נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
אדווה גן סתיו כשמזכירים את פסח ואת מצרים בנשימה אחת, המחשבה היא בד"כ על המונים שדוהרים החוצה, אל היציאה. (יציאת מצרים, מצות וכל הג'אז הזה) ישנם מקרים בהם דווקא כדאי להיכנס למצרים. האמת היא שלבי לא שלם לחלוטין עם המלצה שכזו, בימים כואבים אלו, בהם הצבע הכחול של דרכוננו יתקל בגבול מצרים ישראל במבט מאיים, אבל לכבוד פסח ובגלל שמדובר במדינה באמת מדהימה, שימרו את ההמלצה וישמו אותה בימים טובים יותר. מלבד סיני, עליה אין צורך להוסיף, מציעה מצרים מראות עוצרי נשימה וחוויות מסעירות. יש בה שווקים ענקיים בהם אפשר למצוא הכל, מבושם פרחי יסמין טריים ונברשות נחושת עד בקבוקים מרהיבים מזכוכית צבעונית וקופסאות עץ מגולפות ביד. מצרים לא מאכזבת גם בתחום הקולינרי למרות שהעולם מייחס לה רק את השילוב הנצחי של חומוס פול (המוצלח בהחלט). המאכל הלאומי, אותו אוכלים פועלים בכל קרן רחוב, הוא "קושארי". זוהי תערובת של פתיתים עם אורז ועדשים, אותה מתבלים ברוטב חריף ומיץ לימון ומפזרים שביבי בצל מטוגן. פשוט ממכר. . חוץ מזה, אל תפספסו את ארוחת השוק האופטימלית: פיתות ערביות טריות עם זיתים שחורים. אז יאללה, שיהיה שלום. (בדיחה פוליטית)
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר