נגישות
נגישות

מתלבטים אם לצאת מהבית? בינתיים תזמינו משהו טעים

הפסקת האש נכנסה לתוקף (נחזיק אצבעות שלתמיד) והמסעדות נפתחות בהדרגה – אבל רבים מאיתנו עדיין מהססים ולא בטוחים שבא להם לצאת מהבית. אז עד שתחליטו מה יותר נעים ונוח לכם, תנו לאוכל להגיע אליכם.

מגזין REST חדשות האוכל חדשות מהצלחת
ליהי גיאת
תאריך פרסום: 24/06/2025, 12:36

יש תחושת הקלה באוויר, אבל גם לא מעט זהירות. הפסקת האש שנכנסה לתוקף אמנם משיבה את השקט (בינתיים), המסעדות מתחילות להיערך לפתיחה מחודשת והרחובות מתחילים לחזור לעצמם – אבל לא כולם ממהרים לחזור ולבלות כמו פעם, ואולי גם בצדק. מעבר לכך שתחושת הבטחון לא לגמרי חזרה לחיינו (הרי בואו, איראן היא לא בדיוק הפרטנר הכי יציב ואמין שיש), אנחנו גם כל כך עייפים אחרי שבועיים של הקפצות ליליות מבהילות לממ"ד, ורק רוצים להישאר עוד קצת בפיג'מה ולשלוט על המצב מהספה. ובדיוק בגלל זה – המשלוחים פה כדי להישאר. כי מי אמר שצריך לבחור בין סושי איכותי לבינג' בנטפליקס, או בין המבורגר מוקפד לתחושת ביטחון? המסעדות שאנחנו אוהבים ממשיכות לספק אוכל טרי, טעים ונחמה בצלחת – עד פתח הדלת.

מעבר לפינוק, זו גם הדרך שלנו להמשיך לתמוך בעסקים המקומיים, שלמרות הכול – ממשיכים לעבוד, לשלוח, לבשל ולהגיש באהבה.

אז מה כדאי להזמין היום?

בי פי מרכז חורב חיפה

אם אתם מחפשים פתרון טעים ומשביע לכל המשפחה או פשוט רוצים לסגור פינה של רעב עם סטייל – מגוון המנות והעסקיות כאן עונות בדיוק על הצורך. הדיל המשפחתי הוא פתרון מושלם לארוחה מרוכזת ומלאת אפשרויות, הכולל שלוש מנות עיקריות, תוספות ושתייה – כך שכל אחד מוצא משהו שהוא אוהב.

עסקית "סוגרים פינה" מתאימה למי שרוצה פשטות בלי לוותר על הטעם – בחירה בין המבורגר, סלופי, כריך שניצל או חזה עוף עם תוספת ושתייה, כשניתן גם לשדרג וליהנות מעוד מנה נדיבה.

מי שמעדיף משהו בקטע של בשרים מעושנים – ימצא את עצמו מתאהב בעסקית חצי עוף, שעובר בישול איטי עם טעמים של צ'ילי וברביקיו, או בעסקית האסאדו המעושן שמרגיש כאילו יצא ישר ממעשנה אמריקאית.

עסקית הכנפיים בטעמים מציעה חוויית אצבעות אמיתית עם מגוון רטבים לבחירה, ועסקית הצ'יקן טמפורה משלבת פריכות מושלמת עם תיבול אסייתי עדין.

גם לצמחונים ולחובבי הפטריות לא חסרות אופציות – כמו פורטובלו קראנץ' המטוגן בטמפורה עם רוטב ברביקיו וטחינה, שמרגיש כמו חטיף של מסעדות שף.

המנות הקטנות כמו סיגרי הבקר החריפים או טעימות הצ'יקן טמפורה הן בדיוק מה שצריך כשרוצים להתחיל את הארוחה עם בעיטה של טעם או לחלוק עם חברים.

לינק למשלוחים

יאן יאן חיפה

כשמתחשק משהו שיחמם את הגוף ואת הלב, מרק טוב הוא תמיד פתרון מנצח. מרק ירקות עשיר או מרק חמוץ-חריף עם נבטים ונטיפי ביצים יעשו לכם נעים בבטן, ואילו מרק וונטון או טום ים קאי עם טוויסט תאילנדי פיקנטי כבר לוקחים אתכם למסע קצר למזרח – מבלי לצאת מהבית. ואם בא לכם להתחיל עם ביס קטן – אגרול חם, גיוזה עסיסית או כיסוני שרימפס הם ביסים קטנים עם טעם גדול. בצד, תוכלו להזמין סלטים סיניים פריכים ומרעננים – מסלט גזר וקולורבי קליל ועד סלט מלפפון חריף עם שבבי בצל יבש. למי שמחפש חוויה שלמה, מנות עיקריות כמו מוקפץ חצילים עם עוף או עוף השף ברוטב סיני עמוק הם בחירה משביעה ומנחמת. גם הצמחונים והטבעונים לא נשארים מקופחים – עם מבחר מנות טופו מוקפצות עם ירקות, נבטים, עירית או עגבניות, כל אחת מהן טעימה בדרכה ונותנת הרגשה של אוכל ביתי עם ניחוח אסייתי. ואם אתם באמת רוצים ללכת עד הסוף – מנות מרק עשירות עם אטריות אורז, טופו, שרימפס או וונטון יעטפו אתכם מכל הכיוונים ויגרמו לכם לשכוח לגמרי שמדובר במשלוח.

לינק למשלוחים 

התרנגול עכו

כשמתחשק אוכל משביע, טעים ונגיש – כזה שמגיע עד הדלת ומשאיר אתכם מרוצים לאורך שעות – המנות האלה עושות את העבודה ובגדול. הבאגט הממולא בשניצל קריספי או בפרגית צרובה על האש הוא קלאסיקה שלא מאכזבת – שילוב של ביס פריך עם תיבול מדויק שנותן תחושת שובע מושלמת. למי שאוהב את זה קצת יותר מעניין, יש את השניצל המקסיקני הפיקנטי, עם שכבה מתובלת קלות שמעירה את בלוטות הטעם. חובבי הטעמים המזרחיים ישמחו לגלות את המעורב הירושלמי או את המנה של דוד – שילוב בין קציצות כבש ונקניקיות מרגז שיוצרים יחד חוויה עשירה ובשרית במיוחד.

מי שמעדיף חמגשית יוכל ליהנות מכל השפע הזה בצלחת מסודרת, עם תוספות קלאסיות כמו הום פרייז, טבעות בצל או סלטים רעננים בצד – ארוחה מושלמת ליום עבודה ארוך או לפינוק של שישי בצהריים. גם הסלטים כאן הם לא רק עלים – סלט שניצל או סלט עוף מוקפץ עם טריאקי הופכים כל צלחת לרעננה אך משביעה, במיוחד כשמוסיפים עליהם תיבול של וינגרט הבית או שמן זית ולימון. ואם נשאר מקום בצד – כמה צ'יפסים פריכים או קוביות תפוחי אדמה בצ'ילי מתוק יעשו לכם שמח בלב ובקיבה.

לינק למשלוחים

הצילום באדיבות המסעדה

סבתוש חיפה

יש משהו באוכל של סבתוש שפשוט מרגיש כמו חיבוק חם מהמטבח של פעם – רק שהוא מגיע אליכם הביתה. אם בא לכם פינוק זוגי, הקומבינציה הזוגית עם שני כריכים לבחירה, תוספות ושתייה היא בדיוק מה שצריך כדי להשביע את הרעב של שניכם בלי להתפשר על טעם. למשפחות או לחברים – קיימות גם קומבינציות לשלושה ולארבעה, שכל אחת מהן היא חגיגה של טעמים, ריחות וביסים מנחמים. חובבי השניצלים ימצאו מגוון שילובים יצירתיים בחלה מתוקה – מהשניצל המרוקאי החרפרף ועד לשניצל בסגנון סביח, עם ביצה קשה, חצילים וטחינה. מי שמעדיף בשר אחר, יוכל ליהנות מקציצות בקר, נקניקיות צ'וריסוס או חזה עוף בגריל, כשכל אחת מהמנות יישלחו תוספות לבחירה כמו צ'יפס, טבעות בצל או בטטה פריכה.

גם העסקיות של סבתוש הן פתרון נהדר לארוחת צהריים מושלמת – עם כריך, תוספת ושתייה – ולמי שמתגעגע לטעמים של הבית, מומלץ לנסות את "סבתוש בצלחת", הכוללת בשר ותוספת חמה, סלטים בצד וחלה מתוקה שמסיימת את הכול בדיוק כמו שצריך. ואם בא לכם משהו קליל אך מחמם לב – שקשוקה, חביתה בהרכבה אישית או כרובית פריכה בציפוי קריספי יסגרו לכם את הפינה. ויש גם אופציות צמחוניות משביעות במיוחד כמו שעועית לבנה עם אורז או ביצי עין – כי גם בלי בשר, לסבתוש תמיד יש איך לדאוג שלא תישארו רעבים.

לינק למשלוחים 

הצילום באדיבות המסעדה

סושי בר נהריה

כשמתחשק משהו קליל, מרענן אבל עם אופי – הסושי תמיד עושה את העבודה. ניגירי סלמון או טונה הם ביסים מדויקים של רכות וטעם ים, שמתיישבים בול על בלוטות הטעם, ואילו כריכי אינסייד-אאוט בהרכבה אישית נותנים לכם את החופש לבחור בדיוק את מה שמתאים לכם – בין אם זה דג עסיסי או ירקות פריכים למי שמעדיף גרסה צמחונית. אם בא לכם לגוון, מגש סושי הוא דרך נהדרת ליהנות ממגוון טעמים בבת אחת, כולל רולים קלאסיים כמו סלמון סקין וספייסי טונה, שמוגשים עם שילובים מדויקים של אבוקדו, עירית וטמאגו.

למי שמתחשק משהו חם ומשביע, מוקפץ בהרכבה אישית עם אורז, נודלס או פאד תאי הוא פתרון מנחם שלא מתפשר על טעמים אסייתיים אותנטיים. ואם בא לכם גם קריספיות – עוף בציפוי פנקו עם תוספת חמה בצד הוא בדיוק מה שצריך כדי להרגיש שבעים ומרוצים. גם הצמחונים מקבלים כאן יופי של מענה – מארז של שמונה עשרה יחידות במבחר ירקות, טמאגו וניגירי אבוקדו מוכיח שגם בלי דג, הסושי יכול להיות חגיגה אמיתית. ובשביל רול שיגרום לכם לעצור רגע ולהתענג – סלמון דרגון או ריינבו הם בדיוק השילובים הצבעוניים שמביאים את חוויית הסושי לרמה אחרת.

לינק למשלוחים 

הצילום באדיבות המסעדה

נוצ'י תל אביב

כשבא לכם להתפנק על אוכל אלגנטי וטעים, אבל גם מחבק, מזין ומפנק,- קבלו משהו מרענן וקליל: הגרין רול או הגרין פאנקו מציעים שילוב טבעוני מושלם של אבוקדו, בטטה וטופו עם שכבות של טעם ופריכות. אם בא לכם לנשנש בלי רגשות אשם, אדממה חם עם מלח גס ולימון או סלט כרוב קריספי עם רוטב בוטנים עדין יעשו את העבודה בקלות.

האבוקדו ראפ וטריפל נוצ’י הצמחוני הם אופציות נהדרות לרולים ללא דג נא – עם בטטה, אספרגוס ועירית – טעמים מאוזנים שיגרמו לכם להרגיש בריאים ומסופקים. אם בא לכם משהו מעט יותר מושחת, אבל עדיין עדין, אפשר ללכת על צ’יפס בטטה ותפוחי אדמה או אגרול נתחוני עוף שנשלח אליכם חם עם מטבל מתקתק. ואם מתחשק לכם לשלב מרקם רך עם טעמים עזים, דים סאם במילוי בטטה או פטריות יהיה ביס קטן של נחת.

עובדת בונוס: חלק מהסושי מתאים גם לנשים בהיריון.

לינק למשלוחים 

בשרים 206 תל אביב

כשהרעב כבר דופק על הדלת, אין כמו מנה עסיסית ומשביעה עם שלל תוספות שמרגישות כמו ארוחה אמיתית – בדיוק מה שמציעות העסקיות המפנקות של בשרים 206. העסקית עם שיפוד פרגית או קבב מגיעה עם שתי תוספות חמות, תוספת קרה, וגם קינוח או שתייה – חוויה שלמה על מגש אחד שמספקת גם טעמים עשירים וגם תחושת בית.

אם אתם מחפשים משהו קצת יותר ייחודי, הקבב הערבי עם בצל ופטרוזיליה מוסיף טאץ' אותנטי שמשדרג את כל המנה. השניצל כמו בבית הוא בדיוק מה שהוא נשמע – פריך, חמים ונוסטלגי. לעומת זאת, סטייק פילה בקר או שיפודי אנטריקוט ופילה הם הבחירה למי שמחפשת ארוחת בשרים ברמה גבוהה, בלי להתפשר על האווירה הביתית.

למי שמעדיף קלאסיקה אמריקאית עם טוויסט מקומי, ההמבורגר או הצ'יזבורגר על האש בלחמנייה רכה ובליווי שתי תוספות לפי טעמך. ואם בא לכם חגיגה של בשרים – צלעות כבש עסיסיות או שיפודי לבבות עוף יספקו בדיוק את זה.

לינק למשלוחים 

נאו סושי בר גבעתיים

אם אתם מחפשים מנות טעימות, קלילות ומלאות טעם – הנה כמה בחירות שפשוט אי אפשר לטעות איתן: האדממה, למשל, היא פתיח מושלם – נשנוש בריא וממכר של פולי סויה שמתאים לכולם. האגרולים, בין אם בגרסת הירקות או העוף, מגיעים חמים ופריכים עם רוטב חמוץ-מתוק שהופך כל ביס לחגיגה קטנה.

מי שמחפשים חלבון בטעם מעודן, יתאהבו בשיפודי היאקי טורי – פרגית או סלמון בגריל, לצד אורז לבן וירקות מאודים, ארוחה שלמה במנה אחת. ואם בא לכם מנת שף קלילה ומרשימה במיוחד – טאטאקי טונה זו הבחירה בשבילכם: פרוסות טונה אדומה צרובה, על קרם אבוקדו ורוטב עשיר בטעמים.

לצד אלו, מוקפצים כמו "המנה הירוקה" או "צ'יקן ווק" מספקים חוויית רחוב אסייתית מושלמת – עם אטריות ביצים, ירקות טריים ורוטב משגע. הקומבינציה הטבעונית או הצמחונית מציעה מבחר נדיב של סושי צבעוני, טרי ומרענן – מושלם לחלוקה או לארוחה קלילה ומשביעה. ובשביל גיוון מתוחכם – נסו את הטמאקי או המקאדו במעטפת טמאגו או אבוקדו, שילוב של רכות וקרנצ'יות בכל ביס.

לינק למשלוחים

נאפיס חולון

אם בא לכם ארוחה עם שילוב מנצח של ביסים קלילים לצד מנות עיקריות משביעות – זה בדיוק המקום להתחיל. קרפצ'יו בקר הוא פתיח אלגנטי, דקיק ועשיר בטעם, שמכין את הקרקע לבאות. הסלט הערבי הגדול או הסלט הקצוץ הקטן מרעננים כל ביס עם ירקות טריים, שמן זית ולימון – פשוט, בריא ומושלם ליד כל מנה בשרית.

מי שמעדיף משהו קצת אחר, ימצאו עניין בבאלי – סדרת מאפים חמים שמגיעים במילויים מפתיעים כמו גבינה בולגרית, רוטב נפוליטנה או ביצה קשה עם זעתר, ומוגשים לצד רסק עגבניות חם ונוסטלגי. מנות כמו הסיגר הבשרי או נאפיס צהובה-בולגרית מוסיפות טאץ' של בית, בגרסה מהירה ומשביעה.

למי שרעב באמת – הבוצ'ר או סטייק האנטריקוט הם הבחירה האולטימטיבית. מדובר בחגיגה של בשרים: פרגית, קבב ואנטריקוט על מצע תפוחי אדמה, או נתח עסיסי של 300 גרם בגריל – יישלחו אליכם עם תוספת לבחירתכם. גם שיפודי הפרגית כאן לא מתפשרים – צרובים בדיוק כמו שצריך, עם תוספת בצד, לארוחה שמתאימה לכל רגע של תיאבון רציני.

לינק למשלוחים

אגוסטין רעננה

אם בא לכם לפתוח את הארוחה עם מנות שמשלבות עידון, יצירתיות וטעמים בלתי נשכחים – כדאי לתת מבט בתפריט הזה של אגוסטין מבית קפה נואר וסבסטיאן. פטה כבד עוף עם קונפיטורת פרי וטוסטונים הוא שילוב עשיר וקלאסי של מתוק ומלוח, שמרגיש כמו ביס מתוך ארוחה צרפתית. הקרפצ'יו קצבים מוסיף ניחוח איטלקי עם ארוגולה פריכה, פרמזן ושמן זית – מנה קלילה אבל מלאה באופי.

ברוסקטת השרימפס היא חגיגה של ים, חמאה ושום, כשאספרגוס טרי מעניק לה ביס רענן. הסביצ'ה הים תיכוני מצליח להפתיע – עם שילוב של בורגול, טחינה, צנוברים ועשבי תיבול, זו מנה מרעננת שלא נופלת ממנת פתיחה במסעדת שף. גם החציל הבלאדי מצליח להרשים בזכות עגבניות טריות, שום קריספי וטחינה עם טוויסט של יוגורט.

