נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
מיקי פרנקל פרונטו היא אחת האיטלקיות המשובחות ביותר, אם לא הטובה שבהן. אפילו נשיא איטליה העניק לרפי אדרי, הבעלים, פרס מיוחד על המסעדה. רפי חי שנים רבות ברומא שם למד קולנוע , חזר ארצה בשנות השבעים והשתלב בתעשיית הסרטים המקומית. בין כל עיסוקיו חלם לפתוח מסעדה בת"א ע"פ המודל האיטלקי האמיתי אותו הכיר מקרוב בתקופת שהותו באיטליה בפרונטו מתמחים בבישול דרום איטלקי, המאופיין בשום ובשמן זית (ופחות בשימוש בחמאה למשל). המסעדה היושבת במרכז רחוב נחמני, לב אזור משרדי עורכי הדין, מעוצבת בהידור, אך עם קריצה. בובת פינוקיו תלויה מעל הבר, ציורים ופסלים מעטרים את המסעדה, ועלי שלכת מצוירים על החלונות הגדולים הפונים אל הרחוב. מבעד לחלונות רואים את הבית שמעברו השני של הכביש, בית גדול מראשית תל אביב, שודאי מכיל משרדי עורכי דין. בתוך המסעדה הניחו צלחות כחולות גדולות על המפות הלבנות, והגישו לנו את לחם הבית בלווית שמן זית, חומץ בלסמי ופלפל שחור גרוס. את הארוחה פתחנו בקמפארי במיץ אשכוליות. אני מאוד מחבב את הקמפארי, אם כי היות ולתרופות רבות הוסיפו תמצית בטעם דומה (להפגת המרירות של התרופה), קמפארי מזכיר להרבה אנשים טעם של סירופ. למנה ראשונה אכלנו שלוש מנות. פנזרוני, שהן סופגניות קטנות במילוי ארבע גבינות ובזיליקום (שלושים ושניים ש"ח), ארנג'יני, מנה דרום איטלקית קלאסית של כדורי ריזוטו עם מוצרלה וזיתים שחורים (שלושים ושש ש"ח), שחומים ופריכים מבחוץ, אך מבפנים הגבינה ניתכת. זוהי מנה ראשונה נפלאה, שמוגשת ברוטב עגבניות ובזיליקום. מנה ראשונה נוספת היא סלט ירוק (עשרים ושמונה ש"ח) שהוא אוסף של עלי חסה מכל מיני סוגים. למנה עיקרית אכלנו עוד מנה דרום איטלקית קלאסית, פילה דניס מאודה ברוטב "אקווה פצה" שפירושו מים מטורפים (שבעים ושמונה ש"ח), העשוי מצלפים עגבנית שרי ויין לבן. לדג היה טעם מאוד דומיננטי של דג, והוא היה עשוי מצוין, עסיסי וללא עצמות. המנה העיקרית השניה היתה הרבה יותר מיוחדת: כבד עגל בחמאה ומרווה (שמונים ושניים ש"ח). גם לכבד וגם למרווה יש טעם מאוד דומיננטי, והטעמים השתלבו זה בזה בצורה יוצת מהכלל. הכבד היה רך מאוד, ממש חמאתי. שתי המנות היו מלוות בתפוחי אדמה אפויים ברוזמרין טובים מאוד. לקינוח אכלנו גלידת קפה באספרסו, אבל ללא ספק, הקינוח השני היה זה שחשוב לכתוב עליו: פאי האוכמניות. מנה מדהימה, שלא אכלתי כמוהה גם במקומות שמתמחים רק בתחום זה. הפאי היה מושלם, לא מתוק מידי ועם שכבה עבה של גבינה מתחת לאוכמניות, שנתנה טעם של עוגת גבינה פרורים. מדהים. המסעדה נפתחת בשתיים עשרה וחצי בצהריים ועד ארבע מוגשות בה ארוחות עסקיות משישים שקלים. המסעדה פתוחה עד אחת עשרה וחצי. פרונטו, נחמני 26, תל אביב 03-5660915
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר