ירושלים, עיר הניגודים והמורכבות, מאחדת בתוכה מסורות תרבותיות עתיקות לצד סצנה קולינרית דינמית שמעמידה אותה במקום מרכזי במפת הגסטרונומיה הישראלית. תופעת הפודטראקים הפופולרית תפסה תאוצה בעיר הבירה שלנו והם מפוזרים בכל הקצוות. מיזם "אוטו-אוכל", שהחל לפני כשלוש שנים, מנגיש את האוכל האהוב המוגש מתוך משאיות ועגלות, במחירים טובים ובאווירה שמחה ומרכז פודטראקים שווים במקום אחד. המטרה כפולה: לעודד יזמות ופיתוח עסקים חדשים בירושלים תוך הגדלת אפשרויות הבילוי במחירים נגישים ויצירת חוויות קולינריות במרחבים ציבוריים שונים. בואו.
בכל שבועיים מתחלפת קבוצת השפים והעסקים המשתתפים, דבר שיוצר מגוון קולינרי משתנה ומאפשר לאורחים לגלות טעמים חדשים בכל ביקור. השפים הירושלמים מצטרפים לעמיתיהם מרחבי הארץ ויוצרים יחד מגוון של טעמים וסגנונות בישול שונים.
מחירי המנות נקבעו בשלושה מפלסים נגישים - 25, 35 ו-45 שקל, כאשר המבקרים יכולים לבחור ממגוון רחב של אופציות. הפסטיבל כולל גם פודטראק מתוקים וגלידה, עמדת קפה ואפשרויות נוספות. עם המחירים האלה, שכבר אי אפשר למצוא היום בשום מקום, אפשר להרשות לעצמכם לנסות כמה מנות ולהכיר יותר טעמים.
חוויה קולינרית על רקע הנוף של ירושלים. צילום: שאטרסטוק
אז תתחדשו. אפליקציית "אוטו-אוכל" תאפשר לכם להזמין מראש את האוכל, המתוקים וכל מה שהפסטיבל מציע ולקבל את המנות שלכם מבלי לעמוד בתורים שכנראה יהיה ארוכים מאד. הפתרון הטכנולוגי הזה הופך כמובן את החוויה לכיפית הרבה יותר ומאפשר ליהנות מבלי החוויה המעצבנת הכרוכה בדרך כלל בשווקי האוכל מהסוג הזה - ההמתנה המיוזעת בתור.
אם כבר באים לפסטיבל, כדאי לנסות גם את הבר הארוך בישראל. לא פחות. המיקום בטיילת ארמון הנציב הופך את הישיבה בו לחוויה של ממש. בשעות הערב, כשהאורות של ירושלים מתחילים להידלק אחד אחרי השני, המקום הופך לנקודת תצפית מושלמת. עם המוזיקה בפסטיבל, הקוקטיילים, בירה קרה, יין או משקה קל - לא תרצו לפספס את החוויה הזו.
יין צונן על רקע הנוף המושלם. יש יותר כיף מזה? צילום: שאטרסטוק
בימי שלישי, הטיילת הופכת לבמה אמיתית. בשעה 20:30 מתחילות הופעות מוזיקה חיה ללא תשלום נוסף - הזדמנות לשבת עם משקה מהבר, לטעום מהפודטראקים ולהקשיב למוזיקה טובה על רקע הנוף הירושלמי. אבל גם בשאר הימים לא משתעממים: מופעי לייזר מאירים את הערב, והאווירה נשארת חיה עד שעת הסגירה ב-23:00. האירוע פתוח כבר מ-18:00, אז אפשר לבוא ישר אחרי העבודה או לתכנן ערב משפחתי נינוח.
אווירה תוססת. צילום: שאטרסטוק
הפסטיבל מיועד לכל המשפחה, כולל ילדים, ונגיש חלקית לבעלי מוגבלויות. החניה חינמית וזמינה ישירות ליד המתחם - דבר שחוסך את הבלגן הרגיל של חיפוש חניה בירושלים.
הפסטיבל מתקיים בטיילת ארמון הנציב ברחוב דניאל ינובסקי, ויימשך עד ה-24 ביולי. הזדמנות לחוות את המטבח הישראלי במתכונת חדשנית, במיקום שמציע נוף נעים ואווירה רגועה בלב העיר.
מיקום: טיילת ארמון הנציב, רחוב דניאל ינובסקי, ירושלים
תאריכים: 30 ביוני - 24 ביולי 2025
ימים: ימי שני עד חמישי
שעות: 18:00-23:00
חניה: חינמית וצמודה למתחם
נגישות: מתאים למשפחות, נגיש חלקית לבעלי מוגבלויות
אירועים מיוחדים: הופעות מוזיקה חיה בימי שלישי בשעה 20:30 ללא תשלום נוסף
מחירים: מנות במחירי 25₪, 35₪ ו-45₪
צילום תמונת שער: שאטרסטוק
saga sushi & poke כשרה למהדרין ומעולה
ב Saga Sushi & poke בירושלים, קיבלנו את השילוב המנצח בין אוכל רחוב באיכות של גורמה, עם כשרות למהדרין.
נאמה קיסריה – כשאירוע הופך לחוויה בלתי נשכחת
בלב הקסום של קיסריה, במרחק פתיחת בקבוק מכביש החוף הציורי, מסתתרת נאמה – יהלום גסטרונומי שמתכתב ישירות עם חושי הכיף והטעם שלכם. כאן, בין קירות המתחם המהפנט, חוויית הקולינריה פוגשת את אומנות היין במופע אלגנטי ובעיקר- טעים.
מסעדת WHO בראשל"צ, חוויה קולינרית כשרה ברמה אחרת
העיצוב, האווירה, מנות השף והקוקטיילים, הם מה שהופך את Who, רופ-טופ בר קוקטיילים בראשון לציון, למקום שתרצו לצאת לבלות בו. והבונוס – המקום כשר.
מסעדת גוסטינו מביאה את איטליה לרמת ישי
אם מתחשק לכם להרגיש את איטליה מבלי לטרוח לצאת מהארץ, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לקפוץ לעמק יזרעאל היפהפה, למסעדת גוסטינו שברמת ישי, לארוחה איטלקית באווירה מושלמת.
תל אביב EAT 2025 - פסטיבל האוכל הגדול חוזר
תל אביב EAT 2025 - הפסטיבל הקולינרי הגדול של תל אביב חוזר לשנתו התשיעית עם מגוון שפים מובילים ומנות מיוחדות שמהווים חגיגת טעמים מכל העולם במקום אחד.
טעים, שיקי וממכר: למה כולם חוזרים שוב ושוב לסוהו?
עם אווירה משגעת, תפריט עשיר בטעמים מהמזרח הרחוק ומנות נדיבות שכיף לחלוק – מסעדת סוהו ממשיכה למשוך סלבס, משפחות, זוגות וחובבי אוכל טוב מכל הארץ.
גחלים של תענוג: המקום שבו הלהבה והחיך רוקדים ביחד
בין גחלים לוהטות ואווירה מלטפת, מסעדת גחלים בפארק המדע הפכה למקדש הבשר האיכותי והטעים. צלחות מדויקות, שירות מחבק ובעיקר, חוויה שחורגת הרבה מעבר לארוחה רגילה – זו הצהרת אהבה קולינרית במיטבה
בפעם החמישית: אסף גרניט זוכה בכוכב מישלן!
השף הישראלי המוערך מציין את ההישג בצעד מפתיע - פתיחת חשבון אינסטגרם לראשונה אחרי שנים של התנגדות לרשתות החברתיות. "זו הכרה בינלאומית בעסק ישראלי שחוגג את התרבות שלנו", כתב גרניט.