נגישות
נגישות

מתכון לצ'ילי סין קרנה טבעוני של מסעדת זכאים

שעועית נימוחה, חצילים מעושנים ופלפלים קלויים, ישיגו לכם תבשיל חם ומנחם במיוחד, שניתן לשדך לתוספת האהובה עליכם וליהנות מארוחה טעימה לכל המשפחה

מגזין REST המלצות קולינריות מתכונים
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 14/11/2018, 9:19
תאריך עדכון: 15/11/2018, 9:08
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

צ'ילי סין קרנה (צילום: באדיבות מסעדת זכאים) כיף עם פירה או לחם קלוי. צ'ילי סין קרנה של זכאים (צילום: באדיבות המקום)

לא צריך להיות טבעוניים כדי ליהנות מתבשיל חם, מזין ונטול מוצרים מן החי. מסעדת זכאים מתל אביב חולקת איתנו את הגרסה המפתיעה שלה לתבשיל שעועית אדומה, עשיר בפלפלים אדומים וניחוחות מעושנים של חציל קלוי. ניתן להגישו עם פירה ביתי, חלה קלויה או כל תוספת שתחמיא לטעמים העמוקים ולריח המנחם שימלא את הבית. שימו לב, המתכון מצריך השריה מוקדמת של השעועית, ובישולה עד לריכוך. הדליקו תנורים וקדימה לעבודה!

11 מסעדות טבעוניות מומלצות
מסעדת זכאים – לכל הפרטים
להזמנת שולחן במסעדת זכאים

צ'ילי סין קרנה
מתכון לכ-6 מנות

מצרכים

600 גרם שעועית אדומה שהושרתה במהלך הלילה ולאחר מכן בושלה עד ריכוך
4 חצילי חממה גדולים
8-9 פלפלים אדומים
10-12 עגבניות בינוניות
4 בצלים גדולים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-250-300 מעלות וקולים את הפלפלים מכל הצדדים. לאחר הקלייה מכניסים לקערה ומכסים בניילון נצמד על מנת לתת לפלפלים להזיע.
2. את החצילים יש לשרוף על הגז מכל הכיוונים בזהירות.
3. מלהיטים מחבת, חותכים ומקרמלים את הבצל עם מעט מלח ושמן עד להשחמה עמוקה.
4. מקלפים את הפלפלים לאחר שהזיעו וגם את החצילים.
5. מעלים סיר גדול על האש שאליו מכניסים את הבצל המקורמל, הפלפלים והחצילים. חותכים את העגבניות לחתיכות גדולות ומכניסים גם. כאשר כל החומרים מגיעים לרתיחה ומבעבעים, לוקחים בלנדר ידני וטוחנים את כל התערובת. מוסיפים מלח לפי הטעם ורק אז מוסיפים את השעועית המבושלת. ניתן להוסיף שוב מלח לפי הטעם.
6. ממשיכים לבשל הכל על אש קטנה בין שעתיים וחצי לשלוש וחצי שעות, עד לקבלת טעמים עמוקים מעושנים.
7. מומלץ להגיש על פירה ביתי, או על ברוסקטת חלה. בתיאבון.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
זכאים בתל אביב
053-7102636

תפוח אדמה מוקרם (אילוסטרציה מתוך unsplash)
נתח בשר ב- EVE (צילום: באדיבות המקום)
פרויקט ותפריט קדרות במסעדת רוטנברג (צילום: אפיק גבאי)
מרק ראמן של מסעדות פריים (צילום: דניאל לילה)
חמין של מסעדת קיטון (צילום: רונית רומנו)
סביח בחומוס שוק בכפר סבא (צילום: באדיבות המקום)
נתח בשר במעשנה (צילום: באדיבות המקום)
מסעדת "לילה" בבנגלור הודו (צילום: באדיבות השף רועי סופר)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי