נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דיקסילנד ג'אז, טבסקו, וודו, חשמלית ושמה תשוקה, ליבו של אנג'ל. המדור מאוד אוהב את ניו אורלינס. הסזראק הוא עוד סיבה, ולא הפחותה שבהן. אחרי כוסית אחת מאותו קוקטייל ניו אורלינסי, הקוקטייל של ניו אורלינס בהא הידיעה, המדור מוכן אפילו לסלוח לניו אורלינס את ההתאספות השנתית של אלפי המסטולים, הידועה יותר בשם פסטיבל מארדי גרא. אגדות דרומיות, שלא נופלות בעוצמתן מאגדות הוודו של מאמי קארטר והווארד ג'ונסון, ממקמות את המצאתו של הסזראק בשנת 1859, כאשר ג'ון שילר פתח בר בשם סזראק. את השם הוא שאל מברנדי שנקרא סזראק דה פורג' ואותו הוא היה מוכר במקום מתחת לשולחן. יום אחד היתה לשילר הארה, כיצד למכור יותר משקאות מבלי שהאנשים יסבלו מהנגאוברים למחרת וכמובן יקנו יותר. הוא פנה לחברו אנטואן פיצ'ו, אשר היה הבעלים של בית מרקחת לא חוקי במורד הרחוב, והזמין ממנו תערובת שפיצ'ו היה מוכר כתרופה נגד כאבי ראש. הרעיון של שילר היה לערבב את התערובת (שלימים נודעה כביטר של פיצ'ו ונחשבת למתחרה המשמעותי לאנגוסטורה כתוסף מריר לקוקטיילים) בברנדי וכך לגרום לאנשים להנגאובר ביד אחת ולרפא אותו ביד השניה. אם כן, שילר החל להזמין מפיצ'ו הרוקח את התערובת, למזוג אותה לתוך הברנדי והתוצאה היתה הקוקטייל הראשון של ניו אורלינס. כעבור כ 11 שנים מנהל החשבונות של שילר, תומס הנדי, החל לנהל את המקום. השינוי הראשון והמשמעותי שהוא הכניס היה במתכון של הקוקטייל, אשר כעת הכיל אבסינת כתגובה לגל ההגירה הצרפתי אלג'ירי ששטף את ניו אורלינס. שינוי נוסף במתכון הסזראק היה המעבר מברנדי לוויסקי. בימיו הגדולים של הסזראק הוא היה תערובת של ויסקי אמריקאי, תוספים מרים וסוכר, יחד עם תוספת אבסינת. כיום, עם הבעייתיות המובנת של האבסינת, סזראק מכיל תחליף אניס כלשהו, למשל פרנו או פסטיס שנמזג יחד עם ויסקי אמריקאי, סוכר ותוספים מרים לתוך כוס אולדפאשנד מקוררת. וריאציה אפשרית על המתכון הקלאסי של הסזראק היא גרסת ברבדוס או קובה למשקה האומרת להחליף את הויסקי ברום. על אף היתרונות הרבים של החלפה כזו, היא מומלצת רק כאשר עומד לפניכם ברמן מקצועי, היודע את מלאכתו והיכול לנפק סזראק קלאסי מתחת לידיו. טעמו של סזראק עם רום הוא עדין יותר ולכן הוא רגיש הרבה יותר לטעויות בהכנה. יחד עם זאת, הוא מתאים הרבה יותר ללגימה במזג אויר לא קר במיוחד כמו שלנו. וכך, כאשר עולה לפעמים בראשו של המדור רעיון העוועים לנסוע לפסטיבל מארדי גרא, לשחק קצת ברוכב אופנוע מהסרט "אדם בעקבות גורלו", המדור עושה כמצוות אנשים מלומדה שותה כוסית סזראק ומחכה שזה יעבור.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר