נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
יפעת צימרמן היה היה פעם, לפני שנים לא רבות, חייל אמיץ יוצא יחידה מובחרת, שנקרא להתייצב מיד ביחידתו. רגשות לאומיים פעמו בו אך אהה.. בעיה העיבה על אושרו. אץ רץ החייל והרים טלפון ישיר אל המ"פ, ובשיחתם סיפר כי יום ההתייצבות האמור, הוא בדיוק, אבל בדיוק אותו היום אותו ייעד לפתיחת מקום החלומות שלו. המ"פ שמע, בירר קצת פרטים, נדלק, והצטרף. החלום הפך מציאות והסיפור נגמר בסיומת קלאסית: הם חיים באושר ועושר עד עצם היום הזה, בין ארבעה דונם של מטעי בננות, עצי קוקוס וגפנים, ומנהלים בנחת יחסית, לקול ציוץ ענוג של ציפורים, את "צל-תמר". צל תמר היא מסעדה כפרית, מה שאומר, בתרגום חזותי, שתצורת הנוף המלבבת של המקום כוללת נחל, מפלים, כרי דשא רחבים, עצים ופרות למכביר בחוץ, כשבפנים מדובר במבנה עץ חמים-אווירה, שניבנה בידיו של החייל האמיץ ובידי חבריו. (חייבים להציץ בתמונות בשביל להבין). בתרגום הקולינארי של המונח, מוגשות במסעדה מספר מנות, שמתכתבות בהצלחה עם הכותרת הכפרית המחייבת. המנות הראשונות כוללות את האנטיפסטי (טעים אך שגרתי משהו) בצד מנות מעניינות יותר דוגמת פטריות שמפיניון ממולאות בגבינת עזים מוקרמת בפרמז'ן, ולביבות בטטה ברוטב שמנת ועירית. מומלץ לבצוע ג'בטה חמה, כזו שיצאה עכשיו מהתנור עם כל הריח הנפלא הזה והפריכות המפצפצת, ולטעום איך היא מתמזגת טוב באמת עם חמאת השום שליד. למנות עיקריות מומלץ לבחור בתבשיל הקדירה (בישול ארוך מאד ואיטי) עם נתחי בקר ביין אדום, בצלי שאלוט ופטריות יער, מוגש בתוך כיכר לחם כפרי שחור עגול או שוק טלה בנוסח משתנה: עם לימון ורוזמרין או עם נענע או עם ירקות שורש ועגבניות . יש גם אופצייה דגית (בכל זאת 5 דקות מהכנרת), צמחונים יכולים לבחור במי מן הפסטות המוצעות בתפריט, וגם הילדים זוכים להתייחסות אוהדת, עם מספר מנות שהוכנו במיוחד בשבילם. קינוחים? כדאי לנסות עוגת ברולה וניל: ברולה עטוף במוס שוקולד ומלמעלה שכבת שוקולד לבן, או לדגום את מנת הדגל של המקום, "פרפה צל-תמר", שעשוי מסילאן (דבש תמרים) ומוגש עם אגוזים קצוצים . פרטים חיוניים: צל תמר, על כביש בית שאן טבריה בכניסה לקיבוץ אשדות יעקב (איחוד) טל: 04-6756688 פתוח כל יום החל מ 12:00 ועד סוף הלילה. כל יום ד' ערבי יין חופשי של יקבי רמת הגולן תמורת 15 ש"ח לסועד ניתן לקיים במקום אירועים עד 500 איש.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר