מסעדה מצליחה שהתחילה כבית קפה צנוע, מסעדת שף אמיתית, דונר אסלי, מתחם קולינרי עצום ומסעדה אחת המכוסה בשכבה דקה של אבק כוכבים. מגיעים בקרוב ליהוד ורוצים לאכול ארוחה לא פחות ממצוינת? אין שום בעיה: הקדישו כמה דקות לקריאת הכתבה שלפניכם והכירו את חמש המסעדות הטובות ביותר שפועלות כיום בעיר.
את הרשימה בחרנו לפתוח עם המסעדה המפתיעה מכולן, מהסוג שלא חשבתם שתמצאו ביהוד. אסתר היא מסעדת שף הנמצאת בבעלותו של איציק בר סימן טוב, החובש גם את כובע השף במקום. אחרי שסיים את לימודי הבישול בבית הספר תדמור, טס לצרפת שם עבד במסעדת שלושה כוכבים. עם שובו לארץ, התמנה לשף של מסעדת קלודין המיתולוגית וב-2007 פתח את אסתר, יחד עם אשתו טלי. מסעדת אסתר פועלת בחצר האחורית של בית ערבי מקסים ומציעה לצד תפריט האוכל היצירתי, גם תפריט יינות איכותי ומקורי. מדי בוקר איציק הולך לירקן הקרוב, בוחר את הירקות ומחליט אילו מנות ספיישל יגיש לסועדים במהלך היום: בדיוק כמו מה שקורה במסעדות שף צרפתיות אמיתיות, הפועלות באזורים כפריים.
אסור לפספס: לכו על רביולי גבינות רכות בחמאת עגבניות ומרווה ותטעמו מה מגע של שף יכול לחולל למנה יחסית פשוטה ומוכרת.
דונר
אמנם לא בדקנו את זה לעומק, אבל יש לנו הרגשה שלירז אוחיון היא מהנשים הבודדות בתעשיית השווארמה המקומית. יחד עם בעלה, אמיר, היא מנהלת ביד רמה את אחת ממסעדות אוכל הרחוב הטובות ביותר בארץ. שלושה סוגי שווארמה מוגשים בדונר של משפחת אוחיון: הודו נקבה, פרגית ועגל עם כבש טחון. כל אחד מהם עשיר בטעמים, הודות לתערובת התבלינים הסודית (שהמתכון שלה עובר במשפחה של לירז מדור לדור) ומוגש עם המון אהבה.
אסור לפספס: בביקור הבא שלכם, לכו על שילוב של דונר קבב (עגל עם כבש טחון) עם פרגית.
יש מסעדות שווארמה טובות, ויש את הפינה הלבנה, מוסד קולינרי שקיים כבר 40 שנה ושרד יותר ממשלות ממה שנעים לספור. המקום כל כך נקי, שאפשר לראות את ההשתקפות שלך על הדלפק – וגם לחשוב פעמיים אם להזמין שווארמה או לתקן את האיפור. השיפוד מסתובב בנחת, בר הסלטים מצטלם טוב יותר מכל ארוחת גורמה, והצ'יפס רותח, טעים, פריך וריחני. בקיצור, לא סתם מסעדה – מוסד.
אסור לפספס: ובכן, את השווארמה.
מסעדת זינק נפתחה בשנת 2013 על ידי ניל רפאלי, אחיה (למחצה) של לא אחרת מבר רפאלי. ואם כבר מדברים על אחיות, אז נציין שמסעדת זינק שביהוד היא האחות הצעירה של מסעדת זינק התל אביבית. זינק התל אביבית הייתה בין המסעדות הראשונות ששמו דגש על תמחור נמוך של מנות. היא נפתחה ב-2005, נסגרה ב-2014 ועם סגירתה, פינו בעליה את כל המשאבים לאחות הצעירה. עד כה נראה (בלי עין הרע) שמאמציהם נושאים פרי.
אסור לפספס: פילה לברק בשמנת שמפנייה – חגיגה בצלחת.
את לחם יין שנפתחה ב-1999, הקימו רונה פרדיס ודגנית עמיחי. רונה פרדיס היא מעצבת פנים, דגנית עמיחי היא מפיקת טלוויזיה ושתיהן הגיעו לעולם המסעדנות ללא ניסיון קודם בתחום. בתחילת הדרך, המקום פעל יותר כבית קפה שכונתי, שהגיש שני סוגי כריכים ושני סלטים. במהלך השנים נוספו לתפריט עוד ועוד מנות, קהל הלקוחות הלך והתרחב בהדרגה ואילו כיום לחם יין היא כבר לא בית קפה אלא מסעדה שמגיעים אליה אפילו מהערים הסמוכות.
אסור לפספס: מניפת פילה בקר על פפרדלה טרייה תוצרת בית, ברוטב שורשים ויין אדום היא פשוט מנה מנצחת. ולחשוב שפעם היו מגישים פה רק כריכים וסלטים...
צילום תמונת שער: שאטרסטוק
חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
במרכז בקעת אונו, בתוך מרחב שמרגיש כמו בית, פועמת מחדש מסעדת טאטי יהוד – מוסד אהוב שמקבל חיים חדשים וטעימים במיוחד.
הסיפור מתחיל עם שניים – טל נגאט חיים ועמית פלח – שצמחו בתוך המטבח של טאטי, הכירו כל שולחן, כל לקוח וכל ניחוח שעלה מהתנור. עכשיו, הם חוזרים אל המקום שבו הכול התחיל – לא כעובדים, אלא כיזמים עם חזון ברור: להחזיר את טאטי לפסגה.
כדי להפיח חיים חדשים בטעמים המוכרים, הם חברו לשף ג’וג’ו טוגדה – שף עם נשמה בינלאומית, שנושא עימו מטען עשיר של טעמים מהמזרח הרחוק, ויודע לחבר אותם באלגנטיות למטבח הים-תיכוני המקומי. התוצאה? תפריט שמרגיש מוכר, אבל מפתיע בכל ביס.
הקסם של טאטי לא טמון רק באוכל – אלא גם באווירה. המקום עבר מתיחת פנים קלה: דק חיצוני מזמין, מרחב פנימי שמרגיש כמו סלון של חברים, ושירות שמזכיר שלקוחות הם קודם כול אורחים. חומרי הגלם הטריים, הבישול המדויק, והתחושה של חמימות – כל אלה הופכים את טאטי ליותר ממסעדה. היא מקום שתרצו לחזור אליו, שוב ושוב.
המטרה של טל ועמית לא נגמרת בצלחת. הם בונים קהילה – מקום שמרגיש רלוונטי, צעיר, ועם זאת שומר על השורשים והלב. משפחות, זוגות, חברים, אנשי עסקים – כולם מוצאים כאן את הפינה שלהם.
ובשורה התחתונה?
טאטי יהוד לא רק חזרה – היא התחדשה, התעדכנה, והתאהבה מחדש בטעם של פעם עם הטוויסט של היום.

מסעדות באשדוד ואשקלון לחגיגות יומולדת משפחתיות
כי הילדים ירצו פיצה, סבא יחפש דגים, ואתם פשוט רוצים שכולם יהיו מאושרים, לכן חשוב למצוא מסעדות באשדוד / אשקלון שמתאימות בול לחגיגת יומולדת משפחתית
המסעדות המפורסמות והאייקוניות באשדוד ואשקלון
כשהשמועה על האוכל הטוב עוברת מפה לאוזן - אתם יודעים שמדובר במקום ששווה ללכת אליו
מסעדות מדהימות מול קו השקיעה באשדוד ואשקלון
כשהשמש שוקעת לאט לים, והצלחת שלכם מלאה בטעמים - החיים פתאום נראים יותר טוב
דייט רומנטי? המסעדות הכי רומנטיות באשדוד ואשקלון
כי לערב רומנטי עם בן/בת הזוג שלכם מגיעה אווירה מיוחדת ואוכל מעולה, ואת זה מסעדות אשדוד ואשקלון מציעות בשפע
מסעדות מעולות לבילוי עם החבר'ה באשדוד ואשקלון
כי אשדוד ואשקלון הן ערים עם מסעדות מצוינות ומגוונות, ובמיוחד כי אין כמו ערב טוב עם החברים, אוכל מעולה ואווירה שמרימה את הרוח
מסעדות טבעוניות: המלצות לקראת יום הטבעונות העולמי
יום הטבעונות הבינלאומי שיחול ב ב-1 בנובמבר הוא הזדמנות מושלמת לגלות טעמים חדשים ובריאים מהמטבח הטבעוני, שבשנים האחרונות נותן פייט רציני ומוכיח שהוא לא סתם טרנד חולף. אז איפה נמצא מסעדות טבעוניות שוות? הו, בשביל זה אנחנו פה
לוספר - מסעדת השף שמביאה את נשמת הגולן לצלחת
איך גריל ג'וספר מיתולוגי, מסורת דרוזית עשירה וירקות טריים מהגולן יוצרים חוויה קולינרית בלתי נשכחת במלון OAKS
מסעדות באילת שיגרמו לכם להרגיש בחו"ל
מאיטליה ועד יפן: המקומות שיעניקו לכם חוויה קולינרית אקזוטית בלב העיר הדרומית