה. אפשר להזמין דגים ממולאים בעשבי תבלין כמו לברק ממולא (62 שקלים ליחידה); דניס ממולא (60 שקלים ליחידה); פילה בר ים בעשבי תבלין (200 שקלים לק"ג); קציצות דגים בחריימה (170 שקלים לק"ג). לא כשר, להזמנות: 053-5495098

IN-D וטיקה – שתי המסעדות ההודיות של השוק, צמחונית ובשרית, מציעות טוויסט טעמים יוצא דופן לשולחן החג. בין המנות מלאי כופתא של אינדי - כופתאות תפו"א, צימוקים ושקדים בקארי קשיו (חצי ליטר ב-40 שקלים, ליטר ב-70 שקלים); באטר צ'יקן בטיקה - חזה עוף מושרה ביוגורט עם רוטב קרמי בתבלינים עם זוקיני וכוסברה (חצי ליטר ב-46 שקלים, ליטר ב-82 שקלים). להזמנות: אינדי 053-9383432, טיקה 03-7511300
שוק צפון - ראול ולנברג 20, רמת החייל, תל אביב, 053-4273322

שרונה מרקט

בשוק האוכל שרונה מרקט מציעים לרכוש אוכל מוכן לחג כדי להקל על ההכנות. לחובבי הבשר מציעים בקצבייה של מרינדו מנות חגיגיות מוכנות של נתחים במרינדה מתובלנים וחתוכים, עוף ממולא שלם ושוק או כתף טלה. כל הנתחים מגיעים ארוזים עם הוראות הכנה ולכם נשאר רק לכוון את התנור ולהכניס את הנתח לצלייה בהתאם להוראות. בין הנתחים: סינטה במרינדה חרדל/סילאן/שמן זית ועשבי תבלין (175 שקלים לק"ג); כתף טלה ממולאת בבשר עגל קצוץ ופיסטוקים (105 שקלים לק"ג); עוף ממולא בבשר הודו קצוץ ופיסטוקים במרינדת סילאן וטרייאקי (69 שקלים לק"ג), להזמנות: 053-9387566

במעדניית לה פרומאז'רי אפשר לרכוש מגוון סלטים וממרחים כמו מקרל מעושן עם בצל ופלפל אנגלי (27 שקלים); מטיאס הולנדי בתערובת בצלים וצ'ילי (27 שקלים); צזיקי של מחלבת המאירי (25 שקלים); סלט חצילים קלויים עם קוביות בולגרית המאירי (28 שקלים), ועוד.
שרונה מרקט - קלמן מגן 3, תל אביב, 03-6242424

סינטה במרינדה של מרינדו (צילום: רונן מלחן)מוכן לתנור. סינטה במרינדה של מרינדו (צילום: רונן מלחן)

206 דגים

במסעדה הוותיקה 206 דגים מציעים לקראת החג מגוון מנות חגיגיות בטייק אווי מהמטבח של השף איציק הראל, בדגש על דגים טריים ועל מנות פיוז'ן עכשוויות ועדכניות. בין היתר מציעים ב-206 דגים טונה עטופה באצות וואקמה, שומשום ורוטב סויה (42 שקלים); סלט שורשים וגרנולה מלוחה (42 שקלים); פורל שלם בעישון ביתי מסורתי (95 שקלים); מבחר דגים אפויים בתנור בחמאה שום ויין, בהם לוקוס, בר ים, לברק, דניס ובורי (מחיר לפי משקל); עוגת טארט טאטן חגיגית (200 שקלים) ועוד.
206 דגים - משה סנה 54, תל אביב, 053-9444178

טארט טאטן של 206 דגים (צילום: אפיק גבאי)סיום חגיגי לראש השנה. טארט טאטן של 206 דגים (צילום: אפיק גבאי)

טאטי

בטאטי מציעים תפריט ראש השנה של עוגות ומאפים מיוחדים לחג, בהם לחם אגוזים וצימוקים (25 שקלים), חלה עגולה עם צימוקים (19 שקלים), חלת כוסמין דבש (22 שקלים), חלת דבש וקינמון (28 שקלים), עוגת דבש קלאסית (45 שקלים), עוגת דבש וריקוטה פרסקה (54 שקלים), טארט פלורנטין תפוחים ושקדים מקורמלים (96 שקלים) ועוד.

טאטי - Tatti - דרך השלום 53, גבעתיים, 053-9366102

שרון

שוק ריחות וטעמים

בשוק ריחות וטעמים ברמת השרון מציעים לחג אוכל ביתי חובק עולם. תפריט החגים של ריחות וטעמים כולל מאות מנות לכל סגנון של סועדים, בהם קרניבורים, טבעוניים, צמחוניים, רגישים לגלוטן ועוד. בין המנות: סלט כרוב עם פיצוחים, שומשום וגרעיני חמנייה (59 שקלים לק"ג); סלט כרוב עם חמוציות (59 שקלים לק"ג); סלט טאבולה (59 שקלים לק"ג); סלט סלק מתוק (59 שקלים לק"ג); סלט תפוחי אדמה במיונז (59 שקלים לק"ג); קרפלך ממולא בשר (69 שקלים לק"ג); 6 יחידות גפילט פיש (78 שקלים); חריימה דג מושט פיקנטי (99 שקלים לק"ג); כבד קצוץ (79 שקלים לק"ג); עלי גפן ממולאים (59 שקלים); אורז עם בשר (49 שקלים לק"ג); שוקיים בסילאן (69 שקלים); סוגי קובה (69 שקלים); סלמון (129 שקלים) ועוד מנות מגוונות בהן קינוחים חגיגיים. יש לבצע הזמנות עד 10 ימים לפני החג, מזנון החג יפעל בערב החג 29.9 בשעות 15:00-8:00. לא כשר.
ריחות וטעמים - החרש 8, רמת השרון, 03-5164465

אוכל מוכן של ריחות וטעמים (צילום: רוני חמד)רק לבחור ולקחת. אוכל מוכן של ריחות וטעמים (צילום: רוני חמד)

טעם וצבע deli

המעדנייה של קייטרינג "טעם וצבע" באזור התעשייה של עמק חפר מציעה דליקטסים לראש השנה ולחגי תשרי. בין המנות שאפשר לרכוש לחג אפשר למצוא צלי כתף בקר (124 שקלים לאריזה); שוק טלה 8 שעות בעשבי תבלין (260 שקלים); כבד קצוץ (28 שקלים ל-250 גרם); גפליטע פיש (6 יחידות ב-58 שקלים, כולל חזרת); תחתיות ארטישוק במילוי בשר ברוטב מנגולד ולימון (6 יחידות ב-54 שקלים); קיגל ירושלמי אותנטי מבני ברק (45 שקלים); אורז אושפלו עם קוביות אסאדו בבישול ארוך, חומוס, גזר, בצל וכמון (500 גרם ב-35 שקלים) ועוד.

הזמנות לערב ראש השנה אפשר להעביר טלפונית עד 18.9 בבוקר (מסירת האוכל במקום תתקיים בערב החג, 29.9, בשעות 12:00-10:00), כמו כן יהיה אפשר לרכוש במקום ללא הזמנה מראש ב-27.9 בשעות 14:00-8:00. כשר בשרי.
טעם וצבע deli - גשר העץ 3, אזור תעשיה עמק חפר, 054-7574056

מנות של דלי טעם וצבע (צילום: איתיאל ציון)קייטרינג שמגיע אליכם הביתה. מנות של deli טעם וצבע (צילום: איתיאל ציון)

מתחם בראשית

במתחם אירועים בראשית של השף ויטלי מיכאלוב בחדרה (כשר) מציעים לכבוד החג דיל ללקוחות שמזמינים מראש. כך למשל ארוחה ל-5 סועדים ב-599 שקלים הכוללת 6 סוגי סלטים, 3 תוספות, 5 מנות דג, 5 מנות ביניים (מאפים / ממולאים), 5 מנות עיקריות, 2 חלות או 3 יחידות של לחם פראנה ופלטת קינוחים או עוגת שמרים. אפשר להגדיל את החבילה בהתאם למספר הסועדים במחיר 120 שקלים לכל סועד נוסף. בתפריט יש מנות כמו פילה מושט ברוטב מרוקאי, סטייק סלמון בעשבי תבלין, גפילטע פיש, צלי בקר ברוטב פטריות, אסאדו ברוטב ציידים, מוקפץ עוף, מוסקה, מפרום, פאי במילוי פרגית וערמונים, רול אנטרקוט ופיצוחים, אורז קווקזי ומנות קווקזיות נוספות כמו עלי גפן ממולאים בבשר, צ'יבורק (בשר או ירק), בלינצ'ס בשר, דושפרה, שיפוד של קבב קווקזי ועוד.

בנוסף במהלך המכירה יפתחו בחצר של בראשית עמדת מנגל ענקית בשביל כל מי שרוצה לאכול במקום של בשר על האש כמו פרגיות, כבש, סלמון ועוד.

מתחם בראשית - תחנת דלק דור אלון, צומת נחל חדרה (כביש 65 לכיוון מערב), 04-6253333

אוכל מוכן במתחם בראשית חדרה (צילום: אגמדיה) אפשר גם לאכול במקום. אוכל מוכן במתחם בראשית חדרה (צילום: אגמדיה)

נשים מבשלות

מיזם "נשים מבשלות", שמובילה היזמית הקולינרית סמדר קפלינסקי, הוא פרויקט חברתי-קולינרי שנועד להעצים נשים בעיקר בפריפריה. אבל מלבד החלק החברתי, מדובר בבשלניות מעולות שמציעות אוכל מוכן וביתי לחג ממגוון עדות וסגנונות עד הבית. בין היתר יש בתפריט ראש השנה מנות כמו חצילים קלויים בתנור עם בצל ועשבי תיבול בלימון ושמן זית (40 שקלים ל-0.75 ליטרים); סלט וולדורף (55 שקלים ל-0.75 ליטרים); מרק עוף צח וקניידלך (שני ליטרים ב-80 שקלים); עוף ממולא באורז ובבשר (120 שקלים ליחידה); פילה דניס או לברק אפויים (35 שקלים לדג) ועוד. כשר, אפשר לאסוף לבד מנתניה או לקבל הביתה עם שליח ב-49 שקלים מחדרה ועד גדרה.
נשים מבשלות - גד מנלה 2, אזור תעשיה פולג, נתניה, 03-6012418

מיזם נשים מבשלות (צילום: אייל קרן) שפע של טעמים מכל העדות. מיזם נשים מבשלום (צילום: אייל קרן)

צפון

סהרה

במסעדת סהרה בגליל המערבי מציעים להזמין לערב החג ארוחה מרוקאית אותנטית ולקבל אותה עד הבית או החדר במלון או בצימר. בין המנות בתפריט החג הקומפלט (מנה ראשונה, מנה עיקרית, תוספות חמות, סלטים ולחם הבית) מציעים בסהרה פטריית פורטובלו ממולאת בשר; דג מבושל ברוטב מרוקאי; מוח עגל ברוטב פלפלים חריפים; ארטישוק ממולא בשר בקר; צלי בקר ברוטב ערמונים; טג'ין עוף בטנזיה; תבשיל כבש וזעפרן; קדירת בשר ראש וגרגירי חומוס; קוסקוס רויאל בתוספת ירקות ועוד (150 שקלים לסועד מבוגר, 70 שקלים לילד). מומלץ להזמין עד 10 ימים לפני החג. כשר.
סהרה - מושב שומרה, 077-9964444

קדירת בשר במסעדת סהרה (צילום: ארנולד בר) מטעמים מהמטבח המרוקאי. קדרת בשר במסעדת סהרה (צילום: ארנולד בר)

דרום

כפות תמרים

בכפות תמרים – מסעדה וקייטרינג בקיבוץ אילות – עורכים כמידי חג יריד אוכל מוכן. בקיבוץ הכי דרומי בעולם, ממש בכניסה לאילת, פועלת מסעדת כפות תמרים ומפעילה קייטרינג עם שפע של מאכלי עדות, בדגש על אוכל טרי וצבעוני. בערב ראש השנה 29.9 משעה 6:30 בבוקר עד 13:00 יציעו במקום כ-150 מנות שונות של סלטים, דגים, עופות, בשרים, מנות המזוהות עם החג, תוספות, מנות צמחוניות וטבעוניות, קינוחים ואפילו מאכלי ברכות לשולחן החג. תושבי אילת והערבה ונופשים יוכלו למצוא כל מה שהם צריכים לארוחת החג תחת קורת גג אחת.

בתפריט תמצאו כבד קצוץ עם ריבת בצל, חריימה, ירכי עוף ממולאים בבשר ובפירות יבשים, תבשיל מוח ברוטב מזרחי, בשר ראש וגרגירי חומוס ברוטב פיקנטי, קציצות כבש, סינטה עגל צלויה בחרדל ועשבי תבלין, שוק אווז ברוטב תפוזים, נתח אנטרקוט צלוי משובץ בשום ושזיפים, קוסקוס ביתי בשני צבעים עם מרק ירקות עשיר, מנות לילדים ועוד (200-30 שקלים לק"ג, בהתאם למנה). כשר בהשגחת הרבנות אילת כולל משגיח במקום.
כפות תמרים - קיבוץ אילות, 053-9441759

אסאדו של כפות תמרים (צילום: רוני בלחסן)ארוחה שלמה בקיבוץ אחד. אסאדו של כפות תמרים (צילום: רוני בלחסן)

ברחבי הארץ

רשת בורגרים

לא כולם מתעלפים למראה של גפילטע פיש או חריימה או כל מנה מסורתית עדתית על שולחן החג. יש מיש מעדיף בחג עצמו או ממש בימים שאחרי לנגוס באיזה המבורגר טוב. אז בדיוק כאן נכנסים לתמונה מארזי בורגרים ותפריט מיוחד לכבוד השנה החדשה. רשת בורגרים מציעה מבחר מארזים מגוונים: שומרי הכשרות, חובבי בשר, טבעונים וצמחונים, ועוד. המארזים מגיעים בשיטה המודולרית של 2, 3, 8 ו-16 בורגרים במגוון טעמים כמו בקר בשילוב טלה, אנטרקוט, גחלים מנתחי בקר ובריסקט, מרגז פיקנטי, בורגר רומני, צ'יקן בורגר ובורגר טבעוני ולצידם תוספות על גבי ההמוברגרים ותוספות ליד - צ'יפס, טבעות בצל, צ'יפס בטטה, סלט ישראלי, סלט טאבולה, הום פרייז ועוד. בנוסף מציעה הרשת סלטים כמו סלט טאבולה עדשים שחורות, סלט קיסר עם רצועות עוף וסלט ישראלי, כריכים ומנות עוף שונות בהן צ'יקן גריל, שניצל וכנפיים ברטבים שונים.

העלות היא סביב 50-40 שקלים לסועד, מה שמוזיל משמעותית ארוחות קנויות אחרות בחג ויש פריסה ארצית של 55 סניפים כך שלא תישארו רעבים.

בורגרים - כל הסניפים

קינוחים ברשת בורגרים (צילום: חיים יוסף) ויש גם מתוקים חדשים לכבוד החג. קינוחים ברשת בורגרים (צילום: חיים יוסף)

ארוחות של השף דיויד לוי

השף דיויד לוי ("אוונגרד" ו"מארי אנטואנט" לשעבר) מציע להזמין ארוחת שף הביתה לחג לפי תפריט מותאם אישית לצורכי המשפחה. אפשר לבחור ארוחה בשרית או חלבית ואפילו טבעונית, בהם מאכלים מעדות מגוונות המרכיבות את החברה הישראלית. בין היתר אפשר להזמין כבד קצוץ, גפילטע פיש, סלט סלק, חצילים מטוגנים, עוף ממולא בפירות יבשים, צלי בקר ופטריות, ‏שוק טלה, טנזיה, צימס, לפתן שזיפים או תפוחים, עוגת דבש ועוד אפשרויות רבות. המחיר נע סביב 220-200 שקלים לסועד לארוחה מלאה.

שף דיויד לוי, 054-7679620

מוח עצם של השף דיוויד לוי (צילום: רמי זרנגר) שף עד הבית. מנת מוח עצם של השף דיוויד לוי (צילום: רמי זרנגר)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
קיטון בתל אביב
חוות צוק בתל אביב
דליקטסן בתל אביב
206 דגים בתל אביב
הזמנת שולחן
לאנטריקוט בתל אביב
הזמנת שולחן
שצ'ופק  בתל אביב

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מסעדת ג'ויה בראש פינה (צילום: סיון שוב עמי)
ארוחת בוקר בבנדיקט (צילום: שרית גופן)
מנת צלעות חג של מלון ממילא (צילום: אנטולי מיכאלו)
מנה בקורדרו (צילום: ולדי סולו)
צ'יפס ומטבלים של הולנד צ'יפס אשדוד (צילום: באדיבות המקום)
המבורגר טלה של ביף בר (צילום: עידן גור)
פנקייקים בתל אביבה קריית שמונה (צילום: באדיבות המקום)
פנקייק קפה בדיינר רוסה (צילום: גלעד הר שלג)