נגישות
נגישות

המסעדות הכי טובות לט"ו באב– על קולינריה יצרית

פרויקט מיוחד - המסעדות הכי טובות לט"ו באב! איזו מנה מעלה חשקים? איזה אוכל מעורר אהבה ומהו הקינוח שיצית אתכם? כדי לחגוג את ט"ו באב 2025 במסעדות הכי שוות, יצאנו לבדוק וחזרנו עם המקומות והמנות המרגשים והמסעירים שיגרמו לכם להתאהב מחדש!

חדשות האוכל חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 11/08/2024, 13:52
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

ט"ו באב הוא יום האהבה העברי, שנחגג השנה בתאריך תשיעי באוגוסט (יום שבת, כמה נוח) וכל כולו מיועד לכך שתחגגו ותעצימו את אהבתכם זה לזו. זה בדיוק היום להוציא החוצה את הלב, הרגשות והתשוקה, ולהראות כמה שאתם פשוט אוהבים, ככה, פשוטו כמשמעו ובלי טיפת ציניות. ט"ו באב הוא היום שבו הציניות נוטשת אתכם לרגע, ואתם גולשים לתוך מבוכי הקיטש ומחפשים אחר המנה הנכונה והמסעדה המשובחת שתאכיל אתכם באוכל עמוס טעמים וארומת אהבה. סידרנו לכם את מצעד המסעדות לט"ו באב, הכי רומנטיות והכי טעימות שתמצאו כאן, כשהקריטריונים שלנו מאוד ברורים: נוף הורס, אווירה אינטימית, אוכל גורמה שעושה חשק ושתייה שמרתיחה את היצרים. שיהיה חג אהבה שמח!

קימל בגלבוע – סלפי מנצח עם סטרוגונוף מושלם ופבלובה כובשת

מסעדת שף בראשותם של השף שאול בן אדרת והשף בן שחם, ממוקמת על צלע הר הגלבוע, עם נוף מדהים הנשקף אל עמק יזרעאל ואוכל גורמה, הכולל: בשרים משובחים, בר אלכוהול ויין עשיר ומפנק המתאים בול לט"ו באב.

מה רואים? אחת מנקודות התצפית היפות ביותר שתמצאו על עמק יזרעאל, שמתאימה לסלפי של נשיקת חג לוהטת.

מה אוכלים? בראשונות - מומלץ לקחת סלט סלק טרי, לצד לחם מחמצת ומטבלים ופטה כבד כמעורר חשק קלאסי לאוהבי הז'אנר. בעיקריות - ביף סטרוגונוף עם פטריות וחזה ברווז עם צ'אטני פירות יבשים, לצד רביולי גבינת עיזים עם דוקסל בטטה ופטריות ברוטב שמנת. בקינוחים - קחו את הפבלובה, אחד הקינוחים הכי סקסיים שקיימים.

מה שותים? בר היין עשיר וכולל יין מבעבע, לבן, אדום ושמפניה, לצד מיטב מצעד האלכוהול, כמו: רום, וודקה, ג'ין וויסקי. שאלו את המלצר איזה משקה הולם אתכם ופשוט תזרמו לתוך זה.

צילום: שאטרסטוק

קימל בגלבוע. דרך נוף הגלבוע, 04-689-5566

לורנץ ומינץ – בראנץ' לרומנטיקנים עירוניים

בלב ליבה של נווה צדק הרומנטית והיפיפייה, בתוך בית פרטי בן 130 שנה שהיה שייך לשר הבריטי לורנס, הוקם בית קפה עם תפריט שף, שכאילו נתפר במיוחד למידותיו של היום הזה. בתפריט, תמצאו אוכל צרפתי רומנטי עם השפעות גליליות.

מה רואים? בגמר הארוחה, קחו איתכם קפה לדרך ושוטטו בסמטאות היפיפיות של נווה צדק, על ציורי הגרפיטי והססגוניות של המקום.

מה אוכלים? לבראנץ' הרומנטי שלכם, מומלץ לחלוק ארוחת בוקר זוגית ומפנקת, לצד מנת האש המנחמת בראוניז וצלחת דגים כבושים, או לחילופין, מומלץ ללכת על מנת ה'קרוק מאדאם', לצד כנאפה מלוחה ומושלמת העשויה מחמש סוגי גבינות, שתפתח לכם את כל הצ'אקרות. לקינוח, חובה לקחת את קרואסון הגלידה, שמוגש עם בננות מקורמלות וקציפה כיאה לט"ו באב.

מה שותים? אם כבר אנחנו ברומנטיקה אריסטוקרטית, אז כדאי להזמין קנקן חליטת תה לצד הקינוח, ולהתנשק בנימוס, משל הייתם בלב ליבה של לונדון... בריטים כהלכתם!

צילום: לורנץ ומינץ

לורנץ ומינץ. שוש 42, נווה צדק, תל אביב, 053-9366291

סנטה מריה – לאוהבי עוגות וקלוריות שעושות אהבה עם טעם משובח

על רכס סטלה מאריס בחיפה, שוכן אחד מבתי הקפה המיוחדים שיש, עם אווירת 'אולד סקול' וניחוח של התאהבות באוויר.

מה רואים? המסעדה משקיפה על מפרץ חיפה והים התיכון, וביום של ראות טובה, תוכלו לראות את כל קו החוף עד לנהריה ולהתנשק על גג העולם.

מה אוכלים? זהו המקום המושלם להמתיק את היום הזה עם שעטנז של מתוקים, שכולל: עוגת מוצרט, עוגת וויסקי, פאי פקאן עם אגוזים מקורמלים בטופי, לצד קצפת. קחו בחשבון, שמדובר בשחיתות מופלאה! אז בואו עם בגדים נוחים ומשוחררים, כדי שתוכלו להחזיק ידיים מבלי להתפוצץ בפומבי. כדי להשקיט את המצפון, אתם מוזמנים לקחת גם את פלטת הגבינות המומלצת של המקום, עם לחם וחמאה.

מה שותים? מאחר ומדובר במעצמת קפה עם ניחוחות נפלאים של קפה, חובה עליכם להזמין את האייס-קפה הווינאי עם גלידת וניל וקצפת - משקה שהוא לא פחות מאגדה מושלמת!

צילום: סנטה מריה

סנטה מריה. דרך סטלה מאריס 101, חיפה, 053-9345558

פר דרייר -  ביסטרו בר בניחוח אירופאי למאוהבים הקלאסיים

פר דרייר נראה כמו מקום הלקוח מאירופה, מרמת התפריט ועד לרמת עיצוב המקום, כפאב אפלולי שמתאים לגישושי אהבה ופלירטוטים זוגיים, בשילוב אינספור משקאות המקום והאלכוהול המשובח שזורם בו.

מה רואים? מקום אפלולי המעוצב בקפידה ונראה כמו חצר אחורית של ביסטרו משפחתי, עם שולחנות עץ עגולים והמון ירוק בעיניים.

מה אוכלים? בראשונות - לכו על פלטת הגבינות המוגשת עם ריבת בצל ולחם עם חמאה, לצד טבולה, שרימפס וארטישוק על הפלנצ'ה. מנה עיקרית - מנת נקניקיות דלוקס - הארוחה כוללת בקר, גאודה ומרגז, שוקרוט ביתי ופירה עם נתח אנטרקוט. לקינוח, חילקו בין המלבי לטירמיסו, פשוט כי קשה להחליט מה יותר טעים. אז למה לא לבלוס קינוחים בזוגות?

מה שותים? כאן תמצאו מגוון שתייה רחב, המתאים לכל אחד ואחת מהקוקטיילים, סינגל מאלט, וויסקי ויינות מצרפת, איטליה, ספרד וכמובן מישראל. בקיצור, זו ממלכת האלכוהול, אז כל שנותר הוא ללגום, וכמה שיותר.

טיפ: לצד התפריט הרגיל, תמיד תשאלו את המלצר/ית מה מנת הספיישל!

צילום: פר דייר

פר דייר. בת עמי 7 יפו, 053-9439833

דרך הגפן – מסעדת שף חושנית על נופיה של בית זית

בלב ליבה של בית זית, שוכן לו 'דרך הגפן' - אחד מבתי הקפה היפים בארץ, במבנה אבן ירושלמי ועם עיצוב ביתי וצמחי תבלין המציצים מכל עבר. זהו מקום מושלם עבור ארוחה זוגית, דייט ראשון או עשרים, תוך כדי אכילת מנות מצוינות ומקוריות הייחודיות למקום.

מה אוכלים? מדובר במטבח ים-תיכוני כשר עם השראה מהמטבח האיטלקי. תמצאו כאן מגוון ארוחות בוקר, פסטות בעבודת יד, סלטים מגוונים ומנות דגים עשירות. מנות ראשונות - מומלץ לקחת את מנת הטרטר קיסר, מוצרלה בורטה וקרודו טונה אדומה. בעיקריות - קציצות דג ברוטב ביתי של פלפלים ועגבניות ופירה תפוח אדמה, ניוקי אספרגוס ערמונים, עם מנת רביולי מנגולד, פקורינו ופילה לברק בגריל. בקינוחים - מומלץ לקחת את טארט התפוחים הכפרי, המוגש עם גלידה ביחד עם ברד פודינג.

מה שותים? במקום יש את כל סוגי השתייה שרק תרצו: בירות, וויסקי, יינות וליקרים, כשההמלצה שלנו ליום האהבה היא לקחת שני קוקטיילים מיוחדים, כמו: 'בריז אבטיח' עם ג'ין, מלפפון, כוסברה, מונין אבטיח, סאוור וצ'ילי וקוקטייל אננס מעושן עם וויסקי, מונין אננס, סאוור ותות.

מה רואים? סביב בית האבן, תוכלו לראות שדות וכרמים, וכן את הנוף היפה של בית זית.

דרך הגפן. דרך הגפן 1 מושב בית זית, 02-6502044

שיאן – אסייתית רומנטית למרגלות תחנת הרוח ברחביה

עם השילוב הזה של אוכל אסייתי מעולה ומבנה אבן ירושלמי שיעתיק נשמתכם מרוב שהוא יפה - שיאן היא הדבר הכי רומנטי שיכול לקרות לכם בט"ו באב. התפריט המשובח מבוסס על המטבח של צפון סין, וכולל מנות ממונגוליה, הונג קונג, תאילנד וגם יפן, כשכל מנה מוצלחת יותר מהשנייה.

מה רואים? טחנת רוח עתיקה בלב ליבה של רחביה המהפנטת, כדי שתוכלו לשוטט בה ולחלום לבנות שם וילת אוהבים קסומה.

מה אוכלים? בראשונות – נודלס עם חלב קוקוס ונודלס אנטרקוט, קומבינציית שיאן עם כל סוגי הסושי שרק רציתם לטעום. בעיקריות - בקר מטוגן בטמפורה ומנת אנטרקוט עם ירקות ופלפל שחור. בקינוחים - הזמינו את פונדנט השוקולד עם גלידת וניל - אמנם לא קינוח אסייתי, אך הוא פשוט טעים ומפתה!

מה שותים? את הקולינריה המושלמת שיש כאן, משלים בר יינות עשיר, עם מיטב היינות הישראלים. תוכלו להתאים את היין לסוג האוכל, ולשתות עד שתראו כוכבים וניצוצות של אהבה מתחדשת.

צילום: שיאן

שיאן. רמב"ן 8 ירושלים, 053-9428640

בראסרי שבעין כרם  - פירות ים על נוף מושלם

כאן תמצאו את השילוש המנצח של אהבה – נוף עוצר נשימה באחת השכונות הכי רומנטיות שיש, הלא היא עין כרם, תפריט נפלא ומגוון של פירות ים, דגים ובשרים, לצד אלכוהול מוקפד ויינות בוטיק מהארץ ומחו"ל.

מה רואים? תוכלו לבחור האם לשבת בטרסה הפתוחה אל מול נוף עוצר נשימה של הרי ירושלים ועין כרם, או להתכנס ולהיות אינטימיים באחד הכוכים שבמסעדה.

מה אוכלים? בראשונות - רביולי גבינה כחולה וגבינת קממבר אפויה, כי גבינות זה הכי רומנטי שיש. בעיקריות - עשו שרינג רומנטי של מחבת פירות ים, לצד מנת סטרוגנוף לשון עגל. בקינוחים - חילקו קראק פאי עם קרם ברולה.

מה שותים? גוונו אהבתכם בשני קוקטיילים שובבים של קמפרה  - פסיפלורה, קמפריף סמירנוף, פירות אדומים, נענע ותפוחים, לצד סנגריה קרה או חמה.

צילום: בראסרי

ברסארי. המעין 15, עין כרם ירושלים, 053-5495116

פרליטה  – כשאיטליה מבקרת בגדרה

פרליטה היא יעד מושלם לארוחה נהדרת באווירה פסטורלית וביתית. המסעדה מתמחה במטבח איטלקי ומציעה מגוון רחב של מנות טעימות. המסעדה ממוקמת במרכז המושבה במבנה עתיק משוחזר באיזור מקסים של בתי קפה קטנים, בוטיקים אופנתיים, גלריות אמנות וצורפות.

מה רואים? אין ספק שאוכל של יום אהבה הכי מתאים בסביבה כל כך שיקית עם היסטוריה מפוארת.

מה אוכלים? בראשונות – לכו על הארנצ'יני - כדורי ריזוטו פריכים במילוי גבינות ובזיליקום. בעיקריות - לכו על הקלאסיקה הרומאית קאצ'ו א-פפה - טליוליני, חמאה, פרמז'ן וכמובן פלפל שחור. בקינוחים – אל תוותרו לעצמכם ולבן או בת הזוג על פיסטוק לימון - רוטב דולצ'ה, טוויל פטל ועל סופרנו - שברי ביסקוויט, נוגט ואגוזי לוז, מוס שוקולד חלב, קרם פרלינה, רוטב שוקולד לבן ושוקולד רושה

מה שותים? אביב לבן או גמלא ריזלינג. 

 צילום: באדיבות המקום.

פרליטה, הבילויים 12, במדרחוב הראשי של גדרה.  053-9417182

גמברינוס – פאב אפלולי ומסתורי לגילויי חיבה ואהבתם של פירות ים

גמברינוס שבאשדוד הוא הפאב הכי יפה שיש בארץ, עם עיצוב מרהיב הנראה כאילו לקוח מהפאבים של ברלין. במקום, אוכל טעים המגיע בכמויות מטורפות, שבהחלט מתאימות לשרינג שיעורר אתכם מכאן ועד עולם.

מה רואים? בתך מבנה עץ עמוס לעייפה באינספור פריטים מרתקים - תמונות, פוסטרים ואקססוריז כמו חפצים ישנים. יש כאן אווירה של פאב סקוטי, שזכה בתחרות העיצוב השנתית. כל פינה בפאב מושקעת וראויה לסלפי מנצח.

מה אוכלים? צ'יפס גמברינוס המגיע עם גבינה בולגרית מגורדת למעלה - כל כך טעים שבא לבכות! מיקס שרימפס וקלמארי, קילו סרטני ים או נתח קצבים של 500 גרם. שימו לב שהמקום אינו כשר, אז זה הזמן לחגוג על בשר לבן.

מה שותים? חובה לפתוח את גמברינוס בצ'ייסר מעורר, ולאחריו לחגוג את הקוקטיילים הבלתי נשכחים שמיוצרים במקום על בסיס וודקה, טקילה, רום, ג'ין, קמפרי ועוד. רק לבוא ולשתות בין הנשיקות.

גמברינוס. שדות בני ברית פינת מנחם בגין, אשדוד, 08-865-5719

מריפוסה בקיסריה - להתרגע על יין באווירה של היפים והעשירים

בטו באב הזה, תנו לעצמכם להיסחף לחוויה קולינרית רומנטית במיוחד במסעדת מריפוסה שבקיסריה. בלב מתחם מועדון הגולף, מוקפת מדשאות ירוקות ונוף שמשלים את האווירה הנינוחה, מחכה לכם ערב קסום שכולו טעמים, ריחות ואהבה.

מריפוסה, מסעדת שף בשרים ודגים בניצוחם של מאיר אלאלוף, חביב משה ויומי לוי, מציעה לאוהבים תפריט שמשלב דיוק, יצירתיות וחומרי גלם משובחים. כל מנה כאן היא סיפור רומנטי קטן שמחבר בין לבבות – מושלם לערב שבו רוצים לעצור את הזמן ולהתמסר לרגע.

דמיינו אתכם חולקים יחד סביצ'ה לאליק רענן עם דג ים קצוץ, כוס יין מהיקבים המובילים בארץ ולצידו קרפצ'ו בקר עדין עם גרירת עגבניות ושקדים פרוסים. אולי תתפנקו גם בקוביות טונה אדומה טרייה ברוטב בוטנים פיקנטי, ולמנה עיקרית תבחרו בלברק תאילנדי במרינדת כוסברה ופלפל לבן או מוסר צרוב עם ניוקי תפוחי אדמה וקרם ארטישוק ירושלמי.

ולקינוח? "ברולה" בבדי עוף עם אגסים ביין או אולי כבד אווז צרוב עם קראסט מתקתק של בוטנים וקשיו. בין אם תבחרו בנתחי לברק בציפוי קדאיף, סלמון עטוף טוגראשי או פילה בקר וטורטליני – כל ביס יעטוף אתכם בתחושת חגיגה זוגית.

מריפוסה היא לא רק מקום לאכול בו – היא חוויה רומנטית שמלטפת את החושים, ומשאירה את הלב פועם חזק יותר. טו באב עוד רגע כאן – זה הזמן להבטיח לעצמכם ערב בלתי נשכח במקום שבו האהבה מוגשת על הצלחת.

מריפוסה  מתחם מועדון הגולף בקיסריה 053-4276666

  צילום באדיבות המסעדה

ג'ויה התל אביבית עם האוכל הכי איטלקי

בטו באב הקרוב, תנו לאהבה להוביל אתכם למסע קולינרי רומנטי בלב תל אביב – במסעדת ג'ויה, שמביאה את הקסם של איטליה בצלחת. בין רחובות העיר הסואנים, תגלו פינה חמימה של עץ, אור רך ושירות אישי שממלא את הלב לא פחות מהבטן.

תחת ידיו של השף בני אשכנזי, נולד תפריט שמחבר בין מסורת איטלקית עשירה לנגיעות מודרניות – כזה שנועד בדיוק לערב שבו אתם רוצים לשבת קרוב, להרים כוס יין ולחגוג את מה שיש ביניכם.

דמיינו אתכם פותחים את הערב עם סלט אנדיב וגבינה כחולה פריך ועשיר, או נוגסים יחד בחתיכות מהפיצה ויולה – שילוב מפתיע של קרם סלק, גבינה כחולה ובלסמי מצומצם. ואולי תתחלקו גם ברביולי בטטה וריקוטה ברוטב שמנת עדין, שמחמיא לשיחה שלכם בדיוק כמו המוזיקה הרכה שמתנגנת ברקע.

למנה עיקרית? אולי תתפתו לפילה מוסר ים עם קרם תפו״א ותרד, או תתחלקו בפפרדלה קרם כמהין עם ראגו פטריות, שום ויין לבן. כי הרי אין רומנטי יותר ממנה שחולקים – עוד סיבה להתקרב.

ואם תרצו להמתיק את הסוף, קינוח זוגי יחתום את הערב בנגיעה מתוקה שתשאיר טעם של עוד – לא רק בפה, אלא גם בלב.

בין אם תבחרו לשבת בפנים, מול האח הבוערת בחורף, או במרפסת הקיצית הפתוחה שמביטה על העיר – בג'ויה כל פרט עוצב בשביל שתוכלו לעצור את הזמן, לנשום עמוק ולהיזכר למה התאהבתם. כי לפעמים, כל מה שצריך זו ארוחה איטלקית טובה, כוס יין וחיוך של מי שיושב מולכם.

 ג'ויה הברזל 4, רמת החייל, תל אביב  053-6313963

 הצילום באדיבות המסעדה

 

קירה רופטופ - כי מה רע בקוקטייל מול הים והשקיעה? 

דמיינו ערב טו באב רומנטי במיוחד, כשאתם יושבים יחד על גבעת יונה באשדוד, מול נוף עוצר נשימה של הים והנמל שמנצנצים לאור השמש השוקעת. מסעדת קירה – שמש אדומה ביפנית – מזמינה אתכם לעצור רגע את הזמן ולהתמסר לרגעים של חיבור, טעמים וניחוחות של אהבה.

כבר בכניסה תרגישו את הבריזה שמלטפת את הפנים, מבעד לחלונות הפנורמיים שממלאים את המסעדה באור רך ונעים. התפריט העשיר של קירה נולד בדיוק לערבים כאלה: להתחלק יחד ברביולי 4 גבינות ברוטב שמנת פטריות מפנק, לטעום יחד פסטה פפרדלה עם בזיליקום ופרמז’ן, או להזמין צ׳ילי פפר – נודלס מוקפצים עם עוף ובקר שמוסיפים קצת פלפל לערב.

ואם כבר חוגגים את האהבה, תנו לכוסות להתנגש בקוקטייל זוגי – אולי Red Sun עם וודקה, אפרסק וחמוציות, או Passion Ouzo שמביא איתו פסיפלורה, אוזו וג’ינג’ר אייל שמחממים את הלב.

מה שהופך את קירה לכל כך מיוחדת זו לא רק האוכל – אלא השילוב של נוף פתוח, שירות אישי וחם, וצוות טבחים שמבשל מכל הלב. כאן כל פרט קטן נבחר בקפידה כדי להפוך את הדייט שלכם לחוויה שתישאר איתכם הרבה אחרי שתעזבו.

אז בין אם אתם חוגגים אהבה ראשונה, יום נישואין או פשוט רוצים להזכיר אחד לשנייה למה אתם יחד – קירה מחכה לכם בלב אשדוד עם נוף, טעמים ואווירה שיגרמו לכם להתאהב מחדש. התקשרו והזמינו מקום – כי טו באב חוגגים איפה שהלב פועם חזק יותר. ❤️

קירה רופטופ יאיר 4, אשדוד  055-4524077

 צילום באדיבות המסעדה

לרשימת המסעדות רומנטיות המלאה

טו בא"ב שמח ורומנטי לכולם!

*חלק מן המסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
קימל בגלבוע במעלה גלבוע
04-6895566
לורנץ ומינץ בתל אביב
053-9366291
פר דרייר בתל אביב
053-9439833
בראסרי  בירושלים
053-5495116
אל דנטה בירושלים
053-7103169

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
סוהו חוגגת 25 – וזו מסיבה שאסור לפספס
גג, שמש, ים וקוקטייל: קירה אשדוד
אוטו-אוכל בירושלים 2025 ארמון הנציב - התחלנו!
saga sushi & poke כשרה למהדרין ומעולה
נאמה קיסריה – כשאירוע הופך לחוויה בלתי נשכחת
מסעדת WHO בראשל"צ, חוויה קולינרית כשרה ברמה אחרת
מסעדת גוסטינו מביאה את איטליה לרמת ישי
תל אביב EAT 2025 - פסטיבל האוכל הגדול חוזר
שקיעה וקוקטייל: הרופטופים הטובים ביותר בתל אביב
מתלבטים אם לצאת מהבית? בינתיים תזמינו משהו טעים
אוכל חיוני במלחמה - נויפלד נותן עצות לפיקוד העורף
האריה שאהב פחמימות - טור ספיישל מלחמה
צ׳נטרו - המבורגר בחדרה. כן, בחדרה.
ברי יין בתל אביב: הכירו את הסצינה העכשווית החמה
מיוחד לשבועות: נויפלד על פיצות, תוספות ואנשים
עגלות קפה פתוחות בשבת במרכז הארץ - top 10