נגישות
נגישות

יפה ונכונה: מסעדת שלו ביער

תמיד מעודכנת בכל מה שחדש בעולם הקולינרי, מקפידה על אווירה נעימה ושירות מקצועי, ומגישה מנות שף יצירתיות ואיכותיות. מסעדת שלו ביער ממשיכה להיות המסעדה המושלמת

מגזין REST מסעדות בצפון המסעדות של rest
שירלי  שנער

שירלי שנער

תאריך פרסום: 08/10/2015, 12:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בין כל החגים, ארוחות משפחתיות ובישולים קדחתניים, החלטנו – בן זוגי ואני – להניח למטבח שלנו להתאוורר בשקט ולצאת לאכול בחוץ. שיבשלו לנו, יגישו, יפנו וינקו. מגיע לנו.

הדרמנו לנו לטבעון הירוקה והכפרית, למסעדת שלו ביער. למי שעדיין לא מכיר - מסעדה (וגן אירועים) המציעה תפריט שף איכותי ויצירתי במיוחד, המתבסס על המטבח האירופאי הקלאסי ומשלבת טעמים מקומיים.

המסעדה נמצאת במבנה עתיק, ששופץ בטוב טעם, ומשלב חדש עם ישן. למסעדה יש חצר רחבת ידיים, שם ניתן לשבת בערב ובימים נעימים. חלל המסעדה מרווח ומזמין, צבעים רכים, והשולחנות אפופים תחושה אינטימית.

פטה כבד שהצליח להפתיע
מלצרית נעימה קיבלה את פנינו והזמינה אותנו לשבת באחת הפינות השקטות. ברגע שהתיישבנו הודלק הנר על שולחננו, מה שהוסיף לאווירה הרומנטית, ואנו פנינו לעיין בתפריט. במהלך השבוע (בימי חול) מציעה המסעדה דיל כדאי מאוד ב-150 ₪ לסועד, הכולל מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח, כשבין המנה הראשונה לעיקרית מפרידה כוסית סורבה מפתיעה במיוחד.
בשלב זה נתקלנו בדילמה רצינית, שכן רשימת המנות היא ייחודית ורב-גונית, והתקשינו לבחור מבין כל המנות הראשונות.

בסופו של דבר הזמנו שלוש מנות ראשונות – פטה כבד עטוף בשוקולד לבן על ריבת פירות יער, המוגש כמו עוגה אישית יפה, והפתיע בשילוב הטעמים של הבשר עם המתיקות של השוקולד. מנה נוספת -  עוגת ריזוטו, פטריות ושום קונפי עטופה קמח תירס עם סלט עלי רוקט וקרם כרובית. "עוגה" קריספית מבחוץ ונימוחה מבפנים. והמנה השלישית - ביסק שרימפס טורטליני במילוי מוס מוסר וזעתר עם שמן וניל ושרימפס ברביקיו. לצד המנות הראשונות הגיעה סלסלת לחמניות פריכות וחמות, תוצרת בית, בליווי שני רטבים למריחה. בעלות נוספת של 30 ₪ לכוס, הזמנו שתי כוסות של יין אדום, מתוך רשימת יינות ישראלים איכותיים.
עוגת ריזוטו בשלו ביער. צילום: שירלי שנער

לאחר שכילינו (בתאווה רבה) את המנות הראשונות, הוגש לנו סורבה פירות בכוסות קטנות. הסורבה הצונן והמתקתק מנקה את החך ומכין את הפה לקראת חגיגת הטעמים הנכונה לו עם בואה של המנה העיקרית. מפתיע ומרענן. לקח לנו רגע להתרגל לרעיון ואהבנו.

מנת חובה לחובבי הים
כנראה ששרתה עלינו אווירה "ימית", כי החלטנו לסרב לכמה מנות בשריות ולבחור במנה של פילה דג ים על פירה קלאסי ברוטב קרם פרמז'ן, גרמולטה של עשבי תבלין וטוויל פרמז'ן, ומנה של ניוקי ברוטב עשיר בפירות ים. על זו האחרונה יש להתעכב ולהעמיק בתיאור. בתוך רוטב סמיך ופיקנטי של פרמז'ן ושמנת עם אריסה (המוסיפה טוויסט עוקצני למנה), שוחים להם בערבוביה דיונונים זעירים, קלמארי, צדפות, שרימפס וכמובן ניוקי קטנים ורכים. תערובת מעניינת ואקזוטית של מרקמים וטעמים. לחובבי פירות ים זו מנת חובה.
ניוקי פירות ים. צילום: שירלי שנער

מבחר המנות האחרונות הציב אותנו שוב בפני דילמת הבחירה ולבסוף הזמנו (ולא הצטערנו)  מרקיז שוקולד – פירמידה חיננית של שוקולד מריר 70% עם נגיעות תפוז עדינות מעוטרת בקרם אנגלז. מנה עשירה בטעמה ובמרקמה. לאוהבי השוקולד - זו המנה בשבילכם. הקינוח הנוסף שהזמנו – פנקוטה של קרמל, בתוספת רוטב פירות יער ורוטב פסיפלורה המוסיפים חמצמצות מרעננת לקרם המתוק.

כל המנות במסעדה, מהראשונה ועד האחרונה, מוגשות בצורה אסתטית מאוד ומושכת את העין, כמקובל בגורמה האירופי. אין ספק שיודעים כאן את העבודה, ועושים את זה הכי נכון והכי מעודכן שרק אפשר, ובתחום שמתחדש כל הזמן – מחומרי הגלם, דרך שיטות הבישול ועד הצלחות. את הארוחה סיימנו עם קנקן תה יסמין חם ומענג, שהשאיר אותנו עם תחושה של חמימות ושובע.

חשבון בבקשה:
2 ארוחות דיל הכוללות מנה ראשונה, סורבה קטן, מנה עיקרית וקינוח - 300 ₪
2 כוסות יין - 60 ₪
קנקן תה יסמין – 20 ₪
סה"כ: 380 ש"ח לזוג

שלו ביער, שיכון אלה 2, קריית טבעון. 053-9444052
שעות פתיחה: ב' – ה' מ-18:00 ועד אחרון הלקוחות.ו' – 18:00- 00:00. שבת – 12:00- 18:00
ניתן לערוך אירועים במקום. בימות הקיץ – עד 200 איש ובחורף עד 120 איש.

* הכותבת ביקרה כאורחת המקום
 

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
צדפות מול הנוף. אבו כריסטו (צילום: גלעד הר שלג)
ארוחה משפחתית במסעדת בנחלה בנהריה
15 שנים של בירה ובשר משובח: ברוהאוס הגולן
ביקור בביג בן – מסעדה ופאב אירי בטבריה
נתח של שירת הבשר (צילום: באדיבות המקום)
מרתף היין העתיק בזכרון יעקב (צילום: באדיבות המקום)
מנה במסעדת בליקר במשגב (צילום: באדיבות המקום)
סלט פנצנלה באפרטו (צילום: שחף לאופר)

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי