נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

חדש בזאפ רסט, מדור דעה על תוכניות אוכל מהטלוויזיה. בכל שבוע, "הבוחשת בקדרה" תבחוש רשמים על הפרק האחרון של "המסעדה הבאה", תזכיר לכולנו שריאליטי קולינריה הוא לא פחות על אנשים מאשר על אוכל, ובעיקר תעשה סדר בבלאגן.

'המסעדה הבאה', השיקה אתמול את אירוע הפתיחה בחגיגיות נוצצת ותאי טה, התאילנדית האותנטית גרפה ניצחון ראשון. אז מהי המנה המפתיעה של הערב? מי סיפק את הקונספט המנצח ומי ריגש? ולמה כבר אי אפשר להזמין מקום ולטעום ב-׳תאי טה׳ מהאוכל המושלם של זוכת הפרק? זה פשוט – רשימת ההמתנה הגיעה כבר עד לתאילנד.

המסעדה הבאה – פרק הבכורה

פרק הבכורה של תכנית הריאליטי המשובחת ׳המסעדה הבאה׳ נפתח אתמול עם טעמים שטרם טעמנו, היישר מצפון איטליה, מהכפרים של תאילנד, מהדיינרים של ארה״ב ושל אוכל ביתי מלווה בשירים עם טעם של פעם. אסף גרניט הבליח אלינו מהאפלה אל האור (אפקט תאורה קלאסי אך כובש) וסיפק לצופים הסבר על קונספט התכנית כדי שכולנו ניישר קו אל מול ארבע דלתות מסתוריות, סטייל עלי באבא וארבעים השודדים, כשמאחורי כל אחת מהן יש עולם ומלואו. ארבעה מתמודדים עם קונספט של ארבע מסעדות, הביאו לצלחת ולמסך את מיטב המנות שלהם, את הסיפור האישי המרגש ואת המנוע לאוכל שלהם, כאשר הפעם גברה על כולם לי פטדי מלילי, זוכת פרק הבכורה של ׳המסעדה הבאה׳.

צילום: אוהד קבלי פטדי מלילי, הזוכה של הערב. צילום: אוהד קב

הזמנת מקום ל"תאי - טה?"

לי נבחרה לפתוח למשך שבוע בלבד, את מסעדת הקונספט שלה ׳תאי טה׳ במלון בראון ברוט, קויפמן 6, מקום משכנה של הרברט סמואל זצ"ל, עם מנות וניחוחות משכרים מהכפרים הרחוקים של תאילנד שיוגשו היישר לצלחת של ברי המזל שהספיקו להזמין מקום. מי שלא הספיקו, חייבים להזדרז להבא ומיד כשמסתיימת התכנית להתקשר להזמין שולחן במסעדה הזוכה. אחרי זה, לצום יום שלם כדי להגיע מספיק רעבים, ללבוש טרנינג או טייץ מתרחבים המאפשרים אכילת יתר, ולפשוט על התפריט המופלא שהרגע ראיתם בטלוויזיה. מוכנים?

הרגע שלפני – גרסת הקולינריה

הפרק נפתח עם הצגת ארבעת שופטי הריאליטי – אסף גרניט, מושיק רוט, יוסי שטרית ורותי רוסו – כשהם עומדים במרכז עיגול ענק המסתעף לארבע דלתות: אדומה, כחולה, צהובה וחומה שעוצבו ברוח המסעדות השונות. כשהם פוסעים בהתרגשות, נבוכים ומהוססים לעבר הדלתות שמאחוריהן ממתינה הפתעה, משל היו ילדים שפוסעים בהיסוס אל עבר חדר המנהלת, גרניט כדרכו הקליל את האווירה עם אמירות כמו ׳כיף ללכת ככה ברביעייה למסעדה׳ ואפילו אירגן לשטרית סל תאילנדי על הראש. הארבעה טעמו, בחנו ובדקו את מתמודדי הפרק על כל פרמטר אפשרי – התנהלות כמסעדן, יכולות כבשלן וקונספט המסעדה, כולל העיצוב והתפריט, רק כדי להחליט מי יזכה להקים את מסעדת החלומות שלו לשבוע ואולי אפילו לשנה שלמה!

צילום: מיכה לובטוןהשופטים. צילום: מיכה לובטון

הקולינרים והשלושרים

בכל פרק של המסעדה הבאה, מתחרים ארבעה מתמודדים, כל אחד מהם עומד מאחורי קונספט קולינרי שונה וישפט על פי התפריט, עיצוב המסעדה והקונספט שלה, וכמובן ההתנהלות שלו כמסעדן לאורך האודישן. בנוסף, כל מתמודד מכין שתי מנות מהתפריט בתקווה שהן יהפכו אותו למסעדן למשך שבוע, לפחות. בפרק הבכורה התמודדו ארבעה מתחרים, אך יותר נכון ומדויק לכתוב שלושה מתחרים ועוד שף שמתחלק לשלושה (ההסבר בקרוב).

לי פטדי מלילי, 30, זוכת הערב, היא חצי תאילנדית חצי ישראלית שהאוכל התאילנדי זורם בעורקיה כבר מילדותה, בתור בתם של יריב מלילי ולק סונן שהקימו ב-96' את ׳בית תאילנדי׳ - אחת המסעדות הטובות בעולם לאוכל תאילנדי. לי מבשלת אוכל תאילנדי כפרי אותנטי עם אינטרפטציה משלה, בטעמים שלא קיימים כאן בארץ, והיא חולמת להקים את ׳תאי טה׳ – מסעדה תאילנדית כפרית שתוקם מיד בסיום הפרק.

דוד שושן, שף שלמד את רזי הקולינריה של צפון איטליה וחזר לארץ לאחר שהות של תשע שנים כדי להקים את מסעדת ׳פונטה׳ – מסעדה שעושה כבוד למטבח של צפון איטליה.

אביבה אבידן הזמרת הידועה שהוציאה מספר אלבומים ומופיעה בארץ ובחו״ל ובעקבות הקורונה וההופעות שבוטלו, גילתה את הבשלנית שבה ומשתוקקת להקים את ׳אביבה׳ - מסעדת פועלים במתכונת של טברנה, כזו המשלבת שירה ואוכל.

ולסיום יש את ׳השף המשולש׳ – הראפר לוקץ' (גילוי נאות – לוקץ' הוא מבקר המסעדות של זאפ רסט וחביב האתר). ׳השעון שלו זה גוצ׳י אני לא מכין את הסושי׳, ממש כמו בשיר, לוקץ׳ הוא לא רק בשלן ולכן הוא ציוות אליו שני שחקני חיזוק - את אורן ברזילי שבישל בעבר בננוצ׳קה ומתן שרון. יחד, "השלושרים" מנסים לרקוח דיינר אמריקאי קלאסי ומגניב תחת השם ׳פראייר׳.

פלמבה  - על התנהלות המתמודדים בפרק

אין ספק שפרק הבכורה הביא אתו שלל כישרונות מעולם הבמה - זמרת, ראפר וסטנדאפיסט. דוד השף האיטלקי, סיפר על הכובע השני שלו כסטנדאפיסט באיטליה וסיפר את בדיחת ה׳די׳, מילה שבעברית משמעותה להפסיק ובאיטלקית היא ממש ההיפך המוחלט והיא נאמרת כשרוצים לשמוע עוד ועוד. דוד להטט בקלות בין בישול לסטנד אפ ושידר נונשלנט כובש המתובל בהתרגשות שיא. לי, שמי היה מאמין שהיא אמא לשלושה, היא פצצת אנרגיה מהפנטת שמשלבת בין יכולות בישול מדהימות, מנות מושלמות וסיפורים נוגעים ללב, אך לא שוכחת לרגע את תפקידה כמסעדנית. היא מבחינה במצוקת המפיות של השפים וממהרת לספק להם מפיות, מחווה שנגעה לליבו של גרניט שהעריך את הדאגה שלה ללקוח. אביבה הביאה 'show' השייך לקונספט פריים טיים אחר (נחשו איזה), והיפנטה בעיקר את שטרית עם שיר כניסה מוכר. השלושרים בהובלתו של המנהיג בנעלי הבית הוורודות - לוקץ׳, סיפקו גימיק טלוויזיוני ואיתגרו את קונספט הדיינר האמריקאי.

הכתר הולך אל לי, שמעבר להיותה שפית מקצועית הוכיחה גם יכולות של מסעדנית שמתקתקת אוכל מושלם ולא שוכחת לרגע את לקוחותיה.

הקונספט הכי מגניב

אז מה היה לנו כאן – אוכל תאילנדי כפרי, טעמים מצפון איטליה, דיינר אמריקאי ואוכל ביתי. הקונספט שהכי כבש ב-look שלו הוא הדיינר האמריקאי שהיה נראה בול כמו דיינרים בדרך לווגאס עם הניאון הוורוד, מכונת הלהיטים הישנה ושלושת הטבחים הנמרצים שנראים ממש כמו ׳בייקרים׳ (אופנוענים) אמריקאים קלאסיים. חייבת לשבח גם את התפריט האכיל של ׳פראייר׳ שזה גאג מדליק לגמרי, אבל רוסו כיבתה את ההתלהבות שלי עוד לפני הטעימה ואמרה שגימיק זה לא מספיק.

צילום: אוהד קבהשלושרים. צילום: אוהד קב

קונספט ׳אביבה׳ הוא אומנם מיוחד ומעניין, אבל טברנות מעולם לא היו ׳כוס התה שלי׳, והיווני האחרון ששר באוזני אי שם בסנטוריני הבריח את הסופלקי מהצלחת, ולכן שני המנצחים שלי וגם של השופטים, הם דוד ולי. ׳תאי טה׳ הגישה קונספט שחורג ממאכלי הפאד תאי הידועים המוגשים בכל המסעדות התאילנדיות בארץ, עם תפריט מגוון ושמות שמעולם לא ראיתי כאן, ׳פונטה׳ הציג קונספט של מאכלים מאיטליה הצפונית שרק מלצפות בהם במסך רציתי להעניק לדוד המלך צמיד חברות והעיקר שיבשל וכמה שיותר.

Plat du jour - המנה הכי שווה

התחרות על המנה השווה של הפרק כוללת אנטיפסטי מושלם, קציצות פרסה נדירות ואת נס פך השמן אבל המנה המנצחת שלנו היא ׳מיאנג קאם פלה פאו׳ שמביאה פלא לחיך ודמעות של אושר בעיניים. ברי המזל שהספיקו להזמין מקום ב׳תאי טה׳, יטעמו ממנה השבוע בלבד (זוכרים איך הם הצליחו, נכון?). הנה המנות הכי שוות של הפרק:

מנה מושחתת - אני מעריצה את תפריט השחיתות של ׳פראייר׳, אוכל עמוס בשמן היישר מהצ׳יפסר כי סוף סוף הגיע הזמן שמישהו כאן ירים לתרבות אכילת השמן וגם לנס עצמו, אוכל מושחת, מטוגן ולא בריא כי הגיע הזמן להפסיק להתנצל. ובינינו, כמה נמאס לי מהחברים התל אביבים הצנומים שמגישים אוכל בריא, נבטים, קפה נטול חיים (קפאין, חלב וכו'). להפך - כמה שיותר שמן, יותר טעים! השלושרים הגישו את ׳נס פך השמן׳ – סופגנייה עם עוף מטוגן, קולסלאו ורוטב מייפל ברביקיו. אסף אמנם התעצבן על הדיינר הכי איטי בעולם ורוסו אמרה שהיא לא מבינה מה קורה כאן, אבל אני הופנטתי מהצ'יפסר המבעבע.

 אנטיפסטי פנומנאלי – דוד הגיש לאודישן שתי מנות, הראשונה היא מנת אנטיפסטי עם תאנים צלויות, גבינת סטרקינו, דבש ורוזמרין מוגשת לצד ניוקי פריטי, פנלה – טוגנים סיציליאניים מקמח חומוס ופרחי קישואים ממולאים בגבינת ריקוטה ואנשובי, מנה שגרמה לאסף להעביר אותו שלב מבלי לטעום את המנה השנייה. קזנצ׳לי די זוקה׳ – פסטה ממולאת בדלעת ובעוגיות אמרטו על חמאה ומרווה, היא המנה השנייה שהראתה לכולנו כמה חשוב לשים כמה שיותר חמאה וכמה שיותר נשמה – כמובן רק אם יש לכם את הכישורים של דוד שהוכתר ע״י גרניט כעושה ׳אוכל פנומנאלי׳, מחמאה שכל שף היה רוצה לקבל.

לחמה בעג׳ין מושלם – אביבה הגישה לשפים שתי מנות מהמטבח הביתי שלה. קציצות פרסה נימוחות וטעימות שנאכלו בלי סוף, ולחמה בעג׳ין שאמנם נראה מעט שרוף אך גרם לשופטים לא להשאיר פירור ולמושיק להבריח לחמה לדרך.

צילום מיכה לובטוןאביבה אבידן. צילום: מיכה לובטון

מנה מנצחת בעלי בננות – לי הגישה שתי מנות, ׳מיאנג קאם פלה פאו׳ - ביסים בהרכבה עצמית על סלסלה מלאה בירק, רוטב מיאנג מתוק חמוץ חריף עם בוטנים ואטריות קנום צ׳ין עטופות בעלי בננות, מנה משפחתית מהכפרים בתאילנד. בחכמה רבה ארגנה לי עבור השופטים את הביס המושלם והם ואני עפנו יחד על הביס. ׳את כולך הפתעה׳, אמרה רוסו וצדקה, שטרית אהב את איזון הטעמים והחמיא על חווית השרינג. במנה השנייה הוגש תבשיל קארי ירוק עם חלב קוקוס שהיה אמור להיות מוגש גם עם קציצות מדג אנטיאס. לאחר דיון הקציצות הכי ארוך בהיסטוריה הטלוויזיונית, לי הגישה את התבשיל ללא קציצות וגרפה מחמאות וארבע הצבעות נחרצות.

הסיפורים המרגשים של הפרק

פרק הבכורה של ׳המסעדה הבאה׳ הביא שני סיפורים מרגשים במיוחד וסוחטי דמעות אפילו לציניקנית שכמותי, והשאירו אותי נטולת קלינקס אל מול טוסט שרוף ועצבני שננטש בסיום הפרק. לי סיפרה על הקמת המסעדה של אביה, ׳בית תאילנדי׳, שכבר מזמן הפכה לשם דבר. היא גדלה לתוך הבישול התאילנדי, כל יום הסתובבה בין הרגליים של אביה כשהיא צמאה לידע, ראתה את הוריה נלחמים להצלחת העסק, את אביה שקירצף את המסעדה ובילה בה 24/7 מתוך תשוקה לבישול, והבינה שזה מה שהיא חייבת לעשות בחיים. אוכל ובישול כאוויר לנשימה.

דוד סיפר על סיטואציה קורעת הלב ובלתי האפשרית שימי הקורונה הביאו איתם. במהלך ימי המגפה הקשים ובזמן הסגרים, דוד גילה שאמו במצב קשה ורצה לחזור לארץ כדי להיות איתה בשעתה הקשה, הוא נאבק כדי לארגן טיסת חילוץ ולהגיע בזמן לאמו החולה, אך ללא הצלחה. הכל התפספס, דוד מצא עצמו מתאבל לבד באיטליה מבלי לשבת לצד אמו ברגעים האחרונים שלה. מושיק דמע וסיפר על הפספוס האישי שלו, אמו נפטרה בטרם טעמה מהאוכל שלו, והשניים התחברו על הסנטימנט של כמה היו רוצים להאכיל את אמא.

צילום: אוהד קבדוד שושן. צילום: אוהד קב

על העיצוב הקולע של 'המסעדה הבאה'

ארבעה שפים, ארבעה קונספטים וארבעה עיצובים. כל מתמודד הביא איתו עיצוב משלו שהחל כבר מרמת בחירת הדלת, השולחנות, התאורה, האקססוריז והאווירה של המסעדה. אביבה הביאה איתה אווירה אותנטית של בית, עם מוסיקה, שטיחים וכלי הגשה מנחושת התלויים בכל מקום. ׳פראייר׳ הציגו עיצוב מושלם של דיינר אמריקאי כהלכתו, עד לרמת הפרטים הקטנים, כולל מיונז וקטשופ במיכלים שכל אמריקאי מכיר, אחרת הוא לא אמריקאי. ׳תאי טה׳ כללה עיצוב תאילנדי מוקפד עם מגוון של בודהות מחויכות שנתנו את האווירה הנכונה, וגם תוספת רומנטית של נרות מרגיעים וארומת ריחות וטעמים. מסעדת ׳פונט׳ה׳ עוצבה בעיצוב איטלקי קלאסי הכולל מפות שולחן משובצות, עציצים עמוסי גרניום, מבחר יינות ומראה כללי הנותן תחושה של חו״ל.

מיהו שופט היום?

בכל פרק נבחר את השופט המנצח של הפרק ע״פ מספר פרמטרים – התנהלות, שיפוט, ׳דאחקות׳ ולבוש, כי אוכל ואופנה הולכים יד ביד. הפעם מתמודדים על התואר אסף גרניט ורותי רוסו; כהרגלו, גרניט הוא סוג של רוטב חמוץ מתוק עם אמירות ׳מרימות׳, כמו "אוכל פנומנאלי", לצד אמירות משביתות שמחה ותיאבון כמו "לצערי יש שיקולים אחרים חוץ מאוכל". הוא חד וחותך כמו סכין מקצועית ואיש הבשורות של חבורת השופטים, שיודע לסיים את הסיטואציה בשיא ולומר בנימוס שאין צורך בעוד מנה ושאין לו מה לעשות עם זה. רוסו לעומתו מעודנת יותר אך המימיקה שלה מסגירה את האמת הפנימית שלה כמו למשל הבעת ׳הצעקה׳ שהשתלטה על פניה בטעימת סופגניית השמן. בתחום האופנה, רוסו שבתה אותי בחליפה ובתכשיטים שלה – חדי העין שביניכם הצליחו לראות את העגיל והטבעות ההורסות בין כל הצילומים. היא העניקה ביקורת נוקבת אך נעימה באצילות יתר, ואיזנה את שלושת השופטים שלצידה.

רוסו, את הבחירה שלנו לפרק הבכורה, ואם תנדבי לי את אחת הטבעות אז נסדר לך גם מקום ב-׳תאי טה׳.

שבוע אחד לטעום! השעון מתקתק

המסעדה המנצחת של פרק הבכורה, ׳תאי טה׳, פתוחה עבור מי שהספיקו להזמין מקום, למשך השבוע הקרוב בלבד. מיד בסיום הפרק המסעדה פתחה שעריה ורשימת ההזמנות התפיידה במהירות. אז חכו לפרק הבא עם הטאבלט פתוח, כדי שבפעם הבאה – תספיקו להזמין מקום.

בינתיים, ׳תאי טה׳ לשבוע בלבד!

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של הבוחשת בקדרה

העונה ה-11 של מאסטר שף סוגרת נבחרת והבוחשת מלרלרת
אוטו אוכל VIP -  גמר מיותר לקונספט נהדר
המטבח המנצח VIP - רגש מתפרץ ואנשים מיותרים
שום, פלפל ושמן זית - הבוחשת מזילה דמעה בפרק הראשון
המטבח המנצח VIP– כשסיגרים ממרקש מנצחים קרמבו מקשקש
'הבוחשת' בוחשת בבית אח הגדול –  נחמד זה לא יהיה
גמר הקינוח המושלם – הקיבוץ מול האסתטיקה הסובייטית
צילום מסך "קשת 12"
קפה עוטף באהבה – הפרויקט למען מפוני העוטף
ארוחת ליל סדר במסעדה 2024 – סעודות פסח הכי שוות!
אוכל מוכן לפסח 2024 – על האוכל הכי מומלץ בלי מאמץ
איפה אוכלים בחול המועד פסח 2024? מסעדות כשרות ומומלצות