*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
ברוכים הבאים לשנת 2000. באג אלפיים הוא מונח שאנשים אומרים בחשיבות עצמית ומפחדים ממנו בו זמנית, מגדלי התאומים עומדים על תילם ו'סקס והעיר הגדולה' היא הדבר הכי חדשני שרץ בטלוויזיה ובכלל. וכשאומרים "סושי", מתכוונים בדרך כלל ל"מה זה האצה הירוקה הזו?" או "דג נא??? אפשר לאכול את זה ולהמשיך לחיות?".
אבל בראשון לציון נפתח מקום שטרם ראו פה, ודאי טרם טעמו: מקום שמקדים את זמנו בשנות אור, ועושה את זה הכי באלגנטיות. מסעדת סוהו נולדה כבר אז כקונספט, כזה שעוד לא ממש היה כאן: ליין של DJ, קוד לבוש אלגנטי אחרי שמונה בערב, ותפריט אסייתי שנראה כמו משהו שהייתם אוכלים רק בניו יורק, במקום בו סיכוי גבוה שתיתקלו בכוכבים של הסדרה חברים, שהיתה אז בשיא שלה.
צלחת מגרה וטעימה, ישר לסטורי. הצילום באדיבות המסעדה
25 שנה עברו מאז, והבר ההוא הפך לאחת האימפריות הקולינריות הבולטות בישראל. סוהו מדורגת כיום כמסעדה המצליחה בארץ לפי גוגל – עם אלפי חיפושים, ביקורות ודירוגים – וכל זה, שימו לב, בראשון לציון, העיר שהוכיחה ששווה לצאת מחוץ לתל אביב - כשזה באמת שווה.
סוהו תמיד הייתה הרבה יותר ממסעדה. היא הפכה למותג – כזה שמערב אוכל, מוזיקה, סטייל וסלבים. מהרגע הראשון היא בלטה עם חוויית בילוי מלאה: ערבי קונספט, קמפיינים נוצצים (מישהו אמר רותם סלע?), השקות תפריטים דיגיטליים עוד כשזה נשמע כמו מדע בדיוני, ושילוב קבוע של הפתעות קולינריות עם עיצוב משתנה ומוקפד.
מנה של מאי לנק על מצע בזיליקום תאילנדי ליים. צילום יחצ
לאורך השנים צעדו במסדרונות הסוהו לא רק מנות מוקפצות – אלא גם אינספור מפורסמים: שחקנים, זמרים, פוליטיקאים ומי לא. היי, אפילו דנה פרידר התחילה שם כמלצרית. סוהו הייתה – ועודנה – המקום שבו אפשר לפגוש את כולם יושבים על הבר עם כוס סאקה ומסתכלים אחד על השני ב"חצי חיוך".
מזיגה איטית על דג. הצילום באדיבות המסעדה
ביום רביעי, ה-30.7, סוהו תפתח את חגיגות ה-25 באירוע מיוחד. מדובר בארוחת שף חגיגית ב-4 ידיים עם השף של סוהו Shay y והשף יונתן רושפלד – שילוב כוחות מסקרן שמבטיח ערב בלתי נשכח. בתפריט: פרחי קישואים ממולאים בסגנון סינגפור, מוס עוף עם עשבי תיבול, סשימי טורו עם תפוזי דם, כיסונים בעבודת יד – והרשימה עוד ארוכה. כל זה בליווי מוזיקה של אשר סוויסה ודי.ג'יי אסיה, אווירה מחשמלת והפתעות שיישמרו לרגע האחרון.
כיסונים עבודת יד, ממולאים חזה עוף פטריות ושמנת. צילום: גיל אווירה
אם חשבתם שמדובר ביום אחד של מסיבות, טעיתם. סוהו מבטיחה שנה שלמה של אירועים, מנות חדשות, שיתופי פעולה ועוד המון הפתעות שיהפכו כל ביקור לחגיגה קטנה.
אחרי רבע מאה של עשייה, סוהו ממשיכה להיות דוגמה למסעדה שלא רק שורדת – אלא פורחת. עם צוות יציב, עיצוב משתנה, לקוחות נאמנים ומטבח שמשלב מסורת וחדשנות – אין פלא שהיא ממשיכה לככב בפסגה.
ועם כזה עבר מרשים, אפשר רק לדמיין מה מחכה לנו ב־25 השנים הבאות. רק דבר אחד בטוח: זו לא תהיה עוד ארוחה. זו תהיה חוויה.
אז תעצרו הכול, תחדדו את הצ׳ופסטיקס ותתרגלו להגיד וואו במבטא יפני – כי בפעם הבאה שתחשבו "אולי נצא לאיזה סושי?", תזכרו שיש סושי – ויש סוהו.
ויש רק מקום אחד שחוגג 25 שנה כאילו הוא רק מתחיל.
צילום תמונת שער - באדיבות מסעדת סוהו.
מסעדות באילת שיגרמו לכם להרגיש בחו"ל
מאיטליה ועד יפן: המקומות שיעניקו לכם חוויה קולינרית אקזוטית בלב העיר הדרומית
המסעדות הכשרות הכי טעימות באילת
ממטבח איטלקי משובח ועד גריל ישראלי איכותי, מדגים טריים ועד המבורגרים עסיסיים – כשר זה כבר מזמן לא מה שחשבתם, ואילת מציעה מבחר גדול של מסעדות כשרות ברמה גבוהה!
המסעדות הכי משפחתיות באילת: המקומות שמתאימים לכולם
ממטבח אסייתי עד אוכל רחוב מפנק: המקומות שבהם ההורים נהנים והילדים מאושרים
אלכוהול משובח ואוכל טעים – חיי הלילה באילת
מברים אלגנטיים ועד פאבים חמימים - המקומות שבהם הלילה באילת באמת מתחיל
מסעדות בשר באילת - הביסים הכי טובים בחופשה שלכם
כי חופשה ללא בשר טוב היא לא באמת חופשה - המדריך הכי טעים למסעדות הבשר הטובות באילת
נפרדים מתשפ"ה: 10 מסעדות אהובות בתל אביב שנסגרו
שנת תשפ"ה מגיעה אל קיצה. שנה מורכבת שהביאה עמה סגירת מסעדות רבות בתל אביב – מהדיינר של גוצ'ה ועד נחמה וחצי. המלחמה הבלתי נגמרת, מצב הרוח הלאומי, יוקר המחיה והחפירות בכביש הכריעו את המוסדות האהובים, ועכשיו נשארנו עם הזיכרונות.
זינק – המסעדה שמביאה את תל אביב ליהוד
ממסעדה קטנה ברחוב קרליבך ועד חלל ענק בבקעת אונו – זינק ממשיכה למשוך קהל נאמן מתל אביב ומהסביבה, בזכות אוכל יצירתי ואווירה ביתית
קפה ללוש נס ציונה: ארוחות טעימות סביב השעון
קפה ללוש בנס ציונה הוא אחד המקומות הבודדים בהם תוכלו ליהנות גם מארוחת בוקר מפוארת, צהריים משובחת וקוקטיילים לארוחת ערב