נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

ליאור דמרי גבר על 100 מתחרים מכ-60 פאבים וברים מרחבי הארץ והוכתר לאלוף ישראל במזיגת סטלה ארטואה. הוא בן 24, מנתניה, והוא מברמן כבר ארבע שנים. לפני כשמונה חודשים התקבל לעבודה בפאב הדבלין בהרצליה. מי שקיבל אותו לעבודה היה רועי דוריאן, אלוף המזיגה של סטלה ארטואה מהשנה שעברה. למקום השני בתחרות הגיע אדם פסטרנק מפאב הדבלין בהרצליה ולמקום השלישי ליאור פרץ מפאב הדבלין ירושלים.

גמר אליפות העולם במזיגת בירה World Draught Master 2006 Competition יערך ב-27/10 בבלגיה, בעיר לובן בה נמצאת המבשלה הראשית של סטלה ארטואה ובה נוסדה הבירה. בתחרות יימזגו גם הבירות הבלגיות לף והוגרדן. 

מזוג אותי, אהוב אותי

זו השנה התשיעית ברציפות שסטלה ארטואה מארגנת את תחרות המזיגה העולמית שלה (World Draught Master), בה מתמודדים ברמנים מכל רחבי העולם על התואר הנכסף. גם על ישראל לא פוסחת התחרות, ומיטב ברמני ארצנו עורכים גם כאן שלב מוקדמות - מעין אליפות ארצית - בה נקבע הזוכה שייצג את ישראל בתחרות מזיגת הסטלה העולמית שתיערך בבלגיה בסוף אוקטובר.

בתחרות נדרשים הברמנים להפגין את כישוריהם במזיגת הבירה סטלה ארטואה מחבית ומבקבוק, וכן על צורת הגשתה ללקוח. בין הקריטריונים לניקוד ניתן למצוא את ניקיון הכוס והעבודה, גודל ראש הקצף, והנחת תחתית. המותג סטלה ארטואה מתגאה בתהליך מזיגה ייחודי בן 9 שלבים שאם מבוצעים כהלכה הם מובילים ל"מנה" מושלמת של בירה שתחשוף את הלוגם לארומות ולטעמים האמיתיים של סטלה ארטואה.

שלבי המזיגה הם:

הטיהור – שימוש בכוס הממותגת של סטלה ארטואה, כשהיא נקייה מכל לכלוך ושטופה במים קרים מאוד על מנת לא ליצור הבדלי טמפרטורה משמעותיים בזמן מזיגת הבירה. אין לנגב את הכוס!

הקורבן – פתיחת ברז הבירה כדי לשחרר את הקצף הראשוני שבצינור ולא למוזגו אל הכוס.

המזיגה – החזקת הכוס בזוית של 45 מעלות מתחת לברז הבירה הפתוח ליצירת סירקולציה של המשקה בכוס.

ההכתרה – נעשית ע"י יישור זוית, החזקת הכוס והנמכתה עד ליצירת ראש קצף ("כתר") בעובי של לפחות שתי אצבעות (כשלושה ס"מ).

ההזזה – סגירת הברז בתנועה אחת מהירה והזזת הכוס הרחק ממנו על מנת לא לאפשר לטיפות בירה מחומצנות ליפול אל הכוס.

הגילוח – העברת סכין בשיפוע של 45 מעלות על טבעת הכוס כדי לגלח את חלקו העליון של הקצף בו יש בועות גדולות שמתפוצצות מהר ועלולות לגרום לכל ראש הקצף להיעלם במהרה.

הבחינה – יש להביט על הכוס המלאה ולבדוק בכלליות את תוצאת המזיגה לפני ההגשה (ניקיון, כתר וכו').

הניקוי – טבילה זהירה של הכוס המלאה במים כדי לנקות את דפנותיה משאריות משקה.

ההגשה – הענקת הכוס ללקוח כשהיא מונחת על תחתית ממותגת וכשעליה "תופס טיפות" (Drip Catcher).

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של מערכת בקבוק

קריאה אחרונה
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר