נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
אורן גירון יום הכיפורים הוא יום של חשבון נפש. נכון וכדאי לעשות מין חשבון שכזה, לפחות פעם בשנה, וראוי גם לאזכר את מי שמנקה את חשבון הנפש החברתי לאומי שלנו באופן תדיר ועל בסיס יומיומי, ובלי סיבה מסורתית מיוחדת. לילית, המסעדה השוכנת ברחוב מזא"ה בתל אביב, מוכרת ודאי לשוחרי המסעדות, בתור מסעדה מיוחדת, מעוצבת ומושקעת. גם בגלגולה הנוכחי, זוכה לילית לשבחים על הנ"ל, אך בעיקר על יוזמה ברוכה, שלשמה נפתחה מחדש. בני נוער, אשר לא זכו להזדמנות שווה, משתלבים ומשוקמים על ידי צוות המסעדה, המכשיר אותם לעבודה בתחום המסעדנות. כל ההכנסות מנותבות באופן בלעדי לטובת היעד הייחודי הזה והפרוייקט, הנערך בשיתוף עם על"ם (העמותה לנוער במצבי סיכון ומצוקה), מוכיח את עצמו גם בלילית וגם במסעדות העיר השונות, בהן השתלבו בוגרי לילית לעבודה קבועה במטבח. חשוב לומר ולציין כי במהלך הקיץ, נרתמו זוגות שפים מובילים, לבשל פעמיים בשבוע ארוחות גאלה, לקידום ופרסום המסעדה ופעילותה הייחודית. סגנון המסעדה מוגדר כים תיכוני חלבי וכשר, והשף משה כהן הופך את אופציית הדגים הטריים, מוצרי החלב המשובחים ושאר ירקות, כחומרי גלם שניתן להרכיב מהם יופי של תפריט. פתחנו את הארוחה במנה עשירה של גבינת חלומי צלויה עם פלפלים קלויים, זיתים וצלפים (שלושים וארבעה ש"ח), שהיותה פתיח מצוין. המשכנו במבחר פטריות קלויות על סלט רוקט ולימון עם שבבי פרמזן (שלושים ותשעה ש"ח). הפטריות נקלו קצרות על הגריל והונחו על מצע עשיר של רוקט ובצל סגול. הללו תובלו בויניגרט לימון חמצמץ, שהשתדך לפטריות באופן מושלם. עוד מנת פתיח, לביבות דגים וקרם פרש (שלושים ושניים ש"ח), הוגשה על מצע ירוקים, ועוררה את החיך לבאות. סלסלה של לחם שאור ליוותה את המנות. זה הזמן להדגיש ולציין, שכלי ההגשה והאוכל בלילית ראויים לכל שבח. יפים, מסוגננים ובלתי שיגרתיים. למנות עיקריות בחרנו סי באס בגריל, עם ויניגרט ג'ין ושאלוט ובתוספת תפוחי אדמה וירקות בגריל (תשעים ושניים ש"ח). מנה גדולה וגדושה, כשלטעמינו הויניגרט כמעט ולא הורגש. עוד מנה, של דניס בגריל עם חמאה מושחמת וצ'ילי (שמונים ותשעה ש"ח), חשפה דג עשיר וגדול, ורוטב חמאה בצד. לטעמינו, כדאי היה להבריש את הדג בחמאה מתובלת זו תוך כדי צלייה, כך שטעמיה יספגו היטב. פילה טונה טריה עם רוטב חמאה וזיתים (מאה וחמישה עשר ש"ח), היה שילוב מצוין, והוגש עם אספרגוס, כרישה ובצל ירוק, שנקלו קלות בגריל. בשלב זה כבר היינו מלאים, אך לא הסכמנו לוותר על משהו מתוק. עוגת גבינה ושוקולד, טארט טאטן ומקפא פסיפלורה (עשרים וחמישה ש"ח), ענו על התשוקה למתוק וביחד עם פעמיים הפוך, סיימו את הארוחה. לסיכום, מומלץ להגיע ללילית, לנסות ולחוות חוויה מיוחדת, ולו רק בגלל המטרה שלשמה היא נפתחה מחדש. גמר חתימה טובה פרטים חיוניים: עסקיות: ימים א' עד ה', 12:00 עד 17:00 (שישים עד שמונים ש"ח) שעות פתיחה: א' עד ה', 12:00 עד 24:00 יום ו' 10:00 עד 17:00 מוצ"ש: מצאת השבת עד 02:00 לילית מזא"ה 42 תל אביב, 6298772-03
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר