נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
בת חן כהן מזכרת בתיה הגיעה לתודעתי הלאומית יחד עם שירת הסירנה ונוח נאמן. לאחר מכן, כמו במטה קסם, גיליתי שהחן הפרברי רודף אותי, וזאת עוד בטרם הדרמתי לאזורים נטולי פקקי תנועה ומלאי ריח הדרים, ארבעים וחמש דקות מרעננה. היציאה מהעיר עשתה לנו טוב. יש שיקראו לזה בריחה מהמציאות אני קוראת לזה התחברות עם טעם החיים. פרי מגדים, ביסטרו כפי שלמדנו בהמשך, ממוקמת בתוך מבנה שפעם היה רפת, בתוכו סדורים מספר לא רב שולחנות, היוצרים אווירה כפרית חסרת יומרות ופוזה. התרווחנו, הזמנו יין מרלו של ברקן תשעים ושמונה, לקחנו נשימה מהאוויר הכל כך צלול ושקענו בתפריט. הבחירה היתה קשה. מבחר המנות גדול, ודומה שכל אחד יכול למצוא את המנה האהובה שלו. היות ואורן אוהב דברים מעושנים, ובעל המקום מתגאה בחדר העישון בחרנו להתחיל בסלמון מעושן בעישון טבעי. נתחי הסלמון היו מצוינים, ויחד עם לחמניות הבית החמות היוו חגיגה של ממש. מן הראשונות החמות בחרנו מנה של מלפטי (בהתחלה רק בגלל השם). אלה כדורים קטנים של תרד וגביות צאן בקרם פרש, עם גבינת פרמז'ן מגוררת, אווריריים, עדינים מאוד בטעם ומוצלחים ביותר. טעמנו גם מנה של קורקבני אווז שבושלו בישול ארוך שהפך אותם לנימוחים, שקועים (עד צוואר) ברוטב עגבניות קליל שהשתלב מצוין עם הלחמניות (וכמו שאמרו הגששים, לחם טרי זה טעים) וכן זוקיני (הלא הוא הקישוא) חצוי לאורך, ממולא בחזה אווז מעושן וגבינות, מוקרם ומוגש חם. מתוך מבחר המנות העיקריות נצמדנו לאהבתנו לבשר. בינינו, מה עוד אפשר לאכול במקום שפעם היה רפת? האמת שהמבחר באמת מרשים, החל ממנות של בעלי הכנף (שווה לנסות את העוף המעושן שנשמע מצוין), דרך בעלי הסנפיר וכלה במבחר בשרים מרשים. אורן אכל סטייק אנטרקוט מיוחד בגריל ברוטב שמנת ופטריות שהיה עשוי מדיום ועסיסי מאוד, והפטריות היו קטנטנות ושלמות. הבחירה השניה היתה של סטייק פילה (מדיום מינוס) ברוטב פלפל עדין שהלם להפליא את טעמיו המצוינים של הבשר. המנות העיקריות הגיעו עם קרטושקעס (תפוחי אדמה קטנים בטעם של ל"ג בעומר), שעועית ירוקה חלוטה שפריכותה נשמרה למרות הבישול וסלט גזר קר עם גרעיני כוסברה שהיה הפתעה רעננה וטובה מאוד. אין ספק שהאוויר הצלול עשה את שלו ופתח לנו את התאבון אחרת לא ניתן להסביר איך עוד נשאר לנו מקום לקינוח. בחרנו קרם ברולה, ונילי מאוד, ועוגת תפוחי עץ חמה עם גלידת וניל טובה וקצפת. אכן אופטימיות ושלווה ממש ליד הבית, הנסיעה חזרה הביתה היתה מהירה אודות למחלף רמלוד החדש. המקום פתוח לארוחות צהריים מהשעה שתים עשרה ועד ארבע, ובערב החל מהשעה שבע. מומלץ להזמין שולחן.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר