נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
בת חן כהן תהליכי ייצור תמיד נראים מסתוריים בעיני. אני יכולה לבהות שעות בחומרים הגולמים שנעים על פס ייצור ומקבלים צורה וצבע. הברוהאוס, מבשלת הבירה התל אביבית, ממוקמת בשדרות רוטשילד, ומייצרת סביב השעון (שימו לב למוטיב הזמן בקורות העץ המסודרים כמו מחוגים על התקרה ובשעונים שעל הקירות ) שלושה סוגים של בירה לאגר. בירה טבעית, לא מפוסטרת וללא חומרים משמרים שנלגמת היישר מפס הייצור, העובר לאורך קירות ותקרות המסעדה. כמובן שהתחלנו בטעימה של בירות. הבירות כאן באות בשלושה צבעים, המסטרס הכהה, המון שיין האדמדמה והקואנטום ספישייל הזהבהבה. העדפת האישית היא כבר שאלה של טעם, אבל דומה שכולם שותים שם בירה (ללא הבדל מין וגיל). בצלוחית על השולחן תמצאו זרעים של לתת (שעורה מיובשת) אשר ממנה מכינים את הבירה והם ניתנים לפיצוח (ירצו הציפורים יאכלו, לא ירצו לא יאכלו). אך לא רק בבירה עסקינן כי אם במסעדה המשלבת מבחר מנות הנהוגות במבשלות בירה בעולם עם טאצ' מקומי, כשהאוכל מטופל בעדינות ומוגש בנדיבות. לפתיחה טעמנו טרין גבינות עם חצילים מהגריל ברוטב פלפלים קלויים, שהיה עדין בטעמו ונעים במרקמו וכבד אווז שלא שהה בגריל ולו שניה מעל הנדרש והוגש לנו חם עם קונפיטורת פירות מיובשים, כל מילה נוספת תקלקל. באתנחתא שבין המנות שמחתי לקרוא כי המקום משלב אוכל עם אווירה, ומארח בשישי בצהרים וביום ראשון בערב הרכב ג'אז אשר מנעים לסועדים את סוף השבוע או תחילתו בהתאמה. לעיקריות לקחה חנה את הברוהאוס ספריבס במרינדת הויסין וג'ינג'ר (שהרי בשביל זה היא באה איתי) ורק בכוח רב הצלחתי לחלץ צלע כדי להתרשם בעצמי לומר בפה מלא זיכרונות שאלו באמת ספריבס יוצאים מהרגיל. אני הלכתי דווקא על מנת יותר אקזוטית של שיפודי עוף מלאזי, במשרה קוקוס, יקרות ובוטנים, אשר נותן לעוף ניואנס אסיאתי עדין ומוגש עם אורז. לקינוח הזמנו, ואף קיבלנו גלידת קוקוס בשבבי פקאן עם רוטב טופי הנראית (ונטעמת) כמו שני חצאי אגוז קוקוס (ופה גם הקליפה אכילה) ומאפה פילו תפוחים ושקדים עם קרמל מייפל וגלידת וניל. התל אביב ברוהאוס הוא מקום שאפשר לצאת אליו עם הילדים בשבת בצהרים. המקום ערוך, מוכן ומזמין את הילדים ליהנות ממנות שילדים אוהבים, מהפעלות ע"י ליצן ומסיור במבשלה והסברים על תהליך עשיית הבירה, בעוד ההורים ממשיכים לסעוד בניחותא. בעלי המקום משלבים אוכל, בירה, יצירתיות, הרבה רצון טוב ומקצוענות אשר הופכים את האירוח במקום למהנה ומזמין. היה שווה. תל אביב ברוהאוס רוטשילד 11 , תל אביב 5168666 03
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר