כשמדובר באוכל טוב, לכל אחד יש את המקום האהוב עליו. אבל מה קורה כשאלפי גולשים מחליטים יחד על המסעדות הכי אהובות עליהם, והרבה מהם בוחרים שוב ושוב את אותה מסעדה? ובכן, זה כבר לא אנחנו, זה הן.
אז בדקנו אילו מסעדות הו הכי מבוקשות בשנת 2025, והתוצאות גילו לנו תמונה מרתקת של מה באמת חשוב לסועדים הישראלים - לא רק האוכל עצמו, אלא גם האווירה, השירות, המיקום והחוויה הכוללת. הרשימה הזו מציגה את עשר המסעדות שזכו לאהדה מיוחדת של קהל הגולשים של זאפ בשנת 2025, כל אחת עם הקסם המיוחד שלה.
איזה כיף לבלות במסעה טובה? צילום: שאטרסטוק
הגולשים בחרו במריפוסה בזכות השילוב הייחודי של מטבח שף יצירתי, מיקום מדהים במתחם מועדון הגולף בקיסריה, והקפדה על חומרי גלם והכנה מושקעת. המסעדה, שמוקפת במדשאות ירוקות אינסופיות, מציעה אווירה נינוחה ומיוחדת שקשה למצוא במקומות אחרים. השפים מאיר אלאלוף, חביב משה ויומי לוי מביאים עמם ניסיון עשיר ממסעדות מובילות, והוא ניכר בכל פרט בתפריט. המסעדה מגישה בשרים ודגים ברמה גבוהה מאוד, עם דגש על יצירתיות וחדשנות בהכנה. הקונספט של מסעדת שף מתבטא ביחס לכל מנה כאל יצירה קולינרית, עם תשומת לב לפרטים הקטנים ושילובים מפתיעים של טעמים. מה שמוסיף לחוויה הוא גם תפריט היין העשיר והמגוון, שכולל יינות מובילים ממיטב היקבים. האפשרות לקיים אירועים במסעדה בתיאום מראש הופכת אותה למקום מבוקש לחגיגות מיוחדות, שבהן השילוב של מיקום מרהיב, אוכל איכותי ושירות מקצועי יוצר זיכרון בלתי נשכח.
יש משהו בשילוב של מסורת ארוכת שנים עם טעם שלא משתנה שמושך אנשים לחזור שוב ושוב. הגולשים בחרו במסעדת 206 בגלל השירות החם, הבשר האיכותי והאווירה הייחודית שהפכה אותה למוסד אמיתי בצפון תל אביב. המסעדה ממוקמת ברחוב משה סנה, והיא מתהדרת ביותר משלושה עשורים של פעילות רצופה. מה שמייחד את המקום הזה הוא לא רק האוכל המשובח, אלא גם הקפדה על כל פרט - החל מאיכות חומרי הגלם ועד לחוויית השירות המקצועית והלבבית בו זמנית. הקשר המיוחד שהמסעדה יצרה עם עולם הספורט הישראלי רק מוסיף לקסם ולתחושה שזה לא סתם מקום לאכול, אלא חלק מהתרבות התל אביבית. הצוות המסור ממשיך לשמור על הסטנדרטים הגבוהים שהפכו את המקום לאהוב ומוערך, והתוצאה היא שכל ביקור מרגיש כמו חזרה הביתה.

הגולשים נפלו בקסמיה של באבא יאגה בזכות השילוב הנדיר של אווירה רומנטית, מיקום מיוחד ליד הים ובעיקר היחוד של האוכל הרוסי הטעים שקשה למצוא במקום אחר. הורניקי, בורשט וקוויאר אדום לצד תפריט ים תיכוני עשיר, בתוספת מופעי לייב ג'אז - זה מה שעושה את ההבדל. המסעדה, שהוקמה בשנת 2008 מתוך אהבה אמיתית לאוכל, שוכנת בבניין אבן מיוחד במיקום קרוב לים, עם גן קסום ופסטורלי שמוסיף לחוויה. מהרגע הראשון, בעלי המקום הציבו לעצמם מטרה ברורה - סטנדרט קולינרי גבוה, חומרי גלם טריים, שירות מחויך ואווירה רומנטית שמשקפת את קסם תל אביב. באבא יגה היא היא פנינה נדירה בנוף המסעדות בישראל, ומציעה מסע לטעמי הבית], בטעם של פעם. אל תפספסו את הקוויאר האדום, וכמובן את מנת הדגל המיוחדת: ורניקי במילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן עם חמאה, או בגרסה מתוקה עם דובדבנים ורוטב קרמל. חדרי האירוח הפרטיים מתאימים למפגשים אינטימיים או לכנסים עסקיים, ומופעי הלייב שואו כוללים ערבי ג'אז, הומאז' לשאנסונים צרפתיים ומוזיקה ספרדית. בחגים המסעדה מארגנת פסטיבלי ג'אז ויין עם טעימות ופינוקים מיוחדים.

חוויית בשר על פי המסורת הארגנטינאית האותנטית היא מה שמביא את הגולשים לואקה לוקה, ובמיוחד השילוב של טעמים דרום אמריקאיים, איכות בשר ללא פשרות ואווירה חמימה שמזכירה את המסעדות בבואנוס איירס. הבעלים, בעלי ניסיון של יותר מ-30 שנה במסעדנות ובפרט 25 שנה במסעדת הבשר המוכרת אל גאוצ'ו, החליטו להתחדש ולצאת לדרך חדשה עם הקונספט הארגנטינאי. המסעדה בהרצליה פיתוח היא הראשונה מסוגה באזור, ומובילה בתחום מסעדות הבשר עם עושר הטעמים הייחודי שלה. הניסיון הרב בא לידי ביטוי בכל פרט - מאיכות הבשר הבלתי מתפשרת, דרך השירות האדיב והמקצועי, ועד לאווירה החמה והאותנטית. התפריט הוא שילוב של מטבח דרום אמריקאי אמיתי עם חווית אירוח מלאה שגורמת לסועדים להרגיש שהם לא רק אוכלים ארוחה, אלא חווים משהו מיוחד. הגישה של "con apetito" - עם תיאבון - מדברת בעד עצמה.

הגולשים בחרו בפאפאגאיו בזכות הקונספט הייחודי של השולחן הברזילאי והשיפודים הגדולים שמגיעים ישירות מהאש אל השולחן. האפשרות לבחור בין סגנונות הגשה שונים, כמו הג'ונטוס הפורטוגזי, נותנת חוויה שונה בכל פעם מחדש. המסעדה היא גן עדן אמיתי לחובבי בשר המחפשים מקום מיוחד בירושלים, ומתמחה בסגנונות הגשה שונים שקשה למצוא במקומות אחרים. הסגנון הברזילאי מאפשר לסועדים ליהנות מבשר איכותי שנצלה בשיטה מיוחדת מברזיל, ומוגש על גב שיפוד גדול בשם "אספדו קוהידו", על פי המסורת המקומית. זו חוויה ויזואלית ותחושתית שמוסיפה לארוחה ממד של ראווה והנאה. בנוסף, יש את סגנון הג'ונטוס הפורטוגזי - ארוחה משותפת של מנות בשריות שניתן לבחור, המוגשות במשקלים ובמידות שונות על פלטת ברזל רותחת עם מבחר רטבים ייעודיים. המסעדה כוללת גם מרחב מוגן צמוד, מה שמוסיף לנוחות ולתחושת הביטחון של הסועדים.
המיקום המדהים במרינה בהרצליה והנוף הייחודי הם רק חלק מהסיבה שהגולשים משוגעים על נאמוס. המסעדה מציעה סושי ברמה גבוהה במיוחד, דגים ופירות ים טריים, ולמי שמעדיף בשר - סטייקים מיושנים מבשר מקומי. השילוב של מטבח יפני עם מבחר רחב זה מה שעושה את הקסם. המסעדה היפנית שוכנת ברציף של בית הנהלת המרינה, מיקום נדיר שמעניק נוף מרהיב ותחושה של בילוי מיוחד על המים, עם נוף לתאורת הנמל המרהיבה בלילה. התמחות המסעדה בדגים ופירות ים באה לידי ביטוי בתפריט העשיר - טפניאקי, סושי ברמה הגבוהה ביותר, לובסטרים ואוייסטרים טריים, ומגוון דגים איכותיים כמו טונה, בר ים ובלאק קוד. השילוב הזה של אפשרויות, יחד עם הנוף והאווירה המיוחדת, הופך כל ארוחה למסעדה לחוויה בלתי נשכחת.
הגולשים בחרו בווסט סייד בזכות השילוב של מיקום מול הים במלון רויאל ביץ', מטבח ים תיכוני עכשווי ועיצוב מרשים שנושא חתימה בינלאומית. העובדה שהמסעדה הכשרה זכתה להיכלל ברשימת עשר המסעדות הכשרות הטובות בארץ מעידה על הרמה הגבוהה. המסעדה היוקרתית, שעליה מנצח בכישרון עצום השף עמרי כהן, מציעה מטבח ישראלי ים תיכוני עכשווי עם תפיסה מודרנית וטעמים מרעננים. העיצוב של המסעדה נושא חתימה של הארלד קליין, אדריכל בעל שם עולמי שעיצב בתי מלון ומסעדות מובילות באירופה, ניו יורק והמזרח הרחוק. התוצאה היא מרחב גדול ורחב ידיים בסגנון מסעדות ניו יורק המובילות, עם תחושה נעימה ועכשווית שבה מכל פינה ניבט כחול עמוק של מים ושמים. המסעדה פתוחה אל הים ומתהדרת במרפסת רחבה המשקיפה על השקיעות המרהיבות של תל אביב. בר המשקאות הגדול והמרשים מתמחה בהכנת עשרות סוגי קוקטיילים, לצד תפריט יין עשיר ומגוון. השילוב של מיקום פרימיום, מטבח איכותי, עיצוב מושקע וכשרות הופך את ווסט סייד לבחירה מושלמת לסועדים המחפשים חוויה קולינרית יוקרתית מול הים.
המסעדה האהובה בחיפה מציעה חוויה קולינרית כשרה שמתאימה לכל סוג של ארוחה - בין אם זו ארוחת צהריים מהירה, בילוי ערב משפחתי או אירוע חגיגי. המטבח הפתוח מאפשר לסועדים לצפות בהכנת המנות ולראות מקרוב את האהבה לאוכל טוב והשירות מכל הלב.
ההמבורגר של הביסטרו הוא מנת הדגל של המקום - בשר משובח שנטחן במסעדה עצמה ונצלה בדיוק לפי מידת העשייה המועדפת. התפריט כולל מגוון רחב של מנות ראשונות כמו פורטובלו קראנץ', סיגרים בקר, קרפצ'יו, חציל בטחינה ונקניקיות מרגז, חומוס תוצרת בית, פסטות איכותיות, כריכים, סלופי ג'ו, סטייקים מושקעים, אסאדו וחצי עוף מהמעשנה, מנות דגים משתנות ומגוון סלטים.
למשפחות עם ילדים יש ארוחות מיוחדות שמגיעות עם הפתעה קטנה, ולמבוגרים מבחר עשיר של משקאות אלכוהוליים, בירות, יינות וקוקטיילים. בין השעות 11:30 ל-17:00 מוגשות עסקיות צהריים שכוללות את המנות האהובות ביותר במחירים משתלמים במיוחד. האפשרות לארח אירועים פרטיים ועסקיים עד 70 איש הופכת את המקום למועדף על רבים, והקצבייה במקום מאפשרת לקחת בשר איכותי גם הביתה.

הגולשים בחרו בקורסר בזכות המיקום המיוחד במרינה באשדוד, הנוף המרהיב שמלווה כל ארוחה, והשילוב של תפריט אקלקטי שמציע בשר, פירות ים, פיצות ופסטות. האפשרות לבחור בין ישיבה פנימית בעיצוב של ספינת פיראטים לבין מרפסת חיצונית עם נוף פתוח, הופך כל ביקור לחוויה שונה. המסעדה מציעה מגוון רחב של אפשרויות טעימות שמתאימות לכל סועד - החל ממנות בשריות מעולות, דרך פירות ים טריים, ועד למנות פסטות ופיצות טריות. העיצוב הייחודי מוסיף אלמנט של הרפתקה ושעשוע, במיוחד למשפחות עם ילדים. מי שמעדיף אווירה שקטה יותר יכול לבחור במרפסת החיצונית, שבה הנוף מדבר בעד עצמו - אוויר הים, מראות המרינה והסירות היפות יוצרים אווירה רומנטית ונעימה. המסעדה מציעה גם שירותי קייטרינג לאירועים, מה שהופך אותה למקום מושלם לחגיגות ואירועים מיוחדים.
הגולשים התאהבו ביוליה בזכות השילוב המושלם של מיקום קסום בחלק הדרומי של נמל תל אביב, מטבח ים תיכוני איכותי ומרפסת מרהיבה עם נוף לים. המסעדה, שנוסדה ב-2006 על ידי המסעדנים מיכה סול ודני איתן, מצליחה לשלב מטבח שף מודרני עם האווירה הייחודית של הנמל. התפריט העשיר מציע מסע קולינרי למטבח ים תיכוני מסורתי עם טכניקות בישול עכשוויות. המנות מגוונות ומפתיעות - משרימפס בחמאת אוזו כמנה ראשונה, דרך פילה סלמון עם יוגורט וקבב על לחוח כמנות עיקריות, ועד לקינוח המיוחד של כנאפה גבינת עיזים. כל מנה מוכנה בקפידה רבה תוך שימוש בתוצרת מקומית טרייה ואיכותית. המרפסת של המסעדה היא אחת האטרקציות המרכזיות - היא מציעה נוף פתוח לים, בריזה נעימה ואווירה רומנטית שמתאימה במיוחד לערבים. לנוחות הסועדים, המסעדה מציעה גם שירות משלוחים מקצועי שמבטיח שכל המנות מגיעות טריות ומוכנות להגשה תוך שעה בלבד, כך שאפשר ליהנות מהחוויה הקולינרית גם בבית.
צילום תמונת שער: שאטרסטוק
חלק מן המסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
אכלו לי שתו לי – חדשות האוכל
אנחנו פה מדי שבוע כדי לספר לכם על המנות החדשות, התפריטים המרעננים והשדרוגים המעניינים שקורים במסעדות הטובות של ישראל - כי תמיד יש מה לגלות
סילבסטר במסעדות: איפה חוגגים את 2026 בסטייל?
מדריך המסעדות המלא לערב השנה החדשה - מבשרים בתל אביב ועד סושי בהרצליה
קלוריות? פחח! סופגניות מיוחדות ומושחתות זה החיים
סופגניות מיוחדות, סופגניות מושחתות, סופגניות במילוי אסאדו (כן כן) או הפשוטות עם ריבה - מה אתם הכי אוהבים, והכי חשוב, על מה לא תוותרו השנה?
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
מה קרה לשוק המטונף, שרק סבתות חסכניות היו קונות בו עגבניות מצופות יבחושים, ופתאום הוא נהיה לנו שוק בורו בלונדון, במינימום, עם שלל מסעדות שוות
יום העצמאות של לבנון: מסעדות לבנוניות מעולות
יום העצמאות של לבנון ב 22 בנובמבר מזכיר לנו שלבנון היא לא רק "איזור מלחמות" אלא גם אוכל משובח במיוחד. המזל שלנו הוא שלא צריך להצפין עד ביירות בשביל ליהנות מאוכל לבנוני טעים ואמיתי - יש לנו מסעדות לבנוניות בשפע פה בארץ
תזונה דלת פחמימות - ראיון מיוחד עם לירון מידן
לקראת יום הסוכרת הבינלאומי ב 14 בנובמבר, לירון מידן מסבירה על תזונה דלת פחמימות המותאמת לחולי סוכרת ומציעה כלים מעשיים לשינוי אורח חיים
יום הרווקים הסיני: לא לשופינג, כן לפוד אסיאתי נפלא
יום הרווקים הסיני: למה להיתקע מול המסך כשאפשר לצאת לדים סאם? בואו להתנתק מהקניות באונליין וליהנות מהמסעדות האסיאתיות הכי טעימות בארץ, כי החיים קורים מחוץ למסך
היום חופש: משלוחים לכבוד יום עקרת הבית הבינלאומי
לכבוד יום עקרת הבית הבינלאומי שנחגג היום, הכנו לך משלוחים שווים, כדי שגם את תיהני מיום חופש כייפי.