נגישות
נגישות

לא לצליאקים בלבד: תפריטים ללא גלוטן במסעדות

כבר יותר מעשור שמנות ללא גלוטן הן בין הטרנדים הקולינריים החמים ביותר בעולם. גם בישראל, תמצאו בשנים האחרונות לא מעט מסעדות שמתגאות בתפריט נטול גלוטן. הכירו את המומלצות ביותר בהן

מגזין REST המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
עודד פשטצקי

עודד פשטצקי

תאריך פרסום: 26/09/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

ארטישוק בקפה לואיז (צילום: באדיבות המקום)     ארטישוק בקפה לואיז (צילום: באדיבות המקום)

למרות שניתן להתווכח על ההשפעות הבריאותיות של ההתנזרות מגלוטן, אין ספק שמדובר בתופעה נרחבת ביותר. בעוד שבישראל חיים בין 32-16 אלף חולי צליאק בלבד, נראה כי קרוב לעשרה אחוז מהאוכלוסייה מקפידים להתנזר מהחלבון הידוע לשמצה דרך קבע. אם גם אתם נמנים על קהילת המתנזרים, הכתבה הזו מוקדשת לכם – ריכזנו בה שמונה מסעדות מומלצות ומסבירות פנים לנמנעים.

דיקסי גריל בר – תל אביב

ב-1993 נפתח הסטייק האוס הניו-יורקי-תל-אביבי של חיים כהן ומאז ועד היום, 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, ניתן להגיע למקום ולטעום קצת אמריקה בצלחת. התפריט של דיקסי גריל בר מתחלף לאורך היממה, כשלכל תפריט הקסם הייחודי שלו. לצד התפריטים המתחלפים, מגישים במקום תפריט קבוע המכיל אך ורק מנות ללא גלוטן.

התפריט הייחודי של דיקסי גריל בר, המוקדש לנמנעים מגלוטן, כולל בין השאר מנות כמו סלט קיסר דיקסי (עגבניות שרי, פרמזן וקרוטונים עם חמאת אנשובי), ביפבורגר 250/200 גרם (מוגש בלחמנייה בתוספת צ'יפס או תפוח אדמה אפוי עם שמנת), כריך אנטריקוט פילדלפיה (עם גבינה שוויצרית, בצל ופלפל ובתוספת צ'יפס) ופילה סלמון בגריל (עם 2 תוספות לבחירה).
ואם בכל זאת מתחשק קצת גלוטן: שניצל דיקסי (שייטל 180 גרם בציפוי פנקו. מוגש עם פירה תפו"א וסלט קולסלאו), הכנפיים של דיקסי (חלקי כנף ברוטב חריף) ומגדל פנקייק לקינוח.
דיקסי גריל בר - תוצרת הארץ 3, תל אביב, 053-9443543
להזמנת שולחן בדיקסי גריל בר

מנת דג בדיקסי גריל בר (צילום: באדיבות המקום) 24 שעות ביממה. מנת דג בדיקסי גריל בר (צילום: באדיבות המקום)

הדסון – תל אביב

במקדש הבשרים של מתן אברהמס ברמת החייל, זוכים הנמנעים מגלוטן ליחס של כבוד ונהנים משפע מנות קרניבוריות כמו קראסט אנטריקוט (עם עשבי תיבול), כריך "פילדלפיה" סטייק (גאודה מיונז צ'יפוטלה, בצל וצ'ילי חריף) והדסון בורגר (200 גרם). בדומה לרוב המוחלט של המסעדות ברשימה, גם בהדסון נעשה שימוש בחומרי גלם מיוחדים ללא גלוטן אך עם זאת המטבח של הדסון אינו חופשי לחלוטין מגלוטן. 
ואם בכל זאת מתחשק קצת גלוטן: לחם וחמאה, פסטה "רומנה" (גבינת עיזים) וסלט קיסר (פרמזן וקרוטונים).
הדסון - hudson - הברזל 27, רמת החייל, תל אביב, 053-4294171

בשר במסעדת הדסון תל אביב צילום: באדיבות המקום) שפע קרניבורי. בשר במסעדת הדסון תל אביב צילום: באדיבות המקום)

אובן קובן – תל אביב

באובן קובן, מסעדת אוכל הרחוב היפנית, מגיש השף ציון ברנץ שלל מנות נודלס נטולות גלוטן המבוססות על אטריות אורז ואטריות הרוסמה וכן סלט אסייאתי עשיר המבוסס על אטריות שעועית (גלאס נודלס). בנוסף כולל התפריט הנטול של ברנץ, גם סלט אצות וסלט שורשים, מבחר מנות אורז ואפילו מספר קינוחים כמו עוגת שוקולד ללא גלוטן וארטיקים מופלאים המיוצרים במקום.
ואם בכל זאת מתחשק קצת גלוטן: הוקאידו ראמן (ציר דגים עדין, מחית מיסו ושומשום, קרם שום, רסק צ'ילי, אטריות ראמן, פילה חזיר צלוי, ביצה, פטריות שיטאקה, תרד, נבטים ובצל ירוק), גיוזה (כיסוני בצק מאודים וצרובים במילוי עוף וירקות – 3 יח') ואזוקי קקוממה אודון (אטריות אודון דקות, שעועית אזוקי, כרובית, בצל סגול, רוקט, ברוטב שעועית שחורה וסויה).
אובן קובן - oban koban - הארבעה 16, תל אביב, 053-9365722

קארי קופנגאן באובן קובן (צילום: באדיבות המקום) אטריות, אטריות ואטריות. קארי קופנגאן באובן קובן (צילום: באדיבות המקום)

LELO – תל אביב

באחד הימים החמים ביותר בקיץ של 2019, נפתח להרצה אחד המקומות המרעננים ביותר בתל אביב. בחלל שהותיר אחריו בית הקפה "קפה קפה", שנסגר אחרי קרוב לשני עשורים של פעילות, נפתח בית קפה העונה לשם המקורי LELO, שצפוי להפוך לרשת. הסניף השני אגב, צפוי להיפתח באופן אירוני ברחוב נתן אלתרמן התל אביבי, בחלל שהותיר אחריו סניף של רשת לחם ארז.

בין השאר כולל תפריט בית הקפה מנות כמו כריך מוצרלה (קרעי מוצרלה, פסטו עשבי תיבול, עגבניות, עלי בזיליקום, צ'ילי טרי, מלח גס גרוס ופלפל שחור גרוס), בייגל טוסט (רוטב עגבניות ותערובת גבינות. מוגש עם סלט ירוק ותוספת לבחירה) ופילה סלמון (תפוח אדמה קריספי וירקות ירוקים מוקפצים בשמן זית ושום).
ואם בכל זאת מתחשק קצת גלוטן: גם אם תחפשו עם זכוכית מגדלת, לא תמצאו בתפריט של LELO אף לא מנה אחת הכוללת קמחי חיטה, שעורה, שיפון, כוסמין או שיבולת שועל.
ללו - lelo - נתן אלתרמן 13, נאות אפקה, תל אביב, 050-2002033

ריפבליק – הוד השרון

בתחילת השנה (2019) השיקו במסעדת הבראסרי הפופולארית שבהוד השרון, תפריט מגוון במיוחד המוקדש לנמנעים מגלוטן. התפריט העשיר כולל מבחר עצום של ראשונות ועיקריות, כשבין היתר מדובר בשרימפס בחמאה (ציר ים, שום, צ'ילי, לימון, יין לבן, עגבניות קונקסה וירוקים עונתיים), אספרגוס בגריל (קרם פולנטה ופרמז'ן) וכרובית מושחמת (אפויה בחמאה מזוקקת ופרמז'ן) ומגוון פסטות מושקעות.

מעניין לציין שבריפבליק משתמשים בפסטה נטולת גלוטן של "לה-מוליזנה", המיוצרת מאורז חום, קינואה ותירס ונחשבת בעיני רבים כקרובה ביותר ל"דבר האמיתי".
ואם בכל זאת מתחשק קצת גלוטן: סלסלת לחמים (מגוון לחמניות באפייה ביתית, לחם מחמצת, מטבל שמן זית וקרם עגבניות), לינגוויני פירות ים (מולים, שרימפס, קלמרי, חמאה, יין לבן, עגבניות שרי קונפי, פלפל שאטה ושום) וסלט קיסר (חסה רומית, חזה עוף, בייקון, איולי אנשובי, קרוטונים ופרמז'ן).
ריפבליק, הנגר 24, נווה נאמן, הוד השרון. 053-9377427

מקסיקנה – תל אביב

רשת מקסיקנה באה לעולם לפני 13 שנים ומאז ועד היום הספיקה להקים שישה סניפים (ואחד נוסף צפוי להיפתח בקרוב בפתח תקווה). בסניף הראשון, שנפתח ב-2006 ברחוב בוגרשוב בתל אביב, תמצאו מבחר מנות ללא גלוטן, המסומנות בסימון מיוחד בתפריט. בין השאר מככבות בו מנות נטולות גלוטן כמו אליטס דה פויו (8 כנפיים בברביקיו וצ'ילי מעושן, מוגשות עם סלסת איולי כוסברה), אנסלדה פויו קיסר (לבבות חסה, נאצ'וס, פרמז'ן, פרגית בגריל, גוואקמולה ובצל פריך ברוטב קיסר) ומנת טאקו העונה לשם פויו אסאדה, הכוללת שלוש טורטיות מבצק תירס ממולאות בפרגית בגריל, גוואקמולה, איולי צ'יפוטלה, אננס טרי וכוסברה.
ואם בכל זאת מתחשק קצת גלוטן: קסדייה ברבקואה (בקר מפורק רך ונימוח, סלסה בלנקה, מיקס מוצרלה וצ'דר), שרימפס קריספי (שרימפס בבלילת בירה בציפוי שבבי קוקוס, גווקמולה, איולי צ'יפוטלה, בצל פריך וכוסברה) ובוריטו קרנה אסאדה (אנטריקוט דק על הפלנצ'ה, אורז ליים, פריחולס, פיקו דה גאיו, כרוב מקסיקני ואיולי כוסברה).
מקסיקנה - בוגרשוב 7, תל אביב, 053-9443049

