נגישות
נגישות

לוקץ' חוזר הביתה

נוסטלגייה בסטקייה: בשרים 206 היא מסעדת הבשר שכל שכונת צהלה בתל אביב גדלה עליה, גם לוקץ' חזר לגיל 6 בזכות הקבב האגדי וקינוח הבוואריה. קלאסיקה ששווה ביקור

ביקורת מסעדות חדשות מהצלחת
לוקץ'
לוקץ'
תאריך פרסום: 31/01/2022, 10:57 תאריך עדכון: 07/02/2022, 10:54
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

צילום: שני רייךצילום: שני רייך

מסעותיי הקולינריים הובילו אותי לפסקול ילדותי, הסטקייה שכל צהלוני אמיתי גדל עליה – מסעדת הבשר בצומת הפיל - 206.

206 היא הבית הלא רשמי של מכבי תל אביב בכדורסל, סטקייה בת עשרות שנים עם צוות מיתולוגי שמובל על ידי בבר, רב המלצרים שעובד שם מאז שאני פעוט רב משקל, שעד היום מגישה את הקבב הטעים ביותר שאכלתי.

ישבתי עם סוחרת העוגות ועם חברי הטוב הראפר שגב, צחקנו על למה מבין כל התמונות של הסלבס שעל הקיר אין תמונה שלי והשולחן התחיל להתמלא בכל טוב: חומוס על הכיפאק – עם המון טחינה, פטריות חמות, פלאפל, פלפלים חריפים, חצילים בטחינה, חצילים במיונז ופיתות עם זעתר ושמן זית על אש גלויה.

צילום: לוקץ'ראשונות ב-206. צילום: לוקץ'

כל הסלטים היו מעולים, הפלאפל קריספי, החצילים ממכרים והפלפלים מאוד חריפים, אבל כשהפיתה הקריספית מנגבת את החומוס המיתולוגי עם פטריות חמות לצד מיץ ענבים קר, מתחדד אצלי הספק אם קיימת מסעדת מישלן שהייתה מנצחת את שילוב הטעמים הנוסטלגי הזה, שלקח אותי חזרה עד לבית הספר התיכון ואל ציפייה להגיע בסיום הלימודים לסטקייה הנוסטלגית, לפני משחק פוקר פרוע בקזינו ט׳5.

התרפקתי על זיכרונות מהילדות המתוקה והמשכנו לבשרים. הזמנו צלעות כבש, סטייק אנטרקוט, שיפודי פרגית וקבב ערבי. הצלעות היו עסיסיות ונהדרות, האנטריקוט היה מעולה, הפרגית טעימה מאוד והקבב הערבי (מותר עוד להגיד קבב ערבי?) היה פשוט מושלם, הקבב האהוב עליי אי פעם.

צילום: לוקץ'צילום: לוקץ'

התוספות זרמו, מתפוחי האדמה דרך הצ׳יפס והמג׳דרה, ולמרות שכולן היו טובות, התוספת המועדפת עליי הייתה ותשאר האורז עם השעועית האדומה, אני יכול לחסל קערות שלמות של זה (סליחה על תופעות הלוואי יפה שלי).

מפוצצים ומרוצים המשכנו לקינוחים. לקחנו קרם ברולה, מלבי ובוואריה. הקרם ברולה היה נהדר, פציח ומתוק במידה הנכונה. המלבי היה מעולה, מי ורדים מתקתקים מעל מלבי קלאסי. אבל הבוואריה, הו הבוואריה, יכולתי להישבע שאני בן 6 שוב וההורים שלי לקחו אותי עם כל המשפחה לאכול את אותה הבוואריה שאני מתענג עליה כבר 30 שנה.

צילום: לוקץ' וחבריםלוקץ' והקינוחים. צילום: לוקץ' וחברים

הזמנו חשבון, יצא 542 ש״ח, מחיר הגיוני לשלם לחוויה כל כך נהדרת ומלאת טעמים קלאסיים וטובים.

לסיכום: בשרים 206 הוא מקום שנשאר קפוא בזמן וטוב שכך. אמנם הם עברו שיפוצים לאורך השנים, המקום יפה, השירות מצוין והאוכל מעולה, אבל לא משנה כמה זמן עבר מאז שביקרתי שם, זה תמיד מרגיש לי כמו לחזור הביתה.

אני ממליץ בחום לכל חובבי הבשר ללכת לפתוח שולחן ב-206, זה תענוג לא נורמלי. מומלץ גם למשפחות לארוחות משפחתיות וגם לחבר׳ה שרוצים לעשות אווירה.

בשרים 206, משה סנה 54, צפון תל אביב. 053-9444097

עד לפעם הבאה, אני הייתי לוקץ׳, שיהיה בתאבון.

*המבקר לא שילם על הארוחה

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של לוקץ'

לוקלאנצ׳ מבקר – שירת הסירנה של פרליטה גדרה
לוקלאנצ' - לוקץ' יוצא לדלידה בעיר הגדולה
לוקץ' לא פראייר – הפופאפ של לוקץ'
לוקלאנצ' - לוקץ' נשאר בבית ומזמין משלוח מפיתה רחוב
לוקץ' חוגג מישלן ב"היבה" של יוסי שטרית
מדור ביקורות האוכל החדש של לוקץ' - והפעם בפריז
לוקץ' החד פעמי במדור ביקורות אוכל חדש - והפעם – בקפה מצדה
סיקור מסעדת מארי אנטואנט: אם אין לחם – תאכלו בריוש
חג ״לפני המצות״ שמח!
נויפלד מציג: שישי לווינסקאי
אייל שני עושה גלידה, מה, לא נטעם?
אמורה מיו, אהבה איטלקית