*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
חיפה תמיד הייתה עיר שמצליחה לשלב קסם של נוף, ים והרים יחד עם סצנה קולינרית מגוונת במיוחד – וגם עכשיו, כששקט יותר ואין טילים, זה בדיוק הזמן לצאת, לטייל בעיר ולחזק את בעלי המסעדות המקומיות. בין אם אתם שומרי כשרות ובין אם לא, המסעדות הכשרות בחיפה מציעות חוויה עשירה של טעמים – ממסעדות בשריות עם נוף פנורמי לים, דרך בתי קפה חלביים קטנים ומיוחדים ועד מסעדות שף שמגישות מנות מקוריות ויצירתיות. יש משהו מיוחד בלטייל בטיילת לואי או בעיר התחתית, לעצור לקפה טוב או לארוחה מושקעת ולדעת שאתם גם תורמים לעסקים המקומיים שמחזיקים את חיפה חיה ותוססת, במיוחד בתקופה הזו.
אז בין אם אתם באים לטייל בגנים הבהאיים, לשוטט בעיר התחתית או סתם ליהנות מיום רגוע עם אווירה אירופאית, שווה לעצור לטעימה כשרה ולהרגיש איך חיפה קבלת אתכם בחיוך – ובביס טעים במיוחד.
הגעתם לחיפה? עוברים פה בדרך ליעד אחר? הנה הזדמנות לשלב טיול בעיר שוקקת, לנשום אוויר הרים צלול ולחזק את העסקים המקומיים, וכל זה לצד אוכל משובח באמת. אחד המקומות שכדאי לעצור בהם הוא ביסטרו BP במפרץ חיפה, מסעדה כשרה שמביאה חוויה קלילה אבל מוקפדת, משובחת ולא יקרה, כשהכול נעשה באהבה ובטריות של כאן ועכשיו.
בין המנות שתפגשו בתפריט תמצאו את ההמבורגר המפורסם של BP שמכינים במקום מבשר איכותי שנטחן טרי ונצלה במידת העשייה שתבחרו. מי שמעדיף כריך לא יוכל להתעלם מכריך סטייק אנטריקוט עם פרוסות עגבניה, בצל מטוגן ורוטב איולי פטריות וכמהין, ומי שמחפש משהו מושחת באמת ימצא את סלופי ג׳ו אסאדו המעושן שמתפרק בידיים אחרי 12 שעות עישון, או את גרסת העוף המעושן החריפה.
פה תמצאו גם תוספות מיוחדות כמו קרם תפוחי אדמה וירקות שורש, וכמובן קינוחים ומתוקים לסיום. כל אלה מוגשים באווירה ידידותית ומוקפדת, עם עסקיות צהריים שמתחילות כל יום ב-11:30, ומסתיימות ב-17:00 – הזדמנות ליהנות מהמנות הכי שוות במחירים נוחים במיוחד.
אושי אושי, רשת הסושי הכשרה שכבר הפכה לשם דבר בכל רחבי ישראל, מביאה בשורה טעימה במיוחד לצפון עם סניף חדש ורענן בקומת הכניסה של קניון שער הצפון – ממש אי אפשר לפספס אותו בדרך לשופינג. איזה כיף לדעת שגם כששומרים כשרות, אפשר להתפנק בסושי איכותי וטרי – מבלי להתפשר על הטעם.
כאן תוכלו להרכיב לעצמכם רול בדיוק כמו שאתם אוהבים, עם דגים טריים כמו סלמון, ספייסי טונה או דניס, לשלב ירקות טריים כמו אבוקדו, שיטאקי או אספרגוס ולהוסיף ציפוי פריך של קריספי בטטה או טמפורה שמוסיפה עוד שכבת קראנצ׳ ממכרת. למי שמחפש פתרון מהיר, מחכות קומבינציות מוכנות כמו הקומבינציה הצמחונית עם טמגוצ׳י, מאקי בטטה ומאקי טמגו, או הוואג'י קומבו שמשלב סנדוויץ' טמגו ואבוקדו, מאקי מלפפון, מאקי גזר ופנקירול.
ואם אתם לא בעניין של לצאת מהבית או מהמשרד – משלוחים זמינים ב-9 שקלים בלבד, עם שעות פעילות נרחבות שכוללות גם את מוצ"ש - עד 23:00. אז בפעם הבאה שמתחשק לכם לקחת פסק זמן מהקניון או סתם להתפנק בסושי איכותי וכשר – אתם כבר יודעים לאן ללכת.
בלב אזור התעשייה של נשר, ממש ליד הפאוור סנטר, מחכה לכם חוויה בשרית אמיתית – והכי חשוב, כשרה. בית הסטייק בנשר הוא לא רק מסעדת בשרים, זה מקום שמפגיש בין אוכל ביתי, מנות בשר איכותיות ואווירה חמה שמתאימה גם למשפחות, גם לאנשי עסקים וגם לצעירים שעוצרים לארוחה טובה.
בין המנות שתוכלו למצוא כאן מחכות לכם קלאסיקות כמו סטייק אנטריקוט מיושן, שיפודי עגל עסיסיים, סטייק פילה רך במיוחד והמבורגר בנוסח חצר הבית שמוגש לצד צ'יפס חם או אורז. לאוהבי העוף מחכים גם סטייק פרגית, שיפודי עוף וסטייק חזה עוף – כולם מתובלים ומוכנים במקום. ואם מתחשק לכם משהו עם טוויסט, אל תפספסו את נקניקיות המרגז או הצ'וריסוס ואת קבב חצר הבית שמתאים בול לכל מצב רוח.
לצד הבשרים מוגשת פלטת סלטים ביתיים טריים, חומוס עשיר בטעמים ומשקאות משלימים כמו יינות מקומיים ובירות קרות. המקום עצמו נגיש לנכים, מציע ישיבה בחוץ ומתאים גם לאירועים פרטיים, הופעות חיות וכנסים, ויש גם אפשרות לקחת בטייק אווי או להזמין משלוח עד הבית.
איזה כיף לדעת שאפשר לשבת במסעדה שווה ומזמינה, ליהנות מבשרים כשרים ואיכותיים ולהרגיש לגמרי בבית, גם כשאתם רק עוצרים לארוחת צהריים באמצע יום עמוס.
מסעדת כתום בנשר היא מסוג המקומות שמצליחים לשמור על פשטות אמיתית ועל טעם של בית – כבר יותר מ-16 שנים. בלי תפריט קבוע, בלי גימיקים מיותרים – כל יום מתבשל במקום אוכל ביתי טרי, מגוון ומשתנה, שמכינים באהבה ומתוך רצון להפתיע ולשמח את הלקוחות הקבועים והחדשים.
כמובן שהכול כשר, כך שכל אחד יכול לשבת בנחת וליהנות מארוחה חמה וטרייה שמרגישה כאילו הרגע יצאה מהמטבח של סבתא. מעבר לארוחות הצהריים, כתום מארחת גם אירועים עד 70 איש, עם יחס אישי ותשומת לב לפרטים שהופכים כל חגיגה למיוחדת באמת.
ואם אתם מחפשים להביא את הטעמים האלה עד אליכם – כתום מציעה שירותי קייטרינג ומגשי אירוח עשירים, שיכניסו צבע וריח של אוכל אמיתי לכל שולחן ולכל אירוע. זו לא רק מסעדה, אלא מקום שמבשל כל יום מחדש – ומצליח להישאר ביתי, חמים ומשמח בדיוק כמו שהוא.
אווזי חיפה היא לא סתם מסעדת בשרים – זו חוויה שלמה של טעמים, ניחוחות ואווירה שמחכה לכם ממש בלב צומת וולקן, במתחם הקניות הגדול בארץ. הכל כאן כשר, טרי ונעשה במקום – וזה חלק ממה שהפך אותנו לאהובים כל כך על חובבי בשר מכל האזור.
בין אם באתם לנוח אחרי סיבוב קניות ארוך או סתם להתפנק בארוחה טובה, תמצאו אצלנו שולחן שפותח את הלב עם חומוס עשיר, סלטים טריים שמגיעים כל הזמן למרכז השולחן ושיפודים שמכינים במקום מבשרים איכותיים בלבד.
התפריט כולל שיפוד אנטריקוט בלאפה, שיפוד סינטה, שיפוד כבש, סטייק פרגית עם סלטים לבחירה, שיפוד כבד עוף או לבבות הודו בלאפה, וגם מנות מיוחדות כמו שיפוד פילה אווז עסיסי. וכל זה מגיע לשיא עם מנת הדגל – אווזי טריו חיפה – שילוב של פילה בקר, אנטריקוט משובח וכבד אווז שמיובא במיוחד ונותן לכל ביס עומק וטעם בלתי נשכח.
הבשרים נבחרים בקפידה, הצוות מקפיד על כל פרט קטן במטבח והאווירה משלימה את החוויה – משפחתית, חמה ומזמינה. אז אם אתם מחפשים ארוחה כשרה ומשובחת שתעשה לכם שמח בבטן, אווזי חיפה היא בדיוק המקום בשביל זה. מחכים לכם בצומת וולקן – תבואו רעבים!
מסעדת "שלה" בקריית מוצקין מציעה חוויה של טעמים באווירה כפרית חמה, והכי כיף לדעת שהכול כאן גם כשר למהדרין, בהשגחת הבד"ץ אגודת ישראל. המסעדה האהובה ממוקמת בסמוך לתחנת הרכבת, בתוך מבנה אבן עתיק עם גג רעפים וחצר מטופחת, ומצליחה לשלב בין סגנון אירופי של מסעדות קטנות בכפרים הציוריים של הפרובנס, לטעם ישראלי מוכר ואהוב.
התפריט מציע שפע מנות שכולן מוכנות מחומרי גלם טריים, כמו דגים טריים על הגריל, רביולי תרד ברוטב שמנת עשיר או רביולי גבינות קלאסי עם רוטב פטריות, עגבניות או רוזה. מי שמעדיף מאפים חמים מהתנור יוכל ליהנות ממאפה פיצה אישי עם זיתים, פיצה ים תיכונית עם גבינה בולגרית, פלפלים וחצילים קלויים, או מאפה קיש במילוי גבינות ופטריות שמוגש לצד סלט רענן.
בבוקר מחכות לכם ארוחות בוקר מושקעות במיוחד, כמו גם מנות סלטים צבעוניות. אל תפספסו את סלט "שלה": סלט מוקפץ בתוספת גבינה שנותן ביס חם ומנחם. ואם מתחשק לכם רק משהו קטן ליד הקפה, יש גם נישנושים קטנים תחת הקטגוריה החביבה "נישנושלה".
"שלה" נגישה לנכים, מאפשרת ישיבה בחוץ, מתאימה לאירועים וכנסים ומציעה גם טייק אווי למי שמעדיף לקחת את הטעם הכפרי הזה הביתה. עם עיצוב שמרגיש כמו חופשה קטנה באירופה, מנות איטלקיות עשירות ודגים טריים – זה תענוג אמיתי לדעת שאפשר ליהנות מכל זה בכשרות מהודרת.
על חוף דדו בחיפה שוכן לו מקום קצת אחר – מסעדת שאלתי אלי, בר מסעדה כשר שנולד מתוך אהבה לאנשים ורצון לארח בפתיחות ובחום. האווירה כאן ייחודית: יושבים יחד מסביב לשולחן, נרגעים מול הים הפתוח ונהנים מארוחה שמבוססת על הרעיון של קבלת האחר ופשטות אמיתית.
