*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
מסעדת דוניס דגים ויין – אם בא לכם לקחת הפסקה מהשגרה ולהרגיש שהעולם טוב יותר, לפחות לכמה שעות
אם יש משהו שהשף עידן טאובר יודע לעשות, זה אוכל יצירתי, מדהים ומלהיב, והבשורות הטובות באמת זה שמדובר באוכל כשר, כך שכולכם יכולים, ומוזמנים, להגיע למסעדה בבעלותו, הובלתו וניהולו - דוניס דגים ויין – להתענג על אוכל משובח (הטעינו את הטלפון, כי תרצו לצלם את כל המנות שיגיעו אליכם) ואירוח נפלא, כזה שישאיר בכם חשק לחזור שוב ושוב, ושוב.
דוניס דגים ויין היא מסעדת דגים חלבית, ששמה דגש על חומרי גלם טריים עונתיים, ועבודה עם דגה טרייה בלבד. השף עידן, בחור צעיר הנמצא שנים רבות בתחום המסעדנות ועבד במטבחים רבים בארץ ובחו"ל, הצליח להביא בשורה של מסעדה ברמה גבוהה, באיזור מרכזי ובכשרות המהודרת הרב מחפוד.
עידן, איך אתה חושב על מנות?
"באוכל תמיד צריך לדעת לחבר בין טעמים נכונים, וכמובן להשתמש בידע שנצבר עם השנים, בעבודה קשה ותוך כדי ניסיון וטעייה. אני לוקח את כל סגנונות המטבח שלמדתי בעבר ומביא את זה אליי למסעדה בסגנון הים תיכוני שאני רוצה ושמתאים לחך הישראלי"
איך אתה מסתדר עם אוכל כשר?
"בשנים הראשונות עבדתי במטבחים לא כשרים, ועם השנים נכנסתי לעולם הכשר והבנתי, שעם המנות הכשרות שאני מכין לקהל שלי, אני גורם להם להרגיש טוב – הם לא מרגישים בחסרונן של המנות הלא כשרות. זה לא מקרי שבעת האחרונה יותר ויותר מסעדות כשרות נפתחות – אם יודעים לבשל אוכל טעים, יודעים גם להוציא אוכל כשר נפלא".
למה בעצם רצית שהמסעדה תהיה כשרה?
"אני פותח רק עסקים כשרים. אני מאמין במנוחה בשישי ובשבת, להעניק זמן איכות למשפחה. את המסעדות שעובדות סביב השעון אני משאיר לאחרים. מסעדה כשרה נותנת אופציה לחוויה לכל הדתות והאמונות".
האם אתם פתוחים כרגיל בימים אלה?
"לא. המלחמה פגעה בכל עולם המסעדות ובעסקים רבים. כרגע אני שיניתי את שעות הפעילות ואנחנו עובדים בימים א' – ה' בין השעות 17:00-23:00. אני עובד עם צוות מצומצם ומזל שיש משפחה שעוזרת".
מנות שבלטו לנו בתפריט:
sea gar - סיגרים של פילו ממולאים בדג לוקוס קצוץ וירוקים, על מצע טחינה ונענע
פילה ברבוניה ברוטב ים תיכוני לימוני , מיקס בייבי , עגבניות מיובשות
דגי בריכה שלמים - בורי / מושט - מטוגן / פתוח בתנור / אפוי במלח
דניס ים תיכוני - דניס שלם אפוי בתנור עם רוטב ים תיכוני, שרי, בצל , שום , יין לבן , פטרוזיליה ופיקנטיות חמצמצה
לוקוס על החרב - נתחי לוקוס עסיסיים, בצל , שרי ופלפל חריף על שיפוד ברזל חם בתיבול שווארמה. מוגש לצד טחינה ולימון טרי
קצ׳ו א פפה - חמאה , פרמזן , פלפל שחור
דוניס דגים ויין נמצאת ברחוב הסיבים 49 פתח תקווה פינת הערבה 1 גבעת שמואל
קפה ללוש נס ציונה: ארוחות טעימות סביב השעון
קפה ללוש בנס ציונה הוא אחד המקומות הבודדים בהם תוכלו ליהנות גם מארוחת בוקר מפוארת, צהריים משובחת וקוקטיילים לארוחת ערב
רוזה אשדוד: השף אריק מוכיח שכשר זה ההיפך ממשעמם
רוזה אשדוד: המסעדה שגורמת לכם להרגיש בבית (אבל עם שף מקצועי)
מסעדות אותנטיות בירושלים: לחוות את ירושלים האמיתית
טעמים מקומיים ומנות מסורתיות שמשקפים את המורשת הקולינרית העשירה של העיר
לילה לבן בירושלים: איפה לאכול, לשתות ולרקוד?
מהשקיעה ועד השעות הקטנות, המקומות הכי שווים בעיר ליהנות בהם מחברים טובים, אוכל משובח וקוקטיילים מעולים
לילה של אהבה בירושלים: מסעדות רומנטיות לזוגות
מקומות קסומים, אווירה אינטימית ואוכל שמחמם את הלב – כל מה שצריך לערב זוגי בלתי נשכח
אחרי הסליחות בירושלים: כמו הנפש, גם הבטן רוצה נחמה
מהכותל אל הצלחת: מסעדות שיארחו אתכם בערב באווירה חמה, טעימה ומתאימה בדיוק להרגשה הזו שיש לכם, אחרי הסליחות
קאסה בלה – צ'או בלה, אני ברומא עכשיו
איך איטלקיה אחת שהתמקמה במרינה של הרצליה, יודעת לתת לכם תחושה של חופשה איטלקית נינוחה ומרגיעה?
מסעדות טבעוניות חדשות לקיץ – תפריטים ששווה להכיר
טבעוני בקיץ זה מאסט! חם לנו ואנחנו מחפשים את הקליל, הבריא והלא מכביד! אז איפה תמצאו את המנות הטבעוניות הכי טובות בקיץ 2025?