נגישות
נגישות

ברי יין בתל אביב: הכירו את הסצינה העכשווית החמה

יין הוא לא רק משקה – הוא סטייל, הוא סיפור, תרבות ואורח חיים. ואם יש מקום שבו זה בא לידי ביטוי בצורה הכי אותנטית ומעודכנת – זו תל אביב (אבל חכו להפתעות). אז בריי יין בתל אביב: איפה ולמה?

מגזין REST חדשות האוכל חדשות מהצלחת
ליהי גיאת
תאריך פרסום: 29/05/2025, 16:04

בעשור האחרון, תל אביב הפכה לבירת הקולינריה של ישראל, אפילו במדדים בינלאומיים. אבל בשנים האחרונות נראה שהעיר התוססת לקחה צעד אחד קדימה, והצמיחה מגמה חדשה, בוגרת ואלגנטית: ברי היין. לא עוד רק קוקטיילים צבעוניים או בירות מהחבית – אלא ברי יין טובים בתל אביב, שמציעים חוויית שתייה אחרת לגמרי. יש בהם קסם של ידע, אווירה אירופאית וניחוחות של ענבים שגדלו באהבה.

העיר מלאה היום בברי יין מומלצים בתל אביב – חלקם אינטימיים ונחבאים באלנבי או פלורנטין, אחרים שיקיים ועמוסים ברוטשילד או בלב נווה צדק. את חלקם תזהו בזכות קירות מלאים בבקבוקים, אחרים יפתיעו אתכם בקונספט של מזיגה עצמית (שלום ל"טייסטינג רום"). ברי היין החדשים בתל אביב יודעים לדבר יין, אבל גם לשלב אוכל מדויק שמתכתב עם כל לגימה – ממנות קטנות ואלגנטיות ועד פוקאצ’ות שיצאו הרגע מהטאבון.

אז אם חשבתם שיין זה רק לארוחת שישי אצל ההורים – חישבו שוב. הברים האלה שינו את כללי המשחק. כל ערב הופך להזמנה למסע טעמים חדש: אדום או לבן, צעיר או מיושן, ישראלי או ייבוא – העיקר שיבזיק על השפתיים ויחייך אליכם מהכוס.

אז בריי יין בתל אביב - הנה אנחנו מתחילים.

בוסר

בלב שכונת לבונטין התוססת מתחבא מקום מיוחד שמשלב שני פנים באלגנטיות - חנות יין בוטיק ביום ובר יין אינטימי בערב. הקונספט הייחודי הזה הוא פרי יוזמתם של גל יעקובי ותור ורדימון, מעצב תעשייתי עם עין חדה לפרטים.

בשעות היום המקום פונה לאוהבי יין מתוחכמים המחפשים גיוון אמיתי - כאן תמצאו בקבוקים נדירים ומיוחדים מיבואנים קטנים שלא תפגשו במדפים הרגילים. כשהשמש שוקעת, החנות עוברת מטמורפוזה ומתהפכת לבר יין דינמי המשמש במה לכישרונות קולינריים צעירים.

הערבים כאן מוקדשים לניסויים טעימים - שפים עולים מגיעים להציג את יצירותיהם המקוריות לצד מבחר היינות הנבחר, ויוצרים סינרגיה מרתקת בין קוראטורית יין מומחית ועתיד הגסטרונומיה הישראלית. זהו מקום שבו מסורת היין פוגשת חדשנות קולינרית, ושכונת לבונטין מקבלת פנים לעוד פנינה בוהמייינית בנוף התרבותי שלה.

צילום: שאטרסטוק

הגפן

בלב יפו תמצאו אוצר יין ישראלי אמיתי - הגפן חצר יין מקומי הוא יותר ממקום שתייה, זהו מסע גילוי בטעמי הארץ. כאן, בין קירות אבן עתיקים ואווירה כפרית חמימה, תוכלו לטעום מפיתוחיה המרשימים של תעשיית היין הישראלית דרך מעל 100 יינות נבחרים מכל פינות הארץ.

המקום נושם נוסטלגיה אירופאית עם נגיעה ישראלית מובהקת - מהצפון ההררי דרך מישור החוף ועד אזור הנגב, כל אזור מיוצג כאן בגאווה. התפריט הקולינרי בנוי על חומרי גלם מקומיים ועונתיים, המתחלפים בהתאם לעונות השנה ולמה שהאדמה הישראלית מעניקה.

הגפן אינו רק בר - זהו מרכז תרבותי חי המארח ערבי תוכן מגוונים, מהרצאות על יין דרך תערוכות אמנות ועד מופעי מוזיקה אינטימיים. לאירועים מיוחדים ישנו חדר פרטי מעוצב שמתאים לחגיגות משפחתיות, אירועי חברה וסדנאות יין מודרכות שבהן תלמדו על הסיפור המרתק שמאחורי כל בקבוק.

winona forever וינונה פוראבר

מתחת לכנפי קבוצת הסטריטס וחזון הקולינרי של השף אביתר מלכה, פועל בר יין מתוחכם שהוא פרי שיתוף פעולה מרתק. השם "וינונה פוראבר" נולד מהקעקוע האגדי של ג'וני דפ - שחרט לכבוד וינונה ריידר (וכשהם נפרדו, הוא שינה את הכיתוחב ל וויינו פוראבר, שיכור לתמיד). בהתאם, גם כוונת היוצרים כאן: יצירת רומן אמיתי בין אוכל, יין ואווירה שיימשך לנצח.

בליבת המקום עומד איש היין אלעד שהם, שעבר ופורח מהוותיק R2M, שהטביע את חותמו המקצועי על כל פינה במקום. השליטה המקצועית של שהם משתקפת בכל פרט - מהסלקציה החדה של היינות הנמכרים בכוסות ועד לאוסף הבקבוקים הנדירים שמחכים על המדף. כל בחירה כאן מכוונת ומחושבת, משקפת הבנה עמוקה של טעמים וזוגיות.

המטבח מדבר בשפה מינמליסטית ומדויקת - כל מנה בנויה על בסיס טכני מושלם עם חומרי גלם איכותיים. הברוסקטה עם גבינת רכס ופירות עונתיים (כולם מהמשק הביתי עפאים) פותחת בעדינות, ממשיכה עם קישואים צלויים המלווים בלאבנה משיית ונגיעת חומץ שרי, ומגיעה לשיא עם האניילוטי הנפלא - דלעות שרופות בחמאת מרווה עם פירורי עוגיות אמרטי שמוסיפים מרקם ומתיקות עדינה.

כמו הקעקוע שנתן לו את השם, גם כאן מדובר באהבה נצחית - למלאכה, לטעם ולרגע המושלם שנוצר כשהכל מתחבר יחד.

ההשראה. צילום: שאטרסטוק

טייסטינג רום, שרונה

שכחו את כל מה שידעתם על ברי יין – ברוכים הבאים לטייסטינג רום, המקום שבו יין זה לא רק משקה, זו דרך חיים. בתוך מבנה טמפלרי משוחזר (הלו, אינסטגרם), מסתתר לו גן עדן לאוהבי הענבים – עם קונספט שממש עושה מהפכה בכוס.

איך זה עובד? פשוט גאוני. אתם לוקחים גביע מהמעמד, ניגשים לעמדת המזיגה הדיגיטלית, בוחרים את היין שמתאים בדיוק לרגע שלכם – ולוחצים. ככה בוחרים בין טעימה, חצי כוס או כוס מלאה. בלי מלצרים, בלי לחץ, ועם הרבה יותר חופש לחקור, להתאהב, ולמצוא את הבקבוק החדש שלכם לחיים.

ולא רק יין – יש גם תפריט קטן ומדויק של מנות חלביות ודגים שמתכתבות בסטייל עם כל שלוק. גבינות, קרפצ'ו, פוקצ’ות חמות – הכל בא כדי לשדרג את החוויה, לא לגנוב את ההצגה.

אז אם בא לכם ערב שכולו יין, וייב וחופש אישי – זה המקום. תבואו צמאים.

תרצה של רז יהב

ברוכים הבאים ל"תרצה", המקום שבו היין שופע, המוזיקה מתנגנת, והאווירה צועקת תעזבו הכול ובואו לשתות איתנו כוס או שלוש. האחות הקטנה של מסעדת OCD האיקונית היא כל מה שאחות גדולה לא מעזה להיות – חופשית, פרועה, משוחררת ובועטת.

הקונספט? בלי גינונים ובלי פורמליות. פשוט לשבת, לפתוח ערב עם חיוך (או סתם לברוח מהשגרה), ולבחור מתוך מעל 200 לייבלים מכל קצוות העולם, כולל כמות מפתיעה מהם שנמזגת בכוס – ככה שאפשר לטעום, לפלרטט, ואולי אפילו להתאהב (ביין, כן? או גם במי שיושב לידכם). מאחורי הבחירות המדויקות עומד הסומלייה אביב חג'ג', שמכיר כל יין שאי פעם נברא.

מה בתפריט? מנות קטנות בסטייל גדול: ברוסקטה עם מוח ופלפלים (כן, זה טעים כמו שזה נשמע), טונה חריפה שעושה שמח בבטן, שומן בקר עם תמרים, קרעפלך מטורף שמכיל לחם מהמאפייה של OCD, ואפילו קיגל אשכנזי עם טוויסט – קוויאר. ויש גם טרייפל אגסים שחותם ערב כמו קינוח בחלום.

צילום: שאטרסטוק

בריי יין מומלצים ברחבי הארץ

סופיה ברמת השרון

ברוכים הבאים לרמת השרון – בירת ברי היין החדשה של ישראל. העיר השקטה של פעם, שהתקשרה לנו עם אווירה של פרברים נינוחים ושקט מוחלט אחרי השעה שש בערב, הפכה בשנים האחרונות למוקד עלייה לרגל לחובבי יין וערבים אלגנטיים. לא משנה אם זה ערב חמישי, מוצ"ש או אפילו שלישי גשום באמצע ינואר – כמעט בלתי אפשרי למצוא מקום פנוי בבר יין מבלי להזמין מראש.

אחד מהם ואולי הבולט הוא סופיה, בר יין סופר אלגנטי, שפרש שולחנות רבים על המדרכה אך נדמה שאף פעם אין שם שולחן פנוי. ורדית קרונפלד סרוסי, הבעלים של בר סופיה, אומרת שצריך להזמין שולחן לפחות כמה ימים מראש, וכן, זה תקף גם לגבי הימים החלשים כביכול כמו יום ראשון או שבת בערב.

מה תנשנשו ליד היין? פוקאצ'ה חמה ריחנית וקריספית מהתנור, קרפצ'יו קלאסי עם טוויסט, סביצ'ה ים לבן פיקנטי, מניפת סוג'וק מעושן, צלחת נקניקים, ברוסקטת חלה עם הרינג ועוד.

צילום: ורדית קרונפלד סרוסי, סופיה

KIRA ROOFTOP, אשדוד

על גג המסעדה האהובה קירה, ממתין לכם יעד קולינרי חדש ומרגש - Kira Rooftop. זהו בר יין בוטיק הממוקם במפלס העליון עם נוף עוצר נשימה לים, שם המומחיות הייחודית של המקום פוגשת את עולם היין המתוחכם.

הבר מתמחה בקוראציה מדוקדקת של יינות בוטיק מרחבי העולם, המוגשים לצד מבחר מנות אסייתיות מתוחכמות. תפריט הסושי הייחודי כולל יצירות כמו הספייסי פליים עם בטטה צלויה וסלמון פיקנטי, הבלאק דיימונד המפואר עם טונה אדומה וטוביקו שחור, והגרין קיס הצמחוני עם אבוקדו ופקאן מסוכר - כולם נבחרו במיוחד כדי להתאים לזוגיות מושלמת עם היינות שבמרתף.

בין כוסות היין תוכלו ליהנות ממבחר מנות ביניים מתוחכמות: סלט שרי צבעוני עם בורטה קרמית ובזיליקום טרי, קרפצ'יו סלק עדין עם רוקפור ופקאן, וגיוזה מאודה במילוי אדממה. הסומליה של המקום ידריך אתכם לבחירות היין המושלמות שישלימו כל ביס.

האווירה הייחודית של בר יין על הגג, הנוף המרהיב והשירות המומחה הופכים כל ערב לטקס יין אותנטי. בואו לגלות את הקומה שמעל - שם מסורת אסייתית עתיקה פוגשת תרבות היין המודרנית, וכל גימה הופכת לחגיגה של טעמים מעודנים.

נאמה קיסריה

נאמה האלגנטי והיפהפה הוא בר יין ייחודי המשלב בתוכו מסעדת בשרים משובחת עם חנות יין עשירה, ויוצר חוויה שמחברת בין עולם היין המתוחכם לאמנות הצלייה המושלמת.

השם "נאמה" שפירושו "גולמי" חושף את הפילוסופיה המובילה כאן - כבוד עמוק לחומר הגלם הטוב ביותר ולתהליכי ההשבחה הטבעיים שלו. המראה המרשים של נתחי הבשר המתיישנים מאחורי הזכוכית הוא רק ההתחלה של המסע הקולינרי, שממשיך בתנור הגחלים שמעניק לכל נתח טעם עשיר וארומה בלתי נשכחת.

הלב הפועם של המקום הוא חנות היין המרשימה - יותר מ-2,500 בקבוקים כשרים מהארץ ומהעולם שהופכים כל ערב להרפתקה חדשה. הקונספט הייחודי מאפשר לכם לבחור בקבוק במחיר החנות ולשתות אותו במסעדה בתוספת דמי חליצה בלבד, כך שמגוון היינות הרחב הופך נגיש לכולם. מדי יום מתחלפות כוסות היין המוצעות, ומציעות הזדמנות לגלות טעמים חדשים.

האווירה במקום היא מפגש מושלם בין יוקרה דיסקרטית לפשטות גולמית - העיצוב המינימליסטי יוצר תחושה של אלגנטיות טבעית. בין אם תבחרו בחצר הפתוחה הקלילה, בבר השיתופי האינטימי המושלם לדייט, או בשולחנות המרווחים לפגישה עסקית - כאן כל פינה מספרת סיפור.

בימי שישי המקום מתמלא באווירת קבלת שבת מיוחדת עם מאזטים, מוסיקה נעימה ומגוון יינות שיכינו אתכם לשבת מושלמת. נאמה היא יותר מבר יין - זהו מקום שבו הטעם פוגש את ההיסטוריה, היין משתלב עם הבשר, והכל קורה ברקע הקסום של קיסריה.

אמיליה בר, מודיעין

תתפלאו אבל גם במודיעין מתחיל לשגשג טרנד היין, וספציפית בישפרו סנטר, שם מחכה לכם המקום החדש שכבר עושה רעש - אמיליה בר. זהו בר יין כייפי ונעים שמציע חוויה משולבת של טעמים מעולים, אווירה נהדרת ובילוי איכותי עם חבריכם.

כאן תמצאו את השילוב המושלם בין בר יין איכותי לקוקטיילים מעוצבים בקפידה, הכל כשר ומוגש עם חיוך רחב. התפריט נבנה במיוחד עבור אוהבי בילוי טוב - מהשיפוד פרגית המפורסם שכבר הפך לאגדה מקומית (מי שטעם יודע על מה אנחנו מדברים!), דרך מנות שף מפתיעות ועד עיקריות עשירות שמביאות כולם לחזור.

החוויה כאן היא של בילוי אמיתי - המקום עוצב כדי ליצור אווירה אלגנטית אך נעימה, שבה אפשר להרגיש בנוח עם החברים, לטעום יינות מעולים ולהנות מערב שווה. הצוות המקצועי והידידותי דואג שכל ביקור יהפוך לזיכרון טוב, עם שירות אישי שמביא אתכם לחזור.

מחפשים ברי יין שווים בעיר? הקליקו

צילום תמונת שער – קירה אשדוד

חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
0
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של ליהי גיאת

Newsletter Icon