נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
אשר וטורי אלפינה, מסעדה צרפתית שוויצרית נמצאת בנתניה במקום ייחודי על צוק המשקיף לים, מה שמקנה לה קסם מיידי והופך את כל חווית הארוחה למאוד מיוחדת. הגענו בשעת צהרים, נוף הים היה מרהיב. התפריט מציע מגוון אפשרויות של מנות ראשונות (חמות וקרות),דגים ופירות ים, בשר, בעלי כנף והצעות מיוחדות שעליהן תשמעו בהמשך. פתחנו בלחמניות קטנטנות חמות שנאפו במקום, מרוחות בחמאת שום מצוינת, שעזרו לנו להמתין למנה הראשונה, פטריות בשמנת וטרגון. הראשונה הזו הייתה אחת הטובות מסוגה בהן התנסינו. הרוטב סמיך כדבעי, ועשבי התיבול במינון הנכון. מי שמעונין בטעמים מעט שונים, יכול לבחור בין שלל סלטים, או במנות מומלצות אחרות: שרימפס ברוטב קוניאק וכבד אווז ברוטב קסיס. המנות מוגשות בקצב נכון. מחד, לא תמתין שעות גם כשהמסעדה "מפוצצת" למשל בסופי שבוע, מאידך, יש מספיק זמן כדי לנוח מעט וליהנות מהנוף הנשקף מכל חלון. זה הזמן אולי לספר על המטבח השווצרי של אלפינה שכולל מספר מנות המוגשות בסגנון האופייני, צלייה עצמית. כך למשל מנת השאפו, נתחוני פילה בקר ועוף וכן חזה אווז מעושן המוגשים במבחר רטבים. מנת ההוט סטון עובדת על אותו עיקרון. ניתחוני בשר מוגשים על אבן לוהטת והסועדים אחראים על מלאכת הצלייה. אלמנט שוויצרי אחר הוא הפונדו המוכר. באלפינה מגישים פונדו יין עם בשר עגל, פונדו גבינה, ופונדו שוקולד המוגשים עם הכלים המיוחדים, מקלות משוננים שבעזרתם טובלים את חתיכות הבשר הגבינה, המרשמלו ברטבים השונים. השוויצריות נעות בין חמישים לשמונים ש"ח. אחרי הפטריות, המשכנו לפורל ורוד טרי ,אפוי ברוטב שמפניה שעשה שירות גדול ומיוחד לדג הרך הזה. גם מי שלא אוהב דגים בדרך כלל, אני מציע לנסות את המנה הזו שעשויה לשמש תחליף ראוי ויותר לכל מנה בשרית. פשוט מעולה. אלפינה מציעה מאכלי ים נוספים. למשל שרימפסים ברוטב כרישה עגבניות ועשבי תיבול, או על מצע סול מוקרם. המיוחדים של אלפינה (חמישים וחמש עד מאה תשעים וחמש ש"ח) כוללים לובסטרים וסרטנים (שמוטסים ישירות ארצה וכך מובטחת טריותם), וגם מנה שנקראת קוקי סאן ז'ק שזה בעברית בשר צדפות ורודות ברוטב פטריות שמנת ובצל. מי שבכל זאת מתעקש על בשר יוכל למצוא פילה בקר ברטבים של פלפלת, חרדל דיז'ון, רוקפור, יין אדום, פילה בקר רוסיני, אנטריקוט, ברווז בתפוזים, קורדון בלו ואסקלופ עוף בטעמים שונים. מחיר המנות נע בין ארבעים ותשעה ל תשעים שקלים. לקינוח התלבטנו בין פרפה שוקולד לקרפ ממולא בטופי, אבל מאחר וכבר היינו שבעים, הסתפקנו באספרסו קצר שנטחן במקום. פרטים חיוניים: עסקיות: א' עד ה' 12:00 עד 16:00 שישי שבת עד 16:00 ניתן לערוך אירועים במקום. אלפינה, גד מכנס 2 נתניה. -8829391/8610620 09 פתוח כל השבוע מ 12:00 עד חצות.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר