נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
"טעמו מוזר, צבעו מזעזע והוא מיוצר על ידי שלושה אנשים שאינם מדברים עם איש" הליקר הצרפתי, היוקרתי ואפוף המסתורין, שהפך למיתוס בעולם כולו..השרטרז (chartreuse).השרטרז הנו ליקר עשבי תיבול בעל טעם ייחודי ומרתק המכיל לא פחות מ 130 מרכיבים בוטאניים, כולם טבעיים, הנאספים כל אחד בעונה ובמקום המתאימים לו ביותר.המתכון המקורי נרקח בשנת 1605 בשם"אליקסיר" בבקבוקים קטנים של 100 מל' וברמה אלכוהולית של 71 אחוז , משקה זה נחשב כסם לחיים ארוכים ויוצר במנזר שתקנים בשם גרנד שרטרז ליד פאריס. בשנת 1838 פוצלה הגרסה ההרסנית לשתי גרסאות מתונות יותר:הגרסה הירוקה: ליקר בעל 55 אחוז אלכוהול, בעל צבע ירוק זוהר טבעי לחלוטין המכיל סוכר, אלכוהול ו 130 סוגי צמחים. הגרסה הצהובה: רך ומתוק יותר מקודמו, עשוי בשיטה הדומה לשיטה בה מכינים את השרטרז הירוק ומכיל 40 אחוז אלכוהול בלבד. השוני בצבע נובע כתוצאה ממשחק במינוני המרכיבים במהלך תהליך הייצור.כיום, 400 שנה מאוחר יותר, הליקר עדיין מיוצר ע"י 3 נזירים שתקניים, השומרים בקנאות הן על שתיקתם והן על סודיות המרכיבים והמתכון.בייצור הליקר לא נעשה שימוש בחומרי צבע וטעם מלאכותיים והוא תוצאה של אותם מרכיבים מקוריים, בוטאניים וטבעיים בלבד. בסופו של תהליך הייצור עובר השרטרז יישון של עד שמונה שנים בחביות עץ אשר מעניקות לליקר טעם מיוחד מאד. יש שהיו מגדירים אותו כמוזר.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של דורין קופיט

המשקה של הפילים..
Bottled in Mexico
משחקים בגוגואים
Das is ein unicum
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר