פסטיבל תל אביב EAT יתקיים השנה בין התאריכים 19-22 במאי (ימים שני עד חמישי) בפארק צ'ארלס קלור, עם עשרות מסעדות, דוכנים ושפים מובילים. האירוע, שמתקיים בחסות מועדון "חבר", יפעל בין השעות 18:00-23:00 כשהכניסה אליו חופשית. השנה מבטיח הפסטיבל מבחר רחב של מנות במחירים נגישים - עד 45 שקלים למנה, כאשר עמיתי מועדון "חבר" ייהנו ממחירים מוזלים של 15-25 שקלים.
לראשונה בתולדות הפסטיבל, יצטרף השף אסף גרניט מירושלים, שבשיתוף פעולה עם בירה אסטרייה יגיש את המנות האייקוניות של מחניודה, כולל הפולנטה המפורסמת. חיים כהן יביא את טעמי דיקסי עם כריך אנטרקוט, קוביות הום פרייז וכנפיים. ישראל אהרוני יפתח דוכן המבורגרים וצ'יזבורגרים, וגם גרסה כשרה של פופקורן העוף המפורסם שלו.
הרשימה ממשיכה עם גיא גמזו ומזללת NUNUNU, פופ אנד פופ ושחף שבתאי שיגישו מתכונת כשרה של המנות המפורסמות שלהם, ואבי לוי שיציע את להיטי מסעדת המוציא כולל מופלטה אנטריקוט. עמוס חיון יביא את טעמי מסעדת רובידה, תומר תומס יככב עם סיגר עגל וכריכי בשר, ופיטמאסטר יגיעו עם מתחם מעשנות. גם סופר המזרח הירושלמית של זכאי חוג'ה תהיה נוכחת, לצד רחל בן אלול עם כריכים ורולים, שיתוף פעולה בין אגאדיר למסעדת נאם, שלומי בן שלום עם פלומינו האיטלקית, מסעדת ניני האצ'י, רשת מקסיקנה ואור שוקרון שתגיע מהעוטף עם קינוחים.
חיים כהן. צילום מסך מתוך "קשת 12"
אזור הסטריט-פוד יציע מגוון רחב: צ'יפס הולנדי, צ'ורוס ספרדי, כיסוני דים סאם, ופל בועות של Eggzit, חלות שניצל ומטבוחה של ישתבח, סלט פפאיה ונודלס של נינג, קרואסון אסאדו וקריספי צ'יקן של Meat Time, ארנצ'יני ופיצות של La Valle, מאפים של פנינה פאי מאשדוד, סיגרים וחלת בשר של עדן קקון, אוכל קוריאני של KIMCHIS, עוגיות של Choose Your Cookies, מופלטות מלוחות ומתוקות של נונה מופלטה, המבורגרים וכדורי גבינה מטוגנים של M32, פסטות טריות של FIORI וקיורטוש הונגרי.
כדורי גבינה מטוגנים. צילום: שאטרסטוק
הפסטיבל יכלול גם מתחמים מיוחדים, כמו מתחם של טירת צבי עם בירה בקומבו, ביתן של שגרירות אזרבייג'ן ומועצת התיירות האזרבייג'נית בניצוחו של השף מוטי יבדייב, ולראשונה - מסעדה וגלידרייה של מותג נינג'ה עם המשפיענים עומר מילר, קובי אדרי, גל זהבי, יונית צוקרמן וליאור קוקה.
מתחם השוק יציע אוכל דרוזי מהצפון, אוכל תאילנדי אותנטי, פול ותורמוס, בננה לוטי, מנגו בסגנונות שונים, פירות טריים, קרם ברולה, קרמבואים, קרפים ופנקייקים, אמפנדות, פרנות, מגשי גבינות, שוקולד מיוחד, גלידת קדאיף וקינוחי מוצ'י וקריסטלים של Mochikva.
פנקייקים. צילום: שאטרסטוק
במתחם הפודטראקס יככבו גלידות רכות של אוטלו, אלדו וגולדה, כריכי אסאדו, פיש אנד צ'יפס, עראייס, פיתות של אגריפס, dalinda, שיפודי קורן-דוג ושייקים, בשר מעושן בלחמנייה, פיתות סביח, כדורי פנקייק הולנדי והמבורגרים של שגב.
עמיתי מועדון "חבר" ייהנו ממתחם VIP סגור עבורם בלבד, הכולל אזורי ישיבה, בר, עמדות צילום ופודטראק לקינוחים מהדרום. בנוסף, הם יקבלו שוברים מוזלים למסעדות עם תורים ייעודיים.
למחזיקי דיגיתל מחכה הטבה מיוחדת של 10 ש"ח מתנה בהרשמה מראש דרך היישומון וקבלת שובר פיזי בדוכן דיגיתל בפסטיבל.
האירוע נערך בתקופה מאתגרת עבור המדינה, כאשר הצורך בחיבור קהילתי חזק מאי-פעם. הפסטיבל מבקש לחבר בין אזרחי העורף, מפוני הצפון והדרום, גיבורי העוטף וכוחות הביטחון - כולם יחד סביב שולחן אחד ביצירת חיבור ישראלי אמיתי דרך האוכל.
מומלץ להגיע לאירוע בתחבורה ציבורית. האירוע נגיש לאנשים עם מוגבלויות והכניסה כפופה לבדיקה ביטחונית.
כרטיסים מוגבלים? לא! הכניסה חופשית לכולם, אבל המקום יתמלא במהירות! ההזמנה פתוחה - בואו לטעום וליהנות מחגיגת הטעמים הגדולה של תל אביב.
יום העוגה הבינלאומי: כי עוגות זה החיים
לקראת יום העוגה הבינלאומי שיחול ב 26 בנובמבר, חזרנו למה שאנחנו הכי אוהבים: עוגות זה עולם ומלואו: בהפסקות הקפה, בסיום ארוחה חגיגית, או עם התה של סוף היום.
תיכף גשם: ארבעה מתכוני מרקי ירקות מנצחים
לפי התחזית אנחנו צפויים לסופ"ש גשום וקר, ומה יותר כיף ממאשר מרק מהביל? כינסנו לכם מתכונים מצוינים של מרק עגבניות בגרסה הודית מלאה בתבלינים, מרק כתום עונתי וקלאסי, מרק ארטישוק ירושלמי חורפי ומחמם או מרק לחשו מרוקאי ומיוחד. חורף בריא
חנדלה: נווה מדבר קולינרי בלב המושב
יש מקומות שמצליחים לעשות את הבלתי אפשרי: להיות קרובים מספיק כדי שתרצו להגיע, אבל רחוקים מספיק כדי שתרגישו שברחתם לחופשה קטנה.
יוון זה גרקו
גרקו הוא המקום היחיד בארץ שבו כל ערב הוא חתונה יוונית (בלי טבעת, אבל עם הרבה אוזו)
הטעם? אש! עלאש המסעדה החדשה שמשגעת את מודיעין
בשר משובח, סלטים בלי סוף ואווירה שמרגישה כמו בית: ברוכים הבאים לעלאש
סוהו ראשלצ: כשבא לכם לצאת לבילוי טוב
הארוחות הגדולות, העסקיות המשתלמות או הטעם הנפלא? יש הרבה מה להגיד על מסעדת סוהו, ובימים אלה, כשהמסעדה חוגגת 25 שנים של הצלחה ומצוינות קולינרית אסייתית, זה בדיוק הזמן לחזור ולבדוק בעצמכם למה דווקא על מסעדת סוהו יש דיבור קבוע כמקום פשוט שווה
קפה ללוש בבת ים: אוכל וקוטיילים מול הים
יש משהו קסום בארוחה מול הים. הגלים מתנפצים, הרוח מלטפת את הפנים, והשמש משחקת עם גוונים של המים. בטיילת המחודשת של בת ים, קפה ללוש בראסרי פותח את דלתותיו למי שמחפש לא רק ארוחה, אלא חוויה שלמה.
מסעדות באשדוד ואשקלון לחגיגות יומולדת משפחתיות
כי הילדים ירצו פיצה, סבא יחפש דגים, ואתם פשוט רוצים שכולם יהיו מאושרים, לכן חשוב למצוא מסעדות באשדוד / אשקלון שמתאימות בול לחגיגת יומולדת משפחתית