נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
מיקי פרנקל מבעד לעננים האפורים זרחה לרגע השמש באזור ההייטק של הרצליה פיתוח, אני והבוס הלכנו לארוחת צהרים עסקית אך שמשית במצדה. ידעתי שמצדה היתה עד לפני כמה זמן מסעדה חלבית. היום היא שומרת על אורינטציה חלבית משהו, אבל אפשר למצוא בה בנוסף לדגים גם עוף למיניו, למי שעדיין מאמין שארוחת צהרים בלי בשר איננה ארוחת צהרים. ארוחות הצהרים מוגשות משתים עשרה בצהרים עד שש בערב, כך שלא צריך להילחץ ולהגיע מהר, ומי שיקדים לפני שתים עשרה וחצי (וביום שישי יגיע עד שעה שתיים) יוכל ליהנות עדיין מארוחת בוקר. ראיתי למשל בתפריט את ארוחת הבוקר האמריקאית של פנקייקים וסירופ מייפל בעשרים ושמונה שקלים וחמדתי אותה. בכלל למצדה לעולם לא מאחרים כי היא פתוחה עשרים וארבע שעות ביממה. אבל אני הגעתי לארוחת צהרים עסקית, כזאת שעולה ארבעים וחמש או חמישים ותשעה שקלים (אם תעדיפו דג למנה עיקרית), אכן מציאה. התיישבנו במרפסת שאור השמש מאיר אותה דרך הזגוגיות הגדולות. בימים חמים יותר מסירים את הגג מעל המרפסת ואז היא אפילו יותר שמשית, והמעשנים יכולים לשבת שם ולהרגיש לרגע כאילו אף אחד לא רודף אותם וכאילו הם לא ימותו מסרטן הריאות. לפתיחה קיבלנו לחמניות טריות מכל מיני סוגים, צלוחית רוטב פסטו, וצלוחית חמאת שום עם בצל ירוק, ככה בשביל לפתוח את התיאבון. למנה ראשונה אפשר לבחור בין מרק היום (שהיה באותו יום מרק בטטה ומרק מיניסטרונה), אנטי פסטי או סלט ירוק ברוטב ויניגרט. אני בחרתי באנטיפסטי אותו אוספות המלצריות ממעין בופה שעמד לידנו, ואילו הבוס בחר במנה המיוחדת של היום: פטה כבד עוף עם ריבת תפוז סיני, מה שאומר כמובן שצדקו אלה שאמרו לי שכדאי לי להקשיב כשמדברים אלי. אם גם אני הייתי בוחר את המנה הזאת אז גם אני הייתי נהנה ממנה מאוד משובחת ומפתיעה. אבל לא: אני קראתי את התפריט כשהמלצרית דיברה. הד לחלביות המסעדה היא השתייה. בנוסף לקינלי קולה המקובל במצדה יש כל מיני שייקים מכל מיני פירות. אני שתיתי תות אננס, והוא בננה אננס ("עם דגש על הבננה" הוא דרש באסרטיביות). הגיע זמן המנה העיקרית, ואנחנו אמרנו "שניצל". אני שניצלונים מפטריות יער טריות, שמגיעים עם רוטב יוגורט ורוטב פטריות, והבוס שניצל אמיתי שמגיע בגודל אקסטרה אקסטרה לארג' ורוטב אלף האיים (אם כי הוא לקח גם מהרוטב שלי, אבל מותר לו. כי הוא הבוס). שנינו קיבלנו תוספת של סלט ירוק ופירה בטטה עם בצל מתקתק בקרמל. שניצל הוא פחות או יותר ארוחת הצהרים הכי סטנדרטית שיש. בטח כשהוא עם פירה תפוחי אדמה. במצדה עשו אתו משהו קצת מעבר: פטריות במקום עוף, תוספת של רוטב קצת אחר, פירה בטטה במקום תפוחי אדמה, ובצל קרמל במקום בצל מטוגן, כלומר משאירים את ארוחת הצהרים הקלאסית בבסיסה, אבל מוציאים ממנה משהו קצת שונה, וחביב למדי. למרות שהקינוח אינו חלק בלתי נפרד מארוחת הצהרים, נכנענו לאספרסו, לעוגת גבינת פירורים מעוטרת בתות ולסופלה שוקולד מעוטר בגלידת וניל, מהסוג שכשמתחילים לאכול אותו ניגר ממנו השוקולד (הבוס טען שהוא טועם יין בשוקולד, ואני אמרתי בלב שהוא שוב טועה). מצדה, יוחנן הסנדלר 1 הרצליה פיתוח. 09-9586102 יש חניה, יש גישה לנכים, יש טייק אווי, ויש מקום לאירועים של עד 110 איש.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר