*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
ברוכים הבאים לשנת 2000. באג אלפיים הוא מונח שאנשים אומרים בחשיבות עצמית ומפחדים ממנו בו זמנית, מגדלי התאומים עומדים על תילם ו'סקס והעיר הגדולה' היא הדבר הכי חדשני שרץ בטלוויזיה ובכלל. וכשאומרים "סושי", מתכוונים בדרך כלל ל"מה זה האצה הירוקה הזו?" או "דג נא??? אפשר לאכול את זה ולהמשיך לחיות?".
אבל בראשון לציון נפתח מקום שטרם ראו פה, ודאי טרם טעמו: מקום שמקדים את זמנו בשנות אור, ועושה את זה הכי באלגנטיות. מסעדת סוהו נולדה כבר אז כקונספט, כזה שעוד לא ממש היה כאן: ליין של DJ, קוד לבוש אלגנטי אחרי שמונה בערב, ותפריט אסייתי שנראה כמו משהו שהייתם אוכלים רק בניו יורק, במקום בו סיכוי גבוה שתיתקלו בכוכבים של הסדרה חברים, שהיתה אז בשיא שלה.
צלחת מגרה וטעימה, ישר לסטורי. הצילום באדיבות המסעדה
25 שנה עברו מאז, והבר ההוא הפך לאחת האימפריות הקולינריות הבולטות בישראל. סוהו מדורגת כיום כמסעדה המצליחה בארץ לפי גוגל – עם אלפי חיפושים, ביקורות ודירוגים – וכל זה, שימו לב, בראשון לציון, העיר שהוכיחה ששווה לצאת מחוץ לתל אביב - כשזה באמת שווה.
סוהו תמיד הייתה הרבה יותר ממסעדה. היא הפכה למותג – כזה שמערב אוכל, מוזיקה, סטייל וסלבים. מהרגע הראשון היא בלטה עם חוויית בילוי מלאה: ערבי קונספט, קמפיינים נוצצים (מישהו אמר רותם סלע?), השקות תפריטים דיגיטליים עוד כשזה נשמע כמו מדע בדיוני, ושילוב קבוע של הפתעות קולינריות עם עיצוב משתנה ומוקפד.
מנה של מאי לנק על מצע בזיליקום תאילנדי ליים. צילום יחצ
לאורך השנים צעדו במסדרונות הסוהו לא רק מנות מוקפצות – אלא גם אינספור מפורסמים: שחקנים, זמרים, פוליטיקאים ומי לא. היי, אפילו דנה פרידר התחילה שם כמלצרית. סוהו הייתה – ועודנה – המקום שבו אפשר לפגוש את כולם יושבים על הבר עם כוס סאקה ומסתכלים אחד על השני ב"חצי חיוך".
מזיגה איטית על דג. הצילום באדיבות המסעדה
ביום חמישי ב-31.7, סוהו תפתח את חגיגות ה-25 באירוע מיוחד. מדובר בארוחת שף חגיגית ב-4 ידיים עם השף של סוהו Shay y והשף יונתן רושפלד – שילוב כוחות מסקרן שמבטיח ערב בלתי נשכח. בתפריט: פרחי קישואים ממולאים בסגנון סינגפור, מוס עוף עם עשבי תיבול, סשימי טורו עם תפוזי דם, כיסונים בעבודת יד – והרשימה עוד ארוכה. כל זה בליווי מוזיקה של אשר סוויסה ודי.ג'יי אסיה, אווירה מחשמלת והפתעות שיישמרו לרגע האחרון.
כיסונים עבודת יד, ממולאים חזה עוף פטריות ושמנת. צילום: גיל אווירה
אם חשבתם שמדובר ביום אחד של מסיבות, טעיתם. סוהו מבטיחה שנה שלמה של אירועים, מנות חדשות, שיתופי פעולה ועוד המון הפתעות שיהפכו כל ביקור לחגיגה קטנה.
אחרי רבע מאה של עשייה, סוהו ממשיכה להיות דוגמה למסעדה שלא רק שורדת – אלא פורחת. עם צוות יציב, עיצוב משתנה, לקוחות נאמנים ומטבח שמשלב מסורת וחדשנות – אין פלא שהיא ממשיכה לככב בפסגה.
ועם כזה עבר מרשים, אפשר רק לדמיין מה מחכה לנו ב־25 השנים הבאות. רק דבר אחד בטוח: זו לא תהיה עוד ארוחה. זו תהיה חוויה.
אז תעצרו הכול, תחדדו את הצ׳ופסטיקס ותתרגלו להגיד וואו במבטא יפני – כי בפעם הבאה שתחשבו "אולי נצא לאיזה סושי?", תזכרו שיש סושי – ויש סוהו.
ויש רק מקום אחד שחוגג 25 שנה כאילו הוא רק מתחיל.
צילום תמונת שער - באדיבות מסעדת סוהו.
גג, שמש, ים וקוקטייל: קירה אשדוד
קירה באשדוד מציעה לכם נוף משגע לים, קוקטייל, אוויר נפלא, אוכל טוב וסושי על הגג – מה עוד צריך כדי להרגיש שוב מאושרים?
אוטו-אוכל בירושלים 2025 - פסטיבל פודטראקים
פסטיבל אוטו-אוכל בירושלים 2025 חוזר לטיילת ארמון הנציב עם שפים ירושלמיים ומתארחים, בר נוף ומופעים חיים. האירוע יתקיים בין ה-30 ביוני ל-24 ביולי בימי שני עד חמישי.
saga sushi & poke כשרה למהדרין ומעולה
ב Saga Sushi & poke בירושלים, קיבלנו את השילוב המנצח בין אוכל רחוב באיכות של גורמה, עם כשרות למהדרין.
נאמה קיסריה – כשאירוע הופך לחוויה בלתי נשכחת
בלב הקסום של קיסריה, במרחק פתיחת בקבוק מכביש החוף הציורי, מסתתרת נאמה – יהלום גסטרונומי שמתכתב ישירות עם חושי הכיף והטעם שלכם. כאן, בין קירות המתחם המהפנט, חוויית הקולינריה פוגשת את אומנות היין במופע אלגנטי ובעיקר- טעים.
מסעדת WHO בראשל"צ, חוויה קולינרית כשרה ברמה אחרת
העיצוב, האווירה, מנות השף והקוקטיילים, הם מה שהופך את Who, רופ-טופ בר קוקטיילים בראשון לציון, למקום שתרצו לצאת לבלות בו. והבונוס – המקום כשר.
מסעדת גוסטינו מביאה את איטליה לרמת ישי
אם מתחשק לכם להרגיש את איטליה מבלי לטרוח לצאת מהארץ, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לקפוץ לעמק יזרעאל היפהפה, למסעדת גוסטינו שברמת ישי, לארוחה איטלקית באווירה מושלמת.
תל אביב EAT 2025 - פסטיבל האוכל הגדול חוזר
תל אביב EAT 2025 - הפסטיבל הקולינרי הגדול של תל אביב חוזר לשנתו התשיעית עם מגוון שפים מובילים ומנות מיוחדות שמהווים חגיגת טעמים מכל העולם במקום אחד.
טעים, שיקי וממכר: למה כולם חוזרים שוב ושוב לסוהו?
עם אווירה משגעת, תפריט עשיר בטעמים מהמזרח הרחוק ומנות נדיבות שכיף לחלוק – מסעדת סוהו ממשיכה למשוך סלבס, משפחות, זוגות וחובבי אוכל טוב מכל הארץ.