נגישות
נגישות

הסגר ממשיך: 5 מתכונים של מרקים מיוחדים

מרק בשר מקסיקני, מרק מלפפונים בולגרי וצ'וריסו פורטוגלי – כל מדינה והסיר המהביל שלה. לכבוד הקור שבחוץ והסגר שממשיך לרתק אותנו לבתים, הנה 5 מתכונים למרקים בינלאומיים שכנראה עוד לא טעמתם העונה

המלצות קולינריות מתכונים
מור מרקוס
מור מרקוס
תאריך פרסום: 31/01/2021, 0:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

כשבחוץ חורפי, קר וגשום, אין הרבה דברים מנחמים כמו מרק חם ועשיר. כזה שעושה טוב על הלב מהטעימה הראשונה, שאפשר לנגב אותו עם לחם טרי וליהנות עד השמיים. במיוחד בחורף-סגר הנוכחי, שכולנו מבלים שעות נוספות בסלון, במטבח וחוזר חלילה.

הגיע הזמן להוסיף צבע וטעם לקערת המרק שלנו - את המגוון הבסיסי כולנו מכירים, מרק עוף, כמובן, ולצידו ניצבים מרק כתום, מרק עגבניות, פטריות, מיסו או טום יאם שמגיעים מאסיה ועוד כמה אחדים. רוב המרקים המייצגים תרבויות שונות בעולם, מעולם לא הגיעו לישראל, בטח כשמדובר על מרקים המגיעים מתרבויות רחוקות.

 איזה מרק אוכלים היום? צילום: שאטרסטוק

בשביל זה אנחנו כאן. הכנו עבורכם רשימה מיוחדת במינה, שתהפוך את החורף שלכם ללוהט במיוחד. קבלו מתכונים של 5 המרקים הכי מיוחדים שלא הכרתם:

מתחממים עם ארוחה שלמה בקערת מרק
גם מתוק: מתכונים לקינוחים בריאים לחורף

פוסולה (מקסיקו)

אחד המרקים הכי פופולריים באמריקה הלטינית בכלל ובמקסיקו בפרט. מרק הפוסולה מלווה את העם המקסיקני מאות שנים, ומורכב בדרך כלל מתירס לבן ומבשר חזיר, אך אפשר להכינו גם עם עוף או עם בשר בקר. הוא פשוט מאוד להכנה, אך עשיר בטעמים ומזין מאוד. במקסיקו, לפני בישול גרגירי התירס הלבן, משרים אותם לילה שלם במים בשילוב אבקת סיד, אבל בהחלט אפשר לוותר על כך אם רוצים לקצר את התהליך.

מצרכים:

  • חצי קילו בשר, עדיף מעושן (בקר או עוף)
  • 2 ליטר ציר עוף
  • חצי קילו תירס לבן, אם יש אפשרות משרים אותם לילה במים ואבקת סיד (אפשר להשתמש גם בתירס צהוב קפוא)
  • מעט אורגנו (עדיף מקסיקני, אך לא חובה)
  • 2 צנוניות
  • 1 פלפל חריף יבש
  • 1 צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוץ
  • 1 לימון

אופן ההכנה: 

  • מרתיחים את ציר העוף
  • מוציאים רק את העוף מהציר, ומפרקים אותו מכל העצמות, העור והשומן
  • מניחים את העוף בצד לצינון קל של מספר דקות
  • בינתיים, מוסיפים את הבשר והתירס לציר העוף שהרתחנו
  • מוסיפים גם את העוף המפורק
  • מבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר במשך 20 דקות או עד שהתירס מתרכך לגמרי
  • טועמים ומתקנים תיבול ואם הנוזלים התאדו מוסיפים כוס מים רותחים
  • מעבירים לקערת הגשה ומקשטים באורגנו, חתיכות צנונית, כוסברה או פטרוזיליה קצוצה, קצת מיץ לימון ומעט פלפל חריף

 כמעט לטוס לטורקיה. מרק אבגולמונו. צילום: שאטרסטוק 

אבגולמונו (טורקיה)

מרק מיוחד במינו, שפופולרי בעיקר ביוון, אך גם במדינות נוספות כמו טורקיה, שאימצו אותו לחיקן ויצרו לו גרסה משלהן. מרק האבגולמונו הטורקי הוא מרק ייחודי במינו, עשיר, מזין, מנחם מאוד ולא פחות חשוב: ממש פשוט להכנה.  

מצרכים: 

  • כ-2 ליטר ציר הודו (אפשר להשתמש בעוף במקום)
  • ¾ כוס אורז ארוך לבן
  • 400 גרם הודו טחון
  • 4 ביצים
  • 2 לימונים

אופן ההכנה:

  • מרתיחים את הציר בסיר גדול
  • מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר
  • מבשלים כ-8-10 דקות, עד שהאורז כמעט מבושל לגמרי
  • מכבים את האש ומוסיפים את ההודו הטחון
  • בקערה בינונית, טורפים את הביצים ומוסיפים מיץ מ-2 הלימונים
  • בעזרת מצקת, מוסיפים בהדרגה ובאיטיות 3-4 מזיגות (לא יותר) של המרק לקערה (המים הרותחים יבשלו את הביצים)
  • שופכים את תוכן הקערה (הביצים, הלימון ומעט מהמרק) בחזרה לסיר המרק
  • מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שכל החומרים משתלבים ומורידים מהאש לפני רתיחה

 מלפפונים במרק זה מאסט. צילום: שאטרסטוק 

‫טראטור (בולגריה)

מי שביקר בעבר באחת ממדינות הבלקן, בוודאי נתקל במרק הטעים הזה, המבוסס על מלפפונים ויוגורט. גם כאן, מדובר במרק פשוט מאוד להכנה, אך עשיר בטעמים, מזין וטעים במיוחד. הוא מגיע מהמטבח הבולגרי, אך ניתן למצוא אותו גם במדינות נוספות באזור.  

מצרכים:

  • 8 מלפפונים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4 כפיות שמן זית
  • מעט אורגנו
  • מעט טימין
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • חצי כוס מים קרים
  • 3-4 קוביות קרח

אופן ההכנה: 

  • מעבירים את המלפפונים למסננת ושופכים מלח גס בנדיבות, לצורך הגרת הנוזלים. מניחים בצד לכ-30 דקות
  • מעבירים את המלפפונים ביחד עם יתר המרכיבים לקערה ומערבבים
  • טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד
  • טועמים ומתקנים תיבול
  • מעבירים לקערות הגשה ומוסיפים 1-2 קוביות קרח
  • מקשטים בטימין ו/או אורגנו יבש

 לא לוותר על הלחם. מרק קאלדו ורדה. צילום: שאטרסטוק

קאלדו ורדה (פורטוגל)

אחד המרקים הכי פופולריים ומסורתיים בפורטוגל, המשלב טעמים מיוחדים ומזינים במיוחד. הוא מורכב מתפוחי אדמה, שום, קייל וצ'וריסו וחובה לאכול אותו עם לחם בצד.  

מצרכים:

  • כ-200 גרם נקניקיות צ'וריסו (אפשר להשתמש גם בסלמי או קבנוס)
  • 10 תפוחי אדמה בינוניים (או 7 גדולים), קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2-4 שיני שום כתושות
  • 4 כוסות ציר מרק עוף
  • 2 כוסות מים רותחים
  • חצי קילוגרם עלי קייל חתוכים לרצועות (רק העלים)
  • 3 כפיות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

  • מחממים שמן במחבת
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה
  • מוסיפים את השום ומטגנים כ-2 דקות נוספות
  • מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, את תפוחי האדמה, ציר העוף, מלח ופלפל ומביאים להרתחה
  • מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים לגמרי
  • מועכים את תפוחי האדמה עד לקבלת מרקם גושי ואחיד
  • מוסיפים את הקייל ומבשלים על להבה בינונית, ללא מכסה, כ-5 דקות או עד שהקייל מתרכך
  • מגישים בקערה ומעטרים בעשבי תיבול שאוהבים (ירוקים כמובן)

לאסופי (מדגסקר)

היישר ממדגסקר הרחוקה, מגיע המרק המיוחד, המסורתי והטעים הזה, המבוסס על ירקות (תפוחי אדמה, כרישה, לפת, שעועית ירוקה ועוד). הלאסופי מבושל עם עצמות בשר שמעניקות לו ארומה וטעמים עמוקים נוספים, ולאחר בישול ממושך, השילוב הקסום הזה הופך למרקם אחד מנצח שלא תוכלו למצוא בשום מקום אחר.

מצרכים:

  • כ-250 גרם עצמות בקר (מח, ברך, לחי)
  • 4 עגבניות תמר קצוצות דק
  • 1 לפת קלופה וקצוצה דק
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 2 גזרים מקולפים וחתוכים גס
  • 2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה גס
  • 6 כוסות מים
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה: 

  • מוסיפים את המים לסיר גדול ומכניסים פנימה גם את שאר המרכיבים
  • מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר
  • מנמיכים לאש קטנה-בינונית וממשיכים לבשל
  • כשהירקות מתרככים, מוציאים בעדינות את העצמות
  • מרסקים את תוכן הסיר בעזרת בלנדר מוט או שמעבירים את תכולתו למיקסר ולטחון למרקם חלק
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של מור מרקוס

כך תרכיבו את סלסלת הפיקניק המושלמת אצלכם בבית
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
דוניס דגים ויין  - אוכל משובח ואירוח נפלא
מתי הפעם האחרונה אכלתם אוכל צרפתי אמיתי, ו... כשר?
סילבסטר 2024 – השנה אוכלים בבית