נגישות
נגישות

עם (הרבה) מלח: 6 מסעדות מומלצות בים המלח

מנצלים את האביב לביקור שלו ונעים במקום הנמוך מעולם? בדקנו היכן תוכלו לאכול בין רביצה לרביצה, ומצאנו שש מסעדות מומלצות בקרבת ים המלח ששווה לבדוק בביקור הבא שלכם באזור

מגזין REST מסעדות בדרום המסעדות של rest
עודד פשטצקי

עודד פשטצקי

תאריך פרסום: 18/04/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

לאזור ים המלח מגיעים כדי לטייל בנחלים, לרבוץ על החוף או על שפת הבריכה ובעיקר כדי ליהנות מקצת שקט ושלווה באחד המקומות היחודיים בעולם. אבל מה עושים כשהבטן מקרקרת והרעב לא נותן מנוח? הנה לכם שישה רעיונות מצוינים למסעדות מומלצות ומנות שיוסיפו עוד קצת לחוויה. אז איפה אוכלים בים המלח?

טאג' מאהל
את הרשימה המכובדת שלנו בחרנו לפתוח עם המסעדה שנושאת את אחד השמות היותר מבריקים שנתקלנו בהם אי פעם. סגנון האירוח הבדואי, הנוף הקסום של ים המלח, האווירה האותנטית ומובן שגם האוכל המצוין, הפכו את טאג' מאהל לאחד המקומות הפופולריים ביותר בסביבה. בטאג' מאהל אפשר לעצור כדי לחטוף משהו בדרך למלון, לשבת לארוחה משפחתית בצהריים או לבילוי רומנטי לעת ערב ואפילו אפשר להפיק אירועים מכל הסוגים בהיקף של עד 300 סועדים.
אסור לפספס: שיפודים מגוונים, סלטים בכל הצבעים ושקשוקה מרגז טובה -  יש כאן כל מה שאתם צריכים כדי לקבל מספיק אנרגיה בשביל לטייל לאורך כל היום מבלי לחוש רעב. באחריות!
טאג' מאהל - עין בוקק, 053-9367990

 יעד פופולרי. טאג' מאהל (צילום: באדיבות המקום)

הצ'אנס האחרון
אם כבר עסקינן במסעדות עם שמות מבריקים, נמשיך ברשותכם את הרשימה עם מסעדת הצ'אנס האחרון, הממוקמת בדרך המובילה מים המלח לירושלים, קצת אחרי צומת אלמוג. פונדק הדרכים הקסום הזה נבנה בעמל רב מחומרי גלם מקומיים כמו אבן מקומית, קנים, כפות תמרים ובמובן שגם הרבה מאוד אהבה. בתפריט הבשרי של הצ'אנס האחרון תמצאו מנות כמו חומוס שווארמה, צלעות כבש וחומוס קבב, ובתפריט החלבי המוגש במקום תמצאו בין היתר לאפה טוניסאית עם טונה, פלפלים קלויים על האש וגבינה צהובה.
אסור לפספס: שקשוקת המרגז של הצ'אנס האחרון נותנת פייט לא רע לשקשוקה של טאג' מאהל וההמלצה שלנו היא לאכול בשני המקומות ולהשוות. כמו כן מגישים במקום ארוחות בוקר ואספרסו מצוין.
הצ'אנס האחרון - ורד יריחו, 053-9438754

פונדק הלידו
פונדק לידו שבקיבוץ בית הערבה מהווה עבור רבים נקודת עצירה הכרחית בדרך לים המלח. המקום המיוחד שפתוח 24 שעות ביממה מגיש מגוון מנות פשוטות וטעימות כמו מעורב ירושלמי שמוגש בצלחת, בפיתה או בפיתה בדואית (!), חומוס בשר וארוחות בוקר עשירות. בנוסף לכל זה ניתן לרכוש בסופרמרקט הקטן שפועל במבנה מגוון מוצרי צריכה.
אסור לפספס: לכו על מעורב ירושלמי בפיתה בדואית וקחו לדרך תמרים מקומיים, שיהיה מה לנשנש במהלך הטיול.
פונדק הלידו - בית הערבה, 053-9438758

ראנץ' האוס
מסעדת ראנץ' האוס, שפועלת ליד הלובי של מלון ישרוטל, מציעה תפריט מהודק ואיכותי הכולל בעיקר מנות בשריות שמפתיע מאוד להיתקל בהן באזור ים המלח. נתחי הבשר המוגשים במקום מגיעים הישר מנברסקה הרחוקה, הנחשבת למדינת הבקר בשל העובדה שיש בה כ-180 מיליון דונם של שטחי מרעה. את הנתחים שמגיעים מנברסקה מיישנים במקום ומדי יום מציעים לאורחים את הנתחים שהגיעו לדרגת היישון האופטימלית. מלבד זאת מגישים במקום גם יופי של מנות ראשונות כמו סלט מיסיסיפי הכולל עלים ירוקים, ירקות גינה, נאגטס עוף קריספיים ואיולי צ'יפוטלה מקסיקני, קרפצ'יו סינטה (העונה לשם קולורדו) משובח עם קרם שום קונפי ועגבניות צלויות ומנה של כנפי עוף ברוטב ראנץ' מסורתי.
אסור לפספס: סטייק סינטה "נברסקה" מפרה שמנה הוא תענוג קרניבורי במשקל 500 גרם שתמיד נעים (וטעים) לפגוש בצלחת.
ראנץ' האוס - מלון ישרוטל ים המלח, עין בוקק, 053-8094716

בשר במסעדת ראנץ' האוס ים המלח (צילום: באדיבות המקום) תענוג קרניבורי שכיף לפגוש בצלחת. ראנץ' האוס (צילום: באדיבות המקום)

חוות שדה בר
בחוות שדה בר, הממוקמת למרגלות ההרודיון, תוכלו ליהנות מאווירה כפרית ושלווה ומגבינות בוטיק מופלאות באיכותן. מסעדת הבית של החווה, הממוקמת בחצר המחלבה, מציעה תפריט המבוסס על התוצרת המקומית. מדובר ביופי של מסעדה לעצור בה בדרך לים המלח ואם כבר הגעתם לחווה, נמליץ לכם להתעניין באחד הסיורים המרתקים המוצעים במקום.
אסור לפספס: השחקנית הראשית בתפריט היא ללא ספק ארוחת הגבינות, הכוללת מגוון גבינות קשות וגבינות עובש, לחם כפרי, סלט עגבניות שרי, זיתים בכבישה ביתית ועוד מגוון פינוקים טעימים.
חוות שדה בר, נוקדים,  053-7106860

ביאנקיני
ביאנקיני היא מסעדה מרוקאית אותנטית הפועלת בלב כפר הנופש ביאנקיני שבצפון ים המלח, המשתרע על שטח של 20 דונם. בביאנקיני הצבעונית (הנחשבת בעיני רבים לגולת הכותרת של מסעדות ים המלח), המשקיפה על הנוף המרהיב של הרי יהודה, מגישים מבחר מנות מהמטבח המרוקאי בכלי הגשה אותנטיים ובאווירה שאין שנייה לה. בין היתר מדובר בטאג'ין מקלובה, טאג'ין מפרום ממולא בשר וטאג'ין חציל ממולא. את האווירה המרוקאית משלימה התפאורה המהממת של ביאנקיני, המורכבת משלל פריטים שיובאו במיוחד ממרוקו.
אסור לפספס: טאג'ין קוסקוס עם פירות יבשים ברוטב סילאן, או טאג'ין בשר ראש עסיסי ומנחם. רק תבחרו.
ביאנקיני, צפון ים המלח. טלפון: 053-9365949

 טעימה ממרוקו. ביאנקיני (צילום: איתמר גרינברג)

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
בירה בצוהריים: איפה שותים בירות ללא אלכוהול?
הביונד מיט של נוקטורנו (צילום: קובי שרביט)
סלט פרגית במסעדת פורטו מיט ראשון לציון (צלם: עידן גור)
מבחר מנות במסעדת אל קוך חיפה (צילום: באדיבות המקום)
טורטייה מקסיקנית במסעדת חצר אחורית (צילום: עומר הרפז)
פריים ריב של מסעדת שיפודי אילת (צילום: באדיבות המקום)
המבורגר במסעדת סאנסט (צילום: באדיבות המקום)
בקלוואה טלה בכרמים (צילום: באדיבות יח"צ)