נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
"קטס", ארלוזורוב 12, תל אביב. רומן לסקר את האמת, כשאמרו לי שב"קטס" התחילו להגיש עסקיות, התגובה הראשונה שלי היתה תמיהה קלה. ה"קטס", גם לפי הקונוטציה של השם וגם מתוך ידיעותיו הכלליות של כל מי שהסתובב בעיר בעשור האחרון, הוא פאב. פאב לא רע אפילו, עם יותר משבעים סוגי קוקטיילים, אבל – לשם כך התכנסנו. את הלוק של הבית-קפה הרגשנו כבר בכניסה. כורסאות רחבות וקלועות, אשר מוקפות ירק ונותנות אווירה שונה לגמרי מהמראה הפנימי, עור שחור ועיצוב חשוך-עמום, שעושים את האווירה הפאבית של הקטס. מתכונת הבוקר של הקטס היא חדשה מאוד- התחילה בחודש מאי האחרון. המקום מגיש כמה סוגים של ארוחות בוקר - גדולות מאוד, לפי המופיע בתפריט - וארוחות צהריים עסקיות גדולות גם כן. הדיל פשוט מאוד – בעבור שלושים ושישה שקלים מקבלים סלט או מרק למנה ראשונה ואחת מסך המנות העיקריות המופיעות התפריט הכללי, אשר מחיר רובן עולה על מחיר כל הארוחה. ביום שהגענו ל"קטס", ע' ואני, מרק היום היה מרק בצל. מכיוון שבצירוף מקרים לא היה לאף אחד מאיתנו מצב רוח למרק, נשלחו לשולחן שלנו שתי צלחות סלט ירוק. הסלט היה (כשמו) תערובת של עלים ירוקים, טריים, כשבלטו הטעמים של החסה ושל הארוגולה, אבל היו עוד. מעל הכל היתה גרסה מחוזקת של רוטב ויניגרט, כשהחמיצות המודגשת שלו משתלבת יפה עם הסלט. הבירות שהזמנו - בכוס של ע' היתה גולדסטאר מהחבית, הבירה היחידה מהחבית ב"קטס", ובקבוק ה"גרולש" שלי - הדגישו עוד יותר את החמיצות מעוררת התאבון של הסלט והיינו יותר ממוכנים לעיקריות. ע' הזמין נתחי חזה עוף מוקפצים. בצלחת שהגיעה לשולחן היו מונחים נתחי החזה (ערמה נאה), סלט ירקות, שונה מזה שקיבלנו למנה ראשונה, וערמה של צ'יפס שהזכירו מאוד את ה"פוטאטו" החדשים של מקדונלד'ס. לאלה שלא מכירים, מדובר בגרסה טעימה מאוד של צ'יפס, כאשר תפוחי האדמה נחתכים לפרוסות גסות, מתובלים בנדיבות בפפריקה אדומה ועוד כמה תבלינים ומטוגנים קלות, כך שהתוכן נשאר רך. חזה העוף היה עשוי במידה, עסיסי והסיבה שהצלחת לא נותרה ריקה היא שע' לא הצליח לסיים הכל. המנה עיקרית שלי היתה פיתה דרוזית ממולאת בבשר טחון מלווה ברוטב וינגרט. לשולחן הגיעו שתי פיתות ממולאות בבשר טחון עם ירקות והמנה הזכירה מאוד את המנה ההודית "עוף טיקה". רוטב היוגורט הקריר והחמצמץ התאים מאוד לבשר החם והחריף מעט והמנה היתה מוצלחת מאוד. הקרבה היחסית של הים מסייעת במשבי בריזה שהופכים נחוצים כדי להקל על הגודש בקיבה ומשלימה את הנאת ביקור הצהריים ב"קטס". נכון לחודש אוקטובר, קטס חזר למתכונתו הרגילה. ללא עסקיות.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר