נגישות
נגישות

שנהיה לראש ברוטב: מתכוני דגים לערב ראש השנה

פילה עם סלט צנוניות וצנוברים, דג שלם במילוי עשבי תיבול ולמון גראס, פילה מוסר עדין על ניוקי ואמנון בסגנון חריימה עם שאטה וחומוסים – 5 מתכונים למנות דגים שתרצו להכין כל השנה

מגזין REST ראש השנה וחגי תשרי חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 22/09/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דג של רשת גרג (צילום: באדיבות המקום) לפתוח את השנה בטעם הנכון. מנת דג של רשת גרג (צילום: באדיבות המקום)

ערב החג מעבר לפינה ונכנסתם ללחץ? אל דאגה. אנחנו כאן לעזור לכם להפתיע את המשפחה ולחדש את ההיצע על שולחן. אז תניחו למנה הקבועה בצד, ונסו את אחת ממנות הדגים הבאות שאספנו ממיטב המסעדות, כדי שתחסכו זמן בחיפושים ותרכזו את רשימת הקניות כמו שצריך – יש כאן פילה דג בליווי סלט פריך ומרענן, דגים שלמים צלויים בתנור בשלל טעמים וסגנונות ואפילו חריימה חרפרף שיתחרה במתכון המוכר של אמא. מזגו לעצמכם כוס יין צוננת ותתחילו לבשל כי ערב החג מעולם לא היה טעים יותר.

מתכונים עם בשר: מנות עיקריות לערב החג
הנשק הסודי: מתכון לעוגת דבש טבעונית
מתוק לו מתוק: כך תשלבו דבש בכל מתכוני החג
ערב ראש השנה 2018 במסעדות

פילה דג עם סלט צנוניות
באדיבות רשת המסעדות שגב

פילה דג וסלט צנוניות של שגב (צילום: באדיבות המקום) מרעננת ולא מכבידה. מנת פילה דג עם סלט צנוניות של שגב(צילום: באדיבות המקום)

מצרכים ל-2-4 מנות:
פילטים משני דגי ים (4 בסך הכל)
1/8 כוס שמן זית
מעט מלח גס
גרידה מלימון אחד
לסלט צנונית
5 צנוניות קצוצות לפרוסות דקיקות
1/8 כוס עם שמן זית
מיץ מלימון אחד
2 גבעולי אורגנו
6 כפות צנוברים קלויים
12 תרמילי שעועית ירוקה מבושלים במים רותחים וקצוצים דק לאורך
10 עלי בזיליקום
6 כפות פטרוזיליה, קצוצה
1 כף פלפל צ'ילי ירוק, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות דק

לקישוט
1 סלק מבושל וקצוץ לקוביות

הוראות הכנה:
1. מחממים מחבת פסים וצולים את הפילטים, ראשית 2 דקות מצדו של העור ו-1-2 דקות נוספות מצדם השני.
2. מכינים את סלט הצנוניות: מערבבים את כל המרכיבים, כשאת הצנוניות והצ'ילי מוסיפים בסוף.
3. מתבלים במלח ופלפל.
4. להגשה: מגישים את הפילטים לצד הסלט ומעטרים בקוביות סלק.

לברק שלם בתנור
באדיבות לחם יין יהוד

 קצת מורכב, אבל שווה את העבודה. לברק שלם בגרסה של לחם יין מיהוד (צילום: רום אוזן)

מצרכים ל-4 מנות:
4 דגי לברק שלמים
4 תפוחי אדמה קטנים
4 לבבות ארטישוק
עגבניות שרי משלושה סוגים שונים
60 מ"ל שמן זית
200 מ"ל יין לבן
200 מ"ל ציר דגים מוכן מראש
8 שיני שום
מלח גס

הוראות הכנה:
1. על 4 ריבועים של נייר כסף מפזרים מעט שמן זית ומניחים בכל ריבוע דג.
2. מעל כל דג מפזרים מלח גס ושתי שיני שום כתושות.
3. סוגרים מעט את נייר הכסף בכדי שנוכל להוסיף את שאר המרכיבים: 3 עגבניות שרי חצויות מצבעים שונים, תפוח אדמה חתוך לרבעים, ארטישוק חתוך לרבעים, יין לבן וציר דגים.
3. מפזרים מעט שמן זית מעל הכל.
4. סוגרים את נייר הכסף עם הדג וכל המרכיבים ומכניסים לתנור למשך 9 דקות עד שמוכן.

פילה מוסר ים וניוקי ברוטב שמנת אניס 
באדיבות לחם יין יהוד

מנת דג של לחם יין יהוד (צילום: רום אוזן) מתוחכמת במידה. פילה דג וניוקי של לחם יין מיהוד (צילום: רום אוזן)

מצרכים ל-4 מנות:
4 פילטים של מוסר ים
60 מ"ל שמן זית
4 שינים שום פרוסות
160 גרם עגבניות קצוצות
120 מ"ל משקה מסוג אניס (ערק, אוזו, פסטיס)
80 גרם שקדים פרוסים
400 מ"ל שמנת מתוקה
מלח, פלפל
חבילת ניוקי מבושל

הוראות הכנה:
1. תחילה מטפלים בדגים: מורחים את הפילטים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
2. מכניסים את הפילטים לאפיה בתנור למשך 8 דקות.

הכנת הרוטב:
1. מחממים שמן זית במחבת.
2. מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
3. מוסיפים את העגבניות הקצוצות וממשיכים לטגן.
4. לאחר שהעגבניות מתרככות מעט, מוסיפים את השקדים, מערבבים ומוסיפים את האניס.
5. ממשיכים לבשל על אש בינונית עד לצמצום התערובת.
6. מוסיפים את השמנת, המלח והפלפל וממשיכים ולבשל עוד זמן קצר.
7. בכל צלחת מניחים מעט ניוקי, ומעל מניחים את פילה המוסר. מעל הכל יוצקים את הרוטב.

לברק ממולא בשום, למון גראס ופלפל צ'ילי
באדיבות השף נתי נייזוב ממסעדת מאריס שוק צפון

דג שלם במאריס שוק צפון (צילום: נתי נייזוב) ראש וזנב על שולחן החג. דג שלם במאריס שוק צפון (צילום: נתי נייזוב)

מצרכים (ניתן להכפיל את כמות הדגים לפי כמות הסועדים):
1 לברק נקי
4 גבעולי כוסברה
4 גבעולי פטרוזיליה
1 למון גראס
1 פלפל צ'ילי
1 ליים

הוראות הכנה:
1. לוקחים את כל עשבי התיבול ומכניסים בשלמותם לבטן הדג.
2. מוספים את פלפל צ'ילי כשהוא חצוי לאורכו.
3. ואת מקל הלמון גראס מכניסים לתוך פה הדג.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים את הדג על רשת, כאשר מתחתיה כדאי להכניס תבנית בכדי למנוע לכלוך.
5. אופים את הדג במשך 12 דקות, מומלץ להגיש עם תפוחי אדמה ויוגורט או בתוספת המועדפת עליכם.

דגים ברוטב חריימה חריף
באדיבות רשת קפה גרג

חריימה דגים חריפים (צילום: באדיבות יח"צ) חובה על כל שולחן. דגים חריפים של קפה גרג (צילום: באדיבות יח"צ)

מצרכים ל-4 מנות:
1/4 כוס שמן זית
5 שיני שום, פרוסות
פלפל ירוק חתוך לקוביות של 2 ס"מ
פלפל אדום חתוך לקוביות של 2 ס"מ
2 כפיות גדושות של רסק עגבניות
4 עגבניות חתוכות וקצוצות דק
1/4 כוס מים
2 כפיות כמון טחון
2 כפיות סוכר
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שאטה גרוס
1/2 קופסת שימורים של גרגרי חומוס מבושל
כף גדושה של כוסברה טרייה קצוצה
8 יחידות פילה אמנון בטמפרטורת מקרר

הוראות הכנה:
1. מניחים במחבת שטוח ורחב את הרכיבים הבאים: שמן זית, שום ופלפלים חתוכים
2. אחרי טיגון קל מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כשתי דקות נוספות
3. מוסיפים למחבת את העגבניות הקצוצות, המים, הכמון, הסוכר, המלח, השאטה הגרוס, החומוסים והכוסברה
4. מבשלים כ-20 דקות עד להסמכה ומוסיפים את הדגים כשהצד של העור כלפי מטה. מכסים את הדגים ברוטב ומבשלים כחמש דקות נוספות
5. מקשטים במעט עלי כוסברה טריים ומגישים

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
לחם יין ביהוד
שגב אקספרס  בתל אביב
שגב אקספרס  בראשון לציון
קפה גרג בחיפה
קפה גרג  בחיפה
קפה גרג בחיפה
קפה גרג בראשון לציון
קפה גרג ביגור
קפה גרג בזכרון יעקב
קפה גרג בחיפה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
המבורגר של המייסדים 16 זכרון יעקב (צילום: גלעד הר שלג)
תקועים בבית? משלוחי הפיצה הכי שווים
קורונה בחוץ המבורגר בבית:  משלוחים מושחתים במיוחד
קוקטייל L'oie blanche מסעדת רעמסס (צילום: רוי גיא)
בשר ויין של בישיקיו (צילום: באדיבות המקום)
פלאפל בריבוע (צילום: באדיבות המקום)
פסטות בפסטה מיאה (צילום: דרור ורשבסקי)
מסעדת ג'ויה בראש פינה (צילום: סיון שוב עמי)