נעים להכיר

החורף התדפק בעוצמה על דלתה של תל-אביב העיר. לראשונה השנה. דפיקות חזקות וסמכותיות שלא הותירו ספק. הוא בדלת ועומד להיכנס. אני סיימתי יום של ריצות בלתי פוסקות בתנאי אקלים חדשים והגעתי למסקנה שמשהו בחיי הולך להשתנות. יש להוריד הילוך, הכביש רטוב ולא יתחילו בלעדינו אז בעצם אין מה למהר. חורף זה בעצם נהדר. הגשם הוא רק גשם, נקי ופסטורלי, האוויר נקי והכל מסביב משתנה. גם האנשים.

בתחתית רשימת ה"לעשות" ליום זה ניצבה ארוחת ערב במסעדת חדר אוכל. הבטחה לנחמה, למרגוע לעמל, להשתקת המחשבות, השתקת הגוף ויצירת מעבר חופשי לכניסתן של המחשבות הטובות והמפוקחות. זוגתי הגיעה אחרי הסרט של אלמודובר.

D.N.A

כבר בכניסה שמחתי כי המקום מואר היטב. לא הכל מבחינים בכך אבל הכל נמצא בתאורה. מחוץ למסעדה משתרעת רחבת מתחם האומנויות. יחד עם האגף החדש של מוזיאון תל אביב הופכת רחבה זו שוקקת ומגרה. נגן החצוצרה בכניסה לתיאטרון הקאמרי מנגן נעימה סנטימנטלית וקהל שוחרי התיאטרון נכנס ויוצא מהאולם.

מארחת נעימה הושיבה אותנו לשולחן. חדר האוכל הוא חלל אכילה בינוני בגודלו, מזמין ופתוח המתקשר ישירות עם הארכיטקטורה של חדר האוכל הקיבוצי הישן והטוב. בימים שלפני ההפרטות, עת החברים מגיעים לשולחנותיהם אחרי חצי מעמל יום עבודתם, איש איש והמקום ממנו הגיע. זה מהרפת, זו מהפלחה ואלו שם מהמכבסה. אוכלים יחד. מביטים זה בזה, מתעדכנים, מרגישים את השגרה ושואבים ממנה כוח. בבחינת "מה שהיה הוא שיהיה". אז בואו נאכל.

מה בצלחת

פתחנו בסלט מוצרלה (36 ₪) שהזכיר לי מיד למה הכי כדאי לחיות בישראל. כל כך פשוט ורענן, עגבניות שרי צבעוניות, זיתים, בזיליקום ומוצרלה. מושלם ואם להמשיך ולרכב על הגל הציוני אציין גם את בירת אלכסנדר (32 ₪) שהייתה חלקה ומעניינת. כמעט כמו כל שאר בירות הבוטיק הישראליות, הסטנדרט גבוה והתוצאה מאוד מעניינת.

הזמנו סלט קלמרי חם עם גרגירי חומוס, בצל שרוף, איולי פלפלים, נענע וכוסברה (46 ₪). הקלמרי היה מצוין. אכלנו גם קרם חצילים עם דבש תמרים וצנובר קלוי (18 ₪). מעדן מפתיע וטעים המשלב בין טעמו של החציל הקלוי ומרקמה של הטחינה, בהחלט היה קשה להתנתק ממוס החצילים. קרם התירס שהוגש אחריו הגיע עם ארטישוק בגריל וכמות עודפת של גבינת פרמזן היה מעט מאכזב. הברד (19/28 ₪) של חדר האוכל מתקרב לשלמות. עם רום ואננס. הזמנו גם שרימפס חרוך המוגש על קרם בצל יחד עם חזה אווז מעושן, שעועית וסלסלת עגבניות (58 ₪). המנה נעלמה כלא הייתה כעבור שניות ושנינו הסכמנו כי הייתה טובה מאוד. למנות עיקרית אכלנו 'מיקס גריל חדר האוכל' (192 ₪) שהורכב מאנטרקוט מצוין, שיפוד קבב, נקניקיה וסטייק פרגית. את הארוחה קינחנו במוס שוקולד (32 ₪) נהדר.

רוח המקום

השירות אדיב, אישי ונעים, המחירים מאוד ידידותיים, קופסת הפח המונחת על השולחן בה יושבים יחדיו סכו"ם, מפיות, מלח פלפל וקיסמים משרה אוירה טובה ונוסטלגית. משהו השתנה בחיי בעקבות הארוחה בחדר אוכל. אולי היה זה האוכל, אולי הייתה זו האווירה. חורף.

 

* מדור פרסומי.