נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
יפעת צימרמן ספטמבר אשתקד היה, איך לומר, סוער ומלא תהפוכות. ניו יורק העיר ידעה ימים לא קלים בעקבות אסון התאומים והעולם שרוי היה בתדהמה יחסית. יחסית לנורמל, אני מתכוונת. מהצד הקולינארי של המפה ידעה מסעדת ניו יורק ניו יורק בהרצליה תהפוכות מלבבות משל עצמה. הבעלים התחלפו, והמנהלים החדשים של המקום ראו בחזונם משהו חדש לגמרי. מעצב חדש הוחש למקום, וצלם מיוחד נשלח ניו יורקה, למשימה מיוחדת: להביא תמונות מנופה האורבני הכובש של העיר כדי שיוכלו לפאר את כתלי המסעדה. אגב, שבוע אחרי שחזר הצלם נפלו מגדלי התאומים. בכל אופן ניתן למצוא במסעדה תמונות ופסלים מהעולם האמריקאי ניויורקי מרלין מונרו בשמלה המתנפנפת, המונית הצהובה, אלוויס ושאר סמלים. אני גם כמעט בטוחה ששמעתי את פרנקי (סינטרה) באוזן, לפחות מדי שעה, קורא בקול "ניו יורק ניו יורק", למקרה שהעזתם לשכוח היכן בדיוק אתם נמצאים. מן החובה לומר שהעיצוב החדש הכניס הרבה אור ושיק למסעדה. המסעדה בנויה כמו דיינר אמריקאי טיפוסי ומחולקת לשתי קומות: קומה א', להלן קומת הלא מעשנים, וקומה ב', הקומה המעושנת, אליה העפלתי בשמחה ובציפייה מוחלטת. אפשר לבחור לשבת בשולחן רגיל או במעין "בוטים" כמו בדיינרים האמיתיים בארץ המקור. התפריט של ניו יורק ניו יורק מאפשר בחירה בין מגוון רחב מאד של מנות, החל מטוסטים, מרקים, דרך סלטים שונים שאפשר להרכיב לבד בבר הסלטים החופשי הקבוע במקום (אף צמחוני לא יצא מכאן רעב) וכלה בגולת הכותרת של המקום, והסיבה לשמה הגעתי: הבשרים. התחלנו במנת פתיחה של טבעות בצל שחמחמות ופטריות שלמות מטוגנות, טובלות בבלילה קריספית (שלושים וחמישה שקלים). המנה, ועושה רושם שזה המוטו המקומי, היתה עצומה בגודלה, ומספיקה לשניים, שלושה אנשים רעבים בקלות. בהתלבטות בין ההמבורגרים המפתים, שהציצו אליי מהצלחות שליד, ובין הסטייקים מהתפריט, ניצח הסטייק. וכך נחו להם על צלחתי שלוש מאות גרם עסיסיים מהחלק הקרוי אנטרקוט, שאני, באופן אישי, רוחשת אליו חיבה עמוקה יותר אפילו מן הפילה. ניתן לתבל את הסטייק ברוטב פטריות או פלפל, ברוטב חרדל או טריאקי. הרוטב מגיע בצלוחית נפרדת על מנת שתחליטו בעצמכם כמה בדיוק אתם רוצים, ובינתיים מאפשר להתרשם מהבשר כמות שהוא באמת, ובאמת שהתרשמתי: נתח הבשר היה נאה, עשוי בדיוק במידה שביקשתי, וגדול בדיוק כפי שהבטיח התפריט, ולא טיפה אחת פחות מכך (שבעים וחמישה שקלים). זוגי לארוחה בחר באופציה ב', ומתוך מבחר סוגי ההמבורגר שהוצעו, בחר את זה עם החזה אווז, גבינה שוויצרית ורוטב רוקפור (חמישים וחמישה שקלים). ההמבורגר, קציצה שמנמנה (שלוש מאות גרם) ועסיסית, הגיע על לחמנייה, בתוספת סלט קטן, והרבה מאד צ'יפס.(העיקריות מגיעות בלוויית צ'יפס או תפו"א אפוי, אבל בהתחשב בגודלן העצום של המנות, למי נשאר מקום). מרגע זה ואילך, מלבד קול חלוש שבקע מגרונו של הסמוך אלי : "אני רוצה ביס מהסטייק שלך", היה שקט, ושקט, לפחות מהצד של ההוא, אומר שטעים לו, והוא עסוק בלעיסה ולא משיחין בשעת הסעודה, את יודעת. זה לא שנשאר מקום למנה אחרונה, אבל אחרי כל כך הרבה בשר חייבים מתוק. קינחנו בעוגת גבינת שמנת (עשרים ושישה שקלים) ועוגת שוקולד חמה ומצוינת (עשרים ושמונה שקלים) ליד אחד קצר ואחד תה עם נענע, ולא יכולנו לזוז למשך רבע השעה שאחרי. ניו יורק ניו יורק הרצליה משכית 32 בית מרכזים 9546496 09 פתוח כל יום בין 12:00 ל 01:00 שאר סניפי הרשת: אילת: מלון בקעת הירח באר שבע: שד' רג'ר 23 (פסאג' רסקו) חיפה: שד' הנשיא 122 מרכז הכרמל ת"א : אבן גבירול 30 (לונדון מיניסטור)
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר