*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
חוויה קולינרית בלתי צפויה בתחנת דלק? נשמע כמו אוקסימורון. אבל מסעדת BP, שהשתכנה בתחנת פז במחלף נתניה, מוכיחה שלעתים דווקא במקומות הבלתי צפויים מתרחשת המהפכה השקטה של המטבח הישראלי העכשווי. הסיפור של BP הוא הרבה יותר מסיפור של עוד מסעדת דרכים - זהו סיפור על חדשנות קולינרית, על שבירת מוסכמות, ועל הדרך שבה מסעדנות כשרה איכותית יכולה להגיע לכל מקום.
כשנפתח הסניף השני של רשת BP בשנת 2018, רבים הרימו גבה. מסעדת שף בתחנת דלק? אבל החזון היה ברור: להביא את חוויית המסעדנות האיכותית למקום שבו אנשים באמת נמצאים. "רצינו לשבור את הפרדיגמה של מסעדות הדרכים", אומרים ברשת. "למה שנוסע בכביש החוף לא יוכל ליהנות מחוויה קולינרית ברמה הגבוהה ביותר?".
המסעדה מציעה מגוון רמות כשרות, כולל מנות בכשרות חלק/בד"ץ, תחת השגחה צמודה לאורך כל שעות הפעילות. המטבח מתהדר בעמדת שווארמה פעילה המייצרת שווארמת בוטיק איכותית עד גמר המלאי היומי. בנוסף, המקום מציע מעשנת בשר מקצועית, תפריט אלכוהול במחירים תחרותיים, ושירותי משלוחים וטייק אווי. המטבח הפתוח מאפשר שקיפות מלאה בתהליכי ההכנה, מה שמייצר אווירה שמחה וצבעונית. חשוב לציין כי המסעדה סגורה במהלך השבת.
BP מציעה תפריט מקיף המותאם למגוון רחב של העדפות קולינריות. במחלקת החומוס, המטבח מציע מספר וריאציות מתוחכמות על המנה המסורתית: מהחומוס הביתי הקלאסי, דרך חומוס עם פטריות מוקפצות, ועד לחומוס המוגש עם נתחי אסאדו מעושן. כל מנות החומוס מלוות בפיתות טריות הנאפות במקום.
במרכז המטבח הפתוח, הנראה כמו במה קולינרית מתוחכמת, ניצבת מעשנת הבשר – חלק מהלב הפועם של המסעדה. כאן, תחת עיניהם הבוחנות של הסועדים, עובר הבשר תהליך עישון ממושך בעץ דובדבן (בעצי הדר איכותיים) תהליך המעניק לו עומק טעמים ייחודי. התפריט, המתחדש תדיר, משקף את הפילוסופיה הקולינרית של המקום: שילוב בין טכניקות בישול מסורתיות לחדשנות עכשווית.
ברוסקטות האסאדו המשומן המעושן, למשל, מדגימות את היכולת ליצור מנה מודרנית המבוססת על טכניקות מסורתיות. הבשר עובר תהליך עישון ארוך, מתובל בתערובת תבלינים סודית, ומוגש על לחם קלוי עם ירקות טריים. ה"באן אסאדו", מנה שהפכה לשם דבר, משלבת את הבשר המעושן בלחמנייה רכה בסגנון אסייתי, יוצרת פיוז'ן מפתיע ומוצלח.
מחלקת ההמבורגרים של המסעדה, שיש הטוענים שזה ההמבורגר הכשר הטוב בישראל, מציעה מבחר עשיר של המבורגרים, כולם מוכנים מבשר טרי הנטחן במקום. החל מההמבורגר הקלאסי, דרך המבורגר אסאדו מעושן, המבורגר במגוון גדלים שונים ותוספות מושחתות, ועד להמבורגר פטריות טבעוני - כל אחד יכול למצוא את הטעם המועדף עליו. הלחמניות נאפות טריות מדי יום במטבח המסעדה.
עבור הסועדים הטבעוניים והצמחוניים, המקום מציע תפריט מיוחד הכולל מנות מקוריות ומשביעות, שלא תמצאו במקומות רבים: המבורגר טבעוני ביו ביף איכותי הפך לאחת המנות המבוקשות, המבורגר פטריות פורטובלו צלוי, או מנת כרובית מצופה (שהפכה לאחת המנות המבוקשות ברשת בזכות הציפוי הייחודי שלה).
תפריט הילדים תוכנן בקפידה כדי לספק אפשרויות בריאות וטעימות לקטנים. המנות כוללות שניצלונים ביתיים או המבורגר ילדים. כל מנות הילדים מגיעות עם תוספת לבחירה ושתייה.
אחד החידושים המרעננים של BP הוא בר המשקאות. בעולם שבו קוקטיילים כשרים נחשבו לעתים לפשרה, המסעדה מציעה תפריט משקאות יצירתי ומתוחכם. ה-BP Campari, המשלב ג'ין, קמפרי ומיץ הדרים טרי, הוא דוגמה מצוינת ליכולת ליצור קוקטייל מורכב תחת מגבלות הכשרות. תפריט היינות, המתמקד ביינות ישראליים איכותיים, מציע מבחר יינות פרימיום כשהאיכותיים שבהם הם יינות יער יתיר וירדן רום.
מנות לכל טעם וגיל. צילום באדיבות המסעדה
מחלקת הקינוחים של BP מוכיחה שאפשר ליצור קינוחים כשרים ברמה בינלאומית. הטארט לימון-פיסטוק, המשלב שכבות מורכבות של שוקולד לבן וקרם שנטילי לימון, הוא יצירה קולינרית מדויקת. הרוטונדו, קינוח המבוסס על שכבות של "לואקר", נוגט וקרם "נוטלה", מציע חוויית קינוח עשירה ומתוחכמת. "קוביית החמה", עוגת שוקולד ביתית ללא קמח, מוכיחה שלעתים דווקא הפשטות היא המורכבת מכולן.
האווירה ב-BP היא תופעה סוציולוגית מרתקת. בשעות הצהריים, אנשי עסקים בחליפות מנהלים פגישות לצד משפחות המגיעות לארוחת צהריים. בערב, האווירה משתנה - זוגות צעירים מגיעים לדייט, חברים נפגשים לבירה ונשנושים בבר. המכנה המשותף? כולם מחפשים חוויה קולינרית איכותית שאינה מתפשרת על כשרות.
הכשרות המהודרת אינה מגבלה עבור המטבח של BP, אלא אתגר יצירתי. כל מנה, מהמטבלים ועד הקינוחים, עוברת בקרת איכות קפדנית. הבשרים בכשרות חלק בד"ץ, והירקות נבדקים ביסודיות. "האתגר הוא ליצור מנות מורכבות וחדשניות במסגרת הכשרות", אמרו לנו במסעדה, "וזה בדיוק מה שמניע אותנו ליצירתיות".
חוויה קולינרית איכותית. צילום באדיבות המסעדה
המסעדה פתוחה בכל ימות השבוע למעט שישי, מהצהריים ועד הלילה. תפריט העסקיות, המוצע בשעות הצהריים בכל יום בשבוע (למעט בסופי שבוע ובחגים) מציע תמורה מצוינת לכסף. מומלץ להזמין מקום מראש תמיד מקום מראש. קיים שירות משלוחים לאזור נתניה והסביבה, אך החוויה המלאה מתקבלת בביקור במקום.
BP מייצגת מגמה חדשה במסעדנות הישראלית - שבירת המחיצות בין מסעדנות איכותית לנגישות מרבית. היא מוכיחה שאפשר ליצור חוויה קולינרית מתוחכמת גם במקום לא שגרתי, ושכשרות יכולה להיות קרש קפיצה ליצירתיות קולינרית. אולי זו בדיוק הסיבה שבי פי בכביש החוף נתניה הפך למוקד עליה לרגל מכל אזור השרון והמרכז, עד כדי כך שאנשים מוכנים לנסוע 40 דקות כדי לאכול בתחנת דלק - כי לפעמים החוויות הקולינריות המרגשות ביותר מגיעות מהמקומות הכי פחות צפויים.
צילום תמונת שער באדיבות המסעדה
saga sushi & poke כשרה למהדרין ומעולה
ב Saga Sushi & poke בירושלים, קיבלנו את השילוב המנצח בין אוכל רחוב באיכות של גורמה, עם כשרות למהדרין.
נאמה קיסריה – כשאירוע הופך לחוויה בלתי נשכחת
בלב הקסום של קיסריה, במרחק פתיחת בקבוק מכביש החוף הציורי, מסתתרת נאמה – יהלום גסטרונומי שמתכתב ישירות עם חושי הכיף והטעם שלכם. כאן, בין קירות המתחם המהפנט, חוויית הקולינריה פוגשת את אומנות היין במופע אלגנטי ובעיקר- טעים.
מסעדת WHO בראשל"צ, חוויה קולינרית כשרה ברמה אחרת
העיצוב, האווירה, מנות השף והקוקטיילים, הם מה שהופך את Who, רופ-טופ בר קוקטיילים בראשון לציון, למקום שתרצו לצאת לבלות בו. והבונוס – המקום כשר.
מסעדת גוסטינו מביאה את איטליה לרמת ישי
אם מתחשק לכם להרגיש את איטליה מבלי לטרוח לצאת מהארץ, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לקפוץ לעמק יזרעאל היפהפה, למסעדת גוסטינו שברמת ישי, לארוחה איטלקית באווירה מושלמת.
תל אביב EAT 2025 - פסטיבל האוכל הגדול חוזר
תל אביב EAT 2025 - הפסטיבל הקולינרי הגדול של תל אביב חוזר לשנתו התשיעית עם מגוון שפים מובילים ומנות מיוחדות שמהווים חגיגת טעמים מכל העולם במקום אחד.
טעים, שיקי וממכר: למה כולם חוזרים שוב ושוב לסוהו?
עם אווירה משגעת, תפריט עשיר בטעמים מהמזרח הרחוק ומנות נדיבות שכיף לחלוק – מסעדת סוהו ממשיכה למשוך סלבס, משפחות, זוגות וחובבי אוכל טוב מכל הארץ.
גחלים של תענוג: המקום שבו הלהבה והחיך רוקדים ביחד
בין גחלים לוהטות ואווירה מלטפת, מסעדת גחלים בפארק המדע הפכה למקדש הבשר האיכותי והטעים. צלחות מדויקות, שירות מחבק ובעיקר, חוויה שחורגת הרבה מעבר לארוחה רגילה – זו הצהרת אהבה קולינרית במיטבה
בפעם החמישית: אסף גרניט זוכה בכוכב מישלן!
השף הישראלי המוערך מציין את ההישג בצעד מפתיע - פתיחת חשבון אינסטגרם לראשונה אחרי שנים של התנגדות לרשתות החברתיות. "זו הכרה בינלאומית בעסק ישראלי שחוגג את התרבות שלנו", כתב גרניט.