אם אתם אוהבים מרקמים רכים וקרמיים – הקרוקט עם תפוח אדמה, כרישה קונפי ופרמז'ן הוא ביס ממכר, והפולנטה עם פטריות יער ואספרגוס לא נשארת מאחור, עם טעם עשיר ועמוק. מי שמחפש רעננות עם נגיעה של פיקנטי ייהנה מהסשימי דג ים או הטרטר בקר – שניהם נשלחים אליכם עם רטבים מדויקים ומרקמים משלימים.

לה פיצליה, באר יעקב

אם כבר מזמינים אוכל הביתה, למה לא ללכת על משהו שמרגיע את הבטן ואת הנשמה? הפסטות הן בחירה מנחמת במיוחד – פנה או ספגטי, עם רטבים קלאסיים כמו נפוליטנה, רוזה או אלפרדו, ואפילו גרסה עשירה עם פטריות או שמנת פסטו – כל אחד ימצא את הרוטב שמתאים למצב הרוח. הרביולי הממולא הוא ביס מפנק במיוחד למי שמחפש טוויסט איטלקי קצת יותר מתוחכם. ואם מתחשק משהו קריספי וחמים – מלוואח טרי, עם ביצה קשה או בגרסת פיצה עם רוטב עגבניות וגבינה, זה פתרון מושלם לנשנוש בין זום לשנ"צ. למי שמתגעגע לקצת רעננות, סלט יווני קלאסי או סלט טונה עם ביצה קשה יכולים לעשות את ההבדל – קלילים, מרעננים, ומשאירים תחושה טובה לאורך זמן. ובשביל לסגור את הפינה המתוקה כמו שצריך – פיצה שוקולד חמה, עם שוקולד אגוזי לוז ושוקולד לבן, היא בדיוק מה שצריך כדי להחזיר את החיוך.

לינק למשלוחים

גרין האוס קפה, מרכז מסחרי לב -רעות

אם אתם מחפשים שילוב של טריות, מקוריות וטעמים שמתאימים לכל שעה ביום – Green House Cafe מציעה מגוון מנות שקשה לעמוד בפניהן. המנות הראשונות כאן נפתחות בטעמים עדינים ומעוררי תיאבון כמו מרק היום המשתנה לפי ההשראה של המטבח, כרובית בטמפורה פריכה שמקבלת טוויסט בזכות טחינה ופלפלים קלויים, וקרפצ'יו חציל קלוי עם שמן זית ולימון שמרגיש כמו חופשה יוונית.

לחובבי הפחמימות מחכות ברקציות עשירות כמו פיצה מרגריטה קלאסית עם מוצרלה ופרמזן או פיצה ארטישוק עם זיתי קלמטה שמוסיפה נגיעה מלוחה ומרעננת. גם הפוקצ'ה החמה עם שמן זית ובלסמי היא ביס פשוט אך ממכר.

מי שאוהב להתחיל עם סלטים לא מתפשרים ייהנה מסלט קיסר עם עוף עסיסי, או סלט קינואה ועדשים צבעוני ומרענן שמוכיח שאוכל בריא יכול להיות גם טעים. סלט גריקאסט עם גבינת עיזים בפריכות עדינה מפתיע בטעמים של מתוק, מלוח ורענן גם יחד.

בעיקריות, חזה העוף ברוטב פלפלים מתוקים הוא שילוב של ניחוחות ים תיכוניים עם ירקות קלויים, בעוד שהעוף בקארי ירוק עם חלב קוקוס מביא איתו ניחוחות מהמזרח ויישלח על אורז לבן שסופג את כל הטעמים. מנת השרימפס ברוטב פלפלים וזיתי קלמטה היא חגיגת ים שמגיעה עם פתורה חמימה, ונתחי הסלמון בקארי עם אספרגוס ופטריות שומרים על איזון מושלם בין בריאות לעונג קולינרי.

ההמבורגר בלחמנייה הביתית הוא בדיוק מה שצריך כשרוצים קלאסיקה מנחמת עם טאץ' מקומי, והסטייק אנטריקוט מגיע במידת העשייה הנכונה על פירה צלוי – ביס שבאמת נשאר בזיכרון. גם הפסטות כאן לא נופלות: פסטה בשום, קונפי עגבניות וצלפים עם לחם קלוי ואגוזים היא מנה עשירה ופיקנטית, שמתאימה לכל אוהבי המטבח האיטלקי בניחוח אישי.

צילום תמונת שער באדיבות מסעדת נאפיס חולון

חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים

 

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
3
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של ליהי גיאת

Newsletter Icon