נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
בת חן כהן בערב של חורף ישראלי, שמנו פעמינו ידידי י' ואני למסעדת מדזו הממוקמת בטיילת של המרינה וילאג' בהרצליה. כבר בכניסה לא יכולנו שלא להתפעל מהעיצוב המוקפד והלא מתנשא שהזכיר לנו מסעדות אהובות בניו יורק. שילוב של צבעים רכים, פרחים טריים באגרטלים גדולים, וריהוט עץ הופכים את החלל לישות של חמימות ויוקרה לא מנוכרת. בעודנו מתרווחים בכיסאות הנוחים קיבלנו את משקה הבית שהיה מרק אספרגוס מוקרם, עדין בטעמו מעוטר בקצח, שהוגש בספלוני אספרסו. לצד המסעדה ממוקם המדזו גריל-בר שנראה שוקק חיים אך עם זאת לא פוגם באינטימיות של הסועדים בחציו שני של המקום. התפריט משלב בין הקרבה לים, מרינה, מים כחולים, שחפים ורומנטיקה מחד, ואהבת הבעלים לבשר, מאידך. הלכנו עם הלב ועם אהבתנו לבשר. למנות הפתיחה הזמנו קרפצ'יו פילה בקר עם חומץ בלסאמי ופרמזן, שניהם לא הצליחו להאפיל על הבשר שהיה פשוט מצוין. מנה נוספת מעניינת הייתה שקדי עגל חלב עם ירקות בגריל, ובריוש, המגיעה כמו מגדל שכבות ומשלבת טעמים ומרקמים. הלחם החמאה והזיתים שהוגשו לצד הראשונות השלימו את הפתיחה המרשימה. תפריט היינות מרשים. התלבטנו קלות ובחרנו ללוות את הארוחה במרלו רזרבד של ברקן 1998, "מותק של יין" כפי שהוגדר בפינו, הולך בקלות עם האוכל וכדי ליהנות ממנו הסועד לא נדרש להכרות מעמיקה עם רזי היין והיקבים של העולם, הצליח להם ולנו. למנות עיקריות הזמנו אנטריקוט עם צ'ימיצורי וחציל כבוש. הבשר היה מטופל כיאות, מוכן במידה הנכונה (כמו שהאנטריקוט היה רוצה לראות את עצמו), וספייר ריבס מיטבר עם צ'יפס וירקות שורש שלטעמינו מהווים קישוט מרשים למנה ומזכירים את הפרחים ביצירותיה של ג'ורג'יה או'קיף. הצלעות היו מצויינות, מתובלות בעדינות לא ממותקות יתר על המידה, נפרדות בשמחה מהעצם, ומשאירות את הסועדים מחייכים ומרוצים. במנות הקינוח טעמנו קונפי תפוחי עץ עם גלידת וניל וקינמון וסופלה שוקולד, מנה פופולרית בתקופה האחרונה במסעדות רבות ואילו פה צריכה להיקרא סופלה וולקנו השוקולד. נגיעת כפית קטנה במעטפת התמימה למראה חושפת את האני מאמין של אוהבי השוקולד, מפלים קטנים חמימים ומתוקים. מדזו אינה מסעדה ישראלית טיפוסית, והיא אינה מתיימרת להיות שכזו. יש משהו באופיו של המקום אשר החזיר אותי כמה שנים אחורה לימים בהם לצאת למסעדה היה נחשב אירוע חגיגי, שיש להתלבש לכבודו ואפילו לישון צהריים. איכות האוכל, השירות האישי והמוקפד, והעיצוב יוצרים חוויה יוצאת דופן, בלתי נשכחת. מחיר ממוצע לסועד 250 ש"ח.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר