השנה התרחשה מהפכה קולינרית במרכז הארץ. בפברואר 2025 נפתח ביג פאשן גלילות, הקניון הגדול ביותר בישראל, עם מתחם הסעדה ענק ועשרות מסעדות. הפתיחה הזו הניעה גם את הקניונים השכנים להשקיע ולהתחדש, וכך נוצר מצב שבו לצד חוויית הקניות יש גם חוויה קולינרית מרשימה במיוחד. מביג פאשן המפואר עם מסעדות השף דרך קניון ארנה במרינת הרצליה ועד קניון שבעת הכוכבים, מתחמי הקניות באזור הפכו ליעדים קולינריים בפני עצמם. הם מציעים לא רק מזון מהיר ורשתות מוכרות, אלא גם מסעדות שף, סניפי דגל של רשתות מצליחות ומקומות ייחודיים שלא תמצאו בשום קניון אחר. כל הקניונים האלה פתוחים בשבת, מה שהופך אותם לפופולריים במיוחד בקרב תושבי האזור. ריכזנו עבורכם את המסעדות המעניינות ביותר בכל אחד מהקניונים, כדי שתדעו בדיוק איפה כדאי לאכול אחרי שסיימתם לקנות.
צילום: שאטרסטוק
השף ישראל אהרוני הקים רשת חדשה שמביאה לישראל את שילוב הטעמים האסייתיים עם עופות גריל מושלמים. במקום תוכלו למצוא כריכים עשירים, מגוון מנות עוף מפתות ורטבים שלא תמצאו בשום מקום אחר. לאור האהבה הגדולה של הישראלים לעוף והמוניטין המרשים של אהרוני, לא פלא שהמקום הזהתמיד מפוצץ ויש תורים ארוכים בכניסה.
סניף חדש לרשת מנחלת בנימין של הפיצרייה האהובה, מביא איתו פיצות ברמה גבוהה במיוחד. הבצק המיוחד פריך ודק בצורה מושלמת, והשילובים של גבינות איכותיות וטעמים יוצאי דופן הופכים כל ביס לחוויה. חובה לחובבי הפיצה הניו-יורקית - משולשים דקיקים עם שוליים אוורירים קלות.
מסעדה המביאה את שיטות הצלייה המסורתיות לשולחן שלכם, עם עופות מוכנים לשלמות ומלווים במגוון תוספות טריות ורטבים מיוחדים. היתרון הגדול? כשרות מלאה ללא פשרות על הטעם - המקום המושלם לארוחה משפחתית שתשמח את כולם, מהקטנים ועד המבוגרים.
המסעדה הרביעית במספר של המסעדן שימי שוורץ והשף שחר ברנע, שמצטרפת לפומו, קפה נאפו ובר איטליה. האדריכל ירון טל עיצב גם את המקום הזה, והתפריט מורכב ממנות איטלקיות, הרבה דגים וכל הלהיטים של פומו. זו מסעדה יוקרתית שמשתלבת עם כל הפאשן מסביב.
הסניף השלישי של הרשת האמריקאית המפורסמת בישראל. 146 מקומות ישיבה, ציור קיר מרשים של האמנית אנטוניה לב, וכל החשודים המוכרים - שאק בורגר, צ'יפס מסולסל עם רוטב גבינה, שרום בורגר לצמחונים וקינוח חדש בשיתוף עם בייקרי מקומי. זה המבורגר אמריקאי אמיתי.
הסניף השני של בית הקפה המוצלח מקניון רמת אביב. לא רק מנות בית קפה קלאסיות אלא גם סושי טרי, מנות שחיתות לארוחת בוקר כמו קרוק מאדאם או מגדל פנקייקים, עוגות מצוינות, כריכים טריים וגם תפריט עסקיות מזמין. זה בית קפה שמתאים לכל שעה ביום.
מסעדה איטלקית חדשה שנפתחה במסגרת ההתחדשות בקניון אאוטלט, המתמחה במנות בעבודת יד. המסעדה נמצאת על 650 מטר רבוע ומציעה כ-250 מקומות ישיבה. המסעדה מציעה מתחמי ישיבה נעימים ביותר גם בחוץ, פינות ישיבה אינטימיות לזוגות שבאו לחגוג אורחה רומנטית ושולחנות גדולים למשפחות וקבוצות חברים שבאו ליהנות מאוכל משובח.
המסעדה בקומה השנייה בקניון שבעת הכוכבים עברה ידיים והתחדשה בתפריט חדש, המתאים לא רק למשפחות באמצע שופינג אלא גם לזוגות, בני נוער וכל מי שמחפש הפוגה נעימה מהמולת השופינג. לאחרונה הוכנסו לתפריט גם קוקטיילים לא אלכוהוליים מעניינים, שמציעים התרעננות כייפית גם בשעות הבוקר והצהריים.
המסעדה, ברחבה החיצונית של הקניון, עברה לאחרונה מתיחת פנים נאה, ומציעה ארוחות בוקר, צהריים וערב מול הים והיאכטות, תמיד הנוף האהוב עלינו. הכי כיף לטייל במרינה, במיוחד בימי החורף השמשיים, ואז להיכנס לבראנץ' או צהריים במרינה ביי. פתוח גם בשבת.
צילום תמונת שער: ליאור טייטלר
חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
אכלו לי שתו לי – חדשות האוכל
אנחנו פה מדי שבוע כדי לספר לכם על המנות החדשות, התפריטים המרעננים והשדרוגים המעניינים שקורים במסעדות הטובות של ישראל - כי תמיד יש מה לגלות. והשבוע: טור מיוחד לסילבסטר
מסעדות בריאות בתל אביב, כן גם בחורף
מסעדות עם אוכל בריא כבר מזמן הפכו לטרנד נחשק, ומציגות תפריט יוקרתי, טרי, טעים ובעיקר, מאוד בריא. איפה נמצא מסעדות בריאות בתל אביב, ואיפה יהיה לנו הכי טעים? הכתבה שעושה לכם כיף בבטן אבל גם בלב
ארוחה עם נוף לים: המסעדות הכי שוות על חוף הרצליה
מהמרינה הפסטורלית ועד הטיילת המרגיעה - איפה כדאי לשבת עם הרגליים בחול ולהנות מארוחה מול הגלים
הכתובות הכי שוות לבראנץ' בהרצליה
מול הים, בפארק או במרינה - איפה כדאי להתפנק בארוחת הבוקר המאוחרת האהובה בעיר הגן
מהים אל השולחן: מסעדות הדגים בהרצליה ורמת השרון
דגים טריים מהים הסמוך, אוכל טעים ושירות נהדר, מה צריך יותר מזה?
מסעדות יוקרה בהרצליה: כשזה גם טעים וגם מרשים
מבראסרי צרפתית ווותיקה ועד מסעדות שף יפניות מפוארות - מדריך למסעדות היוקרה המובילות בעיר הגן
לקראת יום המרק הבינלאומי - איפה המרקים השווים?
ב-4 בפברואר העולם כולו עוצר לרגע כדי לחגוג את המאכל המחמם והמנחם ביותר שיש - המרק. יום המרק הבינלאומי, או "יום המרק הביתי", הוא ההזדמנות המושלמת לצאת ממעגל הסיר הביתי ולגלות את המרקים המדהימים שהמסעדות והמרקיות מציעות לנו בחורף הקר.
שנה חדשה, טעם חדש: ארוחת טעימות זה הטרנד החדש
ארוחת טעימות לזוג, למשפחה או סתם לחבר'ה - ארוחת טעימות מומלצת היא תמיד משהו שבא בטוב, אז למה שלא נמצא לכם מסעדות עם ארוחת טעימות משובחת?