אז ככה, חברים, יום העצמאות של לבנון מגיע ב-22 בנובמבר, ולמרות שיחסי הציבור של המדינה הזאת, לפחות ביחס אלינו, הם לא מהמדהימים שיש (ואנחנו מנומסים פה), אי אפשר להתגחש לעובדה שהמטבח הלבנוני נחשב לאחד העשירים והטעימים שיש.
אז בואו נענמיד פנים שהמזרח התיכון הוא סוג של אירופה, שכולנו אוהבים אחד את השני ומלחמות יש רק בתוכניות בישול.
אז... מסעדות לבנוניות, הנה אנחנו באים
יש מקומות שאי אפשר פשוט לעבור לידם כאילו כלום. הלבנונית באבו גוש היא בדיוק מהסוג הזה. תנסו לעבור שם בלי לעצור, ואנחנו מבטיחים לכם שהרכב כבר יעצור בעצמו. החצר הקסומה בין בתי האבן ועצי התות, היא כמו קפיצה לסרט נוסטלגי שאף אחד לא זוכר אבל כולם אוהבים. המקום הזה הפך למוסד קולינרי לא בגלל שהוא נמצא במיקום נוח ויפהפה, אלא כי הוא פשוט טוב. ואם אתם חושבים שזה עוד מקום שמסתמך על מטיילים שחוזרים מירושלים, תחשבו שוב - האנשים שמגיעים לכאן יודעים מה הם רוצים, והם רוצים את זה בדיוק פה.
למה דווקא ליום העצמאות של לבנון? כי אם יש מקום שמכבד את המטבח הלבנוני הקלאסי כמו שצריך, זה כאן. מנות בשריות, כי מי אמר דיאטה, צבא של סלטים שלא נגמר, וכמובן החומוס והטחינה שיגרמו לכם להתחרט על כל פעם שקניתם אותם במכולת. פה לא מתפשרים על איכות, פה לא עושים קיצורי דרך, ופה בטוח לא מנסים להמציא מחדש את הגלגל -המטבח הלבנוני הקלאסי.
אם חשבתם שאתם הולכים רק לאכול, מחכה לכם הפתעה. פה אתם מגיעים בשביל הים התיכון שמתפרש לפניכם כמו שטיח טורקיז ענק, בשביל ההרים הירוקים שנראים כאילו מישהו צייר אותם בפוטושופ, ובשביל האוכל שאמא של משפחת אבולהיג'א מכינה כאילו אתם הילד החביב עליה. הנוף פה לא משהו שמוסיפים כתוספת נחמדה - הוא חלק אינטגרלי מהחוויה. אתם יושבים שם, מסתכלים על הים, על ההרים, על השמיים, ופתאום מבינים שזה לא סתם ארוחה, זה אירוע. והעובדה שהאוכל ברמה כזו גבוהה זה פשוט בונוס מטורף.
למה דווקא ליום העצמאות של לבנון? כי אין דרך יותר טובה לכבד מסורת מאשר לשבת מול נוף עוצר נשימה ולבחור מה לאכול מתוך 20 מנות המוגשות לכם, שכל אחת מהן היא סיבה בפני עצמה לחיות. מקלובה, מלוחייה, סינייה וכבש בתנור - וזה רק ההתחלה. המשפחה מאמינה בתבלינים אמיתיים מהטבע, בחומרי גלם טריים, ובזה שאוכל טוב זה לא פשוט אוכל - זה ביטוי של אהבה, של מסורת, ושל כבוד לאורח. וכשאתם יושבים שם ואוכלים, אתם מרגישים את כל זה.
הסוד: ספיי אבולהיג'א ובנותיה מכינות הפתעות טריות כל יום. כן, כל יום. כן, טרי. לא, אין פה קיצורי דרך. זה המקום שבו אתם מבינים מה זה אומר לאכול אוכל ביתי אמיתי - לא בסגנון ביתי, לא בהשראה ביתית, אלא ביתי ממש. אם אתם רוצים לדעת איך אוכלים במשפחות ערביות כשבאים אורחים חשובים, זה המקום.
נצרת עילית אולי לא נשמעת כמו הבחירה הראשונה למסעדה לבנונית, אבל תשרין החליטה לשנות את זה. הם קוראים לעצמם מסעדת הביסטרו הערבית הראשונה, וזה לא סתם כותרת מגניבה - זה בדיוק מה שהם. המיקום על הגבעה מול נצרת העתיקה זה לא מקרה, זה חלק מהקונסספט: ישן פוגש חדש, מסורת פוגשת חדשנות, ואתם יושבים באמצע ונהנים מהמפגש הזה. זה המקום שבו לוקחים את המטבח הערבי שכולנו מכירים ואוהבים ומעניקים לו טוויסט עכשווי, בלי לאבד את המהות.
למה דווקא ליום העצמאות של לבנון? כי תשרין לקחו את המסורת הלבנונית וערבבו אותה עם קצת חוצפה קולינרית. ישן פוגש חדש, מוכר פוגש מפתיע, ואתם יושבים על גבעה מול נצרת העתיקה ותוהים למה לא באתם קודם. הטעמים פה מוכרים אבל השילובים חדשים, והתוצאה היא משהו שגם סבתא לבנונית הייתה מאשרת וגם שף מודרני היה מתרשם ממנו. זה לא קל לעשות את האיזון הזה, אבל פה זה עובד.
הפואנטה: כשמסורת נפגשת עם חדשנות, קורה משהו מיוחד. במקרה הזה, קורה תשרין. ואם אתם מהסוג שאוהב לנסות דברים חדשים אבל לא רוצה לוותר על הטעמים שגדלתם איתם, המקום הזה נועד בשבילכם. זה המקום שמוכיח שאפשר לכבד מסורת ובו זמנית לקדם אותה קדימה.

פטרה בנס ציונה מאמינים בפשטות: בשר טרי, תבלינים שיגרמו לכם להתמכר, וסלטים שלא נגמרים. זה לא מסובך, זה פשוט עובד. לפעמים הדרך הטובה ביותר לעשות משהו זה לא לנסות להיות חכמים מדי אלא לקחת מוצרים טובים, לטפל בהם בכבוד, ולתת להם לדבר בעד עצמם. המסעדה מתמחה במגוון בשרים עם תיבול מיוחד, והם לא מפחדים מהמילה ממכר - כי זה בדיוק מה שקורה כשאתם טועמים את הבשר שלהם. פתיחת שולחן פה זה כבר חוויה בפני עצמה, והבשר זה הדובדבן שבקצפת.
למה דווקא ליום העצמאות של לבנון? כי לפעמים הדבר הכי טוב הוא הדבר הכי פשוט. בלי פלצנות, בלי יומרות - רק אוכל טוב שיגרום לכם לחזור. ובלי הרבה סיפורים, בלי שום דרמה. פשוט בשר מעולה שמטופל כמו שצריך, עם תבלינים שיודעים לעשות את העבודה שלהם. זה המקום שמוכיח שלא צריך המון פטפוטים כשיש לך מוצר איכותי. תנו לבשר לדבר, והוא יספר לכם הכל.
אתם יודעים שהגעתם למקום הנכון כשהריח של הממולאים תוקף אתכם עוד בכניסה לכפר. סלווה בעין נקובא מכבדת את המטבח הערבי המסורתי ברצינות שגובלת באובססיה באופן החיובי ביותר. הכפר הפסטורלי הזה כבר מכין אתכם לחוויה - זה לא מקום שממהר, לא מקום שמקצר פינות, וזה בטוח לא מקום שמנסה להיות משהו שהוא לא. זה מקום שיודע מי הוא, יודע מה הוא עושה, ועושה את זה טוב יותר מרוב האנשים. הניחוחות שמגיעים מהמטבח זה רק הקדמה למה שמחכה לכם בפנים.
למה דווקא ליום העצמאות של לבנון? כי פה אתם לא רק אוכלים, אתם חווים. כל טעם הוא חוויה, וכשאתם מסיימים אתם לא רק שבעים - אתם מרוצים ברמה עמוקה יותר. זה האוכל שגורם לכם להבין למה אנשים כל כך אוהבים לאכול ביחד, למה ארוחה משפחתית זה כזה דבר גדול בתרבות הערבית.
אזהרה: אל תתמלאו מהסלטים. אנחנו יודעים שזה מפתה, אבל אתם צריכים לשמור מקום למנות העיקריות. סמכו עלינו. הסלטים פה כל כך טובים שאפשר להתמלא רק מהם, אבל זה יהיה פשע נגד עצמכם. המנות העיקריות זה איפה שהקסם האמיתי קורה. תהיו חכמים, תתנהגו בריסון ותשאירו מקום.
לפעמים בא לנו אוכל לבנוני אבל לא מתחשק לנו לנסוע רחוק. אז סאפה: מקום פשוט, ואוכל מטריף. הירקות קצוצים דק, הטעמים מאוזנים, וזה פשוט עובד. המקום לא מנסה להרשים אתכם עם עיצוב מפואר או עם שמות מפוצצים למנות, הוא פשוט נותן לכם אוכל מעולה במחיר הוגן. ולפעמים זה בדיוק מה שצריך - מקום שיודע מה הוא עושה ועושה את זה טוב, בלי כל המעטפות.
למה דווקא ליום העצמאות של לבנון? כי הפשטות היא האלגנטיות האמיתית, והקבב פה הוא ההוכחה. כשיש לך מוצר טוב ואתה יודע איך לטפל בו, לא צריך עוד כלום. התיבול פה הוא אמנות - לא יותר מדי, לא פחות מדי, בדיוק במידה. וזה בדיוק הסוד של המטבח הלבנוני הטוב - איזון מושלם. סאפה מבינה את זה, ואתם תבינו את זה כשתנסו.
אנחנו עדיין בתל אביב. המקום, שמתאים לאירועים קטנים, מציע אוכל לבנוני טעים במיוחד, ויש לזה סיבה: כבאכה היא האחות של מסעדת עזבה בכפר ראמה, אז אתם כבר יודעים שיש פה DNA טוב. המקום הזה מבין שהמטבח הלבנוני הוא לא סטטי - הוא חי ונושם ומשתנה עם העונות, עם המוצרים שזמינים באותו רגע, עם מה שהטבע נותן. וזה בדיוק מה שקורה פה - תפריט שמתעדכן, שמשתנה, שנשאר רלוונטי. ואם אתם מחפשים מקום לאירוע קטן, זה המקום שיגרום לאירוע שלכם להרגיש מיוחד.
למה דווקא ליום העצמאות של לבנון? כי אם יש מקום שמבין שלמטבח הלבנוני יש נשמה, זה כבאכה. כל עונה מביאה משהו חדש, כל ביקור הוא הפתעה. הם לא נועלים את עצמם בתפריט קבוע כי הם יודעים שזה לא עובד כך. מטבח אמיתי מגיב למה שקורה מסביבו - לעונות, למוצרים, לרוח. וכבאכה עושה את זה יפה, עם כבוד למסורת אבל גם עם גמישות.
ביירות בראשון לוקחים את המטבח הלבנוני ברצינות. שפים ממוצא לבנוני, מסורת קולינרית בת אלפי שנים והכנסת אורחים שתגרום לכם להרגיש כמו משפחה. כשהם אומרים שהם מבוססים על המטבח הלבנוני המקורי, הם לא מתכוונים למשהו מטאפורי - הם ממש מתכוונים לזה. השפים פה יודעים את המתכונים כי הם גדלו איתם, הם יודעים איך זה צריך לטעום כי הם אכלו אותם בבית, והם יודעים איך לעשות את זה כי הם למדו מהדור שלפניהם. וזה מרגיש כך בכל ביס, בכל מנה, בכל הפרט הקטן. המקום הזה לא משחק במסעדה לבנונית, הוא באמת מסעדה לבנונית.
למה דווקא ליום העצמאות של לבנון? כי עם יכולת לארח עד 150 אורחים או 40 ב-VIP, ביירות יודעים לחגוג כמו שצריך. ואם אתם עצלנים לצאת מהבית - יש קייטרינג. הם גם מתמחים באירועים מושקעים ומפנקים, והם יודעים איך לעשות את זה נכון - עם האוכל הנכון, האווירה הנכונה, וההכנסת אורחים שגורמת לכל אחד להרגיש חשוב. וחדש במקום - קייטרינג עד הבית, כי לפעמים באמת עדיף לחגוג בבית אבל עם האוכל של ביירות.
מזרעה ליד נהריה אולי לא על המפה של כולם, אבל מסעדת ארזים עושים עבודה טובה בניסיון לשנות את זה. בשרים על האש, חומוס במיליון גרסאות, סלטים טריים ועונתיים ואווירה שתגרום לכם להרגיש כמו בבית של סבתא. תוסיפו לזה את הנוף הצפוני הירוק (במיוחד עכשיו), ואת העובדה שהמיקום נוח כהתחלת מסלול טיול (או סיומו).
למה דווקא ליום העצמאות של לבנון? כי אם אתם בצפון, זה הסיבה המושלמת לעשות את הנסיעה. ואם אתם לא בצפון - זו הסיבה המושלמת לנסוע. הצפון ממילא יפה, אז למה לא לשלב טיול עם ארוחה מעולה?
צילום תמונת שער: שאטרסטוק
חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
אכלו לי שתו לי – חדשות האוכל
המדור האהוב עליכם חוזר ובגדול! מדי שבוע נספר לכם על המנות החדשות, התפריטים המרעננים והשדרוגים המעניינים שקורים במסעדות הטובות של ישראל - כי תמיד יש מה לגלות
תזונה דלת פחמימות - ראיון מיוחד עם לירון מידן
לקראת יום הסוכרת הבינלאומי ב 14 בנובמבר, לירון מידן מסבירה על תזונה דלת פחמימות המותאמת לחולי סוכרת ומציעה כלים מעשיים לשינוי אורח חיים
יום הרווקים הסיני: לא לשופינג, כן לפוד אסיאתי נפלא
יום הרווקים הסיני: למה להיתקע מול המסך כשאפשר לצאת לדים סאם? בואו להתנתק מהקניות באונליין וליהנות מהמסעדות האסיאתיות הכי טעימות בארץ, כי החיים קורים מחוץ למסך
היום חופש: משלוחים לכבוד יום עקרת הבית הבינלאומי
לכבוד יום עקרת הבית הבינלאומי שנחגג היום, הכנו לך משלוחים שווים, כדי שגם את תיהני מיום חופש כייפי.
טעימה מכל עולם: למה כולם מדברים על ארוחת טעימות?
ארוחת טעימות לזוג, למשפחה או סתם לחבר'ה - ארוחת טעימות מומלצת היא תמיד משהו שבא בטוב, אז למה שלא נמצא לכם מסעדות עם ארוחת טעימות משובחת?
עגלות קפה: מיוחד ליום ההליכה הבינלאומי
היום ה - 26 באוקטובר, ואם לא ידעתם, זהו יום ההליכה הבינלאומי. לצעוד זה כיף ובריא, ועם קפה בדרך, הכל יותר טוב. עגלות קפה משובחות במסלול ההליכה שלכם - הנה סקירה מקיפה
הסתיו כבר פה: שוק התקווה מסעדות ביתיות וטעימות
מסעדות ביתיות, זולות וטעימות בשוק התקווה
מסעדות בריאות בתל אביב - כי אחרי החגים כבר כאן
מסעדות עם אוכל בריא כבר מזמן הפכו לטרנד נחשק, ומציגות תפריט יוקרתי, טרי, טעים ובעיקר, מאוד בריא, במיוחד עכשיו,אחרי החגים ואחרי הזלילות. איפה נמצא מסעדות בריאות בתל אביב, ואיפה יהיה לנו הכי טעים? הכתבה שעושה לכם כיף בבטן אבל גם בלב