נגישות
נגישות

מתכונים לארוחת שבועות בלתי נשכחת

סלט בוראטה ושרי מיובשות, עלה פסטה עם ביצה עלומה ופרמז'ן, מאפה פילו ברוטב ארביאטה ובלינצ'סים במילוי גבינות וצימוקים - 4 מתכונים יצירתיים לארוחת חג שכולם ידברו עליה

מגזין REST חגים חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 09/05/2018, 10:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מארחים את כל המשפחה בחג שבועות הקרוב? אין סיבה להילחץ. השנה אוזרים קצת אומץ, משאירים את המתכונים הקבועים במגירה ונכנסים למטבח עם סודות חדשים שיגררו מחמאות גם מהדודה העקשנית ביותר. לפניכם ארבע מנות פשוטות ומפתיעות, שתרצו לאמץ כל השנה. שימו על עצמכם סינר ותודו לנו אחר כך.

מתכונים לעוגות גבינה מנצחות
איפה אוכלים בשבועות 2018?
לקטוז בחוץ: מתכונים טבעוניים לשבועות
כמו במסעדה: מתכון לקרפ הטבעוני של בנדיקט 

עלה פסטה עם פטריות בר ופרמז'ן
באדיבות שף איציק הראל, מסעדת 206 דגים - להזמנת שולחן ופרטים נוספים

(מתכון ל 2 סועדים, ניתן להכפיל כמויות לפי מספר הסועדים)

מסעדת 206 דגים (צילום: אפיק גבאי)מרגישים מאסטר שף. עלה פסטה וביצה עלומה של 206 דגים (צילום: אפיק גבאי)

מצרכים
80  גרם קמח רגיל
20  גרם קמח דורום
100  גרם חלמון ביצה
קורט מלח
250  גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
50  גרם חמאה 
ענף רוזמרין
2  ביצים שלמות
מלח ופלפל שחור גרוס
100  גרם פרמזן מגורד

הוראות הכנה
1.    מערבבים את הקמחים עם קורט מלח ו100 גרם חלמון -  עד שהבצק מתגבש.
2.    יוצרים מהבצק כדור ועטפים בניילון נצמד. נותנים לו לנוח כחצי שעה במקרר.
3.    פותחים את הבצק עד לעובי דק, של כ-2 מ״מ, ניתן להשתמש במכונת פסטה ביתית.
4.     לוקחים את "העלה" שנוצר לנו ומבשלים במים רותחים. 
5.    מכינים ביצים עלומות: מרתיחים סיר קטן עם מים, שופכים לתוכו מעט חומץ ויוצרים מעיין מערבולת בעזרת מטרפה. מניחים את הביצה בתוך המערבולת שיצרנו למשך כחצי דקה , עד שהביצה מתגבשת אך עדיין נשארת רכה מבפנים. מוציאים ומניחים בצד.
6.    מקפיצים עם החמאה את הפטריות עם הרוזמרין ומתבלים במלח ופלפל.

מרכיבים את המנה
מניחים על הצלחת את עלה הפסטה בצורה חופשית ומניחים מעל את תערובת הפטריות עם החמאה. מוסיפים את הביצה העלומה, מפזרים מעל הצלחת פרמז'ן ומגישים.

בלינצ'ס גבינה וצימוקים 
באדיבות השף-קונדיטור מיקי שמו, קונדיטוריית שמו 

מתכון ל-20 בלינצ'סים קטנים (באורך של 8 ס"מ קוטר 3 ס"מ)
טיפ מהשף: ניתן להכין את הבלינצ'סים גם עם מילוי מלוח ולשלב אותם כמנה ראשונה בתוך הארוחה. חשוב להקפיד לסגור כל יחידה היטב על מנת שהגבינה תישאר עסיסית ולא תברח החוצה.

בלינצ'סים של מיקי שמו (צילום: דן לב)קלאסיקה על זמנית, ואפשר גם במילוי מלוח. בלינצ'סים של מיקי שמו (צילום: דן לב)

מצרכים
240 גרם חלב (1 כוס)
2 ביצים מידה M
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
10 גרם שמן (1 כף)
קורט מלח
180 מ"ל מים (3/4 כוס)

הוראות הכנה
1.    בקערת ערבוב טורפים את החלב, הביצים והמלח לתערובת אחידה.
2.    מנפים את הקמח לתערובת וטורפים היטב. מוסיפים את השמן והמים ומערבבים עד לתערובת אחידה וחלקה.
3.    מסננים את התערובת כך שתהיה ללא גושים.
4.    מחממים מחבת עם כף שמן ובעזרת "נייר ניגוב" דואגים למרוח את השמן בשכבה דקה על כל המחבת.
5.    בעזרת מצקת קטנה מוזגים מהתערובת שסיננו ומטגנים כ-3 דק' בצד אחד והופכים לעוד דקה, מוציאים לצלחת שבה מניחים את השאר אחד על השני.
מדי כמה בלינצ'סים יש להוסיף שוב מעט שמן למחבת ולמרוח אותו עם נייר ניגוב.

מצרכים למלית הגבינה
250 גרם גבינה לבנה רכה 5% (1 גביע)
250 גרם גבינת שמנת טבעית 30% (1 גביע)
1 כף סוכר
1 כפית שטוחה גרידת לימון
25 גרם חמאה מומסת
50 גרם צימוקים לבנים (ניתן להחליף בחמוציות או בקוביות עץ טריים)
1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה
1.    מערבבים את 2 סוגי הגבינות עם הסוכר, גרידת הלימון והתמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה.
2.    מוסיפים את החמאה המומסת ולבסוף את הצימוקים ומערבבים לפיזורם בתערובת.

ממלאים, מטגנים ומגישים
1.    ממלאים את הבלינצ'סים: מניחים כף מלית גבינה במרכז כל "עלה בלינצ'ס". מקפלים משני הצדדים כ-2 ס"מ פנימה (מעט על המלית) ומגלגלים לאורך. נוצרים בלינצ'סים באורך 8 ס"מ ובקוטר של עד 3 ס"מ. ממשיכים ומכינים כך את כולם.
2.    מטגנים על מחבת עם כפית חמאה כ-2 דקות מכל צד עד להשחמה קלה ומגישים.

סלט עגבניות וגבינת בוראטה
באדיבות שף אבירם דותן מסעדת לוצ'נה בירושלים - להזמנת שולחן ופרטים נוספים

סלט בורטה של מסעדת לוצ'נה (צילום: אנטולי מיכאלו)זכרונות מהטיול באיטליה. סלט בוראטה של מסעדת לוצ'נה (צילום: אנטולי מיכאלו)

מצרכים
סלסלה של עגבניות שרי צבעוניות
גבינת בורטה טרייה (להשיג במעדניות נבחרות)
10 זיתי קלמטה
5 עלי בזיליקום טרי
5 עגבניות שרי מיובשות
2 ענפי טימין טרי
רוטב בלסמי מצומצם
שמן זית איכותי
מלח גס

אופן ההכנה
1.שוטפים היטב את עלי הבזיליקום ומסדרים יפה על הצלחת.
2.שוטפים את העגבניות היטב וחותכים לחצאים או רבעים לבחירתכם.
3.מניחים את הבורטה במרכז הצלחת אחרי שהשארנו אותה מחוץ למקרר כחצי שעה. מומלץ מאד לעשות זאת על מנת שליבת הגבינה תתרכך ותהיה במרקם של שמנת מתוקה.
4.מוסיפים את הזיתים והעגבניות המיובשות מסביב לגבינה, ובוזקים מעל הצלחת את עלי הטימין שפוררנו מהעפים.
5.בוזקים מעל לפי הטעם מלח גס.
6.מזלפים בנדיבות שמן זית ורוטב בלסמי מצומצם ומגישים.

מאפה שכבות פילו ברוטב ארביאטה וגבינות
באדיבות קנור ועמית דונסקוי

מומלץ להשתמש בתבנית מלבנית בגודל 25 x 30 ס"מ

מאפה פילו של קנור (צילום: בועז לביא)נפלאות הפילו. מאפה שכבות ברוטב ארביאטה וגבינות (צילום: בועז לביא)

מצרכים
1 מיכל (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג'
100 גרם גבינת קאשקבל מגוררת
3 ביצים
מלח, פלפל שחור גרוס
8 עלי פילו מופשרים
1/4 כוס שמן זית
2 כפות רוטב ארביאטה של קנור

לציפוי והקרמה
1 צנצנת רוטב ארביאטה של קנור
1/4 כוס מים
150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה
1.  בקערה גדולה טורפים היטב את השמנת המתוקה, הגבינות והביצים עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה. מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים.
2. משמנים את התבנית בשמן זית ומניחים בתוכה עלה פילו. מורחים על העלה 2 כפות מרוטב הארביאטה ומניחים מעליו עלה פילו נוסף. 
3. יוצקים 1/3 מבלילת הגבינות ומורחים. מניחים 2 עלי פילו נוספים מעל ומברישים במעט שמן זית. 
    ממשיכים באותו האופן פעמיים נוספות ומסיימים בשכבה של 2 עלי פילו המכסה את הכל. 
4. מערבבים את רוטב הארביאטה עם המים, יוצקים מעל הפילו ומורחים לשכבה אחידה.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את המאפה כשעה. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל גבינת מוצרלה ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות. מוציאים ומגישים חם.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
קוקטייל וודקה ועשבי תבלין (צילום: באדיבות מותג פינלנדיה)
בראנץ' במסעדת טאיזו (צילום: יפית שמחה)
אוזני המן של לולה וקובה (צילום: עלמה הראל)
פסטיבל יצרני ממתקים בשוק הנמל (צילום: אנטולי מיכאלו)
סופגניות אשל (צילום: באדיבות נעה עינת)
קולקציית הסופגניות של מתוקה לחנוכה 2018 (צילום: בני גם זו לטובה)
לביבות חצילים וטופו של המעדנייה משוק צפון (צילום: באדיבות המקום)
מרגריטה תות בזיליקום של מסעדת FRAME (צילום: דניאל לילה)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי