נגישות
נגישות

קאסה בלה – צ'או בלה, אני ברומא עכשיו

איך איטלקיה אחת שהתמקמה במרינה של הרצליה, יודעת לתת לכם תחושה של חופשה איטלקית נינוחה ומרגיעה?

מגזין REST המלצות קולינריות המסעדות של rest
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 01/09/2025, 14:07

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

במרינה של הרצליה, בדיוק במקום שבו השמש מחליטה להתנשק עם גלי הים במופע צבעוני מרהיב, יושבת קאסה בלה, מסעדת ביסטרו איטלקי שהצליח לעשות משהו שלא הרבה מסעדות מצליחות: להרגיש כמו בבית האיטלקי שתמיד חלמתם שיהיה לכם, במסעדה עם וייבים כייפים שמצליחה לשלב קהל של זוגות אוהבים, משפחות וקבוצות חברים שמגיעים לערב בכיף. והמשותף לכולם – טעם משובח באוכל.

 צילום דוד מויאל

כשאיטליה פוגשת את הרצליה

הרעיון פשוט וגאוני: לקחת את כל מה שאהבנו באיטליה (הפסטות, הפיצות, האווירה הנינוחה והזווית הקסומה הזו של קרני שמש טוסקניות שנופלות על השולחן בדיוק ברגע הנכון), לערבב עם הטבעיות הישראלית ולהגיש הכל מול אחד הנופים הכי יפים שיש. התוצאה? מקום שבו אפשר להגיע בכפכפים מהחוף ולהזמין טליאטלה בולונז שתגרום לכם לחשוב ברצינות על מעבר לבולוניה.

המטבח כאן לוקח את עצמו ברצינות בדיוק הכמות הנכונה. יש פה טאבון אבן מרשים שאופה פיצות ריחניות, שהקרום שלהן מתפצח בצליל המושלם, פסטות שמוכנות טריות כל יום, סלטים מעקצצים מטריות ומנות בשר משובחות.

 צילום באדיבות המסעדה

התפריט: ממנות קטנות ואלגנטיות ועד למנות עיקריות וקינוחים

בואו נתחיל מהפסטות, כי שם הקסם באמת קורה. הקרבונרה (לנגוויני עם בייקון טלה, חלמון ביצה, שמנת ופרמז'ן) היא מה שקרבונרות חולמות להיות כשהן גדלות. הבולונז הקלאסי על טליאטלה נמסה בפה ופסטת הסלמון (ריגטוני עם קוביות סלמון, עלי תרד, אספרגוס ועגבניות שרי ברוטב יין לבן) היא הוכחה חיה שאפשר לשלב דג ופסטה בלי לפגוע בכבודו של אף אחד מהצדדים. ויש כבוד.

המיוחד במקום הוא שכל פסטה יכולה להפוך לפסטה ללא גלוטן - מה שאומר שגם אלה שמתמודדים עם רגישויות יכולים להנות מהחוויה המלאה. וזה לא ויתור טכני, זה באמת טעים.

הפיצות יוצאות מהטאבון עם בועות אוויר מושלמות ואותו ריח שגורם לכם לסגור עיניים ולדמיין שאתם ברובע טראסטוורה ברומא (רק עם בריזה נעימה, להבדיל). המרגריטה הקלאסית (רוטב הבית, מוצרלה ובזיליקום) כפרית בדיוק כמו שצריך, והפיצה בוראטה מביאה סלט רוקט ועגבניות עם קונפי שום ושמן בזיליקום - השילוב שגורם לכם להבין מה זה אהבה ממבט ראשון, רק עם הפה.

קוקטיילים שמבינים את המקום

תפריט הקוקטיילים פה מתאים בדיוק לאווירה - מרענן, מיוחד, ולא מנסה להתחכם יותר מדי. הבלה ליצ'י (וודקה, אפרול, פסיפלורה וליצ'י) מתקתק ומרענן בדיוק כמו שצריך לשקיעה מעל המרינה. הלה פסקן (ג'ין, אפרסק טרי, מיץ לימון וג'ינג'ר ביר) חמצמץ ומעקצץ בצורה הטובה ביותר, והביאנקה (טקילה עם סירוב אגבה אמיתי, מיץ מנגו ועוד) מוכיחה שאפשר להיות ספייסי ומתוק בו זמנית בלי שזה יהיה מבלבל. אבל אולי כן תתבלבלו, כי יהיה לכם מאוד טעים.

 צילום באדיבות המסעדה

בראנץ' שבועי וקינוחים מהחלומות

מה אתם עושים לקראת הסופ"ש" כל חמישי, שישי ושבת (10:30-13:00) המקום הופך לבמת בראנץ' שמשלבת את הצ'יל של סוף השבוע עם הטעמים האיטלקיים המרגשים. זה הזמן המושלם להגיע עם החבר'ה, להזמין משהו מרענן ולתת לשמש הבוקר לעשות את שלה מעל הקפה.

והקינוחים? טוב ששאלתם. יש פה קונדיטורית שמכינה הכל במקום. זה אומר שהתפריט קינוחים משתנה, זה טרי ותמיד מאוד מאוד טעים.

 
צילום: דויד מויאל

קבענו?

מה שהופך את קאסה בלה למיוחדת זה לא רק האוכל (שהוא מצוין) או הנוף (שהוא מדהים), אלא האווירה. יש פה משהו נינוח ושמח שגורם לכם להאט, לנשום עמוק ולהיזכר מה זה להנות מארוחה טובה ופשוט כייפית. הצוות מחייך, המוזיקה בווליום הנכון, והאנשים שמגיעים פה נראים מרוצים מהחיים.

זה סוג של מקום שאליו אפשר להגיע לדייט ראשון או לחגוג יום נישואין עשירי, לפגוש את החברים או להיפגש עם עצמכם. המשותף לכל האירועים האלה: אתם תצאו משם עם חיוך ועם התחושה שגיליתם משהו מיוחד.

בסוף, זה בדיוק מה שביסטרו טוב אמור לעשות - לגרום לכם להרגיש טוב בלי לעבוד קשה מדי על זה.

 

 


צילום תמונת שער: דויד מויאל

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
0
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של מערכת zap rest

Newsletter Icon