נגישות
נגישות

לוקץ' בפריז

אמאל'ה ואבאל'ה, תעצרו הכל! פריז נחתה בלב תל אביב. אבל לא עוד קרואסונים וקלישאות על קממבר. מסעדת וייס היא החוויה הקרובה ביותר לארוחת מישלן שארצנו הקטנה ידעה מאודה.

ביקורת מסעדות חדשות מהצלחת
לוקץ'
לוקץ'
תאריך פרסום: 12/01/2022, 17:02 תאריך עדכון: 31/10/2023, 11:09
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

צילום: שני רייךצילום: שני רייך

בואו ניקח צעד אחורה. הקורונה אמנם משתוללת, אבל למבקר החביב עליכם יש משימה – לבקר במסעדת וייס שבמרכז תל אביב ולכתוב כמה הגיגים. התקשרתי לארז ורוי והזמנו שולחן לשעה מוקדמת על מנת לחמוק מהעומס התל אביבי הידוע (גם אני שמעתי את ליברמן).

הפתעות בצלחת

הגעתי למסעדה נעימה עם תאורה חמימה ומוזיקת רקע מעולה (בניגוד לקולדפליי המשעממים שדוחפים בכל בית קפה שכונתי). ארז ורוי איחרו, אז התפנקתי בינתיים בהפוך מצוין וקשקשתי עם המלצרית, שסיפרה לי שהמסעדה היא מסעדת שף צרפתי, עם תפריט עונתי מתחלף, אשר שמה דגש חזק על חומרי גלם איכותיים.

כשארז ורוי הגיעו סוף סוף, לקחנו ארוחת טעימות וסמכנו על המלצרית שלנו. ספוילר – הבחירה היתה נכונה (ספוילר נוסף – ברוס ויליס היה מת כל הזמן בחוש השישי).

צילום: לוקץ'מסעדת WEISS, צילום: לוקץ'

לראשונות הופתענו בקצף כרישה, ארטישוק ירושלמי, ברוסקטה אנשובי וסלמון וטרטר דג. קצף הכרישה היה לא פחות מקסום. מתאבן מלא בטעם צ'יפס כרישה פריך מעל. הארטישוק הירושלמי זוגג בגלייז סילאן וחמאת שקדים והיה נהדר. הברוסקטה – זו עם איולי האנשובי והרייט סלמון היתה כיפית במיוחד, הסלמון בושל בבישול ארוך היה עדין ושמיימי. טרטר הדג – היה מרענן מאד והגיע עם קולורבי מוחמץ.

צילום: לוקץ'מסעדת WEISS, צילום: לוקץ'

רוי, ארז ואני, ניהלנו שיחה על כך שמסתמן שזו אחת המסעדות הטובות בארץ. אני ורוי התפלצנו כהרגלנו סביב השאלה לאיזה מסעדות מגיע כוכב מישלן (רוי לא הסכים לבית הפנקייק – כפרה עליהם), והמשכנו לעיקריות.

לעיקריות לקחנו ברולה שורש פטרוזיליה, ספגטיני זוקיני, לחי עגל ופילה דג ים. הברולה היה מטורף. קרם ברולה עשוי באופן מדהים עם שילוב של טעמים מלוחים ומתוקים. הספגטיני – היה מעולה. מנה ירוקה וקלילה, עם רוטב קאצ'ו א פפה מחמיא.

צילום: לוקץ'מסעדת WEISS, צילום: לוקץ'

לחי העגל בבישול ארוך הייתה עם טעמים חזקים של דמי גלאס ובשר נימוח יותר מהפירה של ז'ואל רבושון. פילה דג הים היה עשוי מצוין, לצד כרוב בציר דגים שמבחינתי – היה טוב לא פחות מהדג.

בשלב הזה, שלושתנו כבר דוברים צרפתית, חולמים על לפרוש לנורמנדי (או לפלוש לנורמנדי) וסאלוט לקינוח.

לקינוחים לקחנו – בישקוטי ואספרסו, וגם בראוניז קרמל מיסו וקרם לימון עם גלידת טימין. הבישקוטי היה טעים מאד, מעין גרסה מעניינת ומיוחדת לטירמיסו. הבראוניז קרמל מיסו היה דחוס בטעמי שוקולד מעולים והגיע עם קראנץ' פקאן פריך במיוחד. צילום: לוקץ'מסעדת WEISS, צילום: לוקץ'

קרם הלימון הגיע עם בצק פריק לצד גלידת טימין והיה גולת הכותרת. מנה נפלאה שנותנת לך אגרוף מפוצץ בטעמים שונים בכל ביס.

החשבון – יצא 966 שקלים לשלושתנו. שמחנו לשלם אותו עבור החוויה המטורפת שזכינו לה.

לסיכום – מסעדת וייס בתל אביב, מומלצת בחום רב, לכל חובבי הגורמה. חוויה לא פחות מבלתי נשכחת – מובטחת.

 מסעדת WEISS, הרצל 2 תל אביב, 053-4261325

עד לפעם הבאה – אני הייתי לוקץ'.

שיהיה בון אפטי.

*המבקר לא שילם על הארוחה

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של לוקץ'

לוקלאנצ׳ מבקר – שירת הסירנה של פרליטה גדרה
לוקלאנצ' - לוקץ' יוצא לדלידה בעיר הגדולה
לוקץ' לא פראייר – הפופאפ של לוקץ'
לוקלאנצ' - לוקץ' נשאר בבית ומזמין משלוח מפיתה רחוב
לוקץ' מבקר בסטקייה המיתולוגית מילדותו - בשרים 206
לוקץ' חוגג מישלן ב"היבה" של יוסי שטרית
לוקץ' החד פעמי במדור ביקורות אוכל חדש - והפעם – בקפה מצדה
סיקור מסעדת מארי אנטואנט: אם אין לחם – תאכלו בריוש
חג ״לפני המצות״ שמח!
נויפלד מציג: שישי לווינסקאי
אייל שני עושה גלידה, מה, לא נטעם?
אמורה מיו, אהבה איטלקית