נגישות
נגישות

אהבה במטבח: 4 מתכונים מיוחדים לט"ו באב

סביצ'ה עם אבטיח, לברק על כנאפה ורביולי על קרם תירס. לכבוד יום האהבה הקרב ובא קבלו 4 שילובים מיוחדים שמוכיחים שמעבר לכל ההבדלים והשינויים - הביחד מנצח

מגזין REST חגים מתכונים
מערכת  zap rest

מערכת zap rest

תאריך פרסום: 11/08/2019, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

לברק על כנאפה עיזים במריפוסה (צילום: באדיבות המקום) ואיך אפשר שלא לאהוב אותך. לברק על כנאפה עיזים במריפוסה (צילום: באדיבות המקום)

אך בלי ניצוץ האהבה שום דבר לא יתניע – וכשיש ניצוץ אז הכול קורה וכל הפערים מתאחדים להם לתערובת מופלאה ומתוקה של ניחוחות וטעמים. ט"ו באב בפתח וזה בדיוק הזמן למנות מפתיעות ונועזות שמשלבות מכל העולמות ולא נעצרות בשום אזור בטוח. ספיישל אהבה מרענן במיוחד.

מתכון לסביצ'ה דג ים עם אבטיח
באדיבות מסעדת רוטשילד 99
כמות לכ-4 מנות

סבי'צה דג ים עם אבטיח של רוטשילד 99 (צילום: באדיבות המקום)         מנה מרעננת ומושלמת. סביצ'ה דג ים עם אבטיח של רוטשילד 99 (צילום: באדיבות המקום)

מצרכים
200 גרם פילה סלמון נקי מעור (חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ)
150 גרם אבטיח מתוק וקר (חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ)
150 גרם מנגו בשל (חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ)
1/2 בצל סגול חתוך דק
1 צ'ילי אדום חתוך דק
כמה עלי כוסברה קצוצים דק
4 עלי אנדיב בינוני

הוראות הכנה
1. מערבבים את כל המצרכים בקערה.
2. מוסיפים מיץ לימון ושמן זית לפי הטעם, מלח ופלפל לפי הטעם.
3. מניחים את התערובת בתוך עלי האנדיב, מסדרים בצלחת ומזליפים מעל בלסמי מצומצם. בתיאבון.

מתכון לטאם טנג – נתחי לברק עם סלט מלפפונים
באדיבות מסעדת קאב קם
כמות לכ-4 מנות

טאם טנג במסעדת קאב קם (צילום: דן פרץ)                     המרענן הרשמי של הקיץ. טאם טנג במסעדת קאב קם (צילום: דן פרץ)

מצרכים
3 מלפפונים חתוכים גס לאורך (גפרורים)
7 עגבניות שרי חצויות
2 שיני שום כתושות
5 פלפלים תאילנדים קטנים (פריקינו) קצוצים דק
1 כף רוטב דגים
1 כף רוטב גורמי
1 כף ליים סחוט
1 דג לברק מפולט וחתוך לנתחים של 5 ס"מ
1/4 חבילת אטריות קאנון צ'ין (אטריות סומן דקות)

הוראות הכנה
1. מרתיחים מים בסיר, מבשלים את האטריות כ-5 דקות עד שהן מתרככות. מסננים תחת מי ברז ומקררים בצד.
2. כותשים את השום והפלפל החריף במכתש ועלי. מוסיפים את העגבניות, המלפפון והרטבים, כותשים קלות ומערבבים היטב.
3. בונים את הביס – אטריות סומן, עליהן הסלט ומעל נתחי הלברק הפריכים.

מתכון ללברק על כנאפה עיזים בחמאת לימון
באדיבות מסעדת מריפוסה
כמות לכ-4 מנות

לברק על כנאפה עיזים (צילום: באדיבות המקום) הקינוח הסורי עם דג. לברק על כנאפה של מריפוסה (צילום: באדיבות המקום)

מצרכים
4 לברק מפולט מעצמות

לכנאפה
200 גרם שערות קדאיף
200 גרם גבינת עיזים
200 גרם גבינת שמנת 30 אחוז שומן
100 גרם חמאה מומסת

לחמאת לימון
1 עגבנייה מגוררת
2 שיני שום פרוסות
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית טימין קצוץ
100 גרם חמאה

לסלטון
2 כפות זיתי קלמטה קצוצים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
מיץ לימון
מלח
שמן זית

הוראות הכנה

לכנאפה
1. מערבבים גבינת שמנת ועיזים עד לקבלת תערובת חלקה.
2. מערבבים שערות קדאיף עם החמאה המומסת.
3. מניחים תלולית קטנה על משטח עבודה ומשטחים מעט.
4. מניחים על הקדאיף כף גדושה מהגבינות ומכסים בשערות קדאיף. מהדקים היטב בדפנות.
5. מחממים מחבת עם קוביית חמאה וצורבים את הכנאפה כ-2 דקות מכל צד.
6. מעבירים לתנור בחום 200 מעלות ל-5 דקות.

ללברק וחמאת לימון
1. מטגנים שום עם כף שמן זית עד הזהבה.
2. מוסיפים עגבניות, טימין, לימון וחמאה. מוסיפים מלח לפי הטעם ומערבבים היטב לקבלת רוטב אחיד.
3. צורבים את הלברק במחבת עם מעט שמן זית כ-2 דקות מכל צד.

להגשה
מערבבים את מרכיבי הסלטון. מניחים בצלחת עמוקה מהחמאת לימון, על הרוטב מניחים כנאפה ועליו לברק צרוב, על הלברק מניחים מעט מהסלטון. בתיאבון

מתכון לרביולי במילוי פטריות על קרם תירס
באדיבות מסעדת ביף בהר
כמות לכ-4 סועדים.

רביולי פטריות על קרם תירס בביף בהר (צילום: באדיבות המקום) בצק שמחליק בין השיניים. רביולי פטריות על קרם תירס של ביף בהר (צילום: באדיבות המקום)

מצרכים לבצק
300 גרם קמח
3 ביצים
1 כפית מלח
1 כפית שמן זית

הוראות הכנה
1. מערבבים ביחד את כל המרכיבים בתוך קערה עד לקבלת מרקם אחיד.
2. מניחים במקרר לחצי שעה.

מצרכים למילוי פטריות
3 בצלים לבנים פרוסים
1 שן שום
4 סלסלאות פטריות
2 כפיות שמן זית
1 חופן של עלי פטרוזיליה
קורט מלח
קורט פלפל
1/2 כפית אגוז מוסקט

הוראות הכנה
1. מטגנים במחבת את הבצלים ואת השום בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לבשל עוד 7 דקות.
2. מערבבים את המלח, הפלפל והמוסקט בתוך המחבת. מקררים וקוצצים את הכל למרקם אחיד.

מצרכים לרוטב
1 שן שום
200 גרם גרגירי תירס קפוא
1 בצל לבן קצוץ
1 שן שום קצוצה
2 כפות שמן כמהין
1 כף שמן זית

הוראות הכנה
1. מחממים סיר עם שמן זית, מטגנים את הבצל ואת השום, מוסיפים את התירס וממלאים את הסיר במים.
2. מביאים את הסיר לרתיחה ומעבירים לאש נמוכה, מצמצמים את הנוזלים כמעט עד הסוף, מסננים ומעבירים לבלנדר- טוחנים עד למרקם אחיד ומוסיפים מעט מהמים שנותרו. מעבירים למסננת הכי דקה מסננים עד לקבלת מרקם אחיד.

להגשה
1. מרדדים את הבצק במכונת פסטה, קורצים עיגולים מכוס, ממלאים מילוי פטריות וסוגרים בצורה של חצי ירח.
2. מניחים בצלחת עמוקה את התירס החם, מניחים מעל 5 חתיכות רביולי, מזלפים מעט שמן כמהין ומלח גס ומגישים.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה
קאב קם בתל אביב
רוטשילד 99 בראשון לציון
הזמנת שולחן
ביף בהר ביערה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
קלצונה נוטלה של מסעדת קופינאס (צילום: גליה אבירם)
פילה סלמון במסעדת טוקופיה (צלם: עידן גור)
פאייה מרינרה במסעדת אדלינה בגליל (צילום: באדיבות המקום)
מרק קוקוס קר של מסעדת טאיה (צילום: באדיבות יחצ)
קינוחים ב-TYO (צילום: דרור עינב)
בשר בחוות צוק המעדניה (צילום: יתיאל ציון)
פלטת בשר במסעדת מדיטה ירושלים (צילום: אסף קרלה)
פורים ברשת מוזס (צילום: חיים יוסף)