נגישות
נגישות

חמין וטעים לנצח: איפה אוכלים חמין בתל אביב?

בסיר גדול לכל המשפחה עד הבית? או במנה אישית ומענגת בישיבה במקום? כשהרוחות בחוץ מנשבות והקור משתלט, יש מאכל אחד בטוח שתמיד יעשה את העבודה - לפניכם שמונה מקומות מומלצים שיגישו לכם את החמין הטעים והמנחם בתל אביב

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
עודד פשטצקי
תאריך פרסום: 12/12/2018, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

חמין בדליקטסן (צילום: עידית בן עוליאל) צלחת ולישון. חמין של הדליקטסן (צילום: עידית בן עוליאל)

אין לנו ספק ולו הקל שבקלים שהחמין של אימא/אבא/סבא/סבתא/דוד/דודה שלכם הוא החמין הטוב ביותר ביקום כולו. אבל מה אפשר לעשות כשהכמיהה לתבשיל העשיר והמנחם ביותר בטבע מתעוררת דווקא כשאין בנמצא איזה סיר משפחתי טוב לרפואה? ובכן במקרים האלו אתם מוזמנים לצלול לרשימה שהרכבנו במיוחד עבורכם ולבחור איפה תאכלו את החמין הטוב בתל אביב? ברשימה תמצאו שמונה מקומות תל אביביים שמגישים חמין איכותי להפליא, שישקיט את הרעב וירגיע את הכמיהה למנחם הלאומי.

סנדר
בשעה טובה ומוצלחת, סירי החמין חזרו לככב בתפריט של מסעדת סנדר, שכבר יותר משישה עשורים מגישה צ'ולנט משובח עם שפע של תפוחי אדמה, נתחי בשר איכותיים, שלושה סוגי שעועית, ביצים חומות ומובן שגם קישקע שאין שני לו. במסעדה שסיפורה המרתק מתחיל עם קום המדינה, מציעים מבחר אפשרויות הכוללות בין השאר חמין עם בשר לאכילה במקום וחצי מנה עם קישקע. אך את ההצגה גונבים הסירים שניתן להזמין עד הבית במשלוח וביניהם סיר אישי (89 שקלים), סיר זוגי (189 שקלים) וסיר ענק שיכול להשביע בקלות בין שישה לשבעה סועדים (499 שקלים, המחירים לא כוללים משלוח). את סיר הנירוסטה האיכותי אגב, מקבלים במתנה ורצוי בחום לבצע את ההזצמה עד יום חמישי.
תבואי שישי שבת? סירי החמין הנוצצים של סנדר זמינים עבורכם במשלוח בימים חמישי עד שישי. המסעדה עצמה פתוחה במהלך החורף בימי שישי החל מהשעה 11:30 ועד שעה לפני כניסת שבת, וסגורה בימי שבת וראשון.
סנדר - לוינסקי 54, תל אביב. 053-8093384 

חמין של סנדר (צילום: מיטל סלמון) שישה עשורים של אוכל בניחוח בית. חמין בסנדר (צילום: מיטל סלמון)

שמוליק כהן
עם כל הכבוד לוותק של מסעדת סנדר, במסעדת שמוליק כהן, מגישים חמין מאז 1936. סך הכול מככבות בתפריט של מסעדת שמוליק כהן ארבע מנות צ'ולנט, כל אחת מהן טעימה מרעותה: צ'ולנט (43 שקלים), צ'ולנט וקישקע (82 שקלים), צ'ולנט עם בשר (86 שקלים) וצ'ולנט, קישקע ובשר (98 שקלים). ההרמוניה הנוצרת בסירים הגדולים בין הגריסים, תפוחי האדמה, בשר הראש, מח העצם והקישקע, היא החומר שממנו עשויים חלומות שחולמים בשבת בצהריים (אם דאגתם לעצמכם למשלוח ביום שישי כמובן).
תבואי שישי שבת? מסעדת שמוליק כהן פתוחה בימי שישי החל מהשעה 11:00 ועד 16:00 וסגורה בשבתות (המסעדה כשרה למהדרין).
שמוליק כהן - הרצל 146, תל אביב. 053-9440050 

חמין של שמוליק כהן (צילום: באדיבות המקום) הרמוניה עם ותק בסירים. חמין בשמוליק כהן (צילום: באדיבות המקום)

קיטון
אם במסעדות ותיקות עסקינן, אי אפשר שלא להזכיר את מסעדת קיטון, שבאה לעולם אי אז בשנות ה-40 של המאה הקודמת. במסעדת קיטון תמצאו שלוש מנות חמין: חמין נטו (מנה צמחונית - 44 שקלים), חמין בשר או קישקע (64 שקלים) וחמין קומפלט (חמין, מעיים ובשר – 76 שקלים). עבור תוספת חמינדוס, תצטרכו להיפרד מארבעה שקלים נוספים. היפה במסעדת קיטון, מעבר לתפאורה מחממת הלב והנוסטלגית וכל מה שמתבשל לו בסירים ונח בצלחת, הוא שהחמין מככב בתפריט באופן קבוע, מדי יום ואפילו בחודשי הקיץ.
תבואי שישי שבת? מסעדת קיטון פתוחה מדי יום בין השעה 12:00 ועד 21:30, כולל ימי שישי ושבת.
קיטון - דיזנגוף 145, תל אביב. 053-9379307 

חמין של מסעדת קיטון (צילום:מיטל סלמון) מחמם ונוסטלגי. חמין בקיטון (צילום: רונית רומנו)

דליקטסן
יחסית לשלוש המסעדות שעימן בחרנו לפתוח את הרשימה המכובדת שלנו, דליקטסן היא תינוק בן יומו. אבל למרות שמדובר במקום שנפתח רק ב-2012, הרי ששמו הולך לפניו ומן הסתם לא רק בשל החמין המעולה. בסירי החמין של דליקטסן מתבשלים להם בהנאה ובאיטיות בשר בקר, שעועית, חיטה, תפוחי אדמה וביצים, כשמנה אחת תעלה לכם 39 שקלים וסיר שלם שמכיל שש מנות, 265 שקלים בלבד. בנוסף ניתן להזמין במקום חמין צמחוני מצוין במחיר 25 שקלים למנה (5 שקלים ל-100 גרם). לפלא הקולינרי של דליקטסן מומלץ בהחלט להוסיף חלה קלועה עם שומשום (16 שקלים) ומלפפונים חמוצים תוצרת בית (28 שקלים ל-500 גרם).
תבואי שישי שבת? את החמין של דליקטסן ניתן להזמין במשלוח או לקחת בטייק אווי בימי שישי ובשבתות בלבד: הזמנות ליום שישי מתקבלות עד חצות הלילה (שבין חמישי לשישי) והזמנות ליום שבת יתקבלו עד השעה 16:00 של יום שישי.
דליקטסן - יהודה הלוי 81, תל אביב. 03-9681010

סיר חמין של דליקטסן (צילום: עידית בן עוליאל) תמיד קולעים למטרה. סיר חמין משפחתי של הדליקטסן (צילום: עידית בן עוליאל)

חוות צוק
במסעדה של תומר צוק והשף אסף שנער מגישים במהלך החורף בימי שישי מנת חמין נפלאה, המשנה את פניה (ומרכיביה) מדי שבוע ובהתאם גם משתנה המחיר. כך לדוגמה אל תתפלאו אם תמצאו בצלחת בין תפוחי האדמה הגריסים, שעועית הבובעס והחיטה גם נתחי אווז ונתחי שפונדרה ומובן שגם שלל ירקות שמגיעים היישר מחוות צוק ובכלל זה מנגולד, בטטות וגזרים. החמין של שנער מתאפיין בעושר טעמים מפתיע ובקלילות מפתיעה לא פחות.
תבואי שישי שבת? בימי שישי המסעדה פועלת מ-8:00 עד 23:00 והמעדנייה בין 16:00-8:00.
חוות צוק - משה פרלוק 5, תל אביב. 053-9367480

חמין של חוות הצוק (צילום: באדיבות המקום) מצרכים משתנים וירקות משובחים. חמין בחוות הצוק (צילום: באדיבות המקום)

סוליקה
השף המוכשר ועתיר הפעלים אבי ביטון (אדורה, צינה, מרקדו), פתח את המעדנייה המקסימה שלו בשנת 2017. הוא קרא לה על שם סבתו, שהמתכונים שלה היוו השראה למטעמים שהוא מגיש במקום. מנת החמין המעולה של ביטון מופיעה אך ורק בתפריט של ימי שישי אך מוזמן להזמין אותה מראש כי הביקוש עצום ורוב הסיכויים שאם תגיעו למקום בשישי, תצטרכו להסתפק במנות אחרות. החמין של סוליקה כולל חיטה, תפוחי אדמה, שעועית, ביצה ובשר ומנה אחת שלו עולה 48 שקלים. בנוסף ניתן להזמין סיר שלם של חמין (328 שקלים), שמתאים לשישה סועדים. גם במקרה של סוליקה, את הסיר תקבלו במתנה.
תבואי שישי שבת? בניגוד לימי חול, בימי שישי לא מבצעים משלוחים בסוליקה ולכן תצטרכו בימי שישי להגיע למקום בין השעות 15:00-8:00 אם חפצה נפשכם בחמין מושקע ואיכותי באמת.
סוליקה - איינשטיין 7, תל אביב. 03-9595525

חמין של סוליקה (צילום: באדיבות המקום) מהידיים המבורכות של אבי ביטון. חמין בסוליקה (צילום: באדיבות המקום)

המטבחון
במסעדת המטבחון של רמי בן נון מגישים בימי שבת שני סוגים של חמין המתבשלים בשני סירים נפרדים: האחד צמחוני והשני בשרי. בחמין של המטבחון מתערסלים להם בנחת שלושה סוגי שעועית (לבנה, אדומה ובובעס), תפוחי אדמה, בצלים שלמים, גריסים וביצים: מנת חמין בשרי עולה 52 שקלים והחמין הצמחוני עולה 45 שקלים בלבד. מטבע הדברים החמין של המטבחון מהווה ארוחה עשירה ומשביעה ביותר אבל אם מתחשק לכם לסיים את הארוחה עם אקורד מתוק, אתם מוזמנים להזמין איזה קינוח או שניים. ההמלצה שלנו: מלבי דובדבנים (21 שקלים) ועוגת גזר עם אגוזים (19 שקלים).
תבואי שישי שבת? המסעדה פתוחה בשבתות בין 9:00 עד 1:00 ושעות הפעילות של שירות המשלוחים הן 1:00-11:00 במשך כל ימות השבוע (לצפון תל אביב, עד השעה 23:00).
המטבחון - רבי עקיבא 18, תל אביב. 053-9442922 
להזמנת שולחן במטבחון

חמין של המטבחון (צילום: באדיבות המקום) יש גם צמחוני. חמין במטבחון (צילום: באדיבות המקום)

סביח קומפלט
זה נכון שרוב הלקוחות מגיעים לדוכן של יום טוב בגלל הסביח. אך מביני העניין האמיתיים, מגיעים למקום הקסום והמיוחד הזה בגלל הטשולנט האגדי. יום טוב, הידוע בכינויו "אנתוני קווין העירקי", מבשל את המנה הנהדרת שלו במשך 12 שעות על אש קטנה ומוכר את הפלא הטעים שכולל תפוחי אדמה, קישקע, גריסים, שעועית ובשר, במחיר הנעים של 35 שקלים בלבד. כן ירבו כמוהו במחוזותינו.
תבואי שישי שבת? סביח קומפלט פתוח בימים ראשון עד חמישי בין 18:00-10:00 ובימי שישי בין 16:00-10:00 (המקום כשר). בסביח קומפלט לא מציעים עדיין שירותי משלוחים אבל ניתן בהחלט לקבל את הטשולנט בחמגשית (בימי חמישי ושישי בלבד).
סביח קומפלט - אבן גבירול 99, תל אביב. 053-9439057

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
סנדר בתל אביב
03-6883344
קיטון בתל אביב
053-9379307
המטבחון בתל אביב
053-9442922
מסעדת שמוליק כהן בתל אביב
053-9440050
דליקטסן בתל אביב
053-9346816
חוות צוק בתל אביב
053-9367480
"סביח קומפלט" בתל אביב
053-9439057

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מוקפץ אסיאתי עם חלומי בקפה הבימה (צילום: גלעד הר שלג)
מנה במסעדת אלמרסא עכו (צילום: באדיבות המקום)
נוף במסעדת ביאנקיני (צילום: איתמר גרינברג)
מטיילים בתיאבון: מסעדות מומלצות על כביש 90
שפים מספרים: על הפער בין המטבח הביתי למקצועי
מה מסתתר במטבחים הביתיים של השפים הגדולים?
מהאדנית לצלחת: הכול על פרחי מאכל
נעים להכיר: האנשים שהונצחו במנות מפורסמות
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
איפה אוכלים בחול המועד פסח 2024? מסעדות כשרות ומומלצות
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח