נגישות
נגישות

קארי או ג'ינג'ר: המלצות תבלינים בניחוח אסיאתי

לא על הסויה והטריאקי לבדם יחיה הבשלן האסייתי - גם על שמן דגים, אבקת קארי, חלב קוקוס וטעמים שונים וייחודיים. פנו מקום במזווה והתחילו להעמיס שלל רטבים ותבלינים שישדרגו כל מוקפץ או מרק ויהפכו את המזרח הרחוק לקרוב מאי פעם

מגזין REST המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
עמית ביבר

עמית ביבר

תאריך פרסום: 04/02/2021, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

צעד ראשון בבישול בניחוחות המזרח הרחוק, הוא הכרת התבלינים, הרטבים והארומות הייחודיות של המנות האסייתיות האהובות, ולא, אנחנו לא מתכוונים לצ'ילי מתוק או לסויה. המנות האסייתיות בעלות מנעד רחב של טעמים החל ממנות מתוקות ועד מנות חריפות אש. אז מה נותן לכל מנה את הטעמים והאופי הייחודי לה?

הנה כמה רטבים ותבלינים שקל מאוד לבשל איתם, שיוסיפו עניין ואופי לכל מוקפץ, מרק, מנת חזה עוף, או אפילו קינוח ומתאימים גם למאכלים שאנו מבשלים ביום-יום. הצטרפו אלינו לטיול בשוק התבלינים האסייתי ותדאגו מראש למקום במזווה.

טרי טרי: כך תגדלו תבלינים בבית
מתכונים של מרקים מיוחדים לחורף

 אם חסר לכם פיקנטיות באוכל. קארי. צילום: שאטרסטוק

פנו מקום במגירת התבלינים
החליפו את הכורכום באבקת הקארי ואת הפלפל השחור באבקת ג'ינג'ר. את הצ'ילי החריף אתם יכולים להשאיר ובואו ללמוד איך משתמשים בכל אחד מהם ועבור איזו מנה.

קארי
תבלין שמאפיין בעיקר טעמים הודיים והפך לחלק מכל תפריט אסייתי. הוא מורכב מעלי קארי, כורכום, הל, ג'ינג'ר, זרעי כוסברה, פלפל חריף ועוד.
הקארי מסתדר מעולה עם חלב קוקוס שמאזן את החריפות שלו ומוסיף טעם מיוחד, שונה וטעים בטירוף לכל מוקפץ, לכל מנה בשרים ואפילו למרקים.

 דורש יחס מיוחד. ג'ינג'ר. צילום: שאטרסטוק

אבקת ג'ינג'ר
הג'ינג'ר מוכר גם בצורתו הטבעית וגם כתבלין. הוא ידוע כבריא מאוד ובעל ארומות חזקות במיוחד. תיבול עם ג'ינג'ר חייב להיות עדין, אחרת הטעמים יהיו מאוד דומיננטיים והוא מתאים להכל! לקינוחים, למרקים, לתבשילים, למוקפצים ואפילו ברוטב הסלט, נסו את זה עם דבש ולימון.

חמשת התבלינים
תערובת מוכרת ונפוצה מאוד במתכונים האסייתיים. היא מורכבת מכוכב אניס, ציפורן, פלפל סצ'ואן, זרעי שומר ושורש ליקריץ. תערובת חמשת התבלינים היא חלק בלתי נפרד מהספרינג רולס הכל-כך טעימים ופשוטים להכנה ומככבת במרקים שונים ותבשילים מגוונים.

 רולים מתובלים טוב טוב. צילום: שאטרסטוק

לא רק תבלינים
מלבד התבלינים עצמם, יש לא מעט רטבים, שמנים, קרמים, מחיות ועוד שמאפיינות מאוד את המזרח הרחוק ומוסיפות ניחוחות וארומות ייחודיות למנות. אז עזבו את הסויה והטריאקי, כי המטבח האסייתי לא בנוי רק סביבם והכירו את שאר הטעמים מהמזרח, הנה כמה מהם.

רוטב דגים
הלימון ושמן הזית של המטבח התאילנדי. רוטב הדגים מתבל כמעט כל תבשיל, מככב בכל מרינדה ומוסיף טעם לסלטי השורשים ולסלטים השונים. הוא דומיננטי מאוד ולכן חייבים להיות עדינים בשימוש בו.

 לא רק בחלה של שבת. שמן שומשום. צילום: שאטרסטוק

שמן שומשום
שמן מזרעי שומשום שחותם כל מנה מהמטבח הסיני. טיפות בודדות ממנו יורגשו משמעותית בכל מנה וישדרגו אותה פלאים: שעועית ירוקה, מרקים, סלטים, מוקפצים ועוד.

 משקה האלים עם בננות. צילום: שאטרסטוק

חלב קוקוס
זוכרים שהבטחנו לכם שאם תחברו את הקארי עם חלב הקוקוס ייצא לכם מעדן? אז הנה המשלים של תבין/מחית הקארי והוא חלב הקוקוס, או קרם קוקוס. הוא טעים בהכל, פשוט בהכל! בקינוחים (בלי הקארי כמובן), במרקים, בתבשילים, מוקפצים ואפילו בפסטה!

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

דירוג הכתבה

לא אהבתי מעולה

תגובות0

הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
כתבות נוספות של עמית ביבר
לסיים יום עבודה מול השקיעה: מסעדות עם נוף לים
אוכלים עם העיניים: טרנד המאכלים הצבעוניים
מתפנקים בחופשה: שף עד הצימר
יוצאים לטיול? מסעדות לארוחה משפחתית מפנקת
שפים מספרים: על הפער בין המטבח הביתי למקצועי
סיטי גריל נתניה: אוכל קווקזי ושיפודים נפגשים
מה אוכלים באביב? המלצות צבעוניות ומרעננות
בוקר צהריים וערב: איפה אוכלים בים המלח?