*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
יש מקומות שבהם אוכלים, ויש מקומות שבהם חווים. מסעדת לוספר, השוכנת בלב מלון OAKS הציורי ברמת הגולן, שייכת בבירור לקטגוריה השנייה. כאן, בין הרי הגולן המתנשאים בין העננים, נוצר קסם קולינרי נדיר: מפגש מרתק בין מסורת דרוזית עשירה לבין קולינריה עכשווית מתוחכמת. זו לא סתם ארוחה, זו מסע חושים שמתחיל בעיניים, ממשיך בריח המשכר של בשר על האש, ומגיע לשיאו בפיצוץ טעמים שמספרים סיפור של גאווה, שורשים וחדשנות חסרת פשרות. לכל זה תוסיפו את הכישרון המתפוצץ מיצירתיות של השף, הירקות הטריים ממטעים מקומיים וקיבלתם לא רק ארוחה, אלא חופשה שלמה על הצלחת.
צילום: אסף קארלה
בלב המטבח של לוספר ניצב הכוכב האמיתי - תנור הג'וספר (Josper) הספרדי, אחד התנורים המשובחים והמבוקשים בעולם הקולינריה. זהו לא סתם גריל, אלא יצירת מופת טכנולוגית שמשלבת בין תנור פחמים מסורתי לבין דיוק טכנולוגי מודרני. הטמפרטורה בתוכו מגיעה למעל 400 מעלות צלזיוס, והתוצאה היא שכל נתח בשר וכל ירק שנכנסים לתוכו, יוצאים עסיסיים ורכים, אבל עם קראסט חיצוני מושלם וארומה מעושנת עמוקה שפשוט בלתי אפשרי להשיג בשום דרך אחרת. זה הקסם של הג'וספר - הוא לוכד את הטעמים, מעצים אותם, ויוצר חוויה שנחרטת בזיכרון.
צילום: אסף קארלה
התפריט של לוספר, שהורכב בכישרון רב על ידי שף המסעדה, נפתח בסדרת מנות ראשונות מרהיבות שמשקפות את העושר של המטבח הדרוזי והמזרחי, תוך שהן מקבלות טוויסט עכשווי ומעודן. פוקצ'ה בטאבון - לחם איטלקי אוורירי שנאפה בתנור הטאבון המסורתי, מגיע חם ומפתה עם קרם חציל משי, מחמרה חריפה וסחוג סורי ירוק שמעניק קיק טוב ומרענן. השילוב של הלחם הרך והטעמים העוצמתיים פותח את הארוחה בצורה מושלמת.
נדיבות המזרח היא מחווה אוהבת לקלאסיקה הישראלית, עם קרם חומוס קטיפתי ועשיר, מעוטר בקראנץ' פלאפל פריך שמוסיף טקסטורה מענגת, שמן זית ירוק מהגולן וצ'יפס פטרוזיליה קריספי ופרשי. כל ביס הוא שילוב של מרקמים וטעמים שמזכירים לנו למה אנחנו כל כך אוהבים את האוכל הזה.
הטבולה הסורית מביאה את רוח דמשק היישר לצלחת - סלט עשבי תיבול טרי ומרענן, מוגש עם לבנה מעושנת קרמית, בוטנים קלויים פריכים ורכז רימונים חמוץ-מתוק שמעניק עומק מופלא. הפטוש הלבנוני הוא יצירה ויזואלית: טוויל סאג' (מרווה) חריף וארומטי, עלי נענע טריים, ואבן יוגורט קרירה שמאזנת את החריפות ויוצרת הרמוניה מושלמת.
חובבי הירקות יתאהבו בשומר בר בחמאה חומה. השומר הרך והמתוק מתקרמל בחמאה חומה עשירה, מוגש עם גבינת שמנת נימוחה וסלטון סלק צבעוני שמוסיף מתיקות טבעית ואדמתית. הבאבא גנוש הוא לא הסלט הפשוט שאתם מכירים אלא חציל קלוי עמוק בטעמו, המגיע עם סלט משוויה טרי, קרם טחינה סמיך, קרמבל צנוברים קריספי ועלים ירוקים שמוסיפים רעננות. מרגישים שהירקות גדלים ממש בסמוך למסעדה ונקטפים בסמיכות להגשתם – הירקות פשוט מתפצפצים על הלשון מרוב פרשיות.
צילום: אסף קארלה
לאוהבי המסורת, עלי גפן במילוי דרוזי ביתי הם חובה! כל עלה גפן עטוף בעדינות סביב מילוי עשיר של אורז, בשר ותיבולים סודיים, מבושל לשלמות עד שהוא נימוח בפה. והקובה המטוגנת היא פצצת טעמים: קליפה פריכה מבצק בורגול דק שמסתירה בתוכה מילוי עסיסי של בשר כבש, צנוברים קלויים, והיא מוגשת עם יוגורט חם קרמי שמתמזג איתה בצורה מושלמת.
צילום: אסף קארלה
המנות של קטגוריית הביניים הן חוויה בפני עצמה. טרטר בקר טרי ומפנק, מגיע עם טומייה (שום כתוש בלימון) חריפה וטוויל לפה דרוזית פריכה שמוסיפה משחק מרקמים מהנה. הקרפצ'יו הוא יצירת אמנות על הצלחת - פרוסות דקיקות של פילה בקר איכותי, מזוגגות בבלסמי מצומצם מתוק, מעוטרות בפרוסות לימון דקות, שבבי פרמזן מלוחים, גרגיר נחלים פריך ולחם בריוש חמאתי.
אוהבי הדגים ופירות הים יתפעלו מטרטר דג טרי כשלג, המוגש עם סחוג לבנה אדומה חריפה, שמן ירוק ארומטי ולחם קריספי זהוב. הטרטר טונה אדומה מעלה את הרף עוד יותר - קוביות טונה אדומה משובחת, שמנת חמוצה קרירה, צ'ילי חריף שמעיר את החושים, ומיץ לימון טרי שמרענן.
שיפוד פירות ים בג'וספר הוא הדגמה מושלמת למה התנור הזה כל כך מיוחד - פירות ים טריים מהים התיכון, צלויים לשלמות על האש, מוגשים על מצע של ריזוטו פריקה קרמי (חיטה ירוקה מהגולן) עם חמאת לימון ארומטית. השרימפס המבושל שוחה בים של בר בלאן (חמאה ויין לבן), שום מטוגן זהוב, עגבניות מתוקות ולימון מקורמל שמעניק מתיקות קלה ונעימה.
מצד היבשה, עראיס קבב טורקי מביא את רחוב איסטנבול ישירות אליכם - פיתה פריכה דקה ממולאת בקבב בשר מתובל עשיר, מוגשת עם טחינה קלאסית, עמבה חמוצה וסלסה עגבניות טרייה. נקניקיות לוספר הביתיות מגיעות עם כרוב כבוש חמוץ ואיולי חרדל חריף-שמנתי, וסיגר מסחן עוף הענק (400 גרם!) הוא משהו שצריך לחלוק, עוף עסיסי עטוף ומטוגן לזהב, מוגש עם בצל מקורמל מתוק, בהרט (תבלין הודי) אקזוטי וטחינה עמבה חמצמצה.
צילום: אסף קארלה
ועכשיו מגיעים למנות העיקריות, שם הקסם באמת קורה. שיש טאווק (שיפודי עוף במרינדה לבנית דרוזית) מגיע בצורה מושלמת - הבשר עסיסי ומתובל בצורה מדויקת, מוגש עם סלט משוויה מרענן, צזיקי קרירה וסלטון עלים ירוקים פריכים. לברק שלם לאוהבי הדגים - דג ים טרי שלם, צלוי על הג'וספר עד שהעור פריך והבשר נימוח, מוגש עם מיקס עגבניות צבעוני, ירק עונתי משתנה וגספאצ'ו עגבניות קריר שמרענן את החיך.
פילה סלמון ורוד ועסיסי מבושל לדרגת מדיום מושלמת, מוגש עם במיה מוקפצת, שום קונפי מתוק ולימון טרי. אבל הכוכבים האמיתיים הם נתחי הבשר המרהיבים. פילה בקר 300 גרם - נתח מרכז הפילה הרך והעסיסי ביותר, צלוי על הג'וספר לשלמות, מוגש עם קרם תפוחי אדמה חלבי ונימוח, אספרגוס רענן, צ'יפס ארטישוק ירושלמי פריך ורוטב דמיגלס עשיר שעובר צמצום של שעות.
אנטרקוט 300 גרם מציע חווית טעם שונה - נתח עם שיש שומן עשיר שנמס בצליה ומעניק עסיסיות ללא תחרות, מגיע עם ירק עונתי משתנה, קרם שורשים מתוק ואותו דמיגלס מושלם. ולמי שרוצה משהו קצת יותר קז'ואל אבל לא פחות מדהים - המבורגר הבית 250 גרם עשוי מבשר בקר איכותי טחון גס, צלוי במיומנות, מוגש עם רוקט טרי, חמוצים פריכים, צ'דר נימוח וצ'יפס ביתי מושלם.
צילום: אסף קארלה
לוספר היא לא רק על האוכל, זו חווית אירוח מלאה. העיצוב האלגנטי של המסעדה משלב אלמנטים מודרניים עם נגיעות כפריות שמזכירות את הגולן, השירות חם, קשוב ומקצועי, ותפריט האלכוהול מרשים במיוחד - יינות בוטיק מיקבי הגולן, קוקטיילים יצירתיים, ובר מעוצב באווירה אינטימית שמזמין להישאר עוד מעט, להזמין עוד כוס, ולהמשיך לחגוג את החיים.
צילום: אסף קארלה
זוהי חוויה רב-חושית שמתחילה ברגע שנכנסים לדלת - הריח של בשר על גחלים, הצבעים של הצלחות המעוצבות, הצלילים של שיחות מהנות וצחוק, והטעמים שפשוט לא רוצים להיגמר. לוספר היא לא סתם מסעדה - היא יעד קולינרי שמתאים לחופשה בגולן עומק, טעם וזיכרון שנשאר הרבה אחרי שהצלחת התרוקנה.
בואו למסעדת לוספר במלון OAKS, תנו לחושים שלכם לטייל, לגריל הג'וספר לעשות את הקסם שלו ולצוות המקצועי לפנק אתכם. כי יש ארוחות, ויש חוויות - ולוספר היא בהחלט מהסוג השני.
צילום תמונת שער: אסף קארלה
מסעדות באילת שיגרמו לכם להרגיש בחו"ל
מאיטליה ועד יפן: המקומות שיעניקו לכם חוויה קולינרית אקזוטית בלב העיר הדרומית
המסעדות הכשרות הכי טעימות באילת
ממטבח איטלקי משובח ועד גריל ישראלי איכותי, מדגים טריים ועד המבורגרים עסיסיים – כשר זה כבר מזמן לא מה שחשבתם, ואילת מציעה מבחר גדול של מסעדות כשרות ברמה גבוהה!
המסעדות הכי משפחתיות באילת: המקומות שמתאימים לכולם
ממטבח אסייתי עד אוכל רחוב מפנק: המקומות שבהם ההורים נהנים והילדים מאושרים
אלכוהול משובח ואוכל טעים – חיי הלילה באילת
מברים אלגנטיים ועד פאבים חמימים - המקומות שבהם הלילה באילת באמת מתחיל
מסעדות בשר באילת - הביסים הכי טובים בחופשה שלכם
כי חופשה ללא בשר טוב היא לא באמת חופשה - המדריך הכי טעים למסעדות הבשר הטובות באילת
נפרדים מתשפ"ה: 10 מסעדות אהובות בתל אביב שנסגרו
שנת תשפ"ה מגיעה אל קיצה. שנה מורכבת שהביאה עמה סגירת מסעדות רבות בתל אביב – מהדיינר של גוצ'ה ועד נחמה וחצי. המלחמה הבלתי נגמרת, מצב הרוח הלאומי, יוקר המחיה והחפירות בכביש הכריעו את המוסדות האהובים, ועכשיו נשארנו עם הזיכרונות.
זינק – המסעדה שמביאה את תל אביב ליהוד
ממסעדה קטנה ברחוב קרליבך ועד חלל ענק בבקעת אונו – זינק ממשיכה למשוך קהל נאמן מתל אביב ומהסביבה, בזכות אוכל יצירתי ואווירה ביתית
קפה ללוש נס ציונה: ארוחות טעימות סביב השעון
קפה ללוש בנס ציונה הוא אחד המקומות הבודדים בהם תוכלו ליהנות גם מארוחת בוקר מפוארת, צהריים משובחת וקוקטיילים לארוחת ערב