התפריט מגוון ומציע מנות שכולם יכולים למצוא בהן משהו לאהוב. לארוחת בוקר תמצאו שקשוקה חמה ומנחמת, ובחלק של המנות הראשונות והנשנושים – מבחר סלטים טריים וצבעוניים. בין המנות העיקריות תמצאו חזה עוף עסיסי במרינדה, סטייק פרגית צלוי על הגריל ושניצל הבית בציפוי פריך, כולן מוגשות עם סלט קצוץ או סלט עלים רענן.
חובבי הדגים ייהנו מדניס שלם צלוי, פילה סלמון עסיסי או פילה אמנון שמגיע אפוי על מצע רוטב עגבניות וגרגירי חומוס בתוך מחבת לוהטת. ואם אתם במצב רוח אסייתי, יש גם מוקפצים כמו רצועות אנטריקוט מוקפצות עם ירקות, פאד תאי עוף עם אטריות אורז וביצה, ומוקפץ עוף בתיבול אסיאתי שמוגשים עם שבבי בוטנים לקראנץ' נוסף.
גם הילדים לא יישארו רעבים: שניצלונים וצ'יפס או המבורגר ילדים עם שתייה קלה לבחירה יעשו את העבודה מעולה.
בחיפה כולם יודעים שאם מחפשים מקום להתרפק על טעמים של פעם – כדאי לעצור בקונדיטוריה של גל, קונדיטוריית בוטיק כשרה בלב מרכז הכרמל. את המקום הקים הקונדיטור גל גבריאלי, שהגשים חלום להחיות מחדש את הרוח המיוחדת של המקום שבו שכנה פעם הקונדיטוריה האגדית "קסטלר", בה נכתבו יצירותיהם של א.ב. יהושע ויהודית קציר.
האווירה בקונדיטוריה חמימה ומשפחתית, עם שלושה מתחמים שמחברים בין עבר להווה: אולם ייצור שבו נרקחות כל העוגות והמאפים, חנות נעימה שמלאה בכל טוב, ומרפסת סגורה וממוזגת שבה אפשר לשבת, להזמין קפה חם וליהנות מכל ביס.
כאן מחכים לכם מאפים מתוקים על בסיס בצק שמרים צרפתי טרי שמוכן במקום – כמו קרואסון חמאה פריך, קרואסון שקדים עשיר בקרם שקדים טבעי ורוגלעך טריים שזה עתה יצאו מהתנור. לצד זה, תמצאו גם מאפים מלוחים משובחים מבצק עלים תוצרת בית: בורקס גבינה חמים, בורקס תרד עשיר, וגם מאפה ארטישוק עם פטריות, אספרגוס, בצל, שמנת ונבטים.
ומי שמחפש משהו קטן ליד הקפה יוכל לבחור עוגיות גרנולה פריכות, רקיקים עם שקדים או עוגיות ריבה קלאסיות.
הקונדיטוריה של גל היא הרבה יותר ממקום לעצור בו לקפה ומאפה – זה מקום שבו הכשרות, ההיסטוריה והטעם הנפלא מתחברים לחוויה אחת שמרגישה קצת כמו לחזור הביתה.
רפאלו היא מסעדה איטלקית חלבית כשרה בלב הקריון שבקריית ביאליק, שמביאה איתה חוויה איטלקית עילית שלא מתפשרת על טעם, איכות וסטייל. כל המנות – מהרטבים, הפסטות והבצקים ועד לקינוחים – מוכנות במקום מדי יום, עם חומרי גלם מהטובים בעולם שמיובאים הישר מאיטליה, כך שכל ביס מרגיש כמו טיול קולינרי ברחובות רומא או ונציה.
בתפריט תמצאו שילוב של קלאסיקות לצד יצירתיות מודרנית, כמו ריזוטו פילה סלמון עסיסי, ניוקי ערמונים ופטריות שמפוצץ בטעמים, או פיצה בטטה ביאנקו ופיצה שלוש גבינות עם פסטו ריחני. חובבי הפסטות יוכלו ליהנות ממנות כמו לינגוויני ארטישוק אליו אוליו עם אספרגוס, עגבניות שמש ושום קונפי, או קמפנלה קרמה ורדא עם קרמבל פיסטוק וברוקולי רענן.
גם הפיצות כאן מיוחדות: פיצה צ'יפולה עם מוצרלה טרייה, עגבניות שמש, ארטישוק וקונפי שום, או ביאנקה פורטובלו עם רוטב מסקרפונה, פטריות וצ'יפס מרווה שמוסיף קראנצ'יות ממכרת.
ואי אפשר לסיים בלי משהו מתוק – טירמיסו קלאסי עם קרם מסקרפונה ובישקוטים טבולים באספרסו, נמסיס שוקולד נימוח עם אגוזי לוז וקרם מסקרפונה, או ברולה פיסטוק עשיר. ואם מתחשק משהו קליל – גלידת שמנת איטלקית או סורבה מרענן.
רפאלו מציעה גם חדר יינות מרשים מהארץ ומהעולם, ואירוח של אירועים פרטיים, עסקיים וכנסים החל מ-10 ועד 70 איש, באווירה כפרית אלגנטית שמוסיפה לכל אירוע קסם איטלקי.
צילום תמונת שער באדיבות מסעדת שאלתי אלי
חלק מהמסעדות המופיעות בכתבה הינן לקוחות rest, אך נבחרו ללא שיקולים מסחריים
מסע בין השווארמות של חיפה: מהקלאסי ועד המהפכני
איך עיר אחת הצליחה לגרום לשווארמה להיות יותר מסתם ארוחה מהירה - מדריך טעמים לחובבי הלאפה, הפיתה ומה שיש ביניהם
מסעדות שוק בחיפה – טעים, נגיש וצבעוני
מהודו למומבאי דרך ויאטנאם ולבנון - איך השוק הקטן בחיפה הפך למרכז הטעמים הכי מגוון בארץ?
משפחתיות ושמחות: המסעדות שמתאימות לכולם בחיפה
מהילד שרוצה המבורגר פשוט עד הסבא שמחכה לאנטריקוט מיושן - איך למצוא מקום שבו כולם יוצאים מרוצים
מסעדות אינסטגרמיות: חיפה יפה אבל האוכל עוד יותר
מהמנות הכי צבעוניות ועד הפינות הכי שוות בסיפור – אלה המקומות בעיר שמבקשים שתוציאו את הטלפון, תצלמו ותעלו ישר לסטורי
סוהו חוגגת 25 – וזו מסיבה שאסור לפספס
מהבר השכונתי לאימפריה קולינרית: סוהו חוגגת 25 – וזו מסיבה שאסור לפספס! ביום רביעי ה-30.7, סוהו תפתח את חגיגות ה-25 באירוע מיוחד. תבואו?
גג, שמש, ים וקוקטייל: קירה אשדוד
קירה באשדוד מציעה לכם נוף משגע לים, קוקטייל, אוויר נפלא, אוכל טוב וסושי על הגג – מה עוד צריך כדי להרגיש שוב מאושרים?
אוטו-אוכל בירושלים 2025 ארמון הנציב - התחלנו!
פסטיבל אוטו-אוכל בירושלים 2025 החל בטיילת ארמון הנציב עם שפים ירושלמיים ומתארחים כמו אהרוני, חיים כהן, קבוצת מחנה יהודה, רחל בן אלול ואבי לוי, בר נוף ומופעים חיים. האירוע מתקיים עד ל-24 ביולי בימי שני עד חמישי.
saga sushi & poke כשרה למהדרין ומעולה
ב Saga Sushi & poke בירושלים, קיבלנו את השילוב המנצח בין אוכל רחוב באיכות של גורמה, עם כשרות למהדרין.