*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
יש מסעדות שמצליחות לשמור על הקסם שלהן גם כשהן עוברות מקום, וזינק היא בדיוק כזאת. מה שהתחיל כמסעדה אינטימית ברחוב קרליבך בתל אביב ב-2003, התפתח לאחת הכתובות החמות ביותר במרכז. כשעברה ליהוד ב-2013 אל חלל מרווח עם בר מרכזי ומרפסת עץ גדולה, זינק לא רק שמרה על הקהל הנאמן שלה - היא הצליחה להרחיב אותו.
העיקר בזינק? האוכל שמדבר בעד עצמו. תל אביבים רבים עדיין עושים את הנסיעה במיוחד כדי לטעום את הפנה פילה מפולפל - המנה המיתולוגית של המקום, את מחבת השרימפס בחמאת עגבניות, שניצל העגל מבשר סינטה, או את ההמבורגר הנטחן במקום מדי יום. וזה לפני שמדברים על הסושי הספיישל שמכינים מדגים טריים כל בוקר.
האוכל מדבר בעד עצמו. צילום: באדיבות המסעדה
מקום שמתאים לכל מצב רוח. צילום: באדיבות המסעדה
במהלך יותר משני עשורים, זינק הפכה לכתובת למי שמחפש אוכל מוקפד אבל בלי פוזה. התפריט משלב בין קלאסיקות נצחיות למנות חדשות ומפתיעות שמתעדכנות כל הזמן.
מי שמתחיל בארוחה לא יוותר על חלת הבצל בטמפורה פריכה עם ספייסי מיונז, או על ארנצ'יני פלרמו – כדורי ריזוטו קריספיים עם גבינות נמסות בפנים. לצידם תמצאו גם סביצ'ה מוסר ים רענן או באן אסאדו מפורק שכבר הפך לאגדה מקומית.
בגזרת הפסטות והריזוטו, חובבי ים יאהבו את פטוצ'יני דייגים ברוטב שום ושמן זית או את ריזוטו פירות הים הקרמי עם שרימפס וקלמרי. מי שאוהב את האוכל שלו עדין ואלגנטי, ימצא את פילה המוסר ים שמוגש על ריזוטו פטריות וכמהין, שילוב מושלם של אושר ועושר.
עדין ואלגנטי. צילום: באדיבות המסעדה
זינק הפכה למקום שמתאים לכל מצב רוח - ארוחה משפחתית רגועה, דייט אינטימי או ערב עליז עם חברים. מה שמחבר את כולם? חוויה קולינרית שמשלבת איכות עם יצירתיות, וטעמים שלא שוכחים.
והאמת, שיש מקומות שנכנסים אליהם פעם אחת ומיד מרגישים בבית. ככה זה עם זינק.
האוכל מדבר בעד עצמו. צילום: באדיבות המסעדה
חובבי הבשר יגלו שמנת הדגל האמיתית של זינק היא ההמבורגר הנטחן יום יום במקום. ההמבורגר שחיתות הוא הכוכב - 270 גרם של בשר בקר וכבש עם בצל מטוגן, גבינת צ'דר, חזה אווז מעושן ורוטב קיסר. למי שמחפש משהו שונה, אבל עדיין מטורף - ההמבורגר גבינת בושה וריבת תאנים או את הטריפל צ'יז עם שלושה סוגי גבינות ובצל מטוגן. לצד ההמבורגרים תמצאו גם צלעות הטלה הצלויות שמגיעות לשולחן מגרות וריחניות. פשוט לתת ביס ענק ולתת לאוכל לטפטף, כמו שההמבורגר נולד לעשות.
מנת הדגל. צילום: באדיבות המסעדה
לאחרונה התווסף גם תפריט סושי ספיישל עם רולים מקוריים שנעשים מדי יום מדגים טריים. מומלץ במיוחד לנסות את הספיישל זינק רול - עם אורז שחור (מעורבב עם אבץ, הלא הוא זינק), סלמון, טונה ואספרגוס עטופים באבוקדו וביצי סלמון. גם הטורו רול שווה ביקור - נתח הטורו (פילה) של הסלמון צרוב עם ביצי סלמון מעל.
צילום: באדיבות המסעדה
וכמובן שהחוויה לא שלמה בלי קינוח. קראק פאי עם קרמל וגלידה, ברד פודינג מפנק או עוגת שוקולד שחיתות – כולם סוגרים את הערב כמו שצריך.
אז למה אתם מחכים? זינק ביהוד מחכה לכם עם שולחן ערוך, אוכל מצוין ואווירה שמכניסה אנרגיה טובה.
צילום תמונת שער: באדיבות המסעדה
קפה ללוש נס ציונה: ארוחות טעימות סביב השעון
קפה ללוש בנס ציונה הוא אחד המקומות הבודדים בהם תוכלו ליהנות גם מארוחת בוקר מפוארת, צהריים משובחת וקוקטיילים לארוחת ערב
רוזה אשדוד: השף אריק מוכיח שכשר זה ההיפך ממשעמם
רוזה אשדוד: המסעדה שגורמת לכם להרגיש בבית (אבל עם שף מקצועי)
מסעדות אותנטיות בירושלים: לחוות את ירושלים האמיתית
טעמים מקומיים ומנות מסורתיות שמשקפים את המורשת הקולינרית העשירה של העיר
לילה לבן בירושלים: איפה לאכול, לשתות ולרקוד?
מהשקיעה ועד השעות הקטנות, המקומות הכי שווים בעיר ליהנות בהם מחברים טובים, אוכל משובח וקוקטיילים מעולים
לילה של אהבה בירושלים: מסעדות רומנטיות לזוגות
מקומות קסומים, אווירה אינטימית ואוכל שמחמם את הלב – כל מה שצריך לערב זוגי בלתי נשכח
אחרי הסליחות בירושלים: כמו הנפש, גם הבטן רוצה נחמה
מהכותל אל הצלחת: מסעדות שיארחו אתכם בערב באווירה חמה, טעימה ומתאימה בדיוק להרגשה הזו שיש לכם, אחרי הסליחות
קאסה בלה – צ'או בלה, אני ברומא עכשיו
איך איטלקיה אחת שהתמקמה במרינה של הרצליה, יודעת לתת לכם תחושה של חופשה איטלקית נינוחה ומרגיעה?
מסעדות טבעוניות חדשות לקיץ – תפריטים ששווה להכיר
טבעוני בקיץ זה מאסט! חם לנו ואנחנו מחפשים את הקליל, הבריא והלא מכביד! אז איפה תמצאו את המנות הטבעוניות הכי טובות בקיץ 2025?