טאקו קון קרנה במסעדת מקסיקנה (צילום: באדיבות המקום) טאקו קון קרנה במסעדת מקסיקנה (צילום: באדיבות המקום)

קפה לואיז – קריית טבעון

ברשת קפה לואיז, כמצופה, מציעים שלל מנות ללא גלוטן, כשלמשל בסניף קריית טבעון, יכולים הנמנעים מגלוטן להתענג על מנות כמו מוקפץ עוף/טופו (דפי אורז מוקפצים עם גזר ונתחי עוף/טופו ברוטב חמאת בוטנים) או סלקים ועדשים (קוביות סלק ועדשים מתובלות עם בזיליקום, פטרוזיליה ובלסמי מצומצם, מונחות על רוטב ציזיקי/טחינה).

למעשה בקפה לואיז מגישים אפילו מנת לחם וממרחים ללא גלוטן, הכוללת ג'בטה או לחמנייה מקמח טף, ממרח חצילים ועגבניות, ממרח שום וממרח עגבניות קלמטה. אחת המנות היותר מיוחדות בתפריט הנטול, היא מנת אטריות קונג'אק הכוללת בצל, גזר, פטריות, שום, ג'ינג'ר, עלי מנגולד וקייל, ברוקולי ופולי סויה ברוטב סאטה בוטנים וחלב קוקוס.
ואם בכל זאת מתחשק קצת גלוטן: שניצל (חזה עוף בציפוי פירורי לחם מקמח מלא ופנקו אפוי בתנור, מוגש עם ממרח שום קארי ופירה), פסטה נפוליטנה מקמח מלא (ברוטב עגבניות עם שום, זיתי קלמטה, ארטישוק א-לה רומנה, פסטו בזיליקום (אגוזים), עלי רוקט ופרמז'ן) ופאייה טבעונית (אורז מלא, אדום ובר, פטריות, טופו, אפונה, ברוקולי, בצל וג'ינג'ר ברוטב חלב קוקוס, עם קוביות בטטה, שבבי צ'ילי ושמרי בירה, מעוטר בבצל ירוק).
קפה לואיז - אלכסנדר זייד 1, קריית טבעון, 053-8095181

לביבות לואיז בקפה לואיז קריית טבעון) צילום: באדיבות המקום) לחם וממרחים נטולי גלוטן. לביבות בקפה לואיז קריית טבעון (צילום: באדיבות המקום)

ברטון קרפרי מקומי – תל אביב

בחרנו לסיים את הרשימה המכובדת עם אחד המקומות היותר מיוחדים בתל אביב: ברטון קרפרי מקומי. בברטון מגישים שלל קרפים מלוחים ומתוקים, כשכל הקרפים המלוחים במקום מיוצרים מבלילת כוסמת וכך גם חלק מהמתוקים (את רוב הקרפים המתוקים שעשויים מקמח רגיל, ניתן להמיר בקרפים ללא גלוטן). בין השאר ניתן להתענג במקום על קרפ סנט מור דבש (סנט מור, שקדים פרוסים, פלפל שחור, רוקט ודבש), קרפ בנופי (ריבת חלב, בננה וקוקוס מקורמל) וקרפ טאטין (קרם פרש, תפוחים, קרמל מלוח ושקדים פרוסים).

בנוסף בברטון מציעים אפילו מספר בירות נטולות גלוטן של BrewDog, DAURA ו-Schnitzer Brau.
ואם בכל זאת מתחשק קצת גלוטן: סינבון (חמאה, סוכר, קינמון וחלב מרוכז), חמאה צרפתית (וסוכר דמררה) ובירה גולדסטאר.  
ברטון קרפרי - אבן גבירול 52, תל אביב, 053-9384948

מנה נטולת גלוטן בברטון קרפרי מקומי (צילום: באדיבות המקום) קרפים מתוקים ומלוחים. מנה נטולת גלוטן בברטון קרפרי מקומי (צילום: באדיבות המקום)

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
המטבח האינטימי שלי: רועי אברהם
שאנטי תותים של מקס ברנר (צילום: pinkme)
ארוחת בוקר במסעדת כיופים (צילום: באדיבות המקום)
המבורגר מיקס של בלאק (צילום: יורם אשהיים)
שולחן במסעדת בלקן (צילום: אמיר מנחם)
הנמל 24 חיפה (צילום: באדיבות המקום)
פלפלים ממולאים של המעדניה בכביש 90 (צילום: באדיבות המקום)
מרק דגים של אדום (צילום: אפרת ליכטנשטט)