נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
מיקי פרנקל הדבר הראשון שהתרשמתי ממנו כשנכנסתי למסעדת חסילון בהרצליה פיתוח הוא העיצוב יפה. אפארט דמוי מפל תלוי על הקיר, זכוכית שמתחתיה זורמים מים. מאוד מרגיע, ומשתלב להפליא עם המוזיקה הקלאסית הקלילה ברקע. הדבר השני שהותיר עלי רושם היה התפריט. הלה כולל מגוון עצום של מנות רבות ושונות, רובן של דגים ופירות ים, אבל גם אלה שאוכלים אך רק את ההולכים על היבשה, ימצאו כאן שבר לרעבונם. מעולם לא ראיתי סוגים רבים כל כך של שרימפס; שרימפס בטמפורה, שרימפס בבצל, פטריות ושמנת, שרימפס בנענע, ברוטב תפוזים, בשומשום. הממ, השרימפס בתמרים ובברנדי נראה טוב. (פלאש בק: בפורסט גאמפ, החבר השחור של פורסט מונה את כל סוגי השרימפס שאמא שלו מכינה במסעדה בעוד פורסט מפרק ומרכיב את הנשק) הארוחות העסקיות מוגשות בחסילון משתים עשרה בצהרים עד שמונה בערב במחיר של שישים ושישה שקלים או שבעים ושלושה שקלים, תלוי בשעה. בשבת בצהרים יש עסקית שונה, שעולה מאה שקלים. בחרנו שלוש מנות ראשונות. הראשונה היתה צ'אודר פירות ים. המרק היה סמיך כהלכה ועתיר בפירות ים וירקות. כשאכלתי ממש יכולתי לדמיין את עצמי יושב בבית קטן ליד החוף בניו-אינגלנד, ושומע את הגשם מטפטף על הים והרציף שליד. עוד טעמנו למנה הראשונה ערמה של צדפות מול שיושבות ברוטב שעועית שחורה, עם שום מתוק ובזיליקום. מנת פתיח טובה שעושה חשק להמשיך בארוחת פירות ים. עוד מנה ראשונה היא קוקטייל פירות ים מוקרם. שתי צלוחיות, עם בייבי שרימפס, קלאמרי ברוטב בשאמל וגבינה צהובה מוקרמת ממעל. מנה טובה, ממלאת מאוד ומתאימה בעיקר למי שחושב על מנה עיקרית קלה יותר. למנה עיקרית אכלנו שרימפס ברוטב תמרים וברנדי, על מצע של איטריות אורז פריכות, ודג האליבוט עם ראשי שום אפויים ובזיליקום, שיושבים על פלטת ברזל רותחת. השרימפס מ צ ו י נ י ם ברוטב המתקתק והלא שיגרתי. הדג הוגש בלי עצמות וטעמו היה עדין מאד, וללא ניחוח דגי חזק (כמעט שלא מורגש, למעשה). כך שמנה זו, שהיא טובה מאד בפני עצמה, עשויה להוות בחירה נכונה וטעימה, לאנשים שבדרך כלל נמנעים מדגים. מכיוון שלא הסתפקנו בשתי מנות ראשונות אלא בשלוש, לא היה לנו אלה לבחור בשלושה קינוחים. אחד מהם נקרא מרינה המתוקה ומאד מזכיר פבלובה (מרנג עם קצפת ברוטב פירות יער) , ויש גם פרפה חלבה טוב מאוד וגלידת וניל ששוחה באספרסו (והרגשתי גם קצת קאלוהה). האחרונות היו נהדרות בפני עצמן, אלא שמכולן הייתי ממליץ לקנח בגלידת הוניל באספרסו, דווקא בגלל פשטותה וטעמה המדויק, המשתלב נכון עם הטעם הדומיננטי שמשאירה אחריה ארוחת פירות ים. יש לציין כי רבות מהמנות שנדגמו הינן מתפריט האלא-קרט של חסילון. מסעדת חסילון, שנקר 14 הרצליה, 9570236- 09
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר