נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
לאלו מכם שלא זוכרים, סיסמת המדור היתה מאז ומעולם "להפליג באומץ לב היכן שאף אדם לא דרך מעולם". הסיסמה הושאלה באדיבות הקריין של סטאר טרק. והפעם, חברים, נפליגה למחוזות האבסינט. לאלה מכם שקריאת השם המפורש לא עשתה את עורם סמרמר וליבם מתחלחל, הרי כמה עובדות: האבסינט אינו רק המשקה האלכוהולי החזק ביותר בעולם המתורבת (הבושמנים בניו זילנד מבשלים שורשים ביחד עם ארס צפרדע המנטיקורה, אחד החזקים ביותר בעולם, אבל זה לא באמת נחשב. הם ממש בני אדם, הרי), הוא גם המשקה היחיד שתופעות הלוואי של שתייתו מאפילים על השפעות של סמים קשים. אחרי שתיית אבסינט, היו מוכנים לסבול הזיות, דמיונות שווא, קולות משונים ועוד. מילת המפתח היא פסיכוזה. המשקה הוא פשוט טיל למוח. אתם עדיין מצטרפים לטיול? מקורו של המשקה הוא בצ'כיה הוא נרקח מתערובת של שמן המופק מזן מסוים של תולעת עצים, שורש האנג'ליקה, המשמש גם להכנת ליקרים הגונים, אניס ועוד מיני צמחים רבים, סודיים יותר ופחות. המשקה אסור במרבית מדינות אירופה, לאחר שהיה אחראי ליותר מרבע מקרי האשפוז הכפוי בבתי המשוגעים של צרפת במאה ה19. באנגליה הוא עדיין מותר. וזהו גם המקום שבו המדור, נאמן לסיסמתו שהושמעה בגאון בתחילת הרשימה הזו, טעם אותו. אבל זה יגיע בקרוב. בינתיים אפשר להוסיף עוד כמה קווים לדמותו של הירוק השטני הזה. ניתן להבין בקלות שההשפעות המרשימות האלה גרמו לאבסינט להיות חביב מאוד על מיני טיפוסים משונים, אנשי שוליים, הוזים, לא יציבים. בקיצור, על אומנים. הידוע שבהם היה וינסנט ואן גוך, אשר ידוע בחיתוך האוזן שלו. מה שלא ידוע, זה שהאקט נעשה כאשר אבי החמניות היה תחת השפעת אבסינט. מה שלא ידוע גם כן, הוא הפרט הפיקנטי שהצייר החביב ארז את האוזן החתוכה בבקבוק ושלח אותה לזונה שהדביקה אותו בעגבת, אבל אני סוטה מהנושא. טיול אחרי הצהריים היומי בגני לוקסמבורג שהמשורר ג'ראר דה נרוואל היה עושה עם הלובסטר שלו, שהיה קשור ברצועה, הוא עוד תגובה לשתיית אבסינט מופרזת מעט. ועכשיו נעבור למעט פרקטיקה. המקום היחיד בלונדון שמצאתי בו אבסינט היה הבאר "ניין" מאחורי לסטר סקוור. נכנסנו והזמנו אבסינט. ובניגוד למה שיודעי דבר בעיני עצמם חושבים, אבסינט לא שותים בצורתו הגולמית. צריך להכין אותו. כדי להכין אבסינט, יש לקחת כפית מלאה בסוכר, לטבול את קצה הכפית (על תכולתה, כן?) בכוס המשקה ולהתחיל לשרוף את הסוכר. כן, כן. עם מצית או גפרור. לאחר שהסוכר מתחיל להתקשות, יש לערבב את קצה הכפית בתוך האבסינט, בסיוע מעט מים. אז או אז לשתות אותו בלגימה אחת. אם כן, ערכנו את כל ההכנות, שרפנו את הסוכר ממש לפי כל החוקים, ערבבנו את כל המרכיבים ו.. כל מה שאפשר לומר על האבסינט בפרספקטיווה הוא שזהו משקה מצוין מאוד מאוד. הוא מפתיע מאוד בטעמיו, וההשפעות שלו הן מתונות בהרבה מן המשתמע מכל מיני אגדות אורבניות בגרוש. בישראל הוא עדיין חוקי. תנסו.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר