נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
מיקי פרנקל הגענו למסעדת הפורום ביום חורף שמשי למדי, כזה שמאיר את הבתים המפוארים שבסביבה באור צהבהב, אם כי יתכן שהיתה זו הקנאה שסנוורה בעינינו. מרכז הפורום, שבקומה השנייה שלו נמצאת המסעדה, נמצא על כביש החוף בין כפר שמריהו ונוף ים ומציע חניה נוחה לבאים. במסעדה יקדם את פניכם חלל מרווח, מואר ומאד אסתטי. גלריית תמונות הונחה על הקירות, ואיכשהו הצליחה האווירה במקום להשרות עלינו הרגשה ביתית חמימה ונינוחות נעימה, כזו שמתעצמת כשמציצים מהחלון החוצה, על ההמולה הגועשת שבחוץ. את הארוחה פתחנו במרק היומי וכדורי בשר ים תיכוניים על הגריל. ביום ביקורנו הוגש מרק רגל מבשר בקר עם עגבניות טריות (שמונה עשר שקלים). המרק היה סמיך מאד וכמעט ושקלנו לזכותו בתואר המחמיא תבשיל. מנה קטיפתית, עשירה בטעם, ומתאימה מאד לאווירה אפרורית של חורף. כדורי הבשר הוגשו כשהם "משופדים" על ענפי רוזמרין בניחוח רענן, טבלו בטחינה ירקרקה, מרירה כראוי, והיו נימוחים וטעימים בהחלט. עוד טעמנו מנה ראשונה מעניינת של מוס פורל אוורירי , עטוף בסלמון מעושן, ומוגש בלווית לחם קלוי. (שלושים וחמישה שקלים)את הארוחה ליוונו במרלו פרייבט קולקשן אדום יבש של כרמל. בתפריט הייתה שזורה נימה אקלקטית, והיתוך של טעמים, שמאד מתאימים לאופייה של המדינה הקטנה והמטורפת שלנו. תחשבו על זה: מצד אחד ים תיכוניות כובשת של כבש בטחינה, ומצד שני העדינות האירופאית של מוס הפורל. הגיגים דומים עלו תוך נעיצת מבט על במבחר המנות העיקריות, וחשוב לציין שלמרות שונות הסגנונות, הרמה גבוהה והמנות מתאימות זו לזו. המנה, בהא הידיעה, של המקום, היא כבד האווז החם ברוטב מתקתק מפולפל של סיידר ומנטה. תרשו לי קלישאה: לא חשוב עד כמה גשום בחוץ, המנה הזו תחמם לכם את הלב. המלאות העסיסית של טעם הכבד שילבה ידיים עם המתקתקות הטרייה של התפוח. ניחוח המנתה ליווה את קשת הטעמים הצבעונית הזאת, והשלים את הסימפוניה (שבעים שקלים). מנה מעולה אחרת באותו המחיר ממש היא פילה הבקר. חתיכה יפה של רבע קילו שמגיעה כמו שצריך: צרובה מבחוץ ואדומה מבפנים ומשפריצה טעם של בשר. נהנינו מאוד גם ממנת הדניס בשישים וחמישה שקלים. הדניס ממולא בשום ובעלי בזיליקום טריים, ונאפה שלם בתנור, מה שהופך את עורו לפריך ושומר את כל המיץ בתוך הדג. טיפת לימון למעלה ורשמנו הצלחה. המנות באות עם תוספות ממשפחת תפוחי האדמה: פירה, תפוחי אדמה קטנים אפויים ברוזמרין, צ'יפס פריך שנשה במקום, ובטאטה אפויה. הגיע זמן הקינוח. עוגת תפוחים חמה בנוסח קראמבל עם הרבה שבבי תפוחים ועליהם אגוזים גרוסים. העוגה שוחה ברוטב וניל לבן מנוקד בנקודות וניל קטנות, ועליה גלידת וניל שנמסה לאט לאט על העוגה החמה. קינחנו גם במרנג לימון חמצמץ שעליו מוס לימון קליל ואוורירי. רוטב פירות יער בצבע אדום לוהט קישט את הצהבהבים. מחיר הקינוחים נע בין עשרים וחמישה לשלושים שקלים. משום מה הפכו המילים "ישראלי" ו"עממי" למילים נרדפות לרמה בינונית בלקסיקון הרווח, אבל כשאני אומר שבפורום יש משהו מאוד ישראלי, אני מתכוון לכך שיש בה מכל טוב חף מיומרה. אוכל מתוחכם אבל לא מתחכם, והעיקר טעים מאוד. ארוחות בוקר מיום ראשון עד יום שישי מתשע בבוקר עד שתים עשרה בצהרים. עסקיות בימי השבוע משתים עשרה בצהרים עד חמש בערב וביום שישי עד ארבע בשישים ובשבעים שקל. בשעות הערב ארוחת אכול בשר כפי יכולתך בשבעים וחמישה שקלים. בשישי ושבת כדאי להזמין מקום מראש. פורום. דוד המלך 1 הרצליה (בצומת כפר שמריהו) טלפון 09-9575714
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר