נגישות
נגישות

זינק – המסעדה שמביאה את תל אביב ליהוד

ממסעדה קטנה ברחוב קרליבך ועד חלל ענק בבקעת אונו – זינק ממשיכה למשוך קהל נאמן מתל אביב ומהסביבה, בזכות אוכל יצירתי ואווירה ביתית

מגזין REST המלצות קולינריות המסעדות של rest
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 14/09/2025, 9:03

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

יש מסעדות שמצליחות לשמור על הקסם שלהן גם כשהן עוברות מקום, וזינק היא בדיוק כזאת. מה שהתחיל כמסעדה אינטימית ברחוב קרליבך בתל אביב ב-2003, התפתח לאחת הכתובות החמות ביותר במרכז. כשעברה ליהוד ב-2013 אל חלל מרווח עם בר מרכזי ומרפסת עץ גדולה, זינק לא רק שמרה על הקהל הנאמן שלה - היא הצליחה להרחיב אותו.

העיקר בזינק? האוכל שמדבר בעד עצמו. תל אביבים רבים עדיין עושים את הנסיעה במיוחד כדי לטעום את הפנה פילה מפולפל - המנה המיתולוגית של המקום, את מחבת השרימפס בחמאת עגבניות, שניצל העגל מבשר סינטה, או את ההמבורגר הנטחן במקום מדי יום. וזה לפני שמדברים על הסושי הספיישל שמכינים מדגים טריים כל בוקר.

 האוכל מדבר בעד עצמו. צילום: באדיבות המסעדה

מקום שמתאים לכל מצב רוח. צילום: באדיבות המסעדה

אוכל טעים, נקודה.

במהלך יותר משני עשורים, זינק הפכה לכתובת למי שמחפש אוכל מוקפד אבל בלי פוזה. התפריט משלב בין קלאסיקות נצחיות למנות חדשות ומפתיעות שמתעדכנות כל הזמן.

מי שמתחיל בארוחה לא יוותר על חלת הבצל בטמפורה פריכה עם ספייסי מיונז, או על ארנצ'יני פלרמו – כדורי ריזוטו קריספיים עם גבינות נמסות בפנים. לצידם תמצאו גם סביצ'ה מוסר ים רענן או באן אסאדו מפורק שכבר הפך לאגדה מקומית.

בגזרת הפסטות והריזוטו, חובבי ים יאהבו את פטוצ'יני דייגים ברוטב שום ושמן זית או את ריזוטו פירות הים הקרמי עם שרימפס וקלמרי. מי שאוהב את האוכל שלו עדין ואלגנטי, ימצא את פילה המוסר ים שמוגש על ריזוטו פטריות וכמהין, שילוב מושלם של אושר ועושר.

 עדין ואלגנטי. צילום: באדיבות המסעדה

כל הזדמנות היא סיבה לחגיגה

זינק הפכה למקום שמתאים לכל מצב רוח - ארוחה משפחתית רגועה, דייט אינטימי או ערב עליז עם חברים. מה שמחבר את כולם? חוויה קולינרית שמשלבת איכות עם יצירתיות, וטעמים שלא שוכחים.

והאמת, שיש מקומות שנכנסים אליהם פעם אחת ומיד מרגישים בבית. ככה זה עם זינק.

 האוכל מדבר בעד עצמו. צילום: באדיבות המסעדה

מנת הדגל: ההמבורגר של זינק

חובבי הבשר יגלו שמנת הדגל האמיתית של זינק היא ההמבורגר הנטחן יום יום במקום. ההמבורגר שחיתות הוא הכוכב - 270 גרם של בשר בקר וכבש עם בצל מטוגן, גבינת צ'דר, חזה אווז מעושן ורוטב קיסר. למי שמחפש משהו שונה, אבל עדיין מטורף - ההמבורגר גבינת בושה וריבת תאנים או את הטריפל צ'יז עם שלושה סוגי גבינות ובצל מטוגן. לצד ההמבורגרים תמצאו גם צלעות הטלה הצלויות שמגיעות לשולחן מגרות וריחניות. פשוט לתת ביס ענק ולתת לאוכל לטפטף, כמו שההמבורגר נולד לעשות.

 מנת הדגל. צילום: באדיבות המסעדה

ספיישל סושי

לאחרונה התווסף גם תפריט סושי ספיישל עם רולים מקוריים שנעשים מדי יום מדגים טריים. מומלץ במיוחד לנסות את הספיישל זינק רול - עם אורז שחור (מעורבב עם אבץ, הלא הוא זינק), סלמון, טונה ואספרגוס עטופים באבוקדו וביצי סלמון. גם הטורו רול שווה ביקור - נתח הטורו (פילה) של הסלמון צרוב עם ביצי סלמון מעל.

 צילום: באדיבות המסעדה

וכמובן שהחוויה לא שלמה בלי קינוח. קראק פאי עם קרמל וגלידה, ברד פודינג מפנק או עוגת שוקולד שחיתות – כולם סוגרים את הערב כמו שצריך.

אז למה אתם מחכים?  זינק ביהוד מחכה לכם עם שולחן ערוך, אוכל מצוין ואווירה שמכניסה אנרגיה טובה.

צילום תמונת שער: באדיבות המסעדה

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
2
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של מערכת zap rest

Newsletter